Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ovo ne ide na carinu:

Датум Место Статус Прималац

15.06.2020 15:03:37 RSBEGC Отпремa

15.06.2020 12:38:22 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa

12.06.2020 23:04:00 DE-xxx Превоз

08.06.2020 18:34:00 DE-xxx Пријем

Pitanje, danas dobila poruku od DHL - a, čekam nekim paket 66 evra plus 20 evra njihova usluga, znači oko 86 evra i usluge carine, poreza 3240 dinara, tako sam i računala da će biti, ali mene interesuje, pošto sam poslala sve one papire su tražili (lična karta, iskazi, formulari, dokaz o uplati i od banke i sa stranice sa koje sam naručila), za koliko dana da očekujem da će stići to do mene? I kome to plaćam, kuriru na vratima ili nešto unapred, jer nisu to napisali, samo cifru ove usluge, a za koju se nadam da je konačna...?

Od dana kada im pošalješ dokumentaciju još jedno nedelju dana do isporuke paketa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala puno, znači ima šanse za dodje do mene za 7 dana. Danas sam sve poslala.

Kada završe dobićeš na mail njihov račun i račun carine sa iznosima koji treba da se plate. Kurir donosi pošiljku sledeći dan od trenutka kada vide da je plaćeno.

Posle 2 meseca, paket preko Singapurske pošte, stigao na carinu. Sad kreće drugi deo sage.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

@tiha Hvala, jasno, da onda očekujem sutra možda uplatnice, da bih sto pre platila, da što pre paket stigne do mene. Nadam se da će stići do četvrtka sledeće nedelje sa svim tim procedurama. Sve papire sam im poslala skenirane u roku od sat vremena, odgovor čekam.

Nažalost teško da će to tako brzo. Oni to šalju kada se završi carinjenje. Nisam imao lična iskustva sa DHL-om u skorije vreme ali koliko mogu da vidim traje barem 7 dana a pre par nedelja je trajalo čak 14.

@ tiha Aaaa... Nadam se da će biti brže, u svakom slučaju ne mogu ništa da uradim pre nego sto mi oni nešto ne jave, sutra mogu samo da im pišem i zamolim da ubrzaju... Znači sada kada sam poslala sve papire, oni imaju moje odobrenje u posedovanju i čekam da se to ocarini i kada mi posalju to što treba da platim, čim dobiju uplatu, dostavljaju... Da, logično da ako budem imala sreće, carina do vikenda to ocarini, da bi meni od ponedeljka možda dostavili... Hvala u svakom slučaju, nadam se da su ubrzali sada nakon svega ovoga...

Posle 2 meseca, paket preko Singapurske pošte, stigao na carinu. Sad kreće drugi deo sage.

Sada brzo prođe carinu, nema brige.

carina.jpg

Doduše, nije carinjeno. :)

Moze li mala pomoc, DHL naplacuje troskove spedicije, nemaju skraceni carinski postupak, znate li koji se slucaj sa UPS?

Meni se čini da UPS ne naplaćuje špediciju za fizička lica, samo carina i PDV.

Mislim da se ovde brkaju dve stvari: UPS i USPS.
UPS je kompanija koja vrše dostavu paketa na globalnom nivou i kada se šalje preko njih plaća se naknada za njihove usluge, s obzirom da je isporuka "od vrata do vrata". Ako je vrednost veća od 50 eura obavezno bude i carine + pdv, pošto UPS neće da se zeza i radi sve po ps-u, pa paket ide preko špeditera i tako se nakarika cifra.
USPS je američka poštanska služba (United States Postal Service) i bolje je kad ide preko nje, zato što se zaobilazi kurirska služba, već paket ide direkt na našu carinu. E sad, naša carina ima toliko paketa dnevno da nema šanse svaki da otvara i pregleda, pa dosta paketa, koje oni procene da nema potrebe da otvaraju, prođu neotvoreni bez carine i pdv-a, a npr. vrednost paketa veća od 50 evra (ali prodavac to nije naglasio, naravno).
Zato je bolje da ide preko USPS-a, ali za vredne stvari, koje su usto i osetljive ja bih se ipak odlučio za kurirsku službu - kad je bal, nek je maskenbal

Nije niko pominjao USPS. Špediciju plaćaš da ti završe proceduru carinjenja, usluga od vrata do vrata je već u ceni poštarine. Špedicija je kod DHL-a 3240 din, kod FedEx-a 4800, kod UPS-a, koliko ja znam, ništa.

tiha hvala, to me zanimalo, hocu da porucim iz Kine i nude mi DHL ili UPS, vrednost jeste preko 50e, ali kad mi je ta roba isla preko poste, carina je otvarala paket i nije carinjeno... Sa DHL om nemam tu sansu da mi se posreci da oslobode, jer i ako hoce da carine nesto sitno, spedicija mi je preskupa.
Jel to znaci da preko UPSa ide kao preko poste, jel moze da prodje bez carine ili svakako zahtevaju fakturu i izvod placanja.

Ne, postupak je skoro potpuno isti - kad stigne tražiće fakturu i ostale dokumente. Bilo bi dobro samo da se javi neko ko je imao u skorije vreme iskustvo sa UPS špedicijom da potvrdi cenu.

Imao sam ja skoro, paket vrednosti preko 50e. Nisu naplatili ni dinar niti su tražili dokaz o vrednosti pošiljke.
Samo stiglo na kućnu adresu bez ikakvih troškova, doneo AKS pošto sam iz unutrašnjosti.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Hvala drugari. Videcu za koji cu da se odlucim, ako uzmem UPS, javljam se sa detaljima.

Naručio slušalice za geekbuying, na carini provele 1 radni dan, ocarinjene maltene u dinar srazmerno ceni na sajtu. Kad bi svaki put bilo ovako... ja nemam problem da platim porez/carinu, ali da mi čame pošiljke u nedogled, to mi već smeta.

Naručio slušalice za geekbuying, na carini provele 1 radni dan, ocarinjene maltene u dinar srazmerno ceni na sajtu. Kad bi svaki put bilo ovako... ja nemam problem da platim porez/carinu, ali da mi čame pošiljke u nedogled, to mi već smeta.

Na geekbuying uvek napišu stvarnu cenu pošiljke. Bar je moje iskustvo takvo.

Imao sam ja skoro, paket vrednosti preko 50e. Nisu naplatili ni dinar niti su tražili dokaz o vrednosti pošiljke.
Samo stiglo na kućnu adresu bez ikakvih troškova, doneo AKS pošto sam iz unutrašnjosti.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
Tako i meni nista nisu trazili, Kinez pisao cifru ispod 50€ iako je bila veca, i doneo mi kurir UPS-a ne AKS-a.

Nema sta puno da se vidi
94c038227aac96213fa69763c619f397.jpg

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ja da javim da sam malopre dobila uplatnice za paket koji sam čekala da se carini i dostavi preko DHL - a, pa sam sve odmah uplatila i carinu i špediciju i kažu da sada čekaju potvrdu da je na računu uplata, mada sam ja i dokaze o uplati dostavila... Sada me interesuje, poučeni Vašim iskustvom, koliko njima treba da to ustanove i kada ustanove, dostave meni pošiljku?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno