Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam paket zadrzan od strane carine na aerodromu,vrednost je 65 funti. Iz Fedexovog call centra me savetuju da pronadjem drugo lice koje bi mi ocarinilo proizvod(carinsko posredovanje) jer je njihova usluga skoro 6000. Koga mi savetujete iz Vašeg iskustva,pre svega mi je bitna cena špedicije. Hvala!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
kakve posledice? ako ti neko donese nešto pouzećem a ne naplati opet ćeš ti da odgovaraš???

poštar je zadužen za iznos sa tog računa!!! nije smeo da preda paket dok ne naplati!!! morao je da ga vrati u poštu!!!

njega će kad se vrati dužiti za taj iznos, pa će verovatno sutra doći da naplati [emoji16]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Pa, doneo je obaveštenje koliko je dužan za carinu.

Ko će po tebi odgovarati zbog carinskog duga: Dušan, čiji su podaci dostupni carini ili NN Poštar kome verovatno ni Dušan ne zna puno ime i prezime?

Ja kažem da proveri npr. u pošti oki toga, a ne da ga za godinu dana npr. skinu sa pasoške kontrole kada bude negde putovao... Tada će mu baš pomoći tvoje objašnjenje sa poštarom :)

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

i?

ja kažem dao sam poštaru pare kad sa preuzeo paket! kako će da dokažu da nisam!

ako se u nešto ne razumete onda ne pametujte mnogo. nije mi prvi put i znam o čemu govorim

a vi i dalje plašite ljude vašim tumačenjima ...

PS
pošiljku ne možete preuzeti pre nego platite carinu!!!!

Poslednja izmena:
Naravno. Kada ti pošta da pošiljku znači da je sa tvoje strane sve izmireno pošto ne dobijaš nikakvu potvrdu da li si i koliko platio.

Malo pre mi je stigao mis Rappoo MT750S koji su mnogi narucivali. Posta u BG ga procenjuje na neverovatnih 72 dolara i udara mi carinu i PDV 2600 din ( sa otvaranjem posiljke ) Vise nego sto sam platio sam mis [emoji23][emoji23][emoji23] Stvarno je sramota gde zivimo i neverovatno da se na svaki nacin otima... inace na paketu pise vrednost 24$. Roditelji su platili jer nisu znali sta je, a i da sam se zalio 700din zalba, pa cekanje..
Ko zna na kraju sta bi bilo...

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Da li postoji mogućnost da se nekako proveri da li je paket na carini, pošto broj za praćenje ne daje nikakve rezultate. Inače stvar je kupljena u Debenhams prodavnici iz UK još pre više od mesec dana?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Malo pre mi je stigao mis Rappoo MT750S koji su mnogi narucivali. Posta u BG ga procenjuje na neverovatnih 72 dolara i udara mi carinu i PDV 2600 din ( sa otvaranjem posiljke ) Vise nego sto sam platio sam mis [emoji23][emoji23][emoji23] Stvarno je sramota gde zivimo i neverovatno da se na svaki nacin otima... inace na paketu pise vrednost 24$. Roditelji su platili jer nisu znali sta je, a i da sam se zalio 700din zalba, pa cekanje..
Ko zna na kraju sta bi bilo...

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Prvi link koji sam otvorio na Aliju piše da je cena 32$, a spuštena kao sa 80$???. Tako da ti se desilo što i meni da ih ne zanima koliko si platio, već da slobodno mogu da uzmu i cenu bez popusta za carinsku osnovicu. I što kažu: tebi je Kinez dao popust, a oni ne moraju.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Narucivao sam neke foto filmove iz Nemacke pre par dana, i ukupna vrednost sa postarinom je bila 48-9e (40e vrednost robe i 9 evra shipping). Na kraju sam platio pdv i otvaranje paketa oko 1100 dinara, sto je i bilo ocekivano, veliki je paket, otvorili su ga na keca, iako sve unutra tezi 700gr.

E sad, drugu turu koju planiram da narucim, sa shippingom iznosi tacno 50.9 evra. U fakturi je pisalo na prethodnoj da je vrednost paketa 40 evra, u ovoj drugoj bi trebalo da je mozda evro, dva vise. Posto sve zajedno prelazi 50 evra za bednih 90 centi, da li mogu da se nadam da nece ocariniti paket i da cu se provuci samo sa pdv? Posto postoji faktura, pretpostavljam da ce smatrati da salje pravno lice fizickom.

Poslednja izmena:
A znas sta je najgore, sto je 20 komada toliko, sa 19 bih vec bio ok sto se tice carine, al ajd... Apsolutno mi je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski sto u vrednost predmeta racunaju postarinu, ok da se carini roba, ali usluga...

Poštarina ne ulazi u obračun ako je cena robe ispod 50 €. Samo što mora biti jasno razdvojeno na fakturi.

da upravo tako

64f6bdf66af3acc23e0c0d99b835f485.jpg

Aha, shvatam, mene je bunilo to sto je prosla posiljka bila 40e sa postarinom, na paketu je napisano olovkom 3870/0.7kg, i na obrascu carinske sluzbe pisalo je 770 dinara carinske dazbine i usluge kurira od nekih 200 i nesto, znaci da su oni racunali pdv na 32 evra, a ne na 40 kako sam ja mislio. E sad ovih 200 i nesto dinara je pretpostavljam naknada za otvaranje paketa?

Pa piše ti na obrascu koja vrednost i koja valuta je uzeta za obračun. Mislim da je to "Iznos u valuti" ili tako nešto. Otvaranje pismonosne pošiljke je 100 RSD, paketa 300 RSD i još neka njihova sitna provizija na to.

Poslednja izmena:
Zaturio sam negde obrazac, ovo se nesto prisecam, pa malo i napamet pisem, ali se secam otprilike koliko je iznosila svaka stavka pojedinacno. Nasao sam fakturu posiljaoca, i tamo je odvojena postarina. Hvala svima puno!

Da li zna neko do kog dana se stiglo na carinjenju. Imam jedan paket koji je pristigao 16.08. i nije bilo promena statusa.

Koliko sad se čeka carina? Od 07.08 mi posiljka na carini... Cekam je u NS i nikad nije bilo duže od 14 dana....

Meni je na carini (NS) paket od 06.08 . Jutros me je nazvao poštar da će doneti paket

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

I ja se pridružujem čekanju sa dva paketa, jedan od 13.08. a drugi od 14.08.

Valjda će stići do kraja meseca.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Šta milsite, kada mogu d aje očekujem ?

Статус пошиљке број:

Датум Место Статус Прималац
22.08.2019 07:12:04 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa
17.08.2019 15:39:00 NL-NLAMSC Приспелa
10.08.2019 04:34:00 NL-NLAMSE Пријем

Kako si to zakljucio uz njegovog posta?:) (salim se, izgleda da si tako zakljucio, jer ne citiras)
Inace, 14 dana nije nista za carinu. Bilo je i preko mesec. A sada su odmori. Porucite tek kao "pametnjakovici" 11.11.pa se cudite sto ceka 2 meseca :)

Btw, kako moze da se proveri posiljka pre placanja carine?

Poslednja izmena:
Da li bi EU online prodavnice trebalo da uklone VAT kada je destinacija Non-EU (Srbija)? Ono što sam pronašao na netu je da bi trebalo.
Međutim u dosta slučajeva to se ne događa, šta raditi onda, isplati li se kontaktirati prodavnicu i tražiti da pošalju neki custom invoice pa onda na taj način platiti radije nego preko sajta?

Daj link gde si procitao da treba da bude bez poreza?

Pa ima logike, barem iznad one vrednosti za koju vraćaju porez prilikom ličnog iznošenja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno