U normalnom svetu bi to tako funkcionisalo ali ga nijedan propis ne obavezuje da on plati za tebe pdv čak iako je pogrešio.Mene opusteno zvala posta da dodjem i platim 800din PDV za foto torbu koja mi je stigla u Maju lol. Pustili torbu i kao zaboravili da naplate PDV. Lik iz poste me cimao 2 nedelje, ovi sa carine mu se popeli na glavu, zvali ga 5 puta barem.
Pa *mjau**mjau**mjau*, ako nešto zabrljas red je da i ti to resis, a ne da ti neko drugi resava dok mu se ti penjes na glavu. Pod dva, ako su vec pustili torbu, sta se ciganisu preko poste za 800din?
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
O boze, gde piše da sam ja ljut na postara?! Covek me je zvao da platim dug da ga carina ne bi više smarala. Šta je posta bre kriva što su ljudi na carini izgubljeni u vremenu i prostoru? Zato sam rekao da je carina trebala da me nazove ili posalje upit za placanje duga, a ne da cimaju postu 5 puta u nedelju dana kao da im je on kriv.^naprotiv, posta je u obavezi da plati taj PDV, ona je posrednik izmedju tebe i carine.
Nemojte ici u ekstreme. Postari nisu sigurno neko ko sedi ceo dan i pije kaficu... jos ti je doneo paket, sto vecina psotara ne uradi. Kod nas cak ne ostavljaju pisamce da je pristigla posiljka vec mesec/dva!
Niti je on/ona neki nuklearni fizicar ili matematicar koji sve to ima u malom prstu.. kako oni to dalje stvarno rese ne znam. Mozda nekada im i oproste nekako ("posta" plati..)..
Ali nemojte posle da se zalite sto vam ne stizu posiljke, sto vam ih ne donose na prag, sto vam sve carine po najvecem PSu, i ne uvazavaju zalbe... ako se stvarno secate da je stigla posiljka, znate da se slaze sa time koliko treba da se plati carina, i jos vam eventualno pokaze racun - PLATITE.
Nije postar kriv ni za sta lose sto se vama desava, nemojte istresati nesto drugo nad njime.
Da li bi EU online prodavnice trebalo da uklone VAT kada je destinacija Non-EU (Srbija)? Ono što sam pronašao na netu je da bi trebalo.
Međutim u dosta slučajeva to se ne događa, šta raditi onda, isplati li se kontaktirati prodavnicu i tražiti da pošalju neki custom invoice pa onda na taj način platiti radije nego preko sajta?
Platio sam ja to odavno, nego me nervira sistem.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Platio sam taj dug za koji me je cimao.Sta, cima te da platis nesto sto si platio?
@marantz
nisi ti nikakav dužnik carini!!!!
pošta je dužnik i zato te pošta i zove i juri!!
da si ti dužnik carina bi ti odavno poslala izvršitelja [emoji848]
PS
opet ne kapiraš suštinu i pokušavaš da prebaciš vodu na svoju vodenicu [emoji19].
PSS
poštar i kad uzme pare može da kaže da ti nisi platio jer ti poštar ne daje nikakvu priznanicu, potvrdu ili sl. da je primio pare od tebe.
mislim da smo svi u ovom topiku dosada shvatili da je poštar dužan pošti a pošta carini. Ako poštar ne naplati a preda paket to je njegova greška!!!!
ko radi i greši i nadam se da niko sa ovog foruma ne bi poštara ostavio da on plati svoje greške tj vašu carinu ali tako je kako je.
PSSS
moj poštar za sve pakete ostavlja izveštaj neće čovek da se muči i vuče pakete [emoji41], a neregistrovane pošiljke nisam dobio ima jedno par godina, pa ih više i ne naručujem [emoji848].
potpuno ih razumem s obzirom kakvo je stanje u pošti!!!
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
O boze, gde piše da sam ja ljut na postara?! Covek me je zvao da platim dug da ga carina ne bi više smarala. Šta je posta bre kriva što su ljudi na carini izgubljeni u vremenu i prostoru? Zato sam rekao da je carina trebala da me nazove ili posalje upit za placanje duga, a ne da cimaju postu 5 puta u nedelju dana kao da im je on kriv.
U prevodu - ljudi na carini su nesposobni da rese problem koji su sami napravili, nego se drugima penju na glavu.
I ne, nije mi postar done paket, sam sam otisao da ga pokupim.
Isto.Ni ja nikada nisam dobio ni uplatnicu ni priznanicu kada sam plaćao paket u pošti.
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari