Meni je prethodna pošiljka tako stajala u tracking-u 14 dana , tek se onda promenilo u otprema. Sada mi tako stoji od 28.08.Da li je nekome stajalo za carinu ceo vikend jel nema iz poste azuriranja za vikend....Da li def ide za carinu..Tv box je u pitanju koliko inace prosecno carine kakva su iskustvaPogledajte prilog 274485
Medjutim u mailu koji su mi poslali danas kad je paket stigao, stoji sledece:ukoliko Vasa posiljka stigne preko nase kurirske sluzbe, pored carine i poreza placate uslugu uvoznog carinjenja, ukoliko zelite da Vas FedEx zastupa u carinskom postupku.
5400 RSD je usluga u posredovanju, sto podrazumeva izradu carinske deklaracije.
Samo se nadam da necu platiti 5400+4800, mada me ni to ne bi cudilo. U postupak carinjenja idem kao fizicko lice.FedEx/TNT usluga carinjenja iznosi 4.800,00 RSD. Ostatak troskova koje mozete ocekivati pored 4.800 RSD, su carina i PDV koji se obracunavaju, u zavisnosti od vrste robe koju uvozite, na celokupnu vrednost vase robe ukljucujuci i trosak transporta (shipping)
Nadam se da su mislili samo na ostale dokumente tj Ovlascenje za zastupanje u carinskom postupku, izjava carinarnici, isprava o zastupanju za fizicka lica.molimo Vas da nam dostavite popunjenu dokumentaciju iz priloga
Jel kuriri imaju opciju da se plati karticom? Da li je neko mozda troskove platio pre isporuke direktnom uplatom na njihov racun?Sve uvozne troskove placate prilikom pouzeca, kada Vam nas kurir donese posiljku.
Ne znam da li ovo znaci da kurirska sluzba/spediter biraju kako ce se paket cariniti, posto ako carina bude, lupam, 20%, ceo paket ce me izaci nekoliko stotina evra vise kad u racunicu udje i pdv.Ukoliko pošiljka stigne brzom poštom carini se po stopi propisanoj Zakonom o carinskoj tarifi u redovnom postupku, ili pak primenom jedinstvene carinske stope u visini od 10 odsto.
Stigla pre neki dan krimp klesta. " Strucna procena" carinika na NS carini je da je to "ALAT" (tako pise na deklaraciji) i procenjen je na 20$ iako je kostao duplo manje. Dodje mi da porucim vibrator cisto da vidim sta ce pisati u deklaraciji![]()
Pisao sam na njihov mejl za carinjenje, da vidim da li ima problema sa papirima, ali mi ni nakon 24h nisu odgovorili.
Stigla pre neki dan krimp klesta. " Strucna procena" carinika na NS carini je da je to "ALAT" (tako pise na deklaraciji) i procenjen je na 20$ iako je kostao duplo manje. Dodje mi da porucim vibrator cisto da vidim sta ce pisati u deklaraciji![]()
A što, jel to nije alat (mislim na krimp klešta, ne na ovo drugo)? U čemu je greška carinika?
@Sirius9
Za placanje su mi odgovorili, moze virmanski, poslace mi instrukcije kada se zavrsi carinjenje. Ako sam dobro iskopao po netu, to je nalog za prenos, valjda mogu e-bankingom to da zavrsim.
Znaci od carinika ce mi zavisiti iznos, iako je ispod 3000e, obozavam nase zakone i pravilnike gde nikad nista nije 100% koncizno, pogotovo kod stvari koje nemaju veze sa nekim prekrsajem pa je potrebno ostaviti prostor za manevrisanje.
Porucio sam od firme na njihovom online shopu, koriste shopify kao platformu, platio karticom, nije bio paypal i slicno. Order confirmation jesam dobio ali ne kao dokument vec kao e-mail potvrdu. Iznos tamo jeste naznacen kao vrednost robe tj subtotal xyz, shipping 350$. Shipping za ceo bicikl je fiksan za sve worldwide destinacije i njegovu cenu je odredio prodavac. Medjutim realna cena shippinga do Srbije koriscenjem FedEx servisa je skoro 3x veca (980$), sto sam nakon porudzbine saznao od prodavca. Ako ne budu verovali tome sto sam im poslao ima da najeb... posto ce onda vrednost sa shippingom preci 3k, onda ce za carinu definitivno da me odvale vise od 10%. Mada se u tom slucaju definitivno zalim jer ja toliki shipping nisam platio, to je prodavac preuzeo rizik na sebe, nisam siguran ni da bi carina imala pravo da obracunava meni taj iznos. Na FedEx dokumentima stoji ono sto sam ja platio, pa se nadam da nece izmisljati toplu vodu, jer da je shipping bio toliki i za mene ne bih porucivao u Srbiju vec negde u Evropu kod prijatelja/rodbine. Za ovo sam isto pitao Flying Cargo i potvrdili su da iznos shippinga treba da bude naznacen isti u dokumentima koja dodju uz paket i na mom orderu, sto jeste tako. Medjutim tvoj slucaj mi kaze da postoji prostor za manevrisanje od strane carine tj da oni odrede kolika je cena shippinga bez obzira na sve...
O biciklu cu u biciklistickoj temi da ne spamujem ovde![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari