Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@optical Meni je skoro stigao paket sa "servisa" i prošao je bez dažbina, da li su to uvazili ili je zbog gužve prošao nemam pojma

Sent from my MI 6

Porucio sam 8 paketa kapsula dolce gusto punjivih. Paket bio na carini, pise ne podleze carinskoj proceduri a sav izlepljen zutom trakom i stigao samo jedan paket kapsula. Sedam nestalo bez traga. Pise na nalepnici da je poslato 8, kinez se kune da je poslato sve i da ne otvaram dispute. Poslace ako treba 7 sto fale, ali mi to smrdi na lazni tracking number i cao 42e.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Svakako deluje da Kinez masno laze - ko bi obecao slanje jos 7 paketa o svom trosku, a da je sve uredno poslao?!

Porucio sam 8 paketa kapsula dolce gusto punjivih. Paket bio na carini, pise ne podleze carinskoj proceduri a sav izlepljen zutom trakom i stigao samo jedan paket kapsula. Sedam nestalo bez traga. Pise na nalepnici da je poslato 8, kinez se kune da je poslato sve i da ne otvaram dispute. Poslace ako treba 7 sto fale, ali mi to smrdi na lazni tracking number i cao 42e.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Premeris masu paketa i uporedis sa masom na postanskoj deklaraciji. Ako je na deklaraciji 8 puta teze onda verovatno ne laze.

Ili ako neces da meris(ako samo pakovanje nije preterano tesko), a ako taj paket kapsula nije bas lagan jednostavno uporedi masu tog jednog paketa kapsula sa onom masom sa deklaracije.

Poslednja izmena:
Svakako deluje da Kinez masno laze - ko bi obecao slanje jos 7 paketa o svom trosku, a da je sve uredno poslao?!

Kinez bi sve ucinio cak i slanje novog paketa samo da mu ne das negativnu ocenu ili dispute, ne znam kako im se isplati ali provereno je :D

Inace jel zna neko kolika su trenutna zadrzavanja na carinu?

postoji formula na aliexpresu po kojoj ako imas vise od ne znam koliko negativnog fidbeka gase ti radnju

Eto kakvo je vreme došlo, da je jeftinije naručiti kafu iz kine nego kupiti na KP ili od mađara... :lupko:

@optical Meni je skoro stigao paket sa "servisa" i prošao je bez dažbina, da li su to uvazili ili je zbog gužve prošao nemam pojma

Sent from my MI 6

Eh kad bih i ja bio te srece...

Paket stize preko UPS-a, pa cu ih nazvati sutra da vidim mogu li nesto dostaviti sto bi eventualno ucinilo da se isti ne carini.

I meni je UPS i kurir je doneo kuci ne poštar, imaš šanse [emoji6]

Sent from my MI 6

Videcemo. Zvao sam ih danas, cisto da pitam mogu li nesto da dostavim od papira ako eventualno bude trebalo za carinu, posto ne znam da li su ubacili neki papir u paket, s moje strane vidim samo da je posiljalac "Customer Care". Devojka iz UPS-a kaze da jedino ako carini bude trebalo, pa ne znam da li vredi da saljem email unapred na neku njihovu email adresu.

Od 24.11. na carini (pri tom nije ni stvar koju treba cariniti), ovo nikad nece stici...

24.11.2018 11:23:25 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
24.11.2018 12:03:59 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
24.11.2018 12:24:01 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
26.11.2018 07:51:29 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
27.11.2018 08:11:58 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
28.11.2018 07:59:28 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
29.11.2018 08:21:34 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
30.11.2018 07:44:02 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
01.12.2018 08:30:16 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

@ Jericho

Moderator , a siri strah i paniku :p:p:S:
Sada su guzve i posiljka moze biti na carini 10-15 dana.

@ ostali

Nedavno smo pominjali autodijagnosticke uredjaje.
Oni koji su narucivali Delphi - AutoCom i slicne uredjaje , da li je naplacen PDV ?

Koliko je posiljki od 11. novembra moglo biti obradjeno i poslato da stigne za 2 nedelje? Sta ocekivati onda kad krene vrh talasa? Isporuku u martu?

Od 24.11. na carini (pri tom nije ni stvar koju treba cariniti), ovo nikad nece stici...

24.11.2018 11:23:25 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
24.11.2018 12:03:59 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
24.11.2018 12:24:01 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
26.11.2018 07:51:29 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
27.11.2018 08:11:58 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
28.11.2018 07:59:28 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
29.11.2018 08:21:34 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
30.11.2018 07:44:02 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
01.12.2018 08:30:16 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Zakonski gledano, svaki paket bi trebao da prođe kroz ovu proceduru, od šibica do aviona (ali onog "jednoseda", za lične potrebe :D)
tako bi i bilo da ovo nije propala država i da carina ima jedno 20 puta više ljudi nego što ima ali na našu sreću nije tako :d

@ Jericho

Pogledaj odgovore od proslih godina u ovo doba i videces da si situacija ponavlja !!!

Prihvati cinjenicu da je cekanje na carini 10-15 dana normalna pojava za ovo doba godine.

Ne, prihvatam ja stanje stvari, samo zamisljam sta tek moze da se ocekuje sada kada krene da pristize vecina paketa od 11.11. Nijedan od tih kasnijih mi nije hitan ni bitan, ali ovaj mi treba sad - a oni su ga em bezveze poslali na carinjenje, em tamo stoji vec 10 dana.

Siriuse, ne verujem da se bilo gde tako radi, jer se svuda vodi racuna o resursima. To bi zahtevalo previse ljudi, zato i postoje skeneri, da ne moraju da otvaraju svaku posiljku.

Poslednja izmena:
Ja sam poručio par stvari uoči 11.11 i sve je već stiglo pre nekih 10ak dana :) Ja sam iz okoline Jagodine. Inače primetio sam da pošiljke mnogo brže prolaze kroz carinu nego pre. Pošiljka iz Litvanije mi je stigla za 4 dana dok su do sad pošiljke iz Litvanije stizale za minimum 12 dana. Ne znam da li su se ubrzali u poslednje vreme ili su promenili proceduru ili nešto slično.
Čekanje na carinski pregled je standard 10ak dana, nekad ume da se razvuče i na preko 20...

@ Jericho

Sta bi tek radio da si u NS ???

Prihvatao , ne prihvatao isto ti je - zalomi se ponekad da neku sitnicu posalju na pregled , a krupnu i vrednu stvar puste.

Proci ce za koji dan i stize na tvoju adresu.

@ ostali

Nadam se da ce neko da primeti

Nedavno smo pominjali autodijagnosticke uredjaje.
Oni koji su narucivali Delphi - AutoCom i slicne uredjaje , da li su vam carinili posiljke ?

Mislim da nece biti veceg zastoja (od trenutnog) zbog 11.11, barem kod nas na carini, jer su te posiljke vec pocele da pristizu. Meni je stiglo 5 posiljki porucenih 10.11, poslatih 12-13.11. (nijedna nije carinjena)
Sad pristize i posiljka porucena 13.11.

Siriuse, ne verujem da se bilo gde tako radi, jer se svuda vodi racuna o resursima. To bi zahtevalo previse ljudi, zato i postoje skeneri, da ne moraju da otvaraju svaku posiljku.

Nigde se ne radi tako, svi imaju neku granicu ispod koje roba ne podleže carinskim dažbinama jer se ne isplati, baš kao što kažeš, troše se resursi na sitne stvari tako, jedino kod nas zakon propisuje naplatu dažbina na SVE pošiljke i to je objasnio neki lik u videu koji je okačen na sajtu carine. Drugo je što se to ne primenjuje toliko kod nas jer, kao što kažeš, nema dovoljno ljudi ali da imaju ne sumnjam da bi bilo drugačije.
Ali zato imaš situacije da naplate PDV i otvaranje recimo futrole za telefon koja je koštala tipa 3-5$, niko dalje se ne bi cimao s tim jer ne podleže zakonskom minimumu (pričamo o inostranstvu) ali kod nas nema minimuma pa mogu...

Cekam u NS i dalje neke posiljke, od Oktobra

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Meni su svi pritigli paketi u zadnjih 2 nedelje prosli bez bilo kakvih dazbina... mislim da cak nisu ni isli na carinu... Vrednost je do 10e... Moguce da su zbog velike kolicine paketa poceli da pustaju one jeftinije bez pregleda...

@C4in
Kod mene isti slucaj. Isto manji paketi (6-7 komada), cena nije isla preko 15€ (mada mislim da ovo nije relevantno, cenu na posiljci niko ne gleda), ali je gramaza mala. Svi dosli do mene za dan od ulaska u zemlju.

Posto vecina ovde opisuje iskustva sa obicnom postom eventualno sa Dhl-om, zanima me da li je neko imao skorije iskustvo sa DPD kurirom kad je u pitanju carina i uvoz. Ocekujem neku posiljku male vrednosti koja ne podleze carinjenju, ali sam video da su ljudi pre imali jako cudna iskustva sa firmom koja ih zastupa u Srbiji, pa da proverim da li se nesto do sad promenilo.

ljudi koliko vi cekate? kod mene ce danas da bude 10ti dan na carini.....
capture051-20181208.jpg

Dobro vece, ne znam da li sam postavio pitanje jer sam nov na ovom forumu, ukratko, narucio sam sa ALli neke sitnice, priveske za kljuceve. Jedan kosta oko 3 dolara uzeo sam 20 komada.. Tako da paket koji dobijam kosta 60 evra, da li cu morati da platim carinu? I procitao sam negde da ako kao fizicko lice narucujem istu stvar vise puta, imaju pravo da zadrze paket jer se sumlja na dalju preprodaju fizickog lica koji ih kupuje .... Ako moze pomoc neka i iskustvo, inace oaket sam narucio pre mesec dana i nisam ga dobio jos...

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno