Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada na Poštinom praćenju statusa pošiljke piše: "Podnošenje na carinski pregled"... Da li to znači da će sigurno naplatiti carinu ili ne?
U pitanju je Anker Soundcore 2 bluetooth zvučnik plaćen 33$, valjda kada je bio crni petak.
Možda neko ko je kupovao zna...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
059fa3430321796b89a9bd00a2ca204c.jpg

Kada na Poštinom praćenju statusa pošiljke piše: "Podnošenje na carinski pregled"... Da li to znači da će sigurno naplatiti carinu ili ne?
U pitanju je Anker Soundcore 2 bluetooth zvučnik plaćen 33$, valjda kada je bio crni petak.

Nemora da znači. Svaki paket ima tu stavku, ali u tvom slučaju pošto paket vredi 33 usd lako je moguće da će platiti PDV + troškove otvaranja paketa

Pa zar nije da do 100e ne diraju pakete i nema carine i pdv?
Uzgred jel kinezi hoce da laziraju cenu recimo da smanje za 50%?

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Do 50e, i to je okvirno, mogu da ti naplate i na manje iznose jer kinezi uvek lažiraju cenu.
A mogu i da ti ne naplate za veće iznose.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Hvala kolega na objasnjenju..
Nisam znao da su spustili kriterijum na 50e,skoro sam cuo da je u CG do 150e.cak i ne zagledaju mnogo posiljke.

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Nemora da znači. Svaki paket ima tu stavku, ali u tvom slučaju pošto paket vredi 33 usd lako je moguće da će platiti PDV + troškove otvaranja paketa

Kako svaki paket ima tu stavku? Tu stavku valjda imaju samo oni koji su poslati na "carinjenje".
Svaki paket ima onu "za carinu", pa ako posalju na carinjenje onda se pojavljuje taj status.

ljudi koliko vi cekate? kod mene ce danas da bude 10ti dan na carini.....
capture051-20181208.jpg

Moj je stigao na carinu dan kasnije.
Prosle godine u ovo vreme, rekord je bio nesto malo manje od mesec dana.

Nekoliko ljudi je u poslednjih nedelju dana javilo da se ceka nedelju do dve, tako da bi trebalo uskoro da zavrse pakete od prosle nedelje, osim ako se nije u to vreme drasticno povecao obim pristizanja posiljki.

Nekoliko ljudi je u poslednjih nedelju dana javilo da se ceka nedelju do dve, tako da bi trebalo uskoro da zavrse pakete od prosle nedelje, osim ako se nije u to vreme drasticno povecao obim pristizanja posiljki.

Ma sve zavisi kako te zalomi. Pre 45 dana mi stigla neka jakna kupljena na Amazonu. Normalno, 8 dana na carini i plaćen PDV. Jakna mi bila prevelika i ja poručim istu takvu, od istog prodavca, broj manju. 04.12. stigla na carinu, a 05.12. kod mene kući. Bez PDV-a.

@ ostali

Nadam se da ce neko da primeti

Nedavno smo pominjali autodijagnosticke uredjaje.
Oni koji su narucivali Delphi - AutoCom i slicne uredjaje , da li su vam carinili posiljke ?

Poručivao sam nekoliko puta ELM327, procenjivali su na 10$, plaćao PDV i otvaranje (~450-500 din). Carina Novi Sad, naravno:whip:

Ljudi da javim da je paket ipak danas prosao carinu, znaci zadrzavanja trenutna su tacno 10 dana :D naravno bg carina.

Ja sam za isti zvučnik platio PDV prošle godine , ne sećam se koliko, s tim da sam tada uzeo bundle SoundCore 2 I neke njihove BT slušalice za 38$. Platio sam tipa 700-1200din, ne sećam se tačno.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko traje prosecno carina?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hello drustvo da li se isplati narucivati robu sa alija sa dhl dostavom. U pitanju bio bio smart watch koji kosta 100+ evra.

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Hello drustvo da li se isplati narucivati robu sa alija sa dhl dostavom. U pitanju bio bio smart watch koji kosta 100+ evra.

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka
Pa ako ti se isplati da na tu cifru platis, carinu, pdv i dhl-u spediciju, samo napred.
Ja mislim da se ne isplati.

Ne isplati ti se uopšte, jer preko Dhl-a ćeš platiti carinu i pdv definitivno i to na tačan iznos, i pri tome još 4000 din špediciju Dhl-u.
Bolje neka ti šalju normalnom poštom sa brojem za praćenje, tu jedino mogu da ti naplate carinu i pdv, ako procene da sat vredi više od 50e, ako procene da vredi manje onda ti naplate sano pdv, a isto tako pošto je u pitanju sat iz Kine može da prođe i bez naplate ičega, koleginicin muž je uzei TicWatch 2 preko Alija, stigao mu prošle nedelje nisu naplatili ništa.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Možda čovek može da proda taj sat za 250$, onda se isplati i te kako...

ja sam naručio više komada ali na hrvatsku, stižu bez carine i dodatnih troškova dhlom preko engleske. ako radiš takvu kombinaciju isplati se. Za Srbiju teško [emoji14]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi.

Možete li mi reći, da li imate problem sa kašnjenjem paketa sa Aliexpressa, kao i sa ne stizanjem istih u roku od 60-90 dana? Koliko paketa vam nije stiglo u zadnjih 3-4 meseca?

28.11.2018 sam naručio mi box s, cena 58,5$ ili oko 51e, prešao magičnu cifru za 1e. Paket je stigao i poslat na carinjenje, sledi čekanje. Interesuje me maksimalan harač sa carinom i pdv-om koliki može da bude 2.000rsd? 3000rsd?

Pogledajte prilog 262169

Prilozi

• Screenshot_20181212-150644.jpg
    Screenshot_20181212-150644.jpg
    145.7 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi.

Možete li mi reći, da li imate problem sa kašnjenjem paketa sa Aliexpressa, kao i sa ne stizanjem istih u roku od 60-90 dana? Koliko paketa vam nije stiglo u zadnjih 3-4 meseca?

Hmmm, ne. Svima sve stiže redovno, 10-20 dana max...!!! :d
28.11.2018 sam naručio mi box s, cena 58,5$ ili oko 51e, prešao magičnu cifru za 1e. Paket je stigao i poslat na carinjenje, sledi čekanje. Interesuje me maksimalan harač sa carinom i pdv-om koliki može da bude 2.000rsd? 3000rsd?
3000 din max, ako bude preko 3000 isplati se podneti žalbu.
Ili ako te brine maximum, pošalji im dokaze koliko si platio i izaći će te ~2000RSD.

Poslednja izmena:
4. stigla MyProtein na carinu, danas Optrema 61200. Dakle 9 dana, kao i vecini ovih dana; ovo je expresno za decembar!

Na carinu je od 6. Dec do juce, znači 8dana, brže nego ranije bar meni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li sreca ili sta ali poslednjih 10 paketa otprilike i nijedan na carinu... od slusalica, eksternih baterija i ranceva do manjih stvari, nista na carinu ni pdv. Sve prolazilo odmah po dolasku u Srbiju...

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno