Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imate li mozda ideju sta je bilo pre 16 dana? Koji datum, po cemu je specifican?

Dobro de, svi znamo koji je datum bio. Je li krenulo nekom nešto sa NS carine i koliko je trenutno zadržavanje?
Jel ovo znaci sa je krenulo?

0ca8b93318b8393b84c64b4ea4af04e0.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Dobro je, vec sam pomislio da nije valjda tek sad dosao na carinu.
Paket je porucen 11.11.

cekaj zbog 11.11 meni nisu skenirali paket od 22.11 pa nije bas tolika guzva
znam da podnosenje na carinski pregled moze da se ponavlja ali kad od prosle nedelje nisam ni dosao do tog statusa
pa bas........

Meni je juce stigao paket narucen 15.09. Novi Sad, jos cekam 5 paketića

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Aj ponovicu zadnji put - iskreno bi bio red da dobijate poene i mesecni odmor od ove teme kada se iste stvari svaki cas pitaju:
- Ne updateuje se uvek status svakog dana, nekada uopste. Ne znaci uopste da nigde nije stigao.
Pa i da jeste menjan status, so what? To sto je "podnosenje na carinski pregled" je identicno tome da je paket stigao u zemlju -ceka red, i nije mrdnuo dalje.

Mislite da nije guzva? Javite se da radite u carini. Posle 11.11. i posle kraja januara (kineska NG), HAOS je na carini. Ne samo kod nas, sad je i u Nemackoj pocelo da bude toliki problem da su vec isplanirali uvodjenje dodatnih troskova, koji stupaju na snagu od sledece godine.

Kome smeta, neka se bavi politikom... "kukanjem" na IT forumu sigurno nece nista postici :d Sem ako neki haker ne vidi, smiluje se, pa vam uhakuje carinika :D

Postoji mogućnost da budeš prisutan prilikom otvaranja paketa. Piše mislim, na sajtu carine. Podneseš zahtev i kad dođe tvoj paket na red oni te pozovu da prisustvuješ otvaranju paketa. Verovatno se plaća nešto.

Nešto si ti tu pogrešno citirao, tristac021 je pitao za ovo za jaknu...

Narucio sam paket plaćen 40€ sa poštarinom DHL express(plaćena samo 9€).Hoću li imate neke dodatne troškove od strane dhl-a pošto paket ne bi trebalo da bude ocarinjen?Kakva su vam iskustva sa njima?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa SD i iHerba bez izuzetka do 50e bez dodatnih troskova.
Preko 50e, skoro bez izuzetka traze spedicija da se plati. Nigde drugde to nisam video da postoji... jedan od razlog sto ih izbegavam;)

Sa SD i iHerba bez izuzetka do 50e bez dodatnih troskova.
Preko 50e, skoro bez izuzetka traze spedicija da se plati. Nigde drugde to nisam video da postoji... jedan od razlog sto ih izbegavam;)
Da li gledaju koliko si platio ili punu cenu proizvoda?Usput,koji sajt je SD?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Placeno, ako deklaracija ne racuna cenu sa bodovima (tj. oduzme bodove i slicne stvari koje smanje cenu, plus popuste), onda se tako i racuna.

Paket mi je samo na statusu prijem vec preko mesec dana. Jel imo neko slicno iskustvo?

"kukanjem" na IT forumu sigurno nece nista postici :d
Nemoj da dolaziš u teme o carini ako ne podnosiš kukanje... Ti si u više navrata spominjao kako nećeš da dolaziš u teme o carini za vreme gužvi, poslušaj svoj savet i poštedi se nepotrebnog stresa.
--------------------

Dobra stvar je (kad je već dodatno čekanje neizbežno) da će zbog gužvi biti manje otvaranja paketa, važi i za NS ispostavu, poslovično pedantnu :)

Poslednja izmena:
To ti znaci da nije jos stigao u Srbiju, samo je prijavljen paket nasoj posti od strane poste koja salje.
Proveri na nekom od sajtova za pracenje, jer nasa posta nece prikazati nikakve druge informacije dok paket ne stigne u nasu postu.

https://17track.net
https://postal.ninja/en

Za vise informacija pogledaj temu "Pracenje posiljki", stoji odmah pored ove.

Poslednja izmena:
Nemoj da dolaziš u teme o carini ako ne podnosiš kukanje... Ti si u više navrata spominjao kako nećeš da dolaziš u teme o carini za vreme gužvi, poslušaj svoj savet i poštedi se nepotrebnog stresa.
Zeznem se pa kliknem... ne mogu samo jednu temu da izbacim iz "New posts" :)
Ali tacno tako jeste - nepotrebna gomila ponavljanja i gluposti od 11.11.-11.03.

Dobro je, vec sam pomislio da nije valjda tek sad dosao na carinu.
Paket je porucen 11.11.

Stigla mi danas kamerica za auto, doneo postar.
Carinili je na 20$ tj na tu sumu placen pdv, nisu otvarali paket.
Placena 41,63$ ,super.

Paket porucen pre 10 dana na Aliju nikakav update vec 10 dana slucajno odem na Postal ninja kad tamo svi podaci da posiljka ide odlicno tacnije zadnji status je Air transport CNBSJA..

Meni juce stigao paket 23cmx13cm tezine 1kg, takoreci proleteo carinu, a bogami niti je mali niti je lagan.
U nedelju stigao na aerodrom posto ne rade nedeljom, u ponedeljak ga odmah poslali u moju postu i meni stigao, bez ikakvih dazbina.
264168cb7d07ad57b852bb1df23bcd46.jpg
2183460e63590be98e4ac5e717355441.jpg

to <salabajzer>: Beogradska carina, na Novosadskoj nema šanse :mad:

Poslednja izmena:
Mozda je neko vec pitao, ali nisam uspeo preko search-a da nadjem, pa da pitam.

Da li je nekom carinjena zamena pod garancijom? Konkretno Logitech treba da mi posalje MX Master 2S, posto je moj u garanciji, a izgleda ne moze da se popravi. Cim su culi odakle sam, pitali odmah mogu li da nadjem neku EU adresu, pa tu da posalju, ali posto trenutno nemam, moraju da posalju ovde. Uredjaj ce pretpsotavljam biti nov, ali nemam pojma da li ce pisati na paketu da je "replacement".

И мени је сад прошао пакет од скоро 2 килограма без икакве царине...
али су зато забрљали у пошти где је пакет 3 дана прележао.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno