Čekajte ljudi, zar vama toliko često ocarine skuplje? Meni skoro uvek jeftinije...
Ali, ako je u pitanju čast i poštenje, kapa dole:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje
Nije to poštenje i čast već iskustvo, neke stvari su im nebitne, lupiće neku cenu i bez gledanja na netu, kad su već otvorili paket, ali mnogo vole da precenjuju tehničku robu tipa tablete, telefone, kamere isl. Ti naravno gledaš da pazariš što jeftinije, loviš kupone, popuste, akcije, carinika to ne zanima, on će ubaciti naziv u google i uzeti prvu cenu sa amazona a to što je stvarno plaćeno 50€ manje od procene to njih ne interesuje...
Po mom skromnom iskustvu a i onom što sam pročitao po forumima, za sitnice koje su koštale ispod 10$ a nisu baš tako male po gabaritima, često stave procenu od 10-15$, za ono što je približno iste veličine kao i prva stavka ali je veće vrednosti opet stave istu procenu, 10-15$, malu i laku tehničku robu tipa kamerice, dronove, rutere, android boxove isl. često procene na manje nego što je zaista plaćeno ali veće stvari tipa tableta i telefona to obično precene, ne uvek ali ja bi rekao da u više od 50% slučajeva precene, ti uzmeš neki jeftiniji kineki brend, da ne kažem knock-off, ali izgleda fensi, veliki ekran, 2 kamerice bla-bla, rekao bi da će to da precene u 90% slučajeva...
I rekao bi da postoji još jedna kategorija, veoma skupi proizvodi malih dimenzija koji se ne razlikuju na prvi pogled od jeftinijih proizvoda, tipa telefoni od 300-400 i više $, tableti 250 i više $ ali da nisu poznati brendovi tipa samsung, huawey isl, njih obično precene na manje nego što su zaista plaćeni čak mi se čini da često procene na znatno manju vrednost, tipa ti kupiš tablet od 300$ a oni ga procene na 170-200$ i uštede ti ~32$...
Naravno,
ništa ovo nije pravilo i sve zavisi od konkretnog carinika koji se dohvati tvog paketa, možda je čovek/(Evica :d) i sam naručio tablet/telefon/android tv box sa alija pa su mu poznate cene a možda je totalni duduk za to...