Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam problem sada. Ja sam jos juce otvorio dispute i cekam sada 10 dana da se resi nesto, jer po trackingu je jos uvek u Srbiji posiljka i oni mi govore da cekam urucenje i ne jebu zivu silu za SS sa nase poste.

Prodavac me zaj... Ja sam mu objasnio da je problem oko posiljke i da se vraca u kinu.

Na to me je otkacio da ako je ja ne primim, da je ni on nece vise primiti i da je izgubljena i da necu dobiti refund uopste.

Jedino ako me AliPay zastiti i vrati pare kada se (ako se) promeni shipping status i pokaze da je posiljka negde van Srbije. Bedak.

@Sasa022.
Ne razumem te bas najbolje?
Ovo je kod posiljke:
RB442585644SG

Sta se ti sekiras sta prica malo kinesce, postali ljigavci neopevani, u poslednje vreme samo djubre salju, od 10 paketa 6 djubrad su poslali, sve neispravno ili napuklo, na kutiji nema ostecenja i odlicno upakovano tako da namerno salju po principu app, za svih 6 sam otvorio dispute i dobio full refund, napravio snimak i postavio u dispute, kinescici molili da zatvorim pa ce poslati ponovo, mami svojoj saljite, ljigavci bezobrazni. Najvise mrzim kad neko proba da me zezne.

Uzmi lepo napravi screenshot iz poste i okaci na dispute da se vraca jer prodavac nije dobro napisao adresu i dobices refund a on sta njace u porukama to nikog ne treba da zanima.

Ajde čisto da raščistimo nesto jer me lično interesuje. Da ne bi bilo problema nekih u budućnosti, odlučio sam da proverim sa vama oko adrese, da li je ovo korektno napisana adresa na aliexpressu:

Ime i prezime: Pera Petrovic (bez žćčšđ jer to ne podrzavaju)
Adresa: Pere Petrovića 1, stan 1
Novi Sad, Vojvodina, 21000, Serbia
Broj telefona: +381-6XXXXXXX

Jer meni je tako podešena adresa na aliju kada sam pratio njihova uputstva adrese.

Tako i meni stize i imam kvačice i na imenu i prezimenu.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

@Nixazzar

Pitao sam za format da vidimo koja je posta

Malo si pozurio :( , trebao si da sacekas da se paket vrati u Singapur i onda u okviru spora da navedes da je carina vratila paket.
Verovatno ce proci i ovako , ali moraces 10 dana da se ubedjujes sa tvrdoglavim kinezom :(

bts.jpg

Ali vidis. Ovo gde si ti linkvoao. Tu pise Belgrade export customs. Sto znaci da izlazi iz drzave. To mogu da dodam kao dokaz u dispute. Hvala. :D

Mora nešto zauzvrat. Digoše cenu goriva, pa aj neki vid nekog vida anuliranja.

BG carina - smanjila se guzva - paket koji je stigao 25.01 je juce ocarinjen...

Uskoro u BiH bez carine i pdv za robu do 150 eur, sedmicno, sto znaci na 7 dana imate pravo do toga iznosa,nije lose,nije lose..
https://www.bl-portal.com/vije...lobodjeni-placanja-carine.html

Sent from my SM-A720F using Tapatalk
Kaže kad prima od fizičkog lica 90 maraka , a od pravnog 300 maraka.To baš i nije logično, verovatno su usvojili EU regulativu pošto se brojke poklapaju.

EU je 22 evra oslobođenje PDV od pravnih (stim da će ga ukinuti) a 45 evra od fizičkih, a 150 evra je oslobođenje samo od carine

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li neko zna kako se na eBay-u dobija kupon kod?
Sada cu jos nesto da vam ispricam sta Kinezi prevaranti na Aliju rade.
Otvorim dispute za 2 predmeta kojima nesto fali i dokazem to dobrim video snimkom.
Na to dobijem poruku od Alija da ce mi vratiti novac kada vratim predmete prodavcima.
Iznervirao sam se u momentu.
Koja drskost.Znaju da niko nece slati paket za kinu jer je postarina skupa i tako oni mene lepo otkace,a imao sam kvalitetan video dokaz.
Sta sada?

Imas onu opciju da odbijes predlozeni Alijev dispute i napises da kod nas nema besplatna postarina i da ne zelis da snosis troskove slanja.
Meni su recimo za jedan neispravan displey prvo napisali da vratim i da cu dobiti full povratak novca, odbio sam i napisao da kod nas nema besplatne postarine i da ne zelim da snosim troskove slanja, sutradan je Ali izbacio novu presudu da mi se vrati sav novac i tako je i bilo.

Poslednja izmena:
Nisu ponudili opciju da odbijem predlog.
Odmah sam dobio samo opciju da upisem broj posiljke i kurirsku sluzbu kojom cu poslati predmet.

Jel zavrsen dispute ? Cudno mi da nisu ponudili opciju dal prihvatas ili odbijas predlog, obicno par dana pred zatvaranja dispute ponudi neke opcije. Ja sam eto imao slucaj gde su mi ponudili jednu opciju, odbio je uz obrazlozenje sutradan dobio drugu opciju.
Ajde uradi screnshoot predloga.
Ako ima jos par dana do kraja disputea sacekaj mozda ponude drugu opciju ako ne kliknes da ovu prihvatas.

Poslednja izmena:
@micos

Ako nisi dobio pravo zalbe ( Appeal ) , a najverovatnije nisi :( , i ako ti se ne isplati da predmet vracas u Kinu , onda se pomiri sa tim da je slucaj zavrsen.....

EU je 22 evra oslobođenje PDV od pravnih (stim da će ga ukinuti) a 45 evra od fizičkih, a 150 evra je oslobođenje samo od carine
Za EU nece biti resenje da se skloni ovaj limit od 22e za PDV, vec ce dodati i oni otvaranje paketa ili verovatno poceti procenu carinika kao kod nas. Jer inace, Kinez ce napisati 1eur svaki put pa opet nista nemaju :)

@Micos, bas ono sto Dakii rece! Ako ti treba, odes na sajt poste, slikas cenu za paket od 2kg i cenu slanja za Kinu.
Nemoj birati pismo za ovu svrhu, ispasce da je jeftino :) Paket je skup.

Za EU nece biti resenje da se skloni ovaj limit od 22e za PDV, vec ce dodati i oni otvaranje paketa ili verovatno poceti procenu carinika kao kod nas. Jer inace, Kinez ce napisati 1eur svaki put pa opet nista nemaju :)
Imaju u EU već otvaranje paketa, i procenu carina, jer niko ne veruje Kinezima. U Sloveniji kad prispe pošiljka, možeš pomoću trackinga i imena da se logujes na sajtu carinske pošte. Tako im se dostavljaju računi, ko to uradi naplate 2 evra manje otvaranje, ako nema računa ide slobodna procena i skuplje otvaranje. Slično je u ostatku EU jer su zakoni isti...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Raduje ovaj podatak za BiH... Zna li neko kada to stupa na snagu?

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Imaju u EU već otvaranje paketa, i procenu carina, jer niko ne veruje Kinezima. U Sloveniji kad prispe pošiljka, možeš pomoću trackinga i imena da se logujes na sajtu carinske pošte. Tako im se dostavljaju računi, ko to uradi naplate 2 evra manje otvaranje, ako nema računa ide slobodna procena i skuplje otvaranje. Slično je u ostatku EU jer su zakoni isti...
Verovatno zele da se otarase velikog broja posiljki, jer ne zele da se narod cima za 2-3e nego da kupuje lokalno.
Nisam znao da ima i u EU slobodne procene kada postoji racun.

Da li je neko probao naručiti 3d štampač kao fizičko lice? Mislim na one tabletop modele do 300€. Ništa ozbiljno niti će biti korišćeno za ozbiljno...

Sent from my KOB-W09 using Tapatalk

Da javim i ovde paket vrednosti 150$, prošao bez carinskog pregleda. BG carina. Ima i dobrih ljudi tamo :D

Baš mi je drago. :D Ja za paket od 111$ platio 4600 din. (na vrednost od 139$) plus dobio zariven trag od noža na kutiji gratis. Sreća te je baš debela kutija pa nije proš'o.

Kod nas kovertu od 1.67$ otvore, procene na 10$, naplate 200+150 din.
Biće i kod nas izbori pa ćete vi na sve plaćati a mi ništa :D :D :D

Poslednja izmena:
Onak osecaj..kad si glup,...a provalis to kasno..a kad si glup,onda je to nornalno, sasma

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Kao da su beogradjani ikada placali ista.. dok imaju koga da muzu rade tako, kad se sve odvoji ne znam sta ce.

Pa jok iz Borchu.... :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno