Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
daleko je to od normalnog... da ne kazem da nisam dobio neke sitnice ni iz novembra...

Ja ne znam sta je ovo, cekam dva paketa od 08.11. Ne mogu da verujem da ce jos malo 3 meseca! Zavrsen je i dispute i vracen novac, nego ne znam da l da porucim ponovo, hoce li to stici ikad..

Ako niste porucili ne porucujte pre kraja feb.ili jos bolje sredine marta.
Uz neke izuzetke ono sto se bude do kraja februara porucilo nece stici pre Uskrsa.

bg carina danas obrađivala 19.01. Gospodin Knežević i ostala uprava bg carine i pošte i više su nego uviđavni na pitanja upućena mejlom. Zaista za pohvalu.

Nema pravila sta se obradjuje po redosledu vise. Meni i dalje chami jedan paketic (bas paketic!) sa iHerba pristigao 15.01. To je vec drugi iHerbic koji stoji nekoliko dana vise nego sto stoje neki paketi pomenuti u temi (i od strane drugih, a i moji pristigli POSLE iHerbica :)).

Hvala. Još samo da odlučim da li da im pošaljem dokaze o ceni paketa kad paket stigne na carinu ili da ih pustim da sami procene ili me pozovu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

U NS paket od 13.1. na carini prošao danas carinu, 31.1.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Može li neko da mi dešifruje šta se ovde dešava?
Hvala unapred. :)

Inače ja sam u Novom Sadu i adresa na koju pošiljka treba da stigne je Novi Sad.

Prilozi

• Pošiljka.PNG
    Pošiljka.PNG
    31 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
Toga sam se i ja plasio. Jednom mi se vratio tripod. Potpuno mi nije jasno zasto.

Ovo sada je dzojstik koji nema baterije niti podleze nekim restrikcijama i ako se i on vraca, onda ne znam stvarno...

Zvao sam Novi sad 10x. Niko mi se ne javlja. Danas sam zvao poštu i službenici nije jasno šta se desava sa pošiljkom posto je bila u NS, prosla carinu, bila u posti, ali nije otisla na dostavu na adresu, vec je otisla u BG.

Dala mi je brojeve da zovem sutra opet carinu u BG i u NS, da vidim sta se dešava. Ali pošto sumnjam u to da ce mi se iko javiti (takvo iskustvo do sada imam), zato sam postavio pitanje ovde da vidim imate li vi kakavih iskustava sa slicnom pricom. :)

Naj onaj 133 il kako vec broj se niko ni nece javiti, nadji neki broj tamo na sajtu i zovi i ako se javi neko ne daj da te otkaci i da zoves referat il tako nesto, taj se nece nikad javiti. Zovi upravnika sta te briga.

Verovatno je problem u adresi, ako paket nije otišao na dostavu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Otisla nazad u kinu.

Carina ne zna zasto je vracena.
Posta ne zna zasto je vracena.

Samo me vrte i prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

**** državu.

Nema šanse da je adresa. Uvek je ista i stizale su stvari više puta.
To sto je nesto proslo ili radilo (i ako je bilo ispravno) nije indikator da je uvek tako i da ne moze biti zbog toga... moze Kinez da pogresi, moze neko da je ranije shvatio adresu i ipak ti poslao (iako je netacna), moze mali zilion stvari.....

Otisla nazad u kinu.

Carina ne zna zasto je vracena.
Posta ne zna zasto je vracena.

Samo me vrte i prebacuju odgovornost sa jednih na druge.**** državu.

To se meni desilo prosle godine sa nekim gps antenama 53$, pratio sam posiljku stigla je kod nas dosta brzo i stajala jedno 12-13 dana na carini prijem (NS) i samo odjednom kao kod tebe ode nazad na izmenicnu postu otprema i ode u Amsterdam i od onda nikakvih podataka nije bilo jedno 45 dana .I ja sam zvao 50 brojeva dok nisam nasao neku zenu u ns(nemam broj negde sam zapisao i bacio papir) koja mi je rekla da joj izdiktiram broj posiljke i da ce da proveri i da je pozovem sutra i nakon drugog poziva rekla mi je da je adresa bila nekompletna tj kineskinja nije upisala prezime samo ime i sve ostalo ali posto nema prezime na carini su samo odbacili paket kao nekompletna adresa iako ima telefon mogli su da nazovu ali ih boli uvo ali kao nisu mogli da naplate pdv i carinu samo na osnovu imena .S..u ali ok kineskinja je kriva ,molio sam je da mi ponovo posalje paket a ja da ponovo platim postarinu (4-5$ ) ali nije odgovarala na poruke pa sam nakon 70-80 dana otvorio open dispute slikao pracenje posiljke gde se jasno vidi da nije bio na urucenju nego da nije ni izasao sa carine i nakon 20 dana dobio povrat novca nekih 48,5$ koliko je kostala roba bez postarine . I meni je pre ovoga proslo 7-8 paketa bez problema pa jedan kiks pa sad evo vec oko 25 paketa bez problema i skoro svi bez trackinga (china ordinary small plus packet) nesto brzo dolazeove godine za tipa 18-20 dana, imam 2 kom na ns carini od24.01 i 26.01 pa cemo da vidimo kad ce da prodje .

Dobio sam i ja info "da je verovarno adresa problem" ali kada postavim pitanje da li je to zvanicni problem naveden i samom zapisniku (ne znam ni da li postoji, ali carina me ubedjuje da tako nesto postoji u posti) dobijam odgovor da je pretpostavk, tako da ne znaju ni oni.

Meni sada i dalje stoji na trackingu da je posiljka u Srbiji, a oni su mi rekli da je napustila Srbiju 30.01. Sada ne mogu da otvorim dispute posto oni nemaju info da ona nije stigla. Znate li koliko treba vremena da i oni dobiju ti info? Aliexpress standard shipping mi je carrier.

Mislim da u sustini Aliexpres ni negleda status posiljke dokle je stigla ili se vratila kao ni prodavac jel si predmet platio ,nego cekaju da se ti javis pa ili potvrdis prijem ili otvoris open dispute ali verovatno da to sto si kupio ima zastitu (full refund with not recive for 60 day) . Moras cekati dok se na trakingu ne pojavi paket negde kod njih (posto stoji da je jos kod nas ) nakon toga se javis prodavcu koji ce pokusati da se raspita (jedno 7 dana bar je meni tako bilo ) pa ces onda videti sta ce da kaze (meni je pokusala da proda pricu kako se vratilo sa kucne adrese nazad i da nije do nje greska mada nikad sa carine nije ni izaslo) .Mislim da mora proci ono garantovano vreme (60 dana ) da bih mogao otvoriti open dispute(nisam siguran mozda neko od starijih forumasa zna vise) ali pre toga pokusaj da se dogovoris sa prodavcem ,ako nece da posalje ponovo uz dogovor ili vrati novac ili ako ne odgovara na poruke vse kao meni onda otvori open dispute i obavezno screenshot statusa posiljke kod nas uz komentar da nije izlazilo sa carine i nece biti problema sa njima .Sto se tice zapisnika kod nas mislim da oni to ni nevode (ima 1000+ paketa dnevno) jedino ako imas nekoga na ns carini pa da ti to pogleda ali mislim da je to kod carinske poste ili tako nesto nesecam se oni naplacuju carinu i pdv.Ja sam poludeo jedno 5 dana sam zvao potrosio jedno 200minuta telefona i kilometar zivaca bas zbog toga kao sto si rekao samo prebacuju jedni na druge i niko nema pojima o cemu se radi .

Ljudi sve vise postaju roboti.....

Kinezi "roboti" su preuzeli i napisali podatke sa AliExpressa

"Roboti" iz Info servisa ( 0700 100 300 ) citaju podatke sa aplikacije za pracenje i diktiraju brojeve telefona iz postansko-carinskog odelenja na
koje se niko ne javlja...

Carinici su tek posebna vrsta

Jedina nada je kontakt putem mejla na koji jos uvek prilicno redovno odgovaraju

ptts.jpg

@ Nixazzar

U kom formatu je bio broj za pracenje ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno