Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni pre par godina stigao battery grip za D80 sa litijumskom baterijom. Bez dodatnih troškova za 10 dana

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Na tom sajtu gore piše da je vtc6 3100+ mah i 30A sto je apsolutno netačno.
Ne bih ja njima verovao kad su u pitanju baterije, uzmite ovde za 10e i sigurni ste.
Ja sam uzeo sony vtc5 i lg hg2 ovde i rade bez problema cak i kad se opterete iznad njihovog cdr-a.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Znaci tako, good to know. Pre par dana na Banggood-u sam mogao da narucim istu tu bateriju, ali sam odustao jer je ostao samo jedan komad, ja hteo 2-3. ******, trebao sam i tu jednu na narucim da sam znao...

Poslednja izmena:
Stigla maska za 20 dana, jos cekam neke posiljke od Novembra i Decembra

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Sram ih bilo, ja bi im poslao jednu protestnu notu da to ubrzaju, jer.... jer.... nemaju pravo da.... da.... cek, sta nemaju pravo?:)
Nemaju pravo da te ne ubace ispred reda, posto ti je posiljka dosla brzo? Imaju obavezu da ti je isporuce u roku od x dana?

5 meseca unapred vam je receno da ce biti grkljanac od 11.11. i vec 5 godina vam se govori da je januara uzas, ali ne - zalimo se 12 dana sto stoji u mesecu u kome je pola dana neradno, ostalih pola meseca su svi mrzovoljni, a opet carina radi skoro ceo mesec, da ne bi ostajali i po mesec dana paketi...

Kome se ne svidja, ima alternative - DHL, UPS, FedEx.

Alfa... koji ti je đavo?

Pa smore kad se zale na nesto sto im se 10x po stranici kaze da je normalno i da ocekivano 5 meseci unapred :)

Meni stigao pametni prekidac 59-ti dan od narucivanja poruceno 25.11.2017

Slusalice za mobilni sam porucio 11.01.2018 i sutra stizu na adresu. Izgleda da se smanjila guzva i da pocinje da se vraca u normalu polako.

Evo singapurćana.... kupljeno 10. januara......

7ad828108f0085e50f97b6812b985406.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
I kod nas će nešto smisliti.
8cce77994e83e918507cb11d1e413e78.jpg

Zdravo svima, hteo bih da posaljem nešto sitno EMS-om (brza pošta ka inostranstvu) za Bugarsku prijatelju. Poslao bih šest zaista malih kutija sa sredstvom za čišćenje kože,neotvoreno,u kutiji, originalno pakovanje. U Post Ekspresu dali mi broj carine, a u carini kažu ovo:

- ono što šaljete mora da ima deklaraciju na srpskom (ima na puno jezika samo jednu reč: "opasno" i oznaku da je zapaljivo, naručeno u Nemačkoj u webshop-u i stiglo preko iste te carine u SRB - koju sam platio).
- onda biste vi mogli da pošaljete nešto sto ste kupili na AliExpress-u, pa taj neko opet to nekome da pošalje i to je začarani krug.
- mora da ima fiskalni račun da je kupljeno u SRB.
- ako carina vrati, poštarina mi se ne vraća (2.500din).

Da li mi je službenik rekao samo formalnost ili je zaista tako i ne mogu da pošaljem, ili iskustvo govori da je moguće?

Savet? Hvala veliko! ;)

Poslednja izmena:
ja ne znam koji vise broj da zovim jer se niko i nigde ne javlja.. i ne znam da li ce uopste da vide mail sa racunom..

@owim probaj da pošalješ iz pošte u Savskoj, tamo će ti odmah reći da li može ili ne može.

^ U Savskoj je nekada bila carina. Slao sam skoro Post Ekspres iz Savske, pošta kao i svaka druga. Ipak ću prvo da odem da ih pitam, da ne bude da ne može u poslednjem trenutku (ili da kažu da ne znaju, pa carina da vrati kao što je opisano). Hvala na predlogu, Deki! ;)

Ili lepo busom da posaljes?

Narode jel svima ovako od juce ili ima nekog progresa kod mene:
untitled.jpg

i dal ima neki telefon na koji bi se javili..? jer ne znam vise sta da radim..

Baš čudno, evo kako je meni izgledalo kad je paket prošao carinu pre par nedelja. Mada je sumnjivo što menjaju status istog dana, ili je negde krenuo ili je u pitanju neki bug. Uradi ti refresh još koji put u toku dana, možda se promeni u nešto smisleno.

Prilozi

• Opera Snapshot_2018-01-25_125046_www.posta.rs.png
    Opera Snapshot_2018-01-25_125046_www.posta.rs.png
    3.1 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Baš čudno, evo kako je meni izgledalo kad je paket prošao carinu pre par nedelja. Mada je sumnjivo što menjaju status istog dana, ili je negde krenuo ili je u pitanju neki bug. Uradi ti refresh još koji put u toku dana, možda se promeni u nešto smisleno.

znam da tako treba.. slali su mi pismo pre 2 dana da im dostavim racun.. poslo sam im dva maila i ne znam dal im odgovara to sto sam slikao uplatu sa paypala pokuso sam FAX da im psoaljem niko ne odgovara, zvao na telefone niko ne odgovara i *** ne znam vise sta da radim

znam da tako treba.. slali su mi pismo pre 2 dana da im dostavim racun.. poslo sam im dva maila i ne znam dal im odgovara to sto sam slikao uplatu sa paypala pokuso sam FAX da im psoaljem niko ne odgovara, zvao na telefone niko ne odgovara i *** ne znam vise sta da radim
To je otpremljeno. Danas ce poslati ka tvojoj posti, a sutra kod tebe.
Statusi ce se pojaviti danas posle 16h koji to potvrdjuju.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ U Savskoj je nekada bila carina. Slao sam skoro Post Ekspres iz Savske, pošta kao i svaka druga. Ipak ću prvo da odem da ih pitam, da ne bude da ne može u poslednjem trenutku (ili da kažu da ne znaju, pa carina da vrati kao što je opisano). Hvala na predlogu, Deki! ;)

U Savskoj ima i dalje carina tj. tu određuju šta će na carinu a šta ne pa šalju u Ugrinovacku.

To je otpremljeno. Danas ce poslati ka tvojoj posti, a sutra kod tebe.
Statusi ce se pojaviti danas posle 16h koji to potvrdjuju.

Ne verujem.. taj status je jos od juce a nigde nije bila otprema da pise grad u kome se salje.. jer obicno je tako.

Ne verujem.. taj status je jos od juce a nigde nije bila otprema da pise grad u kome se salje.. jer obicno je tako.
Bice. Meni je tako bilo vise puta u zadnje vreme. Carina radi sporo, a statuse izbacuju jos sporije. Prvi izbace ovo otprema kao i tebi. A onda sutradan posle 16h izbace jos jedan status koji bi trebalo pre ovog, pa i jos jedan status u koju postu ga upucuju.
To je i mene izludjivalo, ali ajde.

Bice. Meni je tako bilo vise puta u zadnje vreme. Carina radi sporo, a statuse izbacuju jos sporije. Prvi izbace ovo otprema kao i tebi. A onda sutradan posle 16h izbace jos jedan status koji bi trebalo pre ovog, pa i jos jedan status u koju postu ga upucuju.
To je i mene izludjivalo, ali ajde.

daj boze da je tako, jer previse dugo cekam ovaj paket.. sto je najgore sve druge komponete su mi spremne samo cekam ovo :D a da carenik nije pravio problem stiglo bi jos u ponedeljak.. al *** njemu ne odgovara cena od 50e nego ajde jos malo crkotinja

Sta bi ste tek radili da treba u Koreji da primite stvari....
20 dokumenata vam treba da bi mogli da primite bilo sta sto nije pismo, i da se registrujete za primanje poste! :)

Mislim na Juznu, ne Severnu.

Paket sa iHerba - prvi put nije uzeta cifra sa paketa. Iako je i van paketa racun nalepljen, u paketu racun, i naravno kroz DHLGM se vidi iznos - oni su pretpostavili nesto vecu cenu.

@alfaunits: Račun? Ja sam 3x naručivao sa iHerb i nikad nikakav račun nije stizao ni u kutiji ni van nje. Na kutiji tj na nalepnici na kutiji za vrednost napišu vrednost pošiljke bez cene slanja (aka subtotal) + mikroskopski sitne nazive proizvoda koji su unutra :d

Ovog puta je bio i u kutiji :)
A vani ima deklaracija sa racunom i ako ja mogu da ce procitam, dovoljno je vidljiva da moze i bilo ko drugi ;)

Ali slanje je free. OK, 1e su vise naplatili zbog toga, i opet jeftinije 9e nego DHLom bez carine ;) Ali prvi put da nisu po PSu carinili sa iHerba.

Ljudi potrebne su mi informacije, ja znam i ja isto mrzim kada neko nece da cita temu ali ima 1300 strana a na privh 30 i nasumicno jos 20 nisam nasao odgovor :))

Dakle interesuje me koji je najbezbolniji nacin da uvezem recimo 500-1000 solja , razni kancelariski materijal na veliko i td.? Posto kako sam procitao u prvom postu,
ako bi to radio kao privatno lice bilo bi problema, e sad ono sto nisam nasao odgovor je kako to funkcionise za pravna lica? Da uradim sve to preko firme? Koja je procedura
da li ce mi uzeti vise od 30% koji mi inace uzimaju? Da li ja onda imam regularno ulaz na firmu sa tim? Neko ko ima iskustva sa ovim da mi se javi da mi pomogne ako nije
problem.

Hvala unapred

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno