Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paket ne možeš da primis pa da se zalis na procenu, mora da bude zatvoren od strane carine.
Kako su meni objasnili to je da ne bi došlo do zamene sadržaja paketa.
Znaci oni su ga procenili i zatvorili i priznaju samo ponovno otvaranje pred njihovom komisijom.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Podseca me na seriju "Vruc vetar". "koliko god da su ti naplatili, znaj da su mogli jos vise"

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ok to za carinu, ali oko potpisa nisi upravu. Nije uopšteno, da bi se žalio na neku presudu ili rešenje uslov je prethodno da je primis lično ili preko oglasne table. Ti tim potpisom ne potvdjujes da si kriv ili sta god stoji u presudi ili rešenju, već imaš naknadno rok za žalbu ili progovor.
Naravno kapiram ja da nije isto I da na carini važe neki drugi zakoni :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Pa ti mesas babe i zabe, ti pricas o nekoj sudskoj praksi, ja ti pricam o carinskoj praksi.
Uostalom, radi kako hoces kad neces da prihvatis savete, dobronamerne, a pitao si za isti.

Paket ne možeš da primis pa da se zalis na procenu, mora da bude zatvoren od strane carine.
Kako su meni objasnili to je da ne bi došlo do zamene sadržaja paketa.
Znaci oni su ga procenili i zatvorili i priznaju samo ponovno otvaranje pred njihovom komisijom.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
E to je logičan odgovor.

@antivenom moj odgovor se odnosio na tvoju priču o potpisu kao mocnoj "instituciji" I da ne shvatamo čemu potpis služi. Naravno da kapiram da se žalba ne isplati(možda samo kod naručivanja skupljih stvari gde je moguće veća greška da se napravi u proceni).

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Potpisom ti potvrdjuješ da si primio pošiljku a ne carinski obračun [emoji16]

Naravno da carina za paket koji si ti preuzeo više ne odgovara pa tako i njegov sadržaj, tj kao što rekoše kad uzmeš paket ti u njega možeš da staviš šta hoćeš tako da to ne prolazi [emoji849].

Zalba samo dok je paket kod njih kad ga uzmeš sve gotovo nema više nazad [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ko se seca onog mog slucaja sa poklonom preko DHL-a i kada su mi trazili da dostavim koliko je placeno i da ne mogu da dobijem poklon jer sam dobio apsolutno dzaba i slicno na kraju su mi ipak pustili bez dazbina, vidi se da su otvarali paket da se uvere u sadrzaj istog to jest da li se poklapa sa onim sto sam ja rekao i uvazili su ''moju cenu'' koju sam rekao i ako nisam imao nikakav vidljiv dokaz za to, jer ga i jednostavno i nema za sada proizvod je potpuno nov i jos nije stavljen u prodaju sa cenom. Ali eto na kraju se sve dobro zavrsilo po mene, inace pitao sam direkno coveka sa kim sam imao konverzaciju :

''Do 50e preko DHL express sluzbe nema nikakvih troskova naravno podrzazumeva se da je unutra stvar koja zaista vredi toliko i ima urednu i propratnu fakturu sa pravom cenom ?''

''Poštovani,
Do 50 eura se pošiljka oslobađa od carine sa urednom fakturom I orderom pod kojim je plaćena roba.
Srdacan pozdrav.''

Tako da sam ja dobro prosao mogli su da kazu ovo je 55e recimo i cao, posto su ovi slepci napisali 2.97$, da bar stavise 29.7$ pa ajde, kraljevi :d

Bivši kolega se žalio i usvojili mu. Tako da ona priča "da nema trika da mu usvoje" ne pije vodu.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Meni vec 2 puta produzavan na aliexpress, stigao u Srbiju

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Pozdrav svima video sam da na forumu ima clanova iz Crne Gore pa me interesuje sta se placa i koliko carina i pdv na posiljke sa aliexpresa. Uzeo bih blic za foto aparat vrednost oko 70-90€ u zavisnosti od modela. Znam da nema carine za robu do 150€ ali kako ide pdv. Kako procenjuju vrednost posiljke jer realno na aliju nema blica skupljeg od 100€. Hvala unapred na odgovoru

Sad gledam fakturu sa geekbuying i malo mi cudno:
personal Gift,No Foreign Exchange Involved
MARKS/NO. NO. OF PKGS FULL DESCRIPTION OF GOODS QTY WEIGHT UNIT VAL TOTAL VALE
NO MARK 1 gift 1 PCS 0.506 KG 20.00 USD 20.00 USD
TOTAL 20.00 USD
Oni su napisali da je gift i vrednost 20 usd. Ja sam ocekivao da ce napisu realnu vrednost koliko sam platio. Sad pitanje da li ce da mi prave problem na carini i da procene na vise od realne vrednosti? Telefon je u pitanju placen 130eur.

Ne mogu nikako da nađem onaj dio diskusije od nedavno na temu slanja maila unaprijed NS carini sa podacima o plaćenoj pošiljci... stigle su mi sluške s GearBest kupljene na akciji za $19.99 pa ne bih da mi rebnu na punu cijenu od $45 ako mogu išta da učinim po tom pitanju. :)

Dokaze o izvršenom plaćanju šalješ na ovaj mail
[email protected]

Ja napišem podatke primaoca, TN, printscreen stranice proizvoda sa cenom i one sa PP gde se vidi transakcija.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Drugi put narucujem online, prvi put nisam ni imao kod za pracenje, sad imam i od 06.12. mi stoji status 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu.
Imate li neki predlog, da li da kontaktiram ili nekada jednostavno se ceka malo duze?

Pozdrav svima.
Drupi put narucujem online, prvi put nisam ni imao kod, sada imam ali mi od 06.12. stoji poruka "11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu".
Da li je nekada normalno da stoji poruka toliko dugo?
Gledam ljudima koji postavljaju je obicno dan dva, ako uhvati vikend onda 3...

Kakva su vaša iskustva, za telefone ~50€ da li da očekujem naplatu PDVa ili će proći kao i ostala roba iz Kine neprimetno?

Kakva su vaša iskustva, za telefone ~50€ da li da očekujem naplatu PDVa ili će proći kao i ostala roba iz Kine neprimetno?
Откуд ти то да роба из Кине пролази непримјетно?

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

[email protected]

Ja napišem podatke primaoca, TN, printscreen stranice proizvoda sa cenom i one sa PP gde se vidi transakcija.
A da li zna neko mejl od Niške carine jer vidim da mi je tamo pristigao paket.... a očekujem još nekoliko...

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

[email protected]

Puno hvala, poslao sam. Nadam se da će neko pročitati, ali i ako ne - bar sam miran jer sam uradio šta sam mogao, oni će na svoju savjest da carine i to je to. :D

Откуд ти то да роба из Кине пролази непримјетно?

Tako što mi je 99% paketa iz Kine prošlo neocarinjeno i neoporezovano do sada. Ono na šta se ne doda porez u Srbiji prolazi kao NN paket, eventualno ga evidentiraju da je neko nekad primio paket iz Kine ali to je sve.

Telefone nisam naručivao pa ne znam da li oporezuju i zato pitam da li je neko imao iskustva i da li je plaćao nešto dodatno.

Baš me interesuje kako ću ja proći sa mojih 12 paketa na NS carini, mogu da se kladim da će na svaki da lupe PDV čak i na onaj u vrednosti od 1$
I ja trenutno cekam 12 paketa, a nikada mi ne naplacuju ni pdv ni carinu(realno carinu i ne trebaju jer su u 99% slucajeva stvari ispod 50€).
Jedan mi upravo jutros stigao u moju postu(prosao za dan carinu bez dazbina dakle) i sad kad dodjem sa posla idem da ga pokupim u posti jer nikog nema kod kuce pa ce mi izvestaj ostaviti.
Inace, stigle su mi neke led sijalice za auto placene 15€, paket je ne mali jer ima i kutiju u kojoj su te dve sijalice, i to prodje bez pdv.
Izgleda im se zuri da rasteraju guzvu koju su sami napravili(radnici poste, ne carinici).

Мени од пет пакета поручених десетог прошлог мјесеца ни један још није стигао...

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Danas je postignut dogovor na nivou EU o donošenju uredbe čiji je krajnji cilj snižavanje troškova poštarine za prekogranične pakete. Između ostalog, ovaj potez EU će dovesti u ravnopravniji položaj kupce iz manjih država članica, imajući u vidu činjenicu da je cena prenosa pošiljaka ka njima dvostruko veća u odnosu na cenu prenosa ka kupcima iz većih država.
Ostaje nam da vidimo ima li tu nas? Teško, ali ko zna...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno