Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prikaz statusa pošiljke broj: RX002xxxxxxJP
Datum Mesto Faza Status Potpisnik
19.11.2017 13:36:30 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
19.11.2017 17:04:56 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
Молим вас за објашњење, да ли је ово уобичајена ситуација? Очекујем робу у вредности преко 150 евра. Да ли бих требао нешто да предузмем и контактиран некога из Поште?

Drugari jel moguce da su mi na carini odbili paket tj vratili ga nazad jer sam kupio par uredjaja i jasno naglasio kinezu da stavi pravu cenu i kolicinu, vidim da paket stoji na carini mesec dana pozovem da vidim sta se desava i dobijem odgovor od carine da je paket otvoren i da je utvrdjeno da se kolicina uredjaja ne podudara sa kolicinom koja je navedena na paketu i da ce paket biti vracen nazad, jel me laze neko ili je stvarno prekrseno neko pravilo

Prikaz statusa pošiljke broj: RX002xxxxxxJP
DatumMestoFazaStatusPotpisnik
19.11.2017 13:36:3011003 IZMENIČNA POŠTAPrispeće
19.11.2017 17:04:5611003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
Молим вас за објашњење, да ли је ово уобичајена ситуација? Очекујем робу у вредности преко 150 евра. Да ли бих требао нешто да предузмем и контактиран некога из Поште?
Ne bi trebalo ništa, NS carina je, oni ne ažuriraju statuse paketa koji se carine.
Čisto da se ogradim, tako bi trebalo da bude, probaj i da proveriš.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Preuzeo sam paket jos u cetvrtak, ali na broju za pracenje jos stoji da je u mojoj posti, da li ce se to updejtovati

Ипак, неопходно је доставити доказ о плаћању како би се наставила процедура царињења робе у противном иста ће бити враћена.

Каква су ваша искуства када цариник на основу Члана 53. став 1. Царинског закона утврди или посумња у декларисану цену предмета за царињење. Да ли вас обавештава и на који начин?

U većini slučajeva uopšte ne gledaju deklarisanu vrednost, već sve zavisi od njihove slobodne procene. Jedino ako baš nemaju predstavu o čemu se radi pošalju poštom zahtev da im se dostavi faktura.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

U većini slučajeva uopšte ne gledaju deklarisanu vrednost, već sve zavisi od njihove slobodne procene. Jedino ako baš nemaju predstavu o čemu se radi pošalju poštom zahtev da im se dostavi faktura.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Контактирао сам јутрос царину у Новом Саду и питао их за статус пошиљки. Захтевали су да доставим рачун односно доказ о плаћању робе. Доставио сам им скриншотове са пеј пал-а, трансакција плаћања и рекли су да је то довољно за даљње поступање.

Posle ~45 dana mi je stigao telefon porucen sa GearBest-a. Sada mi carina trazin da odnesem neke dokaze o placanju, mislim da cu da im dam kopiju PayPal mejla. Da li je moguce da odem u njihovu upravu, dam to sto su trazili, sacekam procenu, platim harac i odmah pokupim telefon ili je neophodno da opet cekam pa da mi postar to donese? Kakva su vasa iskustva u ovom slucaju?

Salji emailom, procedura traje kod njih. Sticice ti na postu.

A roba iz kine zna da kasni dosta.

Treba mi mala pomoc u vezi DHL-a posto nikada nisam imao situaciju a i cudna je.

Video sam da danas imam dva propustena poziva sa veoma slicnih brojeva u kratkom razmaku ( tacnije bio mi telefon ugasen ), i da nemam predstavu o cemu se radi.
Okrenem, dobio DHL centar neki itd, kazem da imam pp sa tog broja, oni sa tog broja mi kazu to je DHL carina i daju mi drugi broj na koji da se javim. Javim se, dobijem gospodju objasnim da sam imao propustene pozive da su mi dali ovi broj kada sam okrenuo gde da se javim sve sve i pitam o cemu se radi. Kaze da li imate kakvu posiljku da je stigla, ja reko ocekujem nesto ali ne DHL-om, dajte ime prezime da proverim, kao proveri nema nista, ja reko pa sto ste me zvali onda, kaze ja stvarno ne znam ja vas nisam zvala ali proveravam i nema nista, jeste li dobili kakav SMS, reko nisam. I tu se prica zavrsila.

E sada ja ne ocekujem nista preko DHL-a, nego preko obicne poste, ali ocigledno da je nesto stiglo jer nema sanse da su dva puta pogresili u broju ajde jednom ali drugi put su me zvali posle par minuta sa slicnog broja tako da nije greska u okretanju. E sada cak i da je nesto stiglo nekim slucajem da je neko poslao nesto DHL-om mada ne vidim sto bi to radio, zasto me kontaktiraju sto jednostavno ne proslede to ? Cak i da je neko nesto poslao od ovih standardnih posiljki sve je ispod 50e sto preko njih ne podleze carini itd. Imao sam pre par godina posiljke iz Irske preko DHL-a i uvek stizalo na kucnu adresu bez problema.

@AMG Toliko znaju, paket neces dobiti odma... ali izbor je tvoj.
@Zivotinjo (NE NE moderatori, ovo nije vredjanje, ovo dodje kao tepanje :D) A da li je roba sa vise istih stvari unutra ili da nisu neki lekovi unutra ili da nije paket bez recuna u kutiji ili da nije poslato iz Nemacke i slicne zemlje gde DHL je glavni-najveci raznosilac paketa pa je prodavac poslao preko njih, uglavnom nesto su hteli, nesto im je trebalo za carinjenje ili su ti hteli doneti paket pa te zato zvali (NAJBOLJA opcija).

A sto bi ga zvali sa DHL carine (verovatno špedicije jer bi bilo čudno da DHL ima carinu) da treba da mu donesu paket. Moguce da je neko pogresio broj, 2 puta zvao a kako zove sa centrale tako si dobio dva razlicita broja. Pošto je verovatno zvano sa centrale ko zna ko te je i zvao i iz kog dela DHL jer centrala koristi slobodne linije za izlaze [emoji41]

Moguće je da je stvarno greska, pogotovu ako ne očekuješ pošiljku, ako su ti rekli da nema ništa na tvoje ime ...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Zna li neko od kog datuma se trenutno carine posiljke. Meni je stigla na carinu posiljka 27. Pa da znam koliko jos otprilike dana cekam...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Čekaš bar 2 nedelje...

Ufff. Nisam listao unazad, znam da su ranije ovde ljudi javljali kad im posiljka izdje sa carine i datum kad je predato na carinaki pregled, pa je moglo da se prati...

Zna li neko od kog datuma se trenutno carine posiljke. Meni je stigla na carinu posiljka 27. Pa da znam koliko jos otprilike dana cekam...

Mени је данас оцарињена роба пристигла 19.новембра.

To. Hvala. Znaci za nekih 8-10 dana da racunam...

To. Hvala. Znaci za nekih 8-10 dana da racunam...

Јуче сам их контактирао и послао доказ о куповини робе. Није искључено да су на основу тих доказа царинили робу. Претпоставка је да би се роба још увек задржала на царини.

Ako je sad ovoliki zastoj, sta ce tek biti kad krenu praznici... Strasno

E do .... Moguce onda da su te ubrzali...

@Animal, sa kojih brojeva konkretno, 011 ili 060? Odakle si?
Najverovatnije je da je neko greskom dao tvoj broj telefona za DHL posiljku :) Ako je sa 011, pre ce to biti. Ako je sa 060, to su dostavljaci.

A sto bi ga zvali sa DHL carine (verovatno špedicije jer bi bilo čudno da DHL ima carinu) da treba da mu donesu paket. Moguce da je neko pogresio broj, 2 puta zvao a kako zove sa centrale tako si dobio dva razlicita broja. Pošto je verovatno zvano sa centrale ko zna ko te je i zvao i iz kog dela DHL jer centrala koristi slobodne linije za izlaze [emoji41]

Moguće je da je stvarno greska, pogotovu ako ne očekuješ pošiljku, ako su ti rekli da nema ništa na tvoje ime ...

Znao sam da nije greska 101% ne mogu dva puta da pogrese u kucanju bila bi prevelika slucajnost, zvali su malopre opet. Ispostavilo se da sam dobio poklon !
Problem je sto nije navedeno ime i prezime pa misle da je firma u pitanju :trust:, kaze covek jesam dobio tu i tu firmu...
I nista objasnim da sam fizicko lice, utvrdimo o cemu se radi, kaze da li mozete da nam dostavite koliko ste platili, posto je manja vrednost u pitanju, mislim da kolege mogu ovo da oslobode od carine, ja reko nisam platio ni dinara to je na poklon poslato, niti sam trazio niti platio, poslali su mi. Kaze eee ne mozete vi da primate poklon od kompanije. Mislim nisam hteo da se raspravljam, ali to je toliko glupa izjava da ne mogu da ulazim u raspravu oko toga, cuj ne moze neko meni ili bilo kome da posalje poklon i neko ce to nekom zakonskom regulativom da spreci da se pokloni salju, mislim... Ja mu opet objasnim sve lepo, i kaze nista poslacu vam na mail tovarni list da popunite izjavu i da mi dostavite kopiju licne karte i da mi posaljete sve sto imate u vezi toga da ste dobili na poklon i kako, ja cu proslediti kolegama i oni ce odluciti da li ce da oslobode od carine ili ne... Sta sve postena coveka nece snaci.

Poslednja izmena:
Super

Samo da znaš čovek je u pravu samo poklon do 70eu od fizičkog lica može da se oslonodi carine i pdva svi ostali idu kao kupovina [emoji41]

Super

Samo da znaš čovek je u pravu samo poklon do 70eu od fizičkog lica može da se oslonodi carine i pdva svi ostali idu kao kupovina

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno