Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebalo bi u petak. U retkim slucajevima moze i sutra ;)

Sad je neka fora da ažuriraju status dan kasnije, poslednjih nekoliko pošiljaka sa ovim statusom mi je stizalo dan kasnije. Nakon otpreme sa carine, sledeći dan ujutru se ažurira status sa poštanskom otpremom paket stiže isti dan. Novi Sad je u pitanju..

Da li neko zna koliko se ovih dana ceka na carinu paketa na beogradskoj carini?....tj posiljke kog datuma danas obradjuju?

Kakva đubrad neopisiva... Naručim drugaru običnu plastičnu periku za cosplay, 22 evra sve ukupno na Aliju, i sad stiglo... Preko 900 dinara traže za dažbine. Stvarno da ne naruči čovjek ništa više, jer ovo je totalna sprdačina s nama.
Naplatili su ti 72-222 dinara više u zavisnosti da li je bio paket ili pismo.
Za toliko teško da zaslužuju ovakav epitet.

Zaračunali su osnovicu duplo više od stvarne vrijednosti, eto kakav epitet zaslužuju. I malo im je.

Zaračunali su osnovicu duplo više od stvarne vrijednosti, eto kakav epitet zaslužuju. I malo im je.
Ti ne znaš da računaš.

22€ = 2.640 dinara
PDV je 20% i od 2.640 dinara je 528 dinara. Na to dodaš otvaranje pisma (150 dinara) ili paketa (300 dinara) u zavisnosti od veličine i težine pošiljke. Cena je sa uračunatim 45 dinara provizije za uplatu preko pošte.

Dakle plaćaš 528+150=678 dinara ako je pismo ili 528+300=828 dinara ako je paket.

Dakle, ponavljam, preplatio si za 72-222 dinara. Nisu ti uzeli duplo osnovicu.

Poslednja izmena:
Zaboravljaš da sam podigao pošiljku. Osnovica preko 4000 dinara.

Ti ne znaš da računaš.

22€ = 2.640 dinara
PDV je 20% i od 2.640 dinara je 528 dinara. Na to dodaš otvaranje pisma (150 dinara) ili paketa (300 dinara) u zavisnosti od veličine i težine pošiljke. Cena je sa uračunatim 45 dinara provizije za uplatu preko pošte.

Dakle plaćaš 528+150=678 dinara ako je pismo ili 528+300=828 dinara ako je paket.

Dakle, ponavljam, preplatio si za 72-222 dinara. Nisu ti uzeli duplo osnovicu.
Otvaranje pisma je 100 dinara plus provizija za uplatu na račun ako ima dažbina

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Tako je i racunao (samo je dodao proviziju odmah u taj trosak).

@Roy, ***, nekada te za "72-222" :d zakinu, nekada ti nista ne naplate. U globalu retko kada ikoga u prosku ostete.
Ja ovu temu prilicno dugo pratim, dva slucaja ozbiljnih preterivanja sam primetio samo od kako sam na forumu. +ljude koji se zale sto ne mogu 100kg eksera i 50.000 srafova da uvezu kao fizicko lice, ako to racunas kao prihvatljivu zalbu :)

Ja kao da na turskom pišem...

@Roy Fokker
Ne zaboravljam ništa. Ja ti kažem da loše računaš a ti mi pominješ da si podigao paket?!
Za osnovicu su uzeli 3750 umesto 2640 (dakle 42% više) ako je pismo, odnosno 3000 (dakle 13,6% više). Nisu ti uračunali duplo. A poenta je da su ti efektivno ukrali/naplatili-više 72 dinara ili 222 dinara (opet kažem pismo/paket) i ti ih za to nazivaš raznim imenima. Negde će ti pustiti sa manjom cenom i opet dođeš da je bilo sve fer u globalu.

Ja imam osećaj da si mislio da ćeš proći bez PDV-a (što je za Novi Sad jako mala šansa) pa se zato ljutiš. Ne verujem da bi se za 72-222 dinara toliko potresao :)

@Dejan.
Lepo sam napisao
Cena je sa uračunatim 45 dinara provizije za uplatu preko pošte.
;)

Onda je otvaranje paketa 350 dinara sa provizijom, ali ok moja greška

TO sam i ja pitao, meni se cinilo da je 250+45 za paket.

Osnovica nije 3750 nego preko 4000, nisam kod kuće pa ne znam tačno. Sama osnovica je debelo skuplja od najskuplje slične robe u Srbiji... plus hiljadu dinara dažbina. A to da je u prosjeku ok - nije ok. Maltene svaki put nabiju nebuloznu cijenu na svaku sitnu glupost koju naručim i nakače pune troškove tako da kontam da su mi dosad sve tako 2-3-4 evra više uzeli podobre pare.

Dok CG ne spusti limit na 21 evro kao što planiraju, naručivaću sve na brata tamo. Maltene mi se isplati da platim kartu da odem po 2-3 stvari za razliku koju mi svaki put ukrade država Srbija preko legalnih dažbina.

Druže, ti definitivno ne umeš da računaš. Evo ti formula:
Osnovica X 0,2 + 150 ili 300 (ako je pismo ili paket).
Kojom magijom ti dobijaš osnovicu 4.000 i ne vidiš da je osnovica 3.750 ja stvarno ne znam.

Da li su uzeli osnovicu manju ili hiljadu puta veću je nebitno, poenta je da su ti na 22€ naplatili 72-222 dinara više i da ih za to naziv raznim imenima.

Sad sam siguran da ti nije problem tih 72-222 dinara koliko su ti vise naplatili, nego što su ti išta naplatili. Očekivao si da prođe bez dažbina koja po pravilu sleduje svima, pa kad nisi imao sreće da izbegneš pravila (još za Novi Sad za koji je to praktično nemoguće) ide kuknjava.

Bez obzira što se ne slažem sa carinom visinom i naplatom iste, to što radiš nije u redu.

TO sam i ja pitao, meni se cinilo da je 250+45 za paket.

Ja sam tako i napisao: 300 dinara sa uračunatih 45 dinara provizije za uplatu.
Zaokružio za 5 dinara i za pismo i za paket.
Jel sam se zeznuo? Da nije 300+45?

300 + 45 dinara je za velike pakete

Ja sam tako i napisao: 300 dinara sa uračunatih 45 dinara provizije za uplatu.
Zaokružio za 5 dinara i za pismo i za paket.
Jel sam se zeznuo? Da nije 300+45?
Nisi se samo ti zeznuo, i ja sam bio ubedjen da je 250+45 :)

Zna li neko koliko ima carinika u Srbiji a koliko u BGu? Onih koji rade na posiljkama, tj.?

Bez obzira što se ne slažem sa carinom visinom i naplatom iste, to što radiš nije u redu.

To što ja radim nije u redu, a u redu je da uzmu svaku malko veću pošiljku koja stigne, izmisle koliko vrijedi, i naplate previše jednom, šest puta, pedeset puta, a svo to vrijeme su svi propisi usmjereni da obeshrabre žalbe i da natjeraju sve nas da manje kupujemo? Naravno.

I naravno da nisam očekivao da ne platim, platim svaki jbn put, i u tome je i problem. Dosta mi je.

Ali ok, ja sam đubre, oni ne kradu, ako tako treba...

Ako je toliko mala razlika kada ovde kupujes, naravno da treba da se obeshrabri, mada ne na taj nacin.

Ali ***, ili te "vole" ili narucujes cudnu robu... svima se desi ponekad da im nesto preteraju za takvu cifru, ali i nesto manje procene i sl.

To što ja radim nije u redu, a u redu je da uzmu svaku malko veću pošiljku koja stigne, izmisle koliko vrijedi, i naplate previše jednom, šest puta, pedeset puta, a svo to vrijeme su svi propisi usmjereni da obeshrabre žalbe i da natjeraju sve nas da manje kupujemo? Naravno.

I naravno da nisam očekivao da ne platim, platim svaki jbn put, i u tome je i problem. Dosta mi je.

Ali ok, ja sam đubre, oni ne kradu, ako tako treba...
Da si ih zbog svega toga blatio ne bih ti ništa rekao i složio bih se sa tobom. Ali ti si sve to uradio jer su ti, kao što si rekao, naplatili duplo više, a nisu ti naplatili duplo nego 72-222 dinara. Tri puta ti objašnjavam kako i zašto dajem ti formulu i ti opet teraš po svom.

Da više ne idem u offtopic.
Ne slažem se sa tobom za ovu narudžbinu, a za ostale, ako su ti stvarno naplaćivali više, se apsolutno slažem.

Pozz...nov sam ovde pa mi je potreban info. Da li mogu kupiti tipa 7-8 pari patika kao fizicko lice ili ce paket vratiti?

Pa valjda te zovu prvo da im dostavis neku dokumentaciju koliko sam procitao od kolega forumasa ili vracaju nazad.

Poslednja izmena:
Naruci na 5 adresa ako si fizicko lice,vratice ti nazad u suprotnom.

Sent from my x600 using Tapatalk

Pa valjda te zovu prvo da im dostavis neku dokumentaciju koliko sam procitao od kolega forumasa ili vracaju nazad.
Da, da dostavis dozvolu za uvoz [emoji14] tj da si registrovan za uvoz

Nema sanse da puste vise od 1-2 para.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pustili su meni 5 pari patika. Ali ja imam firmu i mogao sam preko nje uvesti, pa sam rizikovao. A u pitanju su patike koje sam JEDVa nasao, vise se ne proizvode (Duramo 3, najprijatniji djon koji sam probao), inace se mozda ne bi cimao ni za dva para ;)

BTW, ako ides DHLom, verovatno ti nece praviti problem ni za sta, i slobodno daj necijoj firmi da ti zavrsi ako bas prave problem za kolicinu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno