Svi paketi prolaze carinu. To sto nije nista naplaceno je drugo.
Naplatili su ti 72-222 dinara više u zavisnosti da li je bio paket ili pismo.Kakva đubrad neopisiva... Naručim drugaru običnu plastičnu periku za cosplay, 22 evra sve ukupno na Aliju, i sad stiglo... Preko 900 dinara traže za dažbine. Stvarno da ne naruči čovjek ništa više, jer ovo je totalna sprdačina s nama.
Ti ne znaš da računaš.Zaračunali su osnovicu duplo više od stvarne vrijednosti, eto kakav epitet zaslužuju. I malo im je.
Otvaranje pisma je 100 dinara plus provizija za uplatu na račun ako ima dažbinaTi ne znaš da računaš.
22€ = 2.640 dinara
PDV je 20% i od 2.640 dinara je 528 dinara. Na to dodaš otvaranje pisma (150 dinara) ili paketa (300 dinara) u zavisnosti od veličine i težine pošiljke. Cena je sa uračunatim 45 dinara provizije za uplatu preko pošte.
Dakle plaćaš 528+150=678 dinara ako je pismo ili 528+300=828 dinara ako je paket.
Dakle, ponavljam, preplatio si za 72-222 dinara. Nisu ti uzeli duplo osnovicu.
Cena je sa uračunatim 45 dinara provizije za uplatu preko pošte.
TO sam i ja pitao, meni se cinilo da je 250+45 za paket.
Nisi se samo ti zeznuo, i ja sam bio ubedjen da je 250+45Ja sam tako i napisao: 300 dinara sa uračunatih 45 dinara provizije za uplatu.
Zaokružio za 5 dinara i za pismo i za paket.
Jel sam se zeznuo? Da nije 300+45?
Moja greška. Nikad nisam primao "paket" pa sam mislio da je 300 sa provizijom300 + 45 dinara je za velike pakete
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Bez obzira što se ne slažem sa carinom visinom i naplatom iste, to što radiš nije u redu.
Da si ih zbog svega toga blatio ne bih ti ništa rekao i složio bih se sa tobom. Ali ti si sve to uradio jer su ti, kao što si rekao, naplatili duplo više, a nisu ti naplatili duplo nego 72-222 dinara. Tri puta ti objašnjavam kako i zašto dajem ti formulu i ti opet teraš po svom.To što ja radim nije u redu, a u redu je da uzmu svaku malko veću pošiljku koja stigne, izmisle koliko vrijedi, i naplate previše jednom, šest puta, pedeset puta, a svo to vrijeme su svi propisi usmjereni da obeshrabre žalbe i da natjeraju sve nas da manje kupujemo? Naravno.
I naravno da nisam očekivao da ne platim, platim svaki jbn put, i u tome je i problem. Dosta mi je.
Ali ok, ja sam đubre, oni ne kradu, ako tako treba...
Potrebno je da pročitaš FAQ.Pozz...nov sam ovde pa mi je potreban info. Da li mogu kupiti tipa 7-8 pari patika kao fizicko lice ili ce paket vratiti?
Da, da dostavis dozvolu za uvoz [emoji14] tj da si registrovan za uvozPa valjda te zovu prvo da im dostavis neku dokumentaciju koliko sam procitao od kolega forumasa ili vracaju nazad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari