Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar vam je bitno kad ce doci paket?
Bitno je da dodje!

Послато са SM-G900F

Bas. Pre 4,5 godina se cekalo na paket iz Kine oko 35-40 dana, a sada je problem ako ne dodje za dve nedelje.

Ја сам чекао један пакет са gearbest-a пуна два мјесеца. Битно да је стигао, то што некад треба више времена није никакав проблем. Ако вам треба нешто хитно не поручујте то из иностранства, или поручите доста раније.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Paket iz Kine mesec dana da ne stize je jedno. Ali iz Spanije ili Nemacke da se ne menja status je drugo.

Nevezano za taj slučaj. Dosta njih se žali na prethodnim stranama da čekaju mesec dana i više. Zadnji paket koji mi je stigao iz Kine sam čekao oko 2 meseca. ***, ne može svaki stići u roku od 2-3 nedelje.

To je tacno, pogotovu oko nase i njihove nove godine.

pozdrav, jel nekom nesto skoro stizalo koliko je cekanje na beogradskoj carini?

Paket stigao 1.3 na carinu, (4.3) ocarinjen. Čekam sutra da vidim koliko su me klepili

carina.png

Poslednja izmena:
Pa vi onda narucujte ili trazite prodavce koji salju preko Hong Konga i njihove poste, dolete mnogo brzo paketi evo meni zadnji za svega 5 dana od dana fizickog prijema paketica u postu, znaci 5 dana e sada koliko vremena treba da prodavac dostavi kod njih u postu to je vec diskutabilna stvar neko dostavi za 2-3 dana nekome treba 7 recimo.

I ja imam slican slucaj - 10.2. otislo iz Spanije i jos nije stiglo do nas.

Update: tek danas se pojavilo kod nas. Inace je poslato kao priority mail ili nesto slicno.

08.02.2017 08:42:00 ES-5060001 Prijem
07.03.2017 07:49:40 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće

Odakle si porucio i koji tip slanja konkretno? Ovo je preeeevise iz bilo gde iz Evrope, kao da si iz Rusije slao, a oni misle ide za Ukrajinu, pa malo vise rade izvozno carinjenje!

EBay, Spanija, 'Paquete internacional prioritario' i neko dodatno osiguranje. Iz Spanije je izisao za par dana. A nije ni bas neka sitnica - vrednost oko 200 € mada paket fizicki ne bi trebalo da je velik.

Previse, ma kako da je putovao u Spaniji.

Evo meni stižu neke kopačke iz USA videćemo kolko će im treba elem usps zabagovao nije bilo medju stanice ,a ne verujem da imamo direktni let LAX-BEG
5218e8f42a4d4ec3cfa8016bc8fa03a3.jpg

cb4a7195199b56266d1a5660152fb254.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Америка и Велика Британија - Наручено 26.02, испоручено на адресу у Србији (из УС 07.03) и (из УК 06.03).

JAMAICA, NY 11430 (послато 03.03) - у Србију стигло 05.03 око 4 ујутру, испоручено 07.03 на адресу...

Poslednja izmena:
Evo kod mene prvi put da 6 dana nije bio update statusa, danas se pomerilo.

Jo8TF9D.png

Au sad si me uplašio dal ću tolko da čekam

Au sad si me uplašio dal ću tolko da čekam

***, 6 dana im je puno a posle kineske nove godine :D Sreca vasa da niste porucivali pre 10ak godina ;) Kada nemate ni tracking, skupa stvar, ne znate da li je neko capio, a cekate i po 2 meseca standardno nesto :)

Naručio sam iz amerike i platio shipping priority mail international i mnogo je 6 dana da stoji na carini ako je do Srbije došlo za manje

Naručio sam iz amerike i platio shipping priority mail international i mnogo je 6 dana da stoji na carini ako je do Srbije došlo za manje
Ti placas shipping - ne expedited customs. Previse ocekujes za ovu zemlju :(
Ako je slucajno poslato EMSom, to izgleda brzo prolazi carinu. Ali obican international priority - to nije nista posebno kod nas.

Da, samo se za USPS Priority Mail Express radi carinjenje po ubrzanom postupku za 1 dan.

Poslednja izmena:
^pa na koju foru carine, posto je faktura bila 30$ a naplatili 800 i nešto , a 30$<50€ zadnji put kad sam proveravao

Pa 30$= 3500, 20% od toga je 700, 100 za otvarnje, 50 za uplatnicu = 850.
Tacno u dinar naplatili PDV i usluge.

kad nema uslova za carinu udareti PDV, lopovska drzava, uvek nadje nacina da prevari svoje gradjane :)

Jutros stigao telefon na carinu,malo pre vidim da je vec prosao. Ili nema guzve ili je sreca pa ga propustili... Videcemo sutra kad ga postar donese.

Послато са Redmi Note 4

posle jedne odbijene porudzbine sa alija, odradio sam drugu ali sa DHL-om.... uzeo sam DAC SMSL M6 za 154eur + 23eur shipping... roba stize iz Hong Konga i vidim danas da je u Leipzigu u nemackoj.... prodavac mi je napisao vrednost robe 32 eur.
sta mislite kad mogu to da ocekujem i kojoj to carini podleze i gde... s obzirom da posiljku vodi DHL... ??? koliko ce da me oderu carinici... (prvi put da porucujem nesto ovako skupo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno