Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nislije za sve naplacuju.
Pitanje nije da li se naplacuje carina, vec da li moze tolike kolicine. Jednokratno nece praviti problem, sem ako nije neko zadrt bas zapeo.

Ali da prodje vise puta - nema.

Poslednja izmena:
Razumem da malo lažuckaju, ali brate sad ga preteraše. Koliko roba mora da “odleži” na carini pre nego što je kupac podigne?

Od prispeća pošiljke na poštu carinjenja, do okončanja carinske procedure i otpremanja pošiljke na naznačenu adresu, odnosno najbližu poštu radi uručenja, procedura traje od 3 do 5 dana.

Sent from my IRON using Tapatalk

Ne mora da znaci,vidis da je kolega forumas iznad plaćao za usb. To je isto mali paket.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Da ne mogu da verujem da su mu za to naplatili pa i ja i dosta mojih poznanika do sada je kupovalo USB i nista. Dokle ide ova pljackaska drzava

Čuvam papir da su mi na usb fleš naplatili i nakačio sam na sve društvene mreže. A evo za šta ima treba.....
1e72998beff50dc5caf402faf44a540b.jpg

0a0dd03d6d726b03a29eab999b4491a2.jpg

Šta li tek ovi na carini voze.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Koje iživljavanje sa kintom naroda. [emoji2]

Ne zna se šta je gore, da je državni auto, ili u vlasništvu službenika.

zna li neko koji datum obradjuje BG carina? imam neki neregistrovani paket sa gearbesta koji je usao u srbiju 13og i od tada mu se gubi svaki trag. naravno ne mogu proveriti na sajtu poste jer tracking no nije validan. Takodje ako moze savet sta pisati i traziti od gearbesta ukoliko paket uopste ne stigne? hvala

Meni su za USB kabl od 0.50 € na niskoj carini naplatili 12+150=162 dinara uslugu. :-(

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Cista kradja..oni u stvari samo zele tih 150 dinara da ispadne kako rade nesto...

Meni su za USB kabl od 0.50 € na niskoj carini naplatili 12+150=162 dinara uslugu. :-(

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Iako je po zakonu moram priznati da je to cist debi*izam. Kad su vec takvi sle*ci ne znam zato vi iz Nisa i iz mesta koja pokriva niska carina uopste narucijete bilo sta. Pogotovu takve sitnice za koje dazbine kostaju vise nego sama stvar.

meni dve posiljke bez tracking-a sa alija uopste nisu stigle. jedna je od 26.12 a druga od 11.01. za ovu prvu se sad natezem sa kinezom za pare a izgleda cu i za ovu drugu. do sada sam narucio jedno 20 posiljki i nikad nisam imao problema sa postom. da li je ovo sad samo losa sreca ili se postaru dopala posiljka ne znam :) s obzirom da ne mogu da se prate ne znam da li stoje na carini ali ne verujem da su tamo zaglavile jer su smesne vrednosti, 4 i 7 $

meni dve posiljke bez tracking-a sa alija uopste nisu stigle. jedna je od 26.12 a druga od 11.01. za ovu prvu se sad natezem sa kinezom za pare a izgleda cu i za ovu drugu. do sada sam narucio jedno 20 posiljki i nikad nisam imao problema sa postom. da li je ovo sad samo losa sreca ili se postaru dopala posiljka ne znam :) s obzirom da ne mogu da se prate ne znam da li stoje na carini ali ne verujem da su tamo zaglavile jer su smesne vrednosti, 4 i 7 $
Meni takodje nisu stigle od 20.12...jedna futrola i 5 stakala za telefon ....verujem da je neko uzeo..

Meni je skoro jedna silikonska futrola prosla na niskoj carini bez dadzbina, ali zato posle sam platio za pincetu od 1.72$, 260 din.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

u vreme milosevica su se bez carine primali paketi do 20 maraka i meni stiglo par komada.

a niska carina je sramota za celu drzavu a i evropu jer je jedina koja to radi. koliko bedan mozes da budes da naplatis pdv od 12 dinara. uz to je vrednost robe manja od cene otvaranja paketa. korak nazad za celokupno dostignuce naseg drustva. dzaba su nasi preci ginuli u ratovima, kada ovakve osobe rade i primaju plate u drzavnim sluzbama 2017. godine. ne verujem da su kvislinzi bili ovako bahati.

zasto krivite ljude koji rade u carinarnici? nisu vam krivi oni koji su doneli zakone vec oni koji ih sprovode? sve do famoznog dinkicevog tumacenja zakona nije naplacivan pdv na posiljke ispod 50€ ali su se tada setili kako da popune budzet i dato je misljene da pdv mora na sve posiljke. pa prvi su se bunili carinici jer su morali da otvaraju svaku posiljku. jedini razlog zasto se u bgd ne naplacuje svak posiljka je kolicina posiljki i guzva koja je i sada a da se otvara svaka posiljka bilo bi i po mesec dana na carini

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zna neko kad od prilike mogu paket da ocekujem?
1326b97adb54e04253c33c6399109c40.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Na nasoj carini do kraja sledece nedelje, a od nje do tebe.... hmm, izgubih kristalnu kuglu i carobni stapic :)

Ćao svima, dugo me nije bilo ovde.
Ukratko, prodavac sa eBay-a iz Singapura mi je poslao paket DHL Global Mail-om 23. februara, a od jutros paket se nalazi u Frankfurtu.

FRANKFURT/M, DE ARRIVED AT TRANSIT FACILITY

Verujem da pojedini ovde imaju iskustva sa DHL-om (napominjem da ovo nije DHL Express), pa me zanima kad bih mogao očekivati paketić?

zasto krivite ljude koji rade u carinarnici? nisu vam krivi oni koji su doneli zakone vec oni koji ih sprovode? sve do famoznog dinkicevog tumacenja zakona nije naplacivan pdv na posiljke ispod 50€ ali su se tada setili kako da popune budzet i dato je misljene da pdv mora na sve posiljke. pa prvi su se bunili carinici jer su morali da otvaraju svaku posiljku. jedini razlog zasto se u bgd ne naplacuje svak posiljka je kolicina posiljki i guzva koja je i sada a da se otvara svaka posiljka bilo bi i po mesec dana na carini

Čekaj, u Bgd je veća količina pošiljki ali valjda ima i više zaposlenih? Znači zaposleni u Bgd mogu svesno da krše zakon a ovi u Nišu ne smeju? Bem li ga, nema logike.

pa raspitaj se pa ces videti da broj posiljki nije srazmeran broju carinika. da svesno krse zakon krsili su ga i ranije i to u celoj carinarnici srbije do famoznog dinkicevog tumacenja pdva. potpuno isti zakon je u hrvstskoj pa u njoj niko ne naplacuje pdv ako ne carine robu. kod nas ide kako vlast kaze.

pa raspitaj se pa ces videti da broj posiljki nije srazmeran broju carinika. da svesno krse zakon krsili su ga i ranije i to u celoj carinarnici srbije do famoznog dinkicevog tumacenja pdva. potpuno isti zakon je u hrvstskoj pa u njoj niko ne naplacuje pdv ako ne carine robu. kod nas ide kako vlast kaze.

Nije isti zakon u Hrvatskoj, kod njih je kao i ostalim EU zemljama do 22 evra bez PDV-a i do 150 evra bez carine. Oni nemaju ni jedinstvenu carinu 10% na sve, vec se carini po tarifama npr za elektroniku je 0%

Mmmm, mi imamo zakon o PDVU maltene prepisan iz Nemacke, i kod njih se naplacuje PDV i da se ne naplacuje carina. Samo sto su limiti MNOGO veci, i ne cimaju se kada salju fizicka lica iz USA/Japana/Koreje/Australije/NZ. Niti imaju sta da gledaju kada je unutar EU, osim da nije akcizna roba (DA, to se kontrolise, i znam slucaj da je Nemac dobio kaznu sto nije platio nemacku akcizu na duvan porucen iz Portugalije).

ne znam kako je u HR, ali sumnjam da je drugaciji od Nemacke. Samo su sume verovatno normalnije od nasih.

@Gilee, DHL GlobalMail koliko znam nema pravi tracking? Taj paket je verovatno onda vec kod nas i bleji na carini (nista cudno da carine ne update-uje status nekoliko dana kada stigne, da ispadne da manje stoji verovatno).

Dejan. je dobro prepisao vrednosti ali nije to poenta. Poenta je da u hrvatskoj nenaplaćuju taj PDV ako ne carine pošiljke. Znam sta pričam upravo sam iz kine dobio paket od preko 100€ niko je nije ni pogledao (kineska posta nije kurirska služba)

Znaci isti je zakon PDV za sve preko 22€ u kunama (kod nas od nule) ali se to ne primenjuje to je poenta. Kod njih je za carinu 150€

PS
hrvati imaju carinu i visine carine po robi kakve su u EU ne pitaju se oni za to

Poslednja izmena:
Nije tacno da na sve mora da se naplacuje pdv. to jednostavno nije tacno.

niska carina primi pisamce iz kine. u ovom slucaju je bila pinceta. pa ko iole profesionalan bi otvarao takvu posiljku? belorusija ima liberalniju politiku po tom pitanju.
do 50 evra uopste ne mora da se naplacuje pdv. pogotovo ako salje fizicko lice. nemojte da ste toliko pasivni i da prihvatite da drzava treba da vam naplati pdv i na pincetu. to nigde ne postoji pa ni kod nas.

ako carinik ne naplati pdv na robu u vrednosti do 50e on nije pogresio. zato i postoji nalepnica "NE PODLEZE CARINI".

Dejan. je dobro prepisao vrednosti ali nije to poenta. Poenta je da u hrvatskoj nenaplaćuju taj PDV ako ne carine pošiljke. Znam sta pričam upravo sam iz kine dobio paket od preko 100€ niko je nije ni pogledao (kineska posta nije kurirska služba)

Znaci isti je zakon PDV za sve preko 22€ u kunama (kod nas od nule) ali se to ne primenjuje to je poenta. Kod njih je za carinu 150€
U Nemackoj je verovatno isto zakon, mozda druge stope, i isto je kao kod nas. Dakle naplacuje se PDV iako carina ide na mnogo vece vrednosti samo. To sto se carina maltene ni na sta ne naplati zbog raznih ugovora o ne-carinjenju je nesto drugo ;)
I to sto nema "otvaranja paketa" i slicnih WTF je drugo. Ali nije zakon ili tumacenje zakona tu problem.

hrvati imaju carinu i visine carine po robi kakve su u EU ne pitaju se oni za to
Pitaju se itekako, inace bi Hrvatska bila luka za ulazak u EU, a ne Holandija.

nisi dobro razumeo Hrvati se ne pitaju!!!

naravno da bi oni uveli carine 0 i prodavili po celoj evropi odmah.

PS
koliko ja znam stope carine su iste za sve zemlje EU. Ajde neki stručnjak za priključenje EU da se izjasni :p

Poslednja izmena:
@Gilee, DHL GlobalMail koliko znam nema pravi tracking? Taj paket je verovatno onda vec kod nas i bleji na carini (nista cudno da carine ne update-uje status nekoliko dana kada stigne, da ispadne da manje stoji verovatno).

Ima, vidi sliku.
Iskreno se nadam da je kod nas već sutra, ali pojma nemam kakve oni procedure imaju tamo u Nemačkoj (ako ih ima uopšte).

Screenshot_3.png

Do petka je na carini skoro sigurno, ali da li ces dobiti update je nesto drugo.

kako mogu da carine nesto sto je polovno korisceno, to je nagluplje i to moze samo u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno