Ne mora da znaci,vidis da je kolega forumas iznad plaćao za usb. To je isto mali paket.
Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока
Iako je po zakonu moram priznati da je to cist debi*izam. Kad su vec takvi sle*ci ne znam zato vi iz Nisa i iz mesta koja pokriva niska carina uopste narucijete bilo sta. Pogotovu takve sitnice za koje dazbine kostaju vise nego sama stvar.Meni su za USB kabl od 0.50 € na niskoj carini naplatili 12+150=162 dinara uslugu. :-(
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Ja bi to vratio. Ozbiljno, kada se toliko podhebavaju, neka urade nesto viseMeni su za USB kabl od 0.50 € na niskoj carini naplatili 12+150=162 dinara uslugu. :-(
Meni takodje nisu stigle od 20.12...jedna futrola i 5 stakala za telefon ....verujem da je neko uzeo..meni dve posiljke bez tracking-a sa alija uopste nisu stigle. jedna je od 26.12 a druga od 11.01. za ovu prvu se sad natezem sa kinezom za pare a izgleda cu i za ovu drugu. do sada sam narucio jedno 20 posiljki i nikad nisam imao problema sa postom. da li je ovo sad samo losa sreca ili se postaru dopala posiljka ne znams obzirom da ne mogu da se prate ne znam da li stoje na carini ali ne verujem da su tamo zaglavile jer su smesne vrednosti, 4 i 7 $
Zapravo od tih 150 dinara (100 + 45) carina nema nista, to sve ide postiCista kradja..oni u stvari samo zele tih 150 dinara da ispadne kako rade nesto...
FRANKFURT/M, DE ARRIVED AT TRANSIT FACILITY
zasto krivite ljude koji rade u carinarnici? nisu vam krivi oni koji su doneli zakone vec oni koji ih sprovode? sve do famoznog dinkicevog tumacenja zakona nije naplacivan pdv na posiljke ispod 50€ ali su se tada setili kako da popune budzet i dato je misljene da pdv mora na sve posiljke. pa prvi su se bunili carinici jer su morali da otvaraju svaku posiljku. jedini razlog zasto se u bgd ne naplacuje svak posiljka je kolicina posiljki i guzva koja je i sada a da se otvara svaka posiljka bilo bi i po mesec dana na carini
Sent from my MI 5s using Tapatalk
pa raspitaj se pa ces videti da broj posiljki nije srazmeran broju carinika. da svesno krse zakon krsili su ga i ranije i to u celoj carinarnici srbije do famoznog dinkicevog tumacenja pdva. potpuno isti zakon je u hrvstskoj pa u njoj niko ne naplacuje pdv ako ne carine robu. kod nas ide kako vlast kaze.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
U Nemackoj je verovatno isto zakon, mozda druge stope, i isto je kao kod nas. Dakle naplacuje se PDV iako carina ide na mnogo vece vrednosti samo. To sto se carina maltene ni na sta ne naplati zbog raznih ugovora o ne-carinjenju je nesto drugoDejan. je dobro prepisao vrednosti ali nije to poenta. Poenta je da u hrvatskoj nenaplaćuju taj PDV ako ne carine pošiljke. Znam sta pričam upravo sam iz kine dobio paket od preko 100€ niko je nije ni pogledao (kineska posta nije kurirska služba)
Znaci isti je zakon PDV za sve preko 22€ u kunama (kod nas od nule) ali se to ne primenjuje to je poenta. Kod njih je za carinu 150€
Pitaju se itekako, inace bi Hrvatska bila luka za ulazak u EU, a ne Holandija.hrvati imaju carinu i visine carine po robi kakve su u EU ne pitaju se oni za to
@Gilee, DHL GlobalMail koliko znam nema pravi tracking? Taj paket je verovatno onda vec kod nas i bleji na carini (nista cudno da carine ne update-uje status nekoliko dana kada stigne, da ispadne da manje stoji verovatno).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari