Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odes i u bilo koju postu kazes da saljes sta saljes upakujes misa u paketic popunis papire platis i to je to

Imas na sajtu poste koliko to kosta, unapred da znas.

Juče sam podigao pošiljku iz USA. Vrednost $75 plus $30 poštarina. Naplaćeno 4000 din, carina i pdv na vrednost paketa + poštarina. Dugo mi ovako nisu računali. Obično bude carina + pdv ali bez uvećane vrednosti za poštarinu. Krađa po zakonu.

Kakvi su vam utisci sa Malezijskom postom? Narucio sam neke sitnice sa Alija (pisalo je da se salje CN postom). Danas su poslali, vidim da je kod za MY nije CN.

Sent from my IRON using Tapatalk

Nikakve :)
Najgora pošta, uglavnom

Pa pretpostavio sam, posto sam ovde video ne bas dobre komentare za njih. Da sam znao da salju preko njih ne bih narucivao. Zasto onda naglasavaju da salju sa CN?

Sent from my IRON using Tapatalk

Zato što u suprotnom niko ne bi kupovao od njih :)

Juče sam podigao pošiljku iz USA. Vrednost $75 plus $30 poštarina. Naplaćeno 4000 din, carina i pdv na vrednost paketa + poštarina. Dugo mi ovako nisu računali. Obično bude carina + pdv ali bez uvećane vrednosti za poštarinu. Krađa po zakonu.

I meni naplatili poštarinu uz PDV na paket od 20 eur. PDV 471RSD, a kurir naplatio oko 900din.
Samo što dostavu radi postexpress ja mislim. Nabacuju sebi posao na foru.

Nema to veze, veće pakete raznosi PE i ne naplaćuje se dodatno. Pitanje je šta je tebi tačno naplaćeno..

To je bas velika razlika da su otvaranja i sl.

Otvaranje je 300 dinara za velike pakete + 45 dinara uplata na račun, znači trebali su da naplate 816 dinara

Onda se uklapa

Kako se uklpa kada je to 100din razlike?

Piše "oko 900", ne znamo kolika je razlika tačno.
PS usluga sigurno nije naplaćena, svaki veći paket mi oni dostave umesto poštara i troškovi su standardni, bez posebne naplate usluge dostave

Za vece pakete sam placao 300din pri dostavi. Poslednji je bio sad u jan, bio u guzvi i ne secam se ko je doneo, da li posta ili Post Express, paket je bio preko 10kg, mozda posta obicna to i ne dovozi. Nisam sacuvao nijedan dokument. Paket bio iz SAD i bio na carini, PDV i carina nisu naplaceni, samo tih 300din. Možda i nije dostava već otvaranje paketa. Sve je bilo izlepljeno nalepnicama "biznis centar" ili "biznis korisnici" a ne onim standardnim. Mozda zbog velicine.

^ Nista. Majčina prijateljica iz SAD poslala mojoj majci gomilu stvari. Ne mesam se. Napise "humanitarna pomoc" i to prodje. Nista poseno vredno, novo, odeca, svasta. Samo postarina je bila $110, a mislim da je težina bila 19kg, nisam preračunavao libre sa originalne nalepnice.

* * *

Inače, onaj paket iz Austrije koji je prestao da se ažurira na carini od 1.feb, dobio sam dodatne info, da je uzet sadrzaj na analizu. To sam za druga narucio neke suplemente, necu imenovati, ali nije vitamin C. To mi je rekao neko iz carine ko nije carinik (mnogo sam se iscimao da dodjem do bilo koga), a to je pisalo i u prvobitnom pismenom odgovoru poste, da je sadržaj uzet na ekspertizu. Ostaje mi samo da cekam i da se nadam da me nece odrapiti. Možda unapred da vidim sa firmom koja je slala sta se desava ako ne primim paket, da se nesto dogovorimo. Ko zna, mozda ga carina i ne pusti.

Lekcija naucena: vise za druge ne porucujem ništa. ;)

Sad kad' ti se na kraju pojavi nagruvan lik, noseci pola te 'kante' suplementa i kaze: 'izanalizirali smo, sve je oooook, a... 'oces li da nalucujes opet?' :d

Šta spada pod veći paket za koji se naplaćuje 300din otvaranje?
Ovo je bila kutija 30x20x10cm od 600 grama. Imala je isto trake sa natpisom "Biznis centar"
Nisam ja preuzeo paket, pa nemam precizno ukupnu cenu, a od papira sam dobo samo carinsku deklaraciju.

Inače, onaj paket iz Austrije koji je prestao da se ažurira na carini od 1.feb, dobio sam dodatne info, da je uzet sadrzaj na analizu.
To znaci da ne veruju sta je u paketu, da oni idu po zakonu da ne sme da se uvozi, ne bi te ni obavestili.

Ali, ja pocinjem da se pitam ko ti je uzeo nalog, previse si mi naivan u poslednje vreme, ne lici na tebe ;)

Šta spada pod veći paket za koji se naplaćuje 300din otvaranje?
Ovo je bila kutija 30x20x10cm od 600 grama. Imala je isto trake sa natpisom "Biznis centar"
Nisam ja preuzeo paket, pa nemam precizno ukupnu cenu, a od papira sam dobo samo carinsku deklaraciju.

Zvanicno kod nas pismo moze da se posalje do 2kg znaci posaljes do 2kg necega nebitno je kako je upakovano da li u kovertu ili u kutiju i vodi se kao pismonosna posiljka.

E sada kod kineza imas air parcel i air mail, air mail ti je sve kod njih do 2kg i vodi se kao pismonosna posiljka a air parcel ti je od 100 grama do 30kg i vodi se kao paket, sto znaci da tebi recimo ne znam tastatura moze da bude poslata i kao air mail i kao air parcel jedno se vodi kao paket jedno kao pismo... Ima da se nadje na aliju kada se porucuje u opcijama za slanje air mail or air parcel, logicno ako je nesto manje uvek treba ici na mail.

To znaci da ne veruju sta je u paketu, da oni idu po zakonu da ne sme da se uvozi, ne bi te ni obavestili.
Nego bi uradili - sta?

Sve sto je u paketu je u retail pakovanju, u fabrickoj ambalazi (kutiji), a pakovanja unutra imaju safety seal - ništa nije moglo biti otvoreno, a svuda jasno pise sta je,sa logom, sastavom... Sve jasno kao dan. I nisu lekovi.

Veliki sud analizira sadrzaj vec 14 dana. Zar nisu odmah znali - ako ne moze, ne moze da udje, ako može - može. Nema "neobelezenih kesica sa praškastom materijom", sve čisto kao suza. Da li obaveštavaju, da još čekam, da budem dosadan...?

Šta da radim? Ažuriranje TN prestalo je 1.feb. Hvala!

Poslednja izmena:
Ako je zabranjen uvoz, dobio bi u najboljem slucaju pisamce sa opomenom, verovatno bi samo vratili nazad kao zabranjeno za uvoz, ako nije nesto opasno (oruzje, eksploziv, otrov, falsifikati..), jer se nece cimati.

AKO! je stvarno poslato na analizu (a nije neko lupio), mozes samo da cekas, ili nadjes vezu da to ubrza ili mozda sredi.

To sto ima retail pakovanje i seal ne znaci puno :) To i ja mogu da napravim.

pa to sto je u safety seal ambalazi nista ne znaci. verovato i jeste nesto sto lici na praskasto i presovano a jos ako je pas stucno dok je prolazio pored paketa :) bice dobro sve dok ti maskirani ne ulete u gajbu. pre 20 godina su mom bratu carinici u vozu trazili da otvori konzervu koka kole jer im je izgledala sumnjivo a on verovatno jos vise

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Da li bi mi islo na carinu elektricna punilica za cigare od 10 dolara?

Ako pod carinom podrazumevaš naplatu PDVa, onda bi trebalo, ali možda i neće. Sve zavisi od carine (BG, NS ili NI) i carinika.

Drugar narucio za mene staklo za telefon sa Alija 1.feb i sad mi javio da mu je stiglo. Jel realno da je ovako brzo uspelo da stigne :D

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Ranije je to bilo normalno vreme stizanja. Danas je super sve sto stigne ispod mesec dana.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno