Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad sam znao :p
Dobro opet si prosao malo bolje nego ovde, samo sto si cekao.

****mu postara :D

Danas ovaj status i jos nemam na vratima, a treba mi danas.

"08.02.2017 05:38:04 20200 PC Novi Sad - 21101 Novi Sad (21101) Otprema"

Do kada dostavljaju postari ? Do 19 ili ?

Mislim da ne dostavljaju više za danas. Valjda mozes i ti da odes da Poste da preuzmes,mislim da je to dozvoljeno

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Mislim da ne dostavljaju više za danas. Valjda mozes i ti da odes da Poste da preuzmes,mislim da je to dozvoljeno

Nije.

Tek kada dobijes obavjestenje i to ne mozes isti dan (probao), nego tek sutradan....

Tako da mi je ovo nelogicno, ja ga jos ocekujem :D

možeš isti dan, možeš i bez obaveštenja. treba ti lična karta i da znaš u koju poštu vraća poštar tj iz koje pošte se vrši distribucija za ostale pošte.

pogledaj na obaveštenju uvek treba da ima danas od X do X u posti XX a narednih 5 dana od Y do Y u posti YY

:-devil-:

PS
mada rec je on NS pa sve je moguće :-devil-:

Poslednja izmena:
možeš isti dan, možeš i bez obaveštenja. treba ti lična karta i da znaš u koju poštu vraća poštar tj iz koje pošte se vrši distribucija za ostale pošte.

pogledaj na obaveštenju uvek treba da ima danas od X do X u posti XX a narednih 5 dana od Y do Y u posti YY

:-devil-:

PS
mada rec je on NS pa sve je moguće :-devil-:

***, nisu mi dali jednom tako, kazu, nista danas, tek od sutra se moze preuzeti :D

to zato sto ih mrzi. i meni skoro svaki put kazu to mozete podici u svojo posti sutra. mogu ali necu hocu danas tj sad :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Da, Mastech MS8261. :)

E, ja uzeo Mastech MS8239C , *** al smrdi ona zelena guma oko njega, sve ostane smrad na rukama, luftirao sam ga malo, al opet ostaje, nadam se da ce vremenom ispariti...:(
Meni proslo bez dazbina...
I da, mozes da se zalis ali to kosta 400-500din, i ne treba paket da se preuzima, pise to vec na temi...

Poslednja izmena:
Meni stigle dve neregistrovane posiljke, jedna kraj decembra, druga 04.01 poručene. Prva je neki slot za baterije, od 70c, druga je 2 Rapoo miša vrednosti oko 6$, obe prošle bez dažbina. NS carina.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Коју апликацију користите за праћење пошиљки. Пробао сам 17TRACK али нема могућност реалног статуса пакета. Тј., у њему пише пошиљка је у Кини а на сајту ПТТ да је пошиљка на путу према мени. Нисам нашао опцију refresh или слично.
Испричавам се због оффа.

opcija refes. povuci prstom od gore na dole

Instaliraj trackchecker mobile (MetalSoft) Apdejtuje se automatski na period koji ti odredis. Stvarno nema greske!

Sent from my IRON using Tapatalk

Postoji posban topic koji se zove Pracenje posiljki

Nemojmo ovaj vec prenatrpan topic puniti i time

Hvala

Epilog price o ogromnoj carini koju su hteli da mi naplate se zavrsio time sto je alava drzava dobila stojka,nisam podigao telefon niti se zalio, epilog price sa kinezima ce se tek saznati

Pazite bagre, danas ocekujem posiljku cijeli dan i NEMA nista u sanducetu, niti zvoni postar niti je ostavljeno obavjestenje i TEK veceras dobijam ovo na stranici

"08.02.2017 14:03:48 21101 Novi Sad (21101) Uručenje Ostavljen izveštaj
08.02.2017 16:45:20 21101 Novi Sad (21101) Uručenje Na isporuci "

A, danas kada sam gledao i poslije ovih termina, nije nista pisalo.

Sta da radim i kome da se zalim da mi dostave ponovo ? Necu da idem u postu. U pitanju je Novi SAd

Zali se posti. Ali moraces u postu po paket.

Realno,imas i postare koje mrzi da ostave izvestaj

e sad vidi kolika ti je sansa da podignes posiljku ako nemas TN

Zvao sam sada postu, novodno je bio postar, i pita me gospodja za ime. Kada sam rekao, kaze bila je sigurno dostava na mojoj adresi juce, ali nije nikoga bilo kuci,ali je ona rekla postaru danas da ponovo dostavi, ali se to placa 70 dinara dodatno. Nekako mi je prica providna, ali eto bas cu ga cekati danas da vidim :D

Upravo mi dostavio, platio sam samo 100 dinara otvaranje. NAvodno "greska" je bila u broju za pracenje, bla, bla.....

Vreme je da upitam za savet! Paket (OMP) iz Austrije je 26. jan otišao na carinu i do 1. feb sam mogao dnevno da vidim da je na carini. Od 1. feb nema ni jednog ažuriranja već 9 dana. Do sada sam carinu čekao max 15 dana u vreme najvećih gužvi i neradnih dana, a sada je na carini više od toga + TN je prestao da radi.

Evo šta sam uradio:
- kontaktirao sam Poštu telefonom i pismeno. Dali su mi više telefona, a pismeno poslali copy/paste odgovor da je pošiljka na inspekciji u carinarnici, bez odgovora što nema više ažuriranja.
- Zvao sam Međunarodne reklamacije (nalaze se na aerodromu i zapravo kažu da imaju "najsavremeniji sistem s kojim znaju gde je svaka pošiljka na svetu", ali ništa više od toga, oni su me uverili da je sve ok, da je TN broj u redu, da se to dešava, da je gužva i da budem strpljiv, naglasivši da oni fizički nemaju pojma šta se zapravo dešava.
- Pisao sam na tri mejla carini, no reply.
- zvao sam carinu za fizička lica na dva broja, dali su mi lokal carinarnice na koji se nikada niko ne javlja. I suštinski nisam dobio nikakvu informaciju.

Da li mislite da je normalno da paket sada bude na carini od 26. jan i da nema dnevne apdejtove? Video sam da su mnogi kojima je stiglo na carinu 26. jan javili da su im pošiljke stigle još prošle nedelje na kuću. Da čekam? Uradim nešto -- šta? :) Bojim se da mi ne paket završio na dnu neke gomile ili ko zna gde, greškom poslat u Tunguziju...

Jutros mi je naplaćena carina na pošiljku u vrednosti oko 20$, kaže poštar da su od skoro strožiji kriterijumi prilikom carinjenja. Jel zna neko nešto o tome?

Zdravo.Zna li iko postoji li neki zakonski rok za pakete koji cekaju carinu?

Jutros mi je naplaćena carina na pošiljku u vrednosti oko 20$, kaže poštar da su od skoro strožiji kriterijumi prilikom carinjenja. Jel zna neko nešto o tome?
Carina naplaćena teško, možda je porez naplaćen? Daj sken, sliku carinske deklaracije.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

pa ne može samo porez 20$ (vrednost robe bi morala da je 100$ a na to mora i carina)

Moji su primili paket, poštar rekao carina, oni videli da je carinski list i to je to :D
Tek sad vidim da je PDV u pitanju. Svejedno, ovo je prvi put da su mi naplatili porez na porudžbinu sa aliekspresa.

Pozdrav, treba mi pomoc oko slanja paketa u Dansku. U pitanju je Steelseries mis koj treba da im posaljem da bi ga zamenili. Koji je postupak i koja je najjeftinija varijanta da to uradim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno