Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bg carina narucen LeTV Leeco Le 2 Pro placen $170 na Gearbestu,carina ga procenjuje na sumanutih $260+ dazbine 10600rsd sta ciniti,kome se zaliti ima li vajde od toga,dali je najbolje da se ne podize posiljka i sta se desava u tom slucaju.inace kinez je na paketu napisao realnu cenu

Ne podižeš pošiljku, oko 500din plaćaš da uložiš žalbu i čekaš rešenje na istu do dva meseca po iskustvima pojedinaca :) Da li će je uvažiti, neizvesno je.
Meni su nedavno Le Max 2 procenili na 195€ koliko je i plaćen, ozloglašena novosadska carina, napisao sam ovde već. Najviše sam strepeo zbog činjenice da jača verzija istog telefona košta 300+$, mogao sam mnogo gore da prođem

Kad odbijes prvo te čeka u pošti 5 radnih dana, da ga preuzmes ili ulozis žalbu pa tek onda ga vraćaju za Kinu. Ako nisi platio preko PayPal-a onda si u velikom problemu, ako jesi dobićeš umanjen refund za postarinu u oba pravca

Koliko je to umanjenje otprilike,pre bih vratio kinezu tu razliku nego da me drzava neosnovano odere

Ne znam tačno nadji koliko je gearbest restocking fee, na aliexpressu je to obično 20%. Najpovoljnija opcija ti je žalba našoj carini

Scenario kod zalbe

1.Cekas 2 meseca i uvaze ti onoliko koliko si platio,dali se u tom slucaju i taksa vraca

Cekas 2 meseca,i odbiju te,jesi u tom slucaju duzan da platis ili i dalje mozes da odbijes i da se paket vrati nazad

A kakve su ti? Mozes mi na PP poslati link ka tim tvojim :)
Ne razumem se u njih pa zato pitam sta treba da se gleda,vidim imaju neke i onaj dzojstik,a neke ne.
I da,znaci carina ti je naplatila jos 2$ jel,posto rece procenili na 10 ili ti nisu nista naplatili?

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока
Najbitnije kod njih su kvalitetna sočiva! Da se pomeraju u svim pravcima kako bi podesio... Kod nas je jedan prodavao na kp ja sam ih uzeo. 5 generacija VR naočara. vr box 5. Znam da su bile jeftinije kod njega nego u Kini. Potpuno nove, sa dzoistikom.

Sent from my IRON using Tapatalk

Scenario kod zalbe

1.Cekas 2 meseca i uvaze ti onoliko koliko si platio,dali se u tom slucaju i taksa vraca

Cekas 2 meseca,i odbiju te,jesi u tom slucaju duzan da platis ili i dalje mozes da odbijes i da se paket vrati nazad
Ne vraćaju ti taksu. Napišeš žalbu. Onda sa dokazima tj. izvodom iz banke, uplatnicom za taj žalbeni postupak predajes u pošti de ti se nalazi paket. To sve predajes i oni to sve lepe na taj paket i vraćaju ponovo na carinjenje. Ali opet u tom slučaju plaćaš na realnu cenu 33% To ispada 56 dolara. na 170.

Uz vracanje Kinezu sigurno placa nesto (sem ako Kinez bas nije dobrica...), a to nece biti vredno cimanja. U sustini vrlo malo ce ustedeti zalbom, nazalost :(

Predlazem ti da ako je jeftinije platis postarinu nazad do Kine i zamolis kineza da primi paket jer te je carina odrala ( verujem da ce prihvatiti ) ili se zalis ovde i platis realnu cenu oko 6000....

Najbitnije kod njih su kvalitetna sočiva! Da se pomeraju u svim pravcima kako bi podesio... Kod nas je jedan prodavao na kp ja sam ih uzeo. 5 generacija VR naočara. vr box 5. Znam da su bile jeftinije kod njega nego u Kini. Potpuno nove, sa dzoistikom.

Bio bi jako zahvalan ako imas link od tog lika :) Jer koliko videh te v5.0 nema ovde da prodaju,do duse moram za kompom detaljno pogledati

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Predlazem ti da ako je jeftinije platis postarinu nazad do Kine i zamolis kineza da primi paket jer te je carina odrala ( verujem da ce prihvatiti ) ili se zalis ovde i platis realnu cenu oko 6000....
Ali i sa tim ne dobija ništa, Kinez će mu odbiti poštarinu u oba pravca. To će biti minimum 10-15evra.

Carina me je odrala za ravno $100+

Izvod iz banke ne moze da se dostavi jer je placeno paypal balansom(moze screensoot sa Paypala ili Gearbesta)

Sta ako se pravim malcice lud i kazem kinezu da su sami vratili paket i da me nisu ni zvali iz poste verovatno ce smanjiti taj "restocking fee"

Drzavi necu dati carinu na tih $100 viska makar kinezu dao te pare

možeš ti da kažeš šta hoćeš ali ako ima tracking biće upisano da si obavešten i da nisi hteo da podigneš

Ja mislim da si se zeznuo što si Kinezu rekao da ti stavi realnu cenu. Carinici su mislili da je isto umanjena cena pa su lupili dažbine .

Nevalja kad stave laznu,nevalja kad stave pravu,mislim da je kap koja je prelila casu sledeca roba koja je bila u istom paketu: futrola za taj isti mobilni usb typ c kabli duzine 1m i silikonska zastita za xiaomi powerbank

Evo ljudi koga zanima za BG, 26og telefon stigao na carinu i otisao na pregled, danas (1.2.) zavrsili, sutra stize. Napisacu ako nekoga bude zanimalo koliko je izasla carina i sve to.

mene su jednom odrali za 500 din, za ranac koji je stvarno placen 15 dolara. ali valjda je to bio porez a ne carina...

Ja ti garantujem da Gearbest nije stavio pravu cenu, ja sam od njih uvek tražio invoice, oni kažu ok dear friend i nikad ga ne stave u paket, a na deklaraciji piše nešto sasvim drugo i 20$. Mada to je klasika za sve Kineze, jedino bih pohvalio Black peach sa aliexpresa na moj zahtev uvek su poslali invoice.

Poslednja izmena:
Za invoice na gearbestu se uvek dodatno placa i ima da se oznaci na chekout-u

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Gde?!:trust: Porucujem sa Gearbest-a vise od godinu dana, i toga nema...

Prilozi

• screencapture-order-gearbest-m-flow-a-checkout.png
    screencapture-order-gearbest-m-flow-a-checkout.png
    212.8 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Kod mene je imalo samo ne mogu tacno da se setim gde je bilo.

Ja ti garantujem da Gearbest nije stavio pravu cenu, ja sam od njih uvek tražio invoice, oni kažu ok dear friend i nikad ga ne stave u paket, a na deklaraciji piše nešto sasvim drugo i 20$. Mada to je klasika za sve Kineze, jedino bih pohvalio Black peach sa aliexpresa na moj zahtev uvek su poslali invoice.

Stavio je pravu cenu na slici paketa koji mi je poslao pise prava cena,i invoice poslao na tu pravu cenu uz par insistiranja sa moje strane

Poslednja izmena:
Evo ljudi koga zanima za BG, 26og telefon stigao na carinu i otisao na pregled, danas (1.2.) zavrsili, sutra stize. Napisacu ako nekoga bude zanimalo koliko je izasla carina i sve to.

Hvala, meni je paket od 27. na carini i bas vrtim temu da vidim koliko je cekanje. Izgleda su ubrzali malo, verovatno zbog manjka paketa iz Kine. :)

Za invoice na gearbestu se uvek dodatno placa i ima da se oznaci na chekout-u

Gearbest uvek stavlja cenu koju im kazes ma kolika bila, bar u mom slucaju.
Invoice ne postoji za nasu zemlju i ne mogu da ga izdaju bar je tako meni receno...

Jedino likvidator ako si stavio neku drugu zemlju ja ne znam, a voleo bih da vidim gde ti se nalazila ta opcija ako imas neki ss ili budes mogao da se setis, posto to mene jako zanima za pravi invoice.

@animal odavno sam narucivao znam da je pre 6 meseci imalo ponudjeno oko 1-2 dolara je kostalo ne secam se tacno, ali sada nisam uso da uzimam odatle, nego vecinom narucujem sa fasttecha.

Ja ti garantujem da Gearbest nije stavio pravu cenu, ja sam od njih uvek tražio invoice, oni kažu ok dear friend i nikad ga ne stave u paket

Za SVE sto sam od njih porucio, carina je uvazila placenu cenu - bio je invoice u dva slucaja barem (nisam trazio, previse su sitne stvari), a za ostale ako nije bio, tesko da bi carina nasla item i tacnu cenu koju sam JA platio (a ne koja je trenutno).
Siguran sam da stave pravu cenu, ali ne i da uvek stave invoice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno