Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DHL da, ima spediciju ako je roba iznad 50e. FedEx, odavno sam ih zadnji put koristio i ne zele da rade spediciju za fizicka lica, sto je jos gore, pa ako zatreba da se radi, ponekad moras sam naci speditera. Ovo je davno bilo, mozda se izmenilo.
Ako neko ima skorije iskustvo, za >50e neka javi. Drago mi je da do 50e i oni ne cimaju nista ;)

Ima li neko iskustva sa UPSom za skorije vreme?
Za Fedex vazi ista prica i sada.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Znaci nece da rade spediciju za fizicka lica ako treba da se radi, nego moras sam to srediti? Jel' barem ne prave problem ako hoces po skracenoj proceduri?

Ne, mislim na UPS bas. USPS je obicna posta (US Post)
Da, tako je. Za skracenu proceduru nisam cuo niti znam o tome. Rekli su mi da moram da nadjem speditera i zamolio da me upute na to sta da radim. Al uglavnom sam vratio paket posiljaocu i poslao ga u Hrvatsku, s obzirom da je paket bio iz EU tako da nisam imao problema sa carinom i spediterima.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Cao, da li neko zna nesto o ovim novim mogucnostima za slanje paketa sa iHerba? Posto vidim da od DHL express-a po nizoj ceni vise nema nista, sada su promenili i onog jeftinijeg kurira, i sada je "Global mail by DHL". Da li je to najobicnija posta koja se standardno carini, ili je fora kao sto je bila sa DHL express-om da se ne carini, tj oporezuje do 50€?
Hvala.

Nije menjano nista, oduvek je Global mail by DHL bio sa iHerba, samo nisu pisali tako.
To je obicna posta, tj. isto kao da saljes obicnom postom - niti brza, niti 0 PDV do 50%, vec sve ide sa PDVom.

Ja sam iHerbu oko 5000e ostavio do sada (nije samo za mene! mnogo njih se prikaci kada porucujem kakao, taman da se i meni isplati inace bi bilo slanje+PDV duplo skuplje od samog kakaa), i otkacio sam ih.. dosta je. Prvo su izbacili VIP popust i prebacili na loyalty credit (sto te trea da u nekom roku opet porucis), pa smanjili koliko se dobija taj loyalty credit, pa sada ovo... ja sam jos oko prelaska na loyalty credit ih odbacio. Ne vrede.

Ponekad da se poruci nesto od tableta, umesto kod nas da se kupi, OK, ali nista dalje od toga. A razlika za jedno pakovanje je sada toliko mala da cu radije ovde uzeti po derackim cenama, nego cekati i jos rizikovati da se od temperature unisti pakovanje (a ja to i ne mogu da znam za neke stvari)
Kakao sam nasao alternativu :)

Poslednja izmena:
Kolika je postarina od Australije do Srbije i kojom kurirskom sluzbom?

I... jel' radi telefon kako treba? Ne razumem se u iPhone, pa izvini ako je pitanje glupo, vidim da kazes da je placen 550 evra pa pretpostavljam da je tamo uzet bez ugovorne obaveze tj. za punu cenu i otkljucan?

Postarina 28 aus dolara...da uzet je kao sim free bez ugovora

a u medjuvremenu Bosna - sva roba iznad 50km (25e) ode odsad i na spediciju

- Pazite Obrazlozenje

...u toku prošle 2016. godine možemo reći da je došlo do velikog povećanja uvoza robe u BiH naručene putem interneta i da ta roba stiže putem poštanskih paketa. Uglavnom, sada se najčešće naručuju različite vrste roba unutar jedne pošiljke i više se to ne može cariniti putem poštansko-carinske deklaracije po jedinstvenoj carinskoj stopi, već se za takve pošiljke mora podnositi jedinstvena carinska isprava (JCI), odnosno carinska deklaracija, gdje se roba u procesu carinjenja mora svrstati prema važećoj carinskoj tarifi BiH i na osnovu toga odrediti precizne stope carine za svaku pojedinačnu vrstu robe. To može uraditi samo osoba ovlaštena za provođenje carinskog postupka – špediteri" ...

par patike, ili 1 telefon se vodi kao vise vrsta roba (fon - slusalice, punjac) :-devil-:
primer -
mobitel košta 51 KM kupac će morati platiti dadžbine u iznosu od 95 KM tj. mobitel zajedno sa dažbinama će na kraju koštati 146 KM
- pa kome ce da se isplati

dakle, posto imaju vise posla/uvoza i mrsko im raditi, ajd lepo naterati ljude da manje narucuju tako sto ces prebaciti posao ka spediterima
- Sta mislite, kako ce Niska i NS carina reagovati na ovu vest :d - cini mi se da smo, barem do sredine aprila (izbori), mirni a posle ... :alo:

^^^
tja sporo kucam - vidim i Dekius postovao

Netačno, po propisu ti ide obračun samo PDV na 30$.
Par strana unazad...

0d27cecada75613c37cc6327356d4ab6.jpg

U praksi je ovako, po propisu ili ne...

Stigla mi posiljka iz Nemacke za osam dana. Prosli ponedeljak poslali,malopre stiglo. U koverti bilo staklo za telefon.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Meni iz NL za manje od 10 a poslato za NG.
Iz Nemacke za 4 dana fleska od Lenova! Ali to je izgleda bilo EMSom.

Ljudi,smara me mali sestric da mu porucim one VR naocare pa me zanima sa kojih sajtova ove nase derikoze prihvataju cenu koja je i realna posto sa Ali-ja uglavnom ne prihvate cenu? ;)
Pretpostavljam da je paket sa tim "coroskopima" malo veci,pa carina cisto sumnjam da ce prihvatiti realnu cenu od oko 15 dolara sa Ali-ja iako je ta cena.
I kad vec to pitam,koje uopste naocare da gledam jel zna ko posto se uopste u VR sokocala ne razumem?
Na Ali-ju videh VR Xiaomi i oko 12-15 dolara su.

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Ljudi,smara me mali sestric da mu porucim one VR naocare pa me zanima sa kojih sajtova ove nase derikoze prihvataju cenu koja je i realna posto sa Ali-ja uglavnom ne prihvate cenu? ;)
Pretpostavljam da je paket sa tim "coroskopima" malo veci,pa carina cisto sumnjam da ce prihvatiti realnu cenu od oko 15 dolara sa Ali-ja iako je ta cena.
I kad vec to pitam,koje uopste naocare da gledam jel zna ko posto se uopste u VR sokocala ne razumem?

ja sam skoro uzeo beki VR sa alija, bio je negde oko 14$, carina ga procenila na 10$, ne verujem da ce da te oderu ali posto je paket malo veci tesko da ce proci bez otvaranja

ja sam skoro uzeo beki VR sa alija, bio je negde oko 14$, carina ga procenila na 10$, ne verujem da ce da te oderu ali posto je paket malo veci tesko da ce proci bez otvaranja
A kakve su ti? Mozes mi na PP poslati link ka tim tvojim :)
Ne razumem se u njih pa zato pitam sta treba da se gleda,vidim imaju neke i onaj dzojstik,a neke ne.
I da,znaci carina ti je naplatila jos 2$ jel,posto rece procenili na 10 ili ti nisu nista naplatili?

Moze slobodno i ovde link i mene zanimaju te vr :)

Ово је послао 6п!

A kakve su ti? Mozes mi na PP poslati link ka tim tvojim :)
Ne razumem se u njih pa zato pitam sta treba da se gleda,vidim imaju neke i onaj dzojstik,a neke ne.
I da,znaci carina ti je naplatila jos 2$ jel,posto rece procenili na 10 ili ti nisu nista naplatili?

https://www.aliexpress.com/item/Google-cardboard-VR-BOX-2-0-Version-VR-Virtual-3D-Glasses-for-3-5-6-0/32615301625.html?spm=2114.13010608.0.0.MFA5RV

ja sam uzeo ovde ali vidim da vise nema free shipping za Srbiju, ali ima to kod mnogo prodavaca tamo, samo sortiras sa free shipping i prema broju porudzbina.
Carina je naplatila pdv na procenjenu vrednost od 10$ jer je Kinez na posiljci napisao gift, sve ukupno je bilo oko 400 din troskovi

https://www.aliexpress.com/item/Google-cardboard-VR-BOX-2-0-Version-VR-Virtual-3D-Glasses-for-3-5-6-0/32615301625.html?spm=2114.13010608.0.0.MFA5RV

ja sam uzeo ovde ali vidim da vise nema free shipping za Srbiju, ali ima to kod mnogo prodavaca tamo, samo sortiras sa free shipping i prema broju porudzbina.
Carina je naplatila pdv na procenjenu vrednost od 10$ jer je Kinez na posiljci napisao gift, sve ukupno je bilo oko 400 din troskovi
Ok druze,hvala. Vidim da se i kod nas prodaju po 10 evrica tako da necu ni da se cimam preko Ali-ja.
Samo me zanima kakav je ovo model,jel ima neki malo bolji,a da nije puno skuplji od ovog?

Ok druze,hvala. Vidim da se i kod nas prodaju po 10 evrica tako da necu ni da se cimam preko Ali-ja.
Samo me zanima kakav je ovo model,jel ima neki malo bolji,a da nije puno skuplji od ovog?

kvalitet izrade nije los, osim onog dzojstika koji je krš ali ti treba jer ako moras da negde kliknes bez njega moras stalno da vadis telefon. generalno nemoj da ocekujes cuda od toga, nema nesto puno ni da se pusti preko toga i telefon se greje kao lud

Ni ja se ne razumem u VR, a i ne zanima me toliko. (osim potencijalnog koriscenja za xxx sadrzaj :d )

Elem, pre sat vremena sam listao ovu temu, a sada listam sta se od 'otpada pojavilo u ponudi na limunu'. Naleteh na ovo:

Kod:
https://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Konzole-i-igrice/Delovi-i-oprema/VR-BOX-3D-VIRTUAL-REALITY-GLASSES/53986791

Eto, ako je to ono sto trazis i odgovara ti, mozda otkacis sestrica brze nego da narucujes iz Kine. ALI, obrati paznju na ocene prodavca. Meni se njegov procenat ne dopada. Ima 4 negativne, doduse sve 4 je dobio od prodavaca. Ne zaboravi da ga pitas da li daje taj neki joystick ili ne. (posto nije napisao verovatno ne daje)

EDIT 1: I da... sorry za offtopic. :)

EDIT 2: Ostao mi bio otvoren tab od te aukcije na limunu. Pocetna cena je bila 680 din, a 'kupi odmah' 800. Refreshovao sam tab i sada je pocetan 680 ali 'kupi odmah' 700 din. Hmm...

Poslednja izmena:
Ma samo kad bi neko imao da napise sta je bitno gledati od tih parametara kod tih VR sokocala?
Znas ono na kompu ram,procesor i sl.,a sta se gleda na VR-u,mozda ugao gledanja i sl.? ;)
Ima na Ali-ju jos neka marka koja je kao dobra za te objektive i sl,a pravi isto VR i cena je oko 15-20 dolara i deluju super,jedino sto nevideh nigde da ide uz njih dzojstik,a bio bi pozeljan.

Sve je to manje vise isto samo estetika...a videces vec...nista posebno...treba ti sto veca rezolucija telefona

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno