Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce, menjali su oni pre par meseci politiku za slanje koju su imali.
Ovo sto sam rekao vazi za skoro jer sam skoro pitao, znaci navodno sada ne mogu da izdaju invoice za nas.

Stiglo MOFI staklo od 8eur, prošlo carinu bez ikakvih dodatnih troškova [emoji39]

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Poručio 14.1 a poslato 16.1

2e5c06d00dc77400a4024b1e8c2c0b13.jpg

Istekao Edit

Za drugi paket koji je takođe išao na carinu piše: "[RS] Customs cleared and lodged with local Post"

Da li to znači da je naplaćeno nešto ?

Danas mi stigao parfem koji sam kupio na ebay-u za 23$ ,platio sam pdv 700 din .Ako je neko zainteresovan mogu i link od ebay prodavca da ostavim ali nzm da li je dozvoljeno .

Gearbest uvek stavlja cenu koju im kazes ma kolika bila, bar u mom slucaju.
Invoice ne postoji za nasu zemlju i ne mogu da ga izdaju bar je tako meni receno...

Jedino likvidator ako si stavio neku drugu zemlju ja ne znam, a voleo bih da vidim gde ti se nalazila ta opcija ako imas neki ss ili budes mogao da se setis, posto to mene jako zanima za pravi invoice.
Ne daju Invoice, daju insurance (osiguranje). To je velika razlika (mada ja sam u početku mislio da je to. Mada gearbest u paketu stavlja šifru proizvoda sa sajta na onom papiriću. Tako da carinik ako hoće za par sekundi može da vidi cenu tog proizvoda.

Sent from my IRON using Tapatalk

Ma da bre, pa nije to to :d
Osiguranje ima kod svih vecih kineskih prodavaca... Ali to nije isto sto i invoice, ali mozda je neko pomesao nije ni bitno.
Jeste stavljaju i to su poceli pre par meseci ( mozda i 6 ) da ubacuju pre nije stizalo sa tim.

Evo ljudi koga zanima za BG, 26og telefon stigao na carinu i otisao na pregled, danas (1.2.) zavrsili, sutra stize. Napisacu ako nekoga bude zanimalo koliko je izasla carina i sve to.
Meni je paket na BG carini isto od 26.jan i još se status nije pomerio. Izgleda da je ipak po grupama (moj iz Austrije, tvoj iz Kine).

Evo ljudi koga zanima za BG, 26og telefon stigao na carinu i otisao na pregled, danas (1.2.) zavrsili, sutra stize. Napisacu ako nekoga bude zanimalo koliko je izasla carina i sve to.

Da se nadovezem na poruku, ZTE Nubia Z7 Max placena 106$, napisali su 100$ na paketu, i na 100$ je carinjen. Placeno sve ukupno oko 3800 sa onom dostavom, znaci carina nekih 3600. Inace, poslali su NL postom.

Da se nadovezem na poruku, ZTE Nubia Z7 Max placena 106$, napisali su 100$ na paketu, i na 100$ je carinjen. Placeno sve ukupno oko 3800 sa onom dostavom, znaci carina nekih 3600. Inace, poslali su NL postom.
Mali off. Da li si zadovoljan ovim telefonom? Kako ti se cini?

Sent from my ASUS_Z00ED using Tapatalk

Stigao Meizu m5, ocarinjen na 80$, plaćeno 3200 dinara.. Inače naručen je Meizu m3 note, mora da je nekako zamenjen telefon.. Otvorio sam dispute, ali prodavac prilaže snimak na kome pakuje telefon koji sam naručio i lepi na paket moje podatke.. Ne znam ko je tu lud, a još manje kako da dokažem Aliexpress timu da sam prevaren :mad:

Zdravo.Da li je neko imao slicnu situaciju i ako moze neka pomoc ili br telefona gde mogu da proverim status.Unapred hvala2017-02-04 01.41.21.png

Poslednja izmena:
I dalje ti je na carini,meni je tako bilo

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Šta bi trebalo da znači kada posle 1. feb nema nijednog ažuriranja statusa (danas je 4 dana kasnije)?
6fa661abb263710712de6c4b73112c41.jpg

Sem toga, drugi su rekli da im je vec davno stiglo ono što je 26.jan stiglo na carinu. BG carina u pitanju, vidi se sa slike. [emoji34]

Poslednja izmena:
Mali off. Da li si zadovoljan ovim telefonom? Kako ti se cini?

Sent from my ASUS_Z00ED using Tapatalk

Narucivao sam za druga, ali smo ga iscackali zajedno, pa mogu nesto malo reci. Sto se mene tice odlican telefon, touch je veoma responsivan, skoro pa da kontakta ni ne mora da ima, cak i sa kaljenim staklom. Split screen radi odlicno, baterija je potrajala oko dan i po konstantnog koriscenja (znate kako je sa novim telefonom), funkcija kada se dlan stavi preko ekrana da se iskljuci isto radi, i to veoma brzo, zvuk odlican, kamera isto tako, sa mnostvom funkcija. Jedine mozda mane, barem sto se mene tice, su to sto sa novim androidom gubi mogucnost IR blastera (ili ne znamo da podesimo), i nema klasican meni za aplikacije vec sve ide na ekran direktno. Sve u svemu za stotinak evra predobar telefon.

Šta bi trebalo da znači kada posle 1. feb nema nijednog ažuriranja statusa (danas je 4 dana kasnije)?
6fa661abb263710712de6c4b73112c41.jpg

Sem toga, drugi su rekli da im je vec davno stiglo ono što je 26.jan stiglo na carinu. BG carina u pitanju, vidi se sa slike. [emoji34]

Isti problem imam.Ne azuriraju svaki put blagovremeno.Tako i meni nije bilo par dana pa opet isti status.Jos uvek cekam paket od 20. januara.Tako da je neki zastoj definitivno.

Ne znače vam nista ti automatski statusi. Kad carinik odradi paket on ručno unese da je odrađen paket. I da napušta carinu. A to se vidi istog dana na sajtu.

Sent from my IRON using Tapatalk

A nadali smo se da ce biti rasterecenje carine sada posto Kinezi ne radi desetak dana oko lunarne NG, kad ono i dalje cekanje ;)
Sta ce tek biti kad pocne opet navala paketa koji se salju od sutra ;)

Isti problem imam.Ne azuriraju svaki put blagovremeno.Tako i meni nije bilo par dana pa opet isti status.Jos uvek cekam paket od 20. januara.Tako da je neki zastoj definitivno.
Tebi paket stigao 20., meni 26. na carinu i oba su i dalje tamo. Kolegi stigao isto 26. i par dana ga ima u rukama. To mi ipak govori da postoje grupe, tipa, neko radi iz Kine, nego Evrope i sl, jer ocito nema first in - first out principa. A možda je tamo haos i sve leži nabacano o to objasnjava redosled. :)

Tebi paket stigao 20., meni 26. na carinu i oba su i dalje tamo. Kolegi stigao isto 26. i par dana ga ima u rukama. To mi ipak govori da postoje grupe, tipa, neko radi iz Kine, nego Evrope i sl, jer ocito nema first in - first out principa. A možda je tamo haos i sve leži nabacano o to objasnjava redosled. :)

Ne znam po kom principu rade ali cini se da nema pravila.Meni je paket poslat iz Kine ,tebi iz EU a nema ih jos uvek.Izgleda da je sreca kod nas presudan faktor za sve...

U petak poslan na carinu paket
"11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu"

I danas nisam dobio nikakvo obavjestenje jos ?
Obicno dan kasnije mi pise 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema"

Sada nista, sta to znaci ?

Poslednja izmena:
Zezas? :D Aj procitaj naslov teme?

Kupio sam neki unimer na Aliju, $26 sam platio, naplatili su mi carinu 1100 dinara. Jel imam negde nekome da se zalim ili bih mogao da trpim i da su mi naplatili 3000d dinara?

Naplatili su ti pdv verovatno su ga 40 dolara procenili, ukratko ne isplati se da se zalis a sada i ne mozes buduci da si podigao paket.

A kakva je inace procedura? Da ne podignem paket? I sta onda?

Da, $40 je procenjen, 922 dinara dzabine. Gde su ostale pare do 1100 dinara otisle, ne znam.

Otvaranje paketa naplaćuju...

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Nista platis pa ulozis zalbu i onda cekas ko zna koliko i ko zna do kada i na kraju opet moze veoma lako da bude po njihovom... 145 din 100 din otvaranje paketa, 45 din prenos novca. Osecam da si uzeo neki Mastech ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno