Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz radoznalosti me zanima sta je ovaj paket radio od 21. do 26? Nije bio na carini (ne piše "podnosenje na carinski pregled")? Cekao u nekoj vreći u BG hub-u da bude isporucen? Ovo jos nisam video. [emoji15]

Mnogi veci kineski trgovci (npr. GearBest) imaju više magacina po svetu, nekad i dva u Evropi. I onda koriste evropsku poštu. ;)
e druze to i mene zanima mozda nije bio na pregledu ko zna

Ide preko Ceske poste, evo koda

RR705943955CZ

Ali ne razumem zasto iz Kine ide u Cesku, Holandiju, Svedsku.. pa tek onda kod nas?

Ovo ti stize sada u ponedeljak i neces imati nista da platis i to je to...
Zanima me datum kada si porucio ovo, posto imam isti problem kao i Master Roshi ?

Ovo ti stize sada u ponedeljak i neces imati nista da platis i to je to...
Zanima me datum kada si porucio ovo, posto imam isti problem kao i Master Roshi ?
Naruceno je 5.og jan kao i jedan mis, mis je stigao za 11 dana, a sat jos nije.

Kako si uspeo da protumacis taj tracking kod? Meni pise samo da je poslato iz Ceske poste

Do juce nije moglo nista ni da se vidi, tek se prvi status registrovao kada je uslo kod nas u zemlju. Imao sam i ja takvih situacija npr preko Singapurske poste.

To je onda ok nema brige 5-og poruceno sada stize, sasvim ok... No i ja imam kao rosi od pocetka decembra sto nije stglo, znaci ili je bio masovni zagub ili je neko pokupio...

Ide preko Ceske poste, evo koda

RR705943955CZ

Ali ne razumem zasto iz Kine ide u Cesku, Holandiju, Svedsku.. pa tek onda kod nas?
Ima neke sulude statuse, ali kad piše status da je krenula za Češku, ustvari je krenula za Srbiju. Statusi u Češkoj za par moji pošiljki su bili fiktivni. Kada se pojavio staus
Kod:
12/5/16 - The consignment was posted. , 22000 , Praha 120
Kod nas se pojavio na carini
Kod:
12/5/16 13:46 - 11003 IZMENIÈNA POŠTA, Prispeæe,

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Do juce nije moglo nista ni da se vidi, tek se prvi status registrovao kada je uslo kod nas u zemlju. Imao sam i ja takvih situacija npr preko Singapurske poste.

To je onda ok nema brige 5-og poruceno sada stize, sasvim ok... No i ja imam kao rosi od pocetka decembra sto nije stglo, znaci ili je bio masovni zagub ili je neko pokupio...
Ja sam u decembru narucio iHerb paket, jos nije stigao, isto mislim da se nesto izgubilo, zaglavilo ili sta vec...

Ima neke sulude statuse, ali kad piše status da je krenula za Češku, ustvari je krenula za Srbiju. Statusi u Češkoj za par moji pošiljki su bili fiktivni. Kada se pojavio staus
Kod:
12/5/16 - The consignment was posted. , 22000 , Praha 120
Kod nas se pojavio na carini
Kod:
12/5/16 13:46 - 11003 IZMENIÈNA POŠTA, Prispeæe,

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Vec sam pisao o slicnom slucaju koji smo kolega i ja imali: USPS paket iz SAD, na dan prijema u SRB - stoji paralelno da je stigao na i aerodrom u Istanbulu. Tako je javljao Track17 (oba prikaza, međunarodni i naše pošte), dok je nasa pošta prikazivala da je samo u BG i da ide na carinski pregled i sve dalje redovno.

Tako je vrlo verovatno i sa tvojim paketom. Bez brige. :)

Ljudi ne štedite da doplatite za pošiljke sa praćenjem! Isplati se za sve pošiljke. Iz razloga što pošiljke koje nemaju broj za praćenje mogu lako da se '' zagube'' posebno ako je nesto zanimljivo, pošto niko neće da odgovara jer nema evidencije da li je pošiljka ušla u zemlju ili nije. Ja čak većinom i osiguranje plaćam.

Sent from my IRON using Tapatalk

Ljudi ne štedite da doplatite za pošiljke sa praćenjem! Isplati se za sve pošiljke. Iz razloga što pošiljke koje nemaju broj za praćenje mogu lako da se '' zagube'' posebno ako je nesto zanimljivo, pošto niko neće da odgovara jer nema evidencije da li je pošiljka ušla u zemlju ili nije. Ja čak većinom i osiguranje plaćam.

Sta se dobija osiguranjem, i ko garantuje?

Kad platiš osiguranje mnogo brže rešavaju problem, prvo u vezi pošiljke posle u vezi predmeta ako sa njim nešto nije u redu. Konkretno meni se zagubio paket u Brazilu, kontaktirao sam banggood, posle dva meseca od slanja i odmah su ponudili ili povraćaj ili ponovno slanje. Vrednost oko 50evra.Nisu čekali šta će da se desi sa paketom već su za dan poslali ponovo. Bez osiguranja mi se dešavalo da se zagubi, ali to su peripetije, čeka se preko 3 meseca, ako je išao u zemlju onda i ne prihvate reklamaciju...

Kad platiš osiguranje mnogo brže rešavaju problem, prvo u vezi pošiljke posle u vezi predmeta ako sa njim nešto nije u redu. Konkretno meni se zagubio paket u Brazilu, kontaktirao sam banggood, posle dva meseca od slanja i odmah su ponudili ili povraćaj ili ponovno slanje. Vrednost oko 50evra.Nisu čekali šta će da se desi sa paketom već su za dan poslali ponovo. Bez osiguranja mi se dešavalo da se zagubi, ali to su peripetije, čeka se preko 3 meseca, ako je išao u zemlju onda i ne prihvate reklamaciju...

Aliexpress to ne nudi?

Ne znam, verovatno nudi. Ja naručujem u 99% banggood i gearbest. Upoređujem cene, obično su jeftiniji i od Alija. A cene variraju u zavisnosti od robe i do 20-30evra.I gearbest nudi uslugu osiguranja. To je stavka, obično bude pored poštarine '' insurance. ''

Ne znam, verovatno nudi. Ja naručujem u 99% banggood i gearbest. Upoređujem cene, obično su jeftiniji i od Alija. A cene variraju u zavisnosti od robe i do 20-30evra.I gearbest nudi uslugu osiguranja. To je stavka, obično bude pored poštarine '' insurance. ''

I kako se banggod pokazuje sa brzinom dostave?

Pakete oni šalju veoma brzo uglavnom sve imaju na lageru, šalju za 24h uglavnom. Salju CN ili HK poštom pa im treba više vremena da stignu od recimo gearbest-a koji šalje HL poštom uglavnom. Ali sve zavisi sta naručujem. Ako su slične cene, onda naručujem gearbest-om. Ali generalno bitno je da pratis popuste pošto, ima baš popusta i na bg i na ge-be. Onda gde naletiš popust za to što ti treba.

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa FedEx International Priority?! U kojim situacijama se placaju spediterske usluge i ostali dodatni troskovi? Paket je ispod 50$ iz USA.

Za paket kao tvoj platio sam samo PDV, nije bilo troskova spedicije.

Poslednja izmena:
Aj javi kako si prošao. I kolika je tačno cena robe a kolika poštarine ako nije tajna?

Javljam. Prema FedEx-u paket bi trebao biti na lokaciji u sredu. Vrednost je 40$ i postarina 9,88$ ili koji cent gore dole.
Uglavnom sam odlicno prolazio sa paketima, ali ako me dobro secanje sluzi nikada nisam imao iskustva sa FedEx-om, a vidim da su bas profesionalni/brzi pa to odmah stvara sumnju da cu biti odran :D Al kapiram da sam se samo lose istripovao :D

Mislim da si miran pošto ni u zbiru ne prelaziš 50€. Meni je fedex uvek računao kao osnovicu za pdv ukupan zbir vrednosti robe i poštarine. Istina uvek je zbir bio ispod 50. Zanima me šta bi bilo da je roba npr. 45 a poštarina 10.

Mislim da si miran pošto ni u zbiru ne prelaziš 50€. Meni je fedex uvek računao kao osnovicu za pdv ukupan zbir vrednosti robe i poštarine. Istina uvek je zbir bio ispod 50. Zanima me šta bi bilo da je roba npr. 45 a poštarina 10.

Ma nesto mi je maglovito da je neko imao probleme sa ovim expresnim kuririma tipa DHL ili tako nesto, i onda su im skidali kozu sa ledja. Doduse verovatno je bilo nesto kolicinski, ovo je sitno, pa ce verovatno proci sve ok, al reko da proverim, kapiram da je neko imao iskustva sa njima :)
Cak nemam problem ni sa carinama/pdv-ovima, samo dokle god je normalno, a ne tipa da placam neke nebuloze koje su skuplje od samog paketa.

pozz stigao telefon iphone 6s carina i pdv placeni 9300 dinara nije mnogo ocekivao sam vise

Kolika je postarina od Australije do Srbije i kojom kurirskom sluzbom?

I... jel' radi telefon kako treba? Ne razumem se u iPhone, pa izvini ako je pitanje glupo, vidim da kazes da je placen 550 evra pa pretpostavljam da je tamo uzet bez ugovorne obaveze tj. za punu cenu i otkljucan?

Pa ako ga je platio 550e za kes dzabe si dao 10k za troskove carine i pdv. On tolko kosta i ovde. Bolje da ti je poslao te pare pa da ga sam kupis ovde, ako je hteo vec da ti pokloni nesto.

Za 600e je ovde mogao da uzme ip7..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ma nesto mi je maglovito da je neko imao probleme sa ovim expresnim kuririma tipa DHL ili tako nesto, i onda su im skidali kozu sa ledja. Doduse verovatno je bilo nesto kolicinski, ovo je sitno, pa ce verovatno proci sve ok, al reko da proverim, kapiram da je neko imao iskustva sa njima :)
Cak nemam problem ni sa carinama/pdv-ovima, samo dokle god je normalno, a ne tipa da placam neke nebuloze koje su skuplje od samog paketa.

DHL da, ima spediciju ako je roba iznad 50e. FedEx, odavno sam ih zadnji put koristio i ne zele da rade spediciju za fizicka lica, sto je jos gore, pa ako zatreba da se radi, ponekad moras sam naci speditera. Ovo je davno bilo, mozda se izmenilo.
Ako neko ima skorije iskustvo, za >50e neka javi. Drago mi je da do 50e i oni ne cimaju nista ;)

Ima li neko iskustva sa UPSom za skorije vreme?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno