Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prava vrednost je mozda 50 :-D jer mora nesto i on da zaradi a i proizvodjac od kog je kupio nego mi nije jasno koji je to telefon da je toliko snizen

Danas su carinili pakete pristigle 17 januara. Malo su ubrzali :)

Sent from my IRON using Tapatalk

Meni sat stigao 17.na carinu ali nema pomaka...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Biće danas verovatno. Meni su dva prošla od 17-tog

Sent from my IRON using Tapatalk

Meni jos nije prosao paket od 17-og. A mislim da je u drugoj temi covek pisao da mu je danas stigao paket isto od 17-og.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nema srece tu...samo ~32% na vrednost paketa... [emoji16]

Samo na koju vrednost, stvarnu ili procenjenu? ;)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Danas sam kuriru dao 740din. Pogledao sam posle papire od carine i tu pise samo 400din. Da li je to normalno tako da bude ili su ovde racunali i otvaranje paketa ali ne pise u racunu?

@error

ima vremena da se nosi jos :D

[emoji85][emoji86][emoji87]

Poslednja izmena:
Sa obzirom da sam narucio sa jomashop.com uradili su po fakturi...bar se nadam da je tako... [emoji16]

Edit:ne znam odakle dupli post.

Sutra bi trebalo da mi stigne maska od 9$, videcemo da li ce ocariniti

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Juče stigao Letv le max2 sa geekbuying, plaćen 197€, procenjen na 195€, sveukupno oko 7500din dažbina

Realna carina i pdv...

Taj telefon košta isto i na ostalim sajtovima. Neće ga proceniti na 400$ sigurno, to je klasična trgovačka fora.

Maskice nece sigurno...do sad ako 20 narucio nisam i nikad nista. Sad cekam neki air mouse od 10 dolara i mislim da ce ovog puta da naplate nesto sigurno. Narucivao sam i skupljih stvari tipa usb fles (25 dolara) i prolazio bez carine, ali to je sitna stvar. Ovo mi se cini da ce da carine.

Opste je poznata stvar da oni u Nisu udaraju pdv i na kaljeno staklo od dolar i po. Sto bi reko nas narod dokon pop i jarice krsti ili u prevodu suvise sluzbenika pa mogu da zavire i zaceprkaju u svaku je**nu kesicu koja stigne. Iako je po zakonu ipak mislim da to nije poenta carine, ali ajde. Ovi iz Bg-a mi ni jednu futrolicu nisu oporezovali, ali razume se ni jedan telefon, smart tv box ili sta slicno nije proslo bez troskova.

A da ja sam zaboravio....a jel treba da pise mesto gde se nalazim na ovom zadnjem statusu?

Hteo bih da pitam, na primer, kada narucim 3-4 ista proizvoda sa aliexpressa, koliko bi smelo najvise da narucim a da se ne dodaju neki troskovi? Npr. Mogao bih 20, na svoje ime, pa 20 na komsijonog itd..?

Nema veze kolicina sa posebnim troskovima - nego ne moze fizicko lice da uveze vece kolicine.

Ne postoji pravilo. nekome ne daju 50 srafova, sto je meni suludo da se ne da.
Nekome daju 10 diskova ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno