Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Traže potvrdu da imaš firmu, ako ne doneseš, pošiljka se vraća nazad

To zavisi sta odluci posiljalac - ako on hoce nazad, na njemu je.
Ali ako ti carina odbije nesto sa Ali-a recimo, nemas pravo da se zalis, i trazis novac nazad.

TI nista ne placas ako odbijes to - ali je pitanje da li ce ti prodavac izaci u susret da vrati i deo novca. Nekada oni plate osiguranje da se posiljka vrati nazad u tim slucajevima, nekada ne.

Firma moze sve da uveze, sto je dozvoljneo inace da se uvozi uopste. Pa preko firme mozes 50 srafa bez rpoblema sigurno. I krevete verovatno.
Ali elektronika zzahteva ateste :( I to je SKUPO.

To zavisi sta odluci posiljalac - ako on hoce nazad, na njemu je.
Ali ako ti carina odbije nesto sa Ali-a recimo, nemas pravo da se zalis, i trazis novac nazad.

TI nista ne placas ako odbijes to - ali je pitanje da li ce ti prodavac izaci u susret da vrati i deo novca. Nekada oni plate osiguranje da se posiljka vrati nazad u tim slucajevima, nekada ne.

Firma moze sve da uveze, sto je dozvoljneo inace da se uvozi uopste. Pa preko firme mozes 50 srafa bez rpoblema sigurno. I krevete verovatno.
Ali elektronika zzahteva ateste :( I to je SKUPO.
Aham, nemam firmu. Ali da li bi skontali da narucim npr na komsije ili rodjake?
Npr. Macvanska 30, 31, 32.. po 10-15ak komada? I na kraju ja uzmem?

Aham, nemam firmu. Ali da li bi skontali da narucim npr na komsije ili rodjake?
Npr. Macvanska 30, 31, 32.. po 10-15ak komada? I na kraju ja uzmem?
To mozes, nece oni da gledaju da li je za tebe ili ne.

Ali 15 koamda.. cega? To jedino srafovi ili abteriju ce proci.

Jeste. Cela ulica razvija biznis sa maskama za telefone i displejima :d

Nije cudno.

Stigla maska od 8$, 360 din

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Meni nisu naplatili od 12$, a bilo je pakovanje bas onako fancy, a tebi eto jesu. Sledeci put sad kad budemo opet narucivali, meni ce naplatiti, tebi nece :D

U pitanju su neke cetkice za zube

Nije bitno, ne mora bas po ulici hahaha mogu i rodjaci preuzeti.. [emoji1]

15 komada po osobi... zavisice ko ti se padne. Realno, za prodicu to uopste nije cudno. Nelogicno mi je da porucujes toliko cetkica od vani, ali ne bi trebalo za 15 komada po osobi da prave problem.

Tj. 15 po primaocu.

Stigla maska od 8$, 360 din

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Код мене слична прича. Кожна футрола за телефон, плаћена око 8$, у пошти ми данас наплатили 377 дин.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jedan lik narucio sa sajta iz Slovenije,odakle sam i ja,platio je 33-34e, a carina gs rebnula sa 1000din. Danas mu stigao paket,isto mu doneo Post ekspres kao i meni

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Pozdrav ljudi. Jedno pitanje, je l moguce da paket jos uvek nije prosao carinu ? Ovaj status mi stoji vise od mesec dana...
SERBIA, the transfer of customs-- 19-Dec-2016 03:14 PM .

Poruceno je sa gearbest-a, jos pocetkom decembra.

Pozdrav ljudi. Jedno pitanje, je l moguce da paket jos uvek nije prosao carinu ? Ovaj status mi stoji vise od mesec dana...
SERBIA, the transfer of customs-- 19-Dec-2016 03:14 PM .

Poruceno je sa gearbest-a, jos pocetkom decembra.
Na Gearbestu ako hoces pravi tracking trebao si da doplatis za registered air mail. Ne mozes ocekivati da unregistered ima pracanje.

Ne verujem da je ovo u Srbiji uopste, vec da je iz Kine poslato, i da je jos na KINESKOJ carini.

Inace, na nasoj nece toliko sedeti! Sem ako ne treba nesto da te kontaktiraju a nisu mogli (vec bi ga vratili)

Ma nije to uopste parvi tracking, nego samo genericki izbacuje statuse da se ljudi ne brinu. Na gearbestu se doplacuje oko 2$ za pravi tracking (zavisi od vrednosti paketa)
Pravi tracking mora biti u formatu XX123456789XX tj 2 slova pa 9 brojeva pa 2 slova

Ne verujem da je ovo u Srbiji uopste, vec da je iz Kine poslato, i da je jos na KINESKOJ carini.

Inace, na nasoj nece toliko sedeti! Sem ako ne treba nesto da te kontaktiraju a nisu mogli (vec bi ga vratili)
Ne znam, moguce da je tako. Generalno i nemam neku drugu opciju osim cekanja.

Ma nije to uopste parvi tracking, nego samo genericki izbacuje statuse da se ljudi ne brinu. Na gearbestu se doplacuje oko 2$ za pravi tracking (zavisi od vrednosti paketa)
Pravi tracking mora biti u formatu XX123456789XX tj 2 slova pa 9 brojeva pa 2 slova
Definitivno cu sledeci put doplatiti za takav tracking. Video sam i sam da ovaj tracking broj koji su mi oni dali, prakticno se ne prepoznaje bilo u nekoj aplikaciji ili na sajtu. U pitanju je Shipping method: Netherlands Post Unregistered. Pocinje sa NI pa jos 14 brojeva.

Ja sam doplatio za 6 usd jos za tracking, a tracking je uzas, nema nikakvo pracenje

Ako si doplatio toliko kako nema nikakvo pracenje sta si dobio, koji kod ?

Definitivno cu sledeci put doplatiti za takav tracking. Video sam i sam da ovaj tracking broj koji su mi oni dali, prakticno se ne prepoznaje bilo u nekoj aplikaciji ili na sajtu. U pitanju je Shipping method: Netherlands Post Unregistered. Pocinje sa NI pa jos 14 brojeva.

To stize preko Holandske poste i ne moze da se prati zvanicno, navodno pise da ide brodom, ali ustvari ide avionom, izbacuje random statuse koji nisu tacni, recimo stigne ti posiljka a tek posle 2 dana ti izbaci da je pristigla kod nas na carinu...

Ako si doplatio toliko kako nema nikakvo pracenje sta si dobio, koji kod ?

To stize preko Holandske poste i ne moze da se prati zvanicno, navodno pise da ide brodom, ali ustvari ide avionom, izbacuje random statuse koji nisu tacni, recimo stigne ti posiljka a tek posle 2 dana ti izbaci da je pristigla kod nas na carinu...
Ide preko Ceske poste, evo koda

RR705943955CZ

Ali ne razumem zasto iz Kine ide u Cesku, Holandiju, Svedsku.. pa tek onda kod nas?

Iz radoznalosti me zanima sta je ovaj paket radio od 21. do 26? Nije bio na carini (ne piše "podnosenje na carinski pregled")? Cekao u nekoj vreći u BG hub-u da bude isporucen? Ovo jos nisam video. [emoji15]

Ali ne razumem zasto iz Kine ide u Cesku, Holandiju, Svedsku.. pa tek onda kod nas?
Mnogi veci kineski trgovci (npr. GearBest) imaju više magacina po svetu, nekad i dva u Evropi. I onda koriste evropsku poštu. ;)

Poslednja izmena:
@owim

Tako ti bilo i kod mene sa statusima. Tipa,jedan dan tako, drugi dan podnosi na pregled i treci dan bude kao prvi.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Iz radoznalosti me zanima sta je ovaj paket radio od 21. do 26? Nije bio na carini (ne piše "podnosenje na carinski pregled")? Cekao u nekoj vreći u BG hub-u da bude isporucen? Ovo jos nisam video. [emoji15]

Mnogi veci kineski trgovci (npr. GearBest) imaju više magacina po svetu, nekad i dva u Evropi. I onda koriste evropsku poštu. ;)
Aha, hvala ti puno! [emoji1] Mislio sam da je to brzi nacin da dodje do nas, a opet mi nekako nelogicno haha

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno