Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala puno.

Brend je nepoznat široj publici, poznaju ga samo poznavaoci satova.
Ne šljašti i ne privlači pažnju, mnogi bi poverovali da košta 50€.

Cena originala je 7500€ pa obzirom da mi nisu tražili da im dostavim bilo šta verujem da ga nisu carinili na tu cenu.
Sajtovi sa replikama se malo teže nalaze i ako nisu iskusni neće ga pronaći, pa ostaje da vidimo sutra ujutro kad dođe poštar. :)

Poruceno 29. novembra:
2016-12-23 18:30
The item is processed at the PostNL sorting center
2016-12-23 18:29
The item is at the PostNL sorting center
2016-12-14 03:10
The item is ready for shipment
2016-12-12 01:36
The item is pre-advised

A jos nije ni poslat ;) 10 dana ga procesuiraju samo! :) U pitanju je zadnja od 5 probnih jakni (nesto obicno sam trazio od poliestera, ali da bude prijatna i lagana bas, imam dve takve, 20 godina stare, najbolja odevna stvar koju imam ;))
Od toliko smaranja, ona ce biti ili nesto najbolje sto sam video, ili najgore ;)
Haha, nije bas NL post brz [emoji14] Srecno svakako :) Ja sam prosli paket primio za 11 dana, i jos jedan je u Srbiju stigao za tacno 11 dana od narucivanja i tri dana je bio na carini. Doduse to je bilo u novembru, kada je carina radila kako valja

A kako je sa brzinom dostave iz Kine sa GB-a putem pošte Ujedinjenih Arapskih Emirata? Ja sam oprobao jednu pošiljku i od shippinga 09.12.2016. do dana današnjeg nema tracking informacije po broju koji su mi poslali. Ne znam da li je to tako uvek ili sam se ja loše kockao?

©klaTapaT

Da li je moguće da na 3 proizvoda sa ali expressa dobijem isti tracking code? Kupio sam sve odvojeno ali tek sada vidim da sam dobio isti kod. Doduše vodim da je sve od istog prodavca ali opet to su 3 paketa sa istim kodom...

Inače zanima me kolika je najveća količina koja se necarini npr. maske za telefone, pošto se to ne podleže carinskom pregledu?

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sve ti je spakovao zajedno onda..to ti je dovoljan razlog da otvoris dispute ako budes imao problem....

kako da ne

samo ako si plaćao poštarinu za svaku posebno a pošto je kod bar 80% prodavaca poštarina besplatna nemaš pravo ni žalbe :p

Sat je stigao jutros, platio sam 975 Dinara. Kako i zašto ne znam, ali pretpostavljam da je carinik paušalno stavio cenu i na nju porez.
Cena originala je 7500 Eura, ovaj je plaćen 300 Eura, a na paketu je pisalo da košta $12. Odakle cariniku $35 ne znam, ali je po mene dobro ispalo.
Eto, još jedno dobro iskustvo sa našom carinom, ako se može tako reći...

Prilozi

• IMG_20161226_092405.jpg
    IMG_20161226_092405.jpg
    657.6 KB · Pregleda: 209
  • IMG_20161226_092420.jpg
    IMG_20161226_092420.jpg
    669.2 KB · Pregleda: 186
  • IMG_20161226_092439.jpg
    IMG_20161226_092439.jpg
    662 KB · Pregleda: 179
  • IMG_20161226_092450.jpg
    IMG_20161226_092450.jpg
    525.4 KB · Pregleda: 173
  • IMG_20161226_100047.jpg
    IMG_20161226_100047.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
Sat je stigao jutros, platio sam 975 Dinara. Kako i zašto ne znam, ali pretpostavljam da je carinik paušalno stavio cenu i na nju porez.
Cena originala je 7500 Eura, ovaj je plaćen 300 Eura, a na paketu je pisalo da košta $12. Odakle cariniku $35 ne znam, ali je po mene dobro ispalo.
Eto, još jedno dobro iskustvo sa našom carinom, ako se može tako reći...

Iskreno i ja kad bi video taj sat nebi ga cenio vise od 30e xD

Samo narukvica vredi 20$, za sat ne znam da procenim.

Hehe, tipično. :) U svetu je Panerai veoma poznato ime, no ovde ljudi znaju samo za Rolex.
Kako god, neznanje drugih treba upotrebiti u svoju korist. :)

Hvala svima na informacijama...

Poslednja izmena:
Jedno iskustvo 25.11 naručen mobilni cena 131e carina posle procene 1860 din

To je dobro pitanje, a ima više odgovora. Prvi je da je bolje kupiti svesno nego nesvesno. :)
A što se tiče ostalih aspekata, Panerai mi se dopada zbog svog autentičnog i bezvremenskog italijanskog dizajna, koji se uklapa uz odelo i sporsku garderobu podjednako, dok se za neki normalan novac ne može kupiti ništa slično. Što se mene tiče, nije u pitanju statusni simbol, jer niko ovde i ne zna za Panerai, već je isključivo razlog taj što mi se stvar dopada i hteo bih, a da se opet uklapa u moj budžet.
E sad, ostaje pitanje dugovečnosti replika, o tome se može dosta pričati, ali ostaje da se vidi. Kako god bilo, ovde je azijski klon Valjoux 7750, koji je gotovo identičan ETA 7750, pa ako se pokaže kao loš uvek se može zameniti sa ETA, što u suštini čini ovaj sat jako blizu originalu, sa safirnim kristalom, kvalitetnim kućištem i superlume.
Postoje replike i za 100 Eura, ali ovo je Kuvarsit PAM312 koji važi za vrlo dobro odrađen po originalu, pa ako se uzme u obzir da je PAM312 7500 Eura, to je ok cena za ovakav sat.
No, razumeju oni koji gaje osećaje prema ovim stvarima, ostali imaju puno pravo da negoduju. Na isti način mogu se čuditi svima koji daju novac za Samsung telefone, na primer, ali sve je to stvar ličnih stavova ili njihovog odsustva, kako god... :)

Poslednja izmena:
Iskreno i ja kad bi video taj sat nebi ga cenio vise od 30e xD
Ahahah...aj sto kvaris merak coveku? :D
Pa kakve veze ima sto je fejk? To 99.99% ljudi ne moze da provali. To ce verovatno znati samo on i niko vise. E sad, sto se kvaliteta sata tice, necu da sporim da je original jedno 2-3 puta kvalitetniji (ne moze kvalitet tako da se uporedjuje, ali zgodno mi za primer), a cena mu je 25x veca. Znaci imamo fejk sat koji za koji skoro niko nece znati da je fejk, koji je duplo slabijeg kvaliteta od originala i 25x jeftiniji, racun je jasan. Sto bi reko jedan kinez kad sam ga pitao za neke patike da li su original i kad mi je odgovorio da nisu, ja ga pitam pa zasto onda tako jaka cena. Kaze kinez, nase kopije su bolje od originala. Nije sad da me je Kinez ubedio i da sam ja sad nesto specijalno naivan, ali stvarno ne vidim razlog i da ne bude tacno. Nije to spejs satl pa da ti treba ne znam kakvo znanje i naucno istrazivanje pa da uradis. Malo gume, malo koze ili platna i to je to...samo je pitanje koliko ces da se potrudis da stvari odradis precizno.

Poslednja izmena:
Ahahah...aj sto kvaris merak coveku? :D

Ma neka ga, ne može da mi pokvari merak, samo pokazuje nenzanje... ;)

Koliko god ti nalazio opravdanja sat je fejk.

Može se tako posmatrati naravno, nekome ko kupuje iz drugih pobuda, da impresionira druge ili sebe predstavi u nekom svetlu drugačijem od realnog. Ipak, meni to ne znači ništa, gledam na sve krajnje tehnički i vidim samo razliku u mehaničkom smislu, nigde drugde. To je stvar za moje zadovoljstvo, ne za druge ljude.

Nadam se, dozvolićeš da imam svoju percepciju sveta oko sebe. :) Na kraju, opusti se, kupio sam sebi, ne tebi. ;)
Da ne trolujemo više ove dobre ljude, hvala svima za informacije...
:wave:

Koliko god ti nalazio opravdanja sat je fejk.
Da je bitno ime, ovo ima smisla. Njemu je bitan izgled samog sata, pa je to nebitno.

Shvatam coveka skroz. Ne podrzavam, ali shvatam. (ne podrzavam kupovinu satova, ne brinem za to sto je fejk :D)

Zdravo svima, da li neko ima iskustva sa Singapore postom u poslednje vreme? Zanima me otprilike koliko je vremena potrebno da stigne nesto preko njih. Trenutno mi od 20.12. stoji status "Despatched to overseas (Country code: RS)"
Hvala.

Da je bitno ime, ovo ima smisla. Njemu je bitan izgled samog sata, pa je to nebitno.

Shvatam coveka skroz. Ne podrzavam, ali shvatam. (ne podrzavam kupovinu satova, ne brinem za to sto je fejk :D)

Čisto mala napomena svesna kupovina falsifikovanih stvari je krivično delo čak i kod nas. Tako da nisam siguran da li je nekog baš briga što kupuje fejk...

^Naravno. Da je carinik postupio po PS-u replika bi bila oduzeta i unistena.

Ima na aliexpres satova, cena je od 1$ na vise

^Naravno. Da je carinik postupio po PS-u replika bi bila oduzeta i unistena.

Upravo... prvo sto je vrednost replike 0€,drugo sto po zakonu replika (bilo cega) mora da bude unistena!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teoretski ljubav lepo zvuci
malcice je drukcije u praksi
mnogo toga jos uvek se uci
'ajmo dole, stigao je taksi

:-devil-:

12/26/16 1:58 PM - 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema,

jel ovo znachi da je proso carinu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno