Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
- 10200 GPC BEOGRAD, Otprema Ako imas ovakav zapis minimalan trosak ce ti biti 100 dinara

Koja je razlika između ovoga što sam obeležio zelenom i crvenom bojom? (ako je ima) Hvala!

6a192b827a760143f5050f04b8df9683.jpg

Ljudi ovo ovako ne ide , mislim da treba da se udruzimo i napisemo neku peticiju. Znaci nije problem neka udaraju PDV na svaki paket , ali barem da bude precizno. Nervira me ova lutrija , evo moj slucaj od danas , dron ima 2 varijante bez kamere i sa kamerom. Ja sam narucio bez kamere , max cena je 25 usd ali je sad 20 usd a sa kamerom je oko 35 37 usd . I naravno da su mi racunali ovaj moj kao da ima kameru . Znaci kada bi na sajtu posto postojala web aplikacija gde uneses br posiljke tj tracking number , i da mogu da se uploaduju dokazi kupovine ... I sve to unapred , mislim da bi bilo idealno resenje za nas koji ne zelimo to da prepustim sreci .

Ja mislim da ovo nemaju mnogo razvijenije zemlje i kod nas da se ovo uvede, hmm pre mi deluje da cemo videti sneg u julu mesecu nego ovo. Sto se peticije tice ma gde pa pisu se peticije za mnogo vaznije stvari pa to niko i ne gleda niti shvata za ozbiljno, na zalost moramo se pomiriti sa situacijom kakva je takva je, jednostavno ako narucis nesto budi spreman da cekas po 40 dana i da platis vise nego sto ocekujes, zalosno ali tako je, nista u ovoj zemlji ne funkcionise pa zasto bi i carina.

Zato nam i jeste ovako kako jeste . Jer vecina se preda bez borbe , a odlicno znamo da kada bi se digla prasina , nesto bi se promenilo sigurno .

Ne mozete se zaliti na kasnjenje posiljki sa carine, to je najnormalnija stvar. Ne kazem da je to super, ali *** i u Nemackoj nekada carina drlja pakete po 15 dana, u Italiji isto, o Juznoj Americi da ne pricam...

Mozda im je peak time sada, crko radijum u skeneru, Evica™ na odmoru, nova zgrada od par milki evra ima mnogo praznih kancelarija pa se igraju zmurke umesto da carine... :D

Juce mi je stigao telefon, narucen od kineskog proizvodjaca (Elephone), poslat iz Singapura. "Krckao" se na carini od 28. septembra.
Vrednost telefona/paketa je 170$, prilikom preuzimanja sam platio 5600din sto je cak i bolje nego sto sam ocekivao - taman koliko treba po onoj racunici PDV + porez.

Jedina, ali velika, zamerka je na vreme cekanja da se paket ocarini - ako je zaista toliki priliv paketa iz inostranstva, neka zaposle jos ljudi, eto tu bar ima osnovanog prostora za zaposljavanje.
Ovako, kao sto neko vec rece, ovo narucivanje gubi smisao. 3x bih razmislio da li bih opet narucivao "skupe" stvari, najvise zbog te nepoznanice...

Pozdrav svima!

kako ne shvatate da im je to resenje?
ako sporo rade - ljudi ce manje da narucuju - ne moraju da zaposljavaju vise ljudi :)

Saznao sam iz prve ruke da se 'nešto' promenilo na niškoj carini, pa će sve pakete obrađivati znatno brže u budućnosti. Šta je to, ostaje da nagađamo.

Što se tiče carinjenja, pravilo je da nema pravila u poslednje vreme. Jedan paket (mobilni), stajao na carini od 22.9. do juče, a drugi (isto mobilni) stigao 13.10, a ocarinjen sutradan.

Tako da, naoružajte se strpljenjem, a možda vam se i posreći.

Meni juče Xiaomi yi kamerica stigla na carinjenje, videćemo kad će je i na koliko ocariniti.

Mada, meni oni relativno brzo rade, najduže sam cekao osam dana, ali zato PDV uvek i na sve.

Ima li neko nove informacije koji se datum carini? Mislim da sam video u ranijim postovima 28.9, ali nesa1999 pominje 22.9 Ipak je za nas sve koji čekamo to poprilično velika razlika...;)

Poslednja izmena:
22.9 su radili pre 7-8 dana (Beograd).

Poslednja izmena:
Meni juče Xiaomi yi kamerica stigla na carinjenje, videćemo kad će je i na koliko ocariniti.

Mada, meni oni relativno brzo rade, najduže sam cekao osam dana, ali zato PDV uvek i na sve.

Vi u Nisu barem nemate cemu da se nadati , nama kojima carini BG je isto kao da odem na rulet

Ljudi ovo ovako ne ide , mislim da treba da se udruzimo i napisemo neku peticiju. Znaci nije problem neka udaraju PDV na svaki paket , ali barem da bude precizno.
Znam da ce me sad svi napasti no nije mi bitno jer pricam realno, a to je da nisu carinici krivi vec posiljalac tj Kinezi zato sto niti salju fakturu, niti pisu prave cene i to oni znaju i onda sta ce to mu i zakon nalaze kad posumnja u cenu ima pravo i MORA da nadje realnu cenu i da ocarini(opedeveise ako nema carine) po realnoj ceni.
To sto on ne zna TACNO od koga si kupio i da li si na nekoj akciji kupio to nije njegov problem i on to nikako ne moze znati jel se slazes?
E sad kad trazi realnu cifru i izbaci mu rezultate gde je negde vise negde manje on IMA pravo da sam donese odluku o tome na koju ce cenu oporezovati nekad uzmu najmanju nekad srednju nekad najvecu sve to zavisi od carinika.
Zato se i ostavlja mogucnost zalbe(ako je carinik pogresio) ali se u vecini slucajeva ne isplati jer nije velika greska i posle mu dodje na isto finansijski a produzava se vreme kad ce ti ponovo stici paket. Ali kad vi ulozite zalbu i posaljete dokumentaciju sa dokazima onda on mora da postupi po istim i oporezuje na pravu placenu vrednost, sad dolazimo na pocetak price sta sam rekao da je bilo dokaza(fakture) koliko je placeno na toliko bi bilo i ocarinjeno-oporezovano, zato kazem da nisu oni krivi vec kinezi a nasi su ih davno provalili da pisu nerealne(manje) cene i eto igranke.
Ali zato u vecini slucajeva veruju onome sto je napisano a dolazi sa zapada cak i bez fakture jer oni stvarno pisu realne cene a sto je najveca i fora tu se vise i pusta bez naplate jer im je ciljna grupa paketi iz Kine gde moraju da proveravaju i gube vreme na trazenje realne vrednosti, ovde se uzima za verovanje to sto pise na CN22 i neretko prolazi bez dazbina ne uvek ali prodje cak i veci paketi(moji slucajevi).
Eto to je problem druze.

Poslednja izmena:
Jedina, ali velika, zamerka je na vreme cekanja da se paket ocarini - ako je zaista toliki priliv paketa iz inostranstva, neka zaposle jos ljudi, eto tu bar ima osnovanog prostora za zaposljavanje.

Kako, ti izgleda nisi upoznat(sto je strasno po meni) ili te bas zabole za sve u Srbiji osim tvog paketa pa ne znas da je uredbom ZABRANjENO zaposljavanje u drzavnom sektoru, tako da kako zamisljas da se zaposle novi ljudi kad to NESME sada da se radi.
Ja radim u jednom drzavnom jakom oreduzecu ba bas visokoj i odgovornoj funkciji i da znas da nema ne zaposljavanja fec se gubi posao otkazi pljuste svakodnevno kao i socijalni programi, vi neki niste ni svesni koliki je manjak ljudi po drzavnim firmama bilo kojoj pricam o ljudima operativcima u svojim firmama kao sto su ovi nesrecni carinici njih ima malo, ali zato u kancelarijama ima po 3-4 sekretarice i brdo neradnika koji primaju veliku platu a da ne pricam kako su dosli(nadam se da razumete) i ko ih je postavio ali samih operativaca ima maloooo onih koji rade i imaju najmanje plate, ja imam 3 sekretarice ALI nisam ih JA trazio vec su mi dali ako razumete sudaramo se u kancelariji a manjak ljudi na najpotrebnijim mestima.
Mislim da ste skapirali poentu(neki) i da vam je malo jasnija situacija u drzavnim preduzecima.

Ajd ne tupi leba ti... Zabranjeno zapošljavanje al zamalo, ne čitaš novine? 10.000 ljudi je zaposleno nakon donošenja uredbe o zabrani zapošljavanja...

Ajd ne tupi leba ti... Zabranjeno zapošljavanje al zamalo, ne čitaš novine? 10.000 ljudi je zaposleno nakon donošenja uredbe o zabrani zapošljavanja...
Da naravno u novinama uvek pisu tacne stvari bas sam ... kako to nisam znao xxxxaaaaaxxxxaaaaa?
A drugo ne citas sta pisem i samo sam cekao da se javi neki pametni lepo sam napisao da se primaju ljudi ali partijski koji sede i ne rade nista nisam upotrebio tu rec misleci da cete skapirati ali lepo sam i stavio u zagradi (neki) ce skapirati ti i fkloznica ocigledno niste ti jer niste skapirali sta sam napisao a ni ne bih smeo da pisem bas sve sto znam a i sam sam vam rekao da umesto jedne sekretarice uvalise mi jos 2 po "partijskoj" liniji ajd kad moram za neke da rasclanjujem na najprostije delove kad ne umete(neki) da citate izmedju redova.
Sta nije jasno tu? Zaposljavaju se partijski ljudi da ne rade nista ili ti malo ne zaposljava se "radna snaga" operativci koji uvek ima malo sto u mojoj firmi sto u eto carini o kojoj pisemo pa i sami kukate jer nije zaposlen nijedan novi carinik ali jeste dosta njih koje su sekretarice i ostala rezija u firmama, jeb poceo sam od sebe da mislim da citate izmedju redova i da ono inteligencija igra ulogu da se skapira sta sam rekao da se ne zaposljava a sta zaposljava.

Истина је то што причаш, али и запошљавање преко странке се рачуна као запошљавање, не разумем зашто то одвајаш. Све остало је апсолутно тачно јер и ја радим у државном предузећу и знам колико се распадамо од посла док нас на све стране укључујући и овај форум пљују и желе приватизацију, продају или пропаст. На крају крајева бих и волео да нестанемо па да све те паметне форумске пословође обрадује нови власник већим ценовником ;)

^^ Tvoj post nisam ni procitao nego sam se nadovezao na altruov. Tvoji postovi su odavno izgubili bilo koju svrhu jer su 98% cisto lupanje gluposti,pa se ni ne trudim da ih procitam.Ajde sto pises gluposti nego posle kao dete ulazis u prepirku da bi tvoja uvek bila poslednja,tesko ljudima iz tvog okruzenja..

@somi303

Sve mi vas je zao.. Evo placem koliko se ubijate od posla. Da nemam iskustva sa vama u svim sferama drustva pa da ti i poverujem :)
Nista protiv tebe,na kraju krajeva i ja bih voleo da radim u javnom preduzecu kada ostarim :)

Poslednja izmena:
Ovo je kao tech forum, a sve klimaktericne žene jedna do druge, samo gledate ko će koga popljuvati i dokazati da je alfa mužjak, sve više gadite ovaj forum! Pozdrav

@fkloznica
Стандардно не познавање стања, уживај у свом свету :*

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno