Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pravu je ovaj loznica covek 200 %, i meni je mnogo i jako zao sto se ovi po drzavnim preduzecima ubise i slomise od posla, i ja bi voleo da se uvalim u drzavne jasle, redovna plata ne kasni, fiksno radno vreme, nema zezajna i ponizavanja kao kod privatnika, u svakom trenutku mozes neki kredit da uzmes, ides na letovanja, zimovanja, ma milina da ne skrecem sa teme ima ovde o cemu da se prica.

Sto se tice carine i sto ne stizu da obave svoj deo posla, sad ja necu da budem kivan na ljude ne znam kako se tamo zaista radi, ali jasno je da su potrebni ili dodatni kapaciteti ili da se ne radi kako treba, sad ne mogu napamet nista da pricam jer ne znam sta se desava, ali pre mislim da je to sve do slabe organizacije rada i poslova.

Хахах, преименујте тему у смехотеку..
Није проблем у организацији јер се са садашњим бројем радника не може боље радити. Ваљда ће од нове године запослити потребне нове људе кад истекне "забрана".

Srba sve manje iz godine u godinu a javni aparat vapi za novim ljudima.. Da nije smesno bilo bi tuzno. ( izvinjavam se ako si mislio samo o carini,ja sam pisao generalno)

Mozda bolje da se otvori nova tema,dzabe se djubri ova.. A u toj temi bi itekako imao svasta da napisem :)

Poslednja izmena:
Није проблем у организацији јер се са садашњим бројем радника не може боље радити. Ваљда ће од нове године запослити потребне нове људе кад истекне "забрана".

To dal je bilo sta na snazi i kada ce da istekne i dal ce da istekne prepusti nekom drugom da razmislja o tome...

Kada znas o cemu se tu radi i kako se radi, de mi lepo reci imaju li oni tamo skener kroz koji propustaju posiljke da pregledaju sadrzaj ?

Inace sto se tice izvoza tj slanja paketa tu carina radi mnogo brze,sve se zavrsava za dan,kao da tu rade neki drugi carinici,nije carina kriva vec drzava i politicari koji su uspostavili takva pravila igre,ja bih uspostavio jedinstvenu bazu prosecne cene proizvoda koji se najcesce uvoze i po tome lupao carinu,za ove ostale nije tako tesko naci refernetni saj na kome bi mogle da se nadju cene.
carina uopste nije velika 10% probelm je u onome ko je uveo pdv na tu cenu,tu trazite krivca,i na onome ko nije ukinuo tu nakaradnu praksu

Imao sam prilike da volontiram u jednom ministarstvu. U njemu su se zaposleni konstantno zalili na manjak zaposlenosti i preopterecenost poslom. Za 3 meseca volontiranja svi koji su bili stalno zaposleni su u proseku barem 2-3 nedelje bili na bolovanju ili na odmoru. Pri cemu i kada su radili konstantno su se zalili na obim posla dok su pri tome 4 sata dnevno visili na fejsu, tracarili, ispijali kafe, setali se do grada,...

Ono sto im stize kao predmet moglo je bez problema da se odradi u roku od 1 dana, ali oni su to razvlacili ne na dva-tri dana nego na i po nekoliko nedelja.

Slucajno sam nasao predmet koji je stojao 2 ipo meseca za koji oni nisu bili svesni da nisu odradili a stojao im je na stolu pored telefona.

Mislim da nije problem u manjku radnika nego u neradu.

Imao sam prilike da volontiram u jednom ministarstvu. U njemu su se zaposleni konstantno zalili na manjak zaposlenosti i preopterecenost poslom. Za 3 meseca volontiranja svi koji su bili stalno zaposleni su u proseku barem 2-3 nedelje bili na bolovanju ili na odmoru. Pri cemu i kada su radili konstantno su se zalili na obim posla dok su pri tome 4 sata dnevno visili na fejsu, tracarili, ispijali kafe, setali se do grada,...

Ono sto im stize kao predmet moglo je bez problema da se odradi u roku od 1 dana, ali oni su to razvlacili ne na dva-tri dana nego na i po nekoliko nedelja.

Slucajno sam nasao predmet koji je stojao 2 ipo meseca za koji oni nisu bili svesni da nisu odradili a stojao im je na stolu pored telefona.

Mislim da nije problem u manjku radnika nego u neradu.

Bravo kralju, pusti ti ove sto moraju da brane sebe ja to razumem, da vide oni kako se radi kod privatnika do dorucka ne bi izdrazali, DO DORUCKA.

Upravo tako, a ovi sto ne rade u drzavnim preduzecima bas su mi smesni, ali da ne skrecemo sa teme.
Oni ni ne znaju ocigledno nista...

Bravo kralju, pusti ti ove sto moraju da brane sebe ja to razumem, da vide oni kako se radi kod privatnika do dorucka ne bi izdrazali, DO DORUCKA.
Ako mislis na mene radio sam ja i kod privatnika pre nego sam se zaposlio u drzavnom preduzecu bez veze samo znanjem, radom i diplomom.
Ali nemojte u ovoj temi o tome bolje otvorite novu.
A ono sto sam ja rekao a sto niko ne cita je da se zaposljava tamo gde ne treba gde ionako ima dosta ljudi ali koji ne rade nista pa jos zaposlis jos ljudi koji ne rade nista, a tamo gde imas manjka tu nema zaposljavanja.
Ali kazem bolje nova tema ne ovu da punite djubretom.

Ocarinili su 100% ceo 29.09 moguce da su u petak odradili i 30.09. Tako da od ponedeljka kracu oktobar. Nadam se da ce malo ubrzati pa da ce smanjiti cekanje na nekih 5 radnih dana

Da naravno u novinama uvek pisu tacne stvari bas sam ... kako to nisam znao xxxxaaaaaxxxxaaaaa?
A drugo ne citas sta pisem i samo sam cekao da se javi neki pametni lepo sam napisao da se primaju ljudi ali partijski koji sede i ne rade nista nisam upotrebio tu rec misleci da cete skapirati ali lepo sam i stavio u zagradi (neki) ce skapirati ti i fkloznica ocigledno niste ti jer niste skapirali sta sam napisao a ni ne bih smeo da pisem bas sve sto znam a i sam sam vam rekao da umesto jedne sekretarice uvalise mi jos 2 po "partijskoj" liniji ajd kad moram za neke da rasclanjujem na najprostije delove kad ne umete(neki) da citate izmedju redova.
Sta nije jasno tu? Zaposljavaju se partijski ljudi da ne rade nista ili ti malo ne zaposljava se "radna snaga" operativci koji uvek ima malo sto u mojoj firmi sto u eto carini o kojoj pisemo pa i sami kukate jer nije zaposlen nijedan novi carinik ali jeste dosta njih koje su sekretarice i ostala rezija u firmama, jeb poceo sam od sebe da mislim da citate izmedju redova i da ono inteligencija igra ulogu da se skapira sta sam rekao da se ne zaposljava a sta zaposljava.

u EPS Kraljevo je zaposleno u poslednje 2 godine 10 ljudi koje licno poznajem , ugovor o radu na neodredjeno .

Nego da pitam jel placaju kinezi carinu i pdv kad uzmes ono osiguranje kod njih,ili to nicemu ne vredi u praksi

Placaju bar ovi sa Coolicool-a.

Placaju bar ovi sa Coolicool-a.

Јеси ли имао лично искуство са њима? Телефон сам поручио код њих и платио то осигурање. Е сада, како они кажу, то покрива само царину а не и пдв али сам чуо да су некима враћали све па ме занима твоје искуство.

Иначе, жени сам поручио мобилни преко Панде, код њих је све покривено али кошта доплата 20% вредности.

Šta konkretno pruža to osiguranje i koliko košta?

Pomoć :)

Poručio sam trenerku sa ebay, 20$ inace sam iz S. Mitrovice. I dobijam juce iz pošte da pruzeme u Zemunu na Ugrinovackoj 120b uz predhdno obavljanje carinskih formalnosti. Meni se ne isplati i ne mogu da idem do Zemuna.. Šta ako ne preuzmem

Zovi ih i raspitaj se u čemu je stvar. Mislim da ima u ovoj temi ostavljen broj telefona za informacije.

Šta konkretno pruža to osiguranje i koliko košta?

Pandawillu platiš 20% preko cene i onda ti oni refundiraju ceo iznos PDV-a i carine koje ti ovde naplate.

Coolicool nudi za nekih 7-8% samo povrat carinskih troškova ali sam čitao da neki uspeju da izvuku i ceo iznos (carinu+PDV) ali nisam siguran da li je to istina. U svakom slučaju, poručio sam Xiami Note 2 preko njih, stigao je 2. okt na carinu pa ću uskoro, nadam se, saznati i koliki su troškovi i da li ču uspeti išta od toga da vratim...

Ako neko zna foru na koji način izvući i PDV od Coolicool, neka napiše, bio bih zahvalan...

Јеси ли имао лично искуство са њима? Телефон сам поручио код њих и платио то осигурање. Е сада, како они кажу, то покрива само царину а не и пдв али сам чуо да су некима враћали све па ме занима твоје искуство.

Иначе, жени сам поручио мобилни преко Панде, код њих је све покривено али кошта доплата 20% вредности.

Da licno iskustvo. Kupio mobilni ~270$ je bio platio ujedno kupio i mem karticu platio osiguranje na tu cifru 12.5$ i sve mi vratili i carinubi pdv u roku od par dana cini mi se 5. Napisali su cifru na paketu 180$ slati preko NL poste i ovi sa carinu prihvatili tu cenu i tako naplatili dazbine.
Poslao sam im na mail ovaj papir sto dobijes sa carine, oni RSD konvertuju u $ i vrate ti kintu.
Dakle u to vreme(april ove godine) osiguranje im je bilo tada 5% od tada nisam kupovao kod njih pa sad ne znam da li se nesto menjalo.
E sa ima mogucnost da si ti odabrao samo carinu kad si cekirao jer posebno ima carina a posebno pdv kpliko me secanje sluzi.
Eto to je moje LICNO iskustvo.

Pandawillu platiš 20% preko cene i onda ti oni refundiraju ceo iznos PDV-a i carine koje ti ovde naplate.

Coolicool nudi za nekih 7-8% samo povrat carinskih troškova ali sam čitao da neki uspeju da izvuku i ceo iznos (carinu+PDV) ali nisam siguran da li je to istina. U svakom slučaju, poručio sam Xiami Note 2 preko njih, stigao je 2. okt na carinu pa ću uskoro, nadam se, saznati i koliki su troškovi i da li ču uspeti išta od toga da vratim...

Ako neko zna foru na koji način izvući i PDV od Coolicool, neka napiše, bio bih zahvalan...
Sine, kakve fore? Nema fore platis osiguranje i vrate ti carinu+pdv licno sam to doziveo a i lepo pise sve sta vracaju.

Sine, kakve fore? Nema fore platis osiguranje i vrate ti carinu+pdv licno sam to doziveo a i lepo pise sve sta vracaju.

Pitam baš zato što i piše:

"For an extra fee you can add Customs Insurance to your order. Coolicool guarantees that all additional costs that incurred by customs will be refunded if you add Customs Insurance. But, keep in mind that VAT fees are not covered by this insurance!"

A opet, mnogi su pisali da su vratili čitav iznos i carine i PDV-a a na dokumentu od naše carine stoje odvojene stavke pa zato nisam siguran da će proći.

Meni su sve vratili u aprilu kad sam kupovao na CC-u, mozda su od tad menjali nesto.

Sta je potrebno od dokumentacije poslati Pandawill-u da bi vratili carinu i PDV? Na koji mejl?
Zamolio bih ako neko moze da da tacne instrukcije.

Poslala mi je Niška carina pismo sa zahtevom za fakturu, izvod iz banke, print screen..kako bi odredili cenu Xiaomi yi kamerice.

S obzirom da se prvi put susrećem sa ovim ako moze neko da me uputi bliže.

Da li nosim ova dokumenata lično ili šaljem pismo na adresu sa koje su mi poslali zahtev?

Šta se dešava ako ne pošaljem nikakav dokaz, vracaju nazad u a Kinu ili carine po svojoj proceni?

Pošalji samo printscreen gde se vidi link gde je proizvod kupljen, drugi SS stranica porudzbine gde se vidi cena, traking broj.. Ako si platio PP, onda i taj SS. Ako nisi, ova dva su ti dovoljna. Pošalji odmah na mail. Ja tako šaljem stalno i uvek su carinili na stvarno placeni iznos.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno