Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno si u pravu, evo mog slucaja od prosle godine. Narucio sam sportsku opremu vrednosti oko 150e iz Amerike, znam da njihovi paketi stizu u roku od 10-15 dana, imao je i broj za pracenje, nikakvu informaciju o paketu nisam mogao da saznam na postinom sajtu, kao da paket nije ni stigao u zemlju, posle 20tak dana nazovem ja carinu da se raspitam sta se desava sa tim paketom, oni me isetaju posle 2-3 broja ubodem onaj pravi gde mi zena kaze da su tom paketu promenili tracking broj kad je usao u zemlju, kada sam proverio taj novi broj imaos sam sta i da vidim, stigao u zemlju posle 10tak dana od slanja, na otpremi 10200 proveo 10 dana, kada je stigao, naplacen je i PDV i carina propisno, paket je imao urednu fakturu.
Mislim da si u pravu jer ti se pojavila informacija na sajtu, a ako se dobro secam ja nisam mogao da proverim kao da paket nije ni usao u zemlju. Moguce da zezaju jer ima 20tak komada, ali najbolje da nazoves pa da saznas iz prve ruke o cemu se radi.

Ringe, koliko si ploca do sada porucio?

Kad pravis zurku na Uscu? :D

Hahaaahaaa....:D
Za sada oko 100 kom., ali nema ništa od žurke pošto nemam adekvatan gramofon. Za žurke je adekvatan neki direct drive Technics, ja imam samo neki običan Linn na lastiš.

Imao sam utisak da je vise. Sreca pa su bar za ploce iole normalni na carini!

drugari po vasem misljenju hoce li paket stici do nove godine :)

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
16.06.2015 07:49:05 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
16.06.2015 07:59:24 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
17.06.2015 11:03:08 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
18.06.2015 17:12:47 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
19.06.2015 15:09:25 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
20.06.2015 15:38:02 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
22.06.2015 13:11:50 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Moj paket od 13.06. sedi na carini...
Opet nesto sporo ide?
Izgleda godisnji odmori ;)

Stigla čestitka od carine...
Traži se potvrda koliko sam platio ploče, pošto izgleda da je čovek zaboravio da stavi račun.
Poslao sam, pa ćemo da vidimo...Mislim da će da budu zadovoljni kada budu videli cifru.

Da li je neko, nekad uspešno "ubrzao" carinu? Tipa odeš tamo, zamoliš da ti iskopaju paket i predaju ti ga? Nešto ne verujem da će mi ovo što sam naručio proći pre odmora, posebno ako je opet neki zastoj, ali nije nemoguće da stigne kod njih.

Da li je neko, nekad uspešno "ubrzao" carinu? Tipa odeš tamo, zamoliš da ti iskopaju paket i predaju ti ga? Nešto ne verujem da će mi ovo što sam naručio proći pre odmora, posebno ako je opet neki zastoj, ali nije nemoguće da stigne kod njih.

Ne znam šta se tamo događa, ali meni su danas stigla 3 paketa đuture, svaki od njih išao iz različite zemlje, stigao na carinu različitog datuma (sa po 5-10 dana razlike).

Samo da prijavim da mi je na paket od 20-ak polovnih LP ploča naplaćen samo PDV, ne i carina, iako je cifra bila solidno iznad 100 evra.
Iskreno, nekoliko minuta sam gledao uplatnicu u čudu, prosto nisam mogao da verujem.

Samo da prijavim da mi je na paket od 20-ak polovnih LP ploča naplaćen samo PDV, ne i carina, iako je cifra bila solidno iznad 100 evra.
Iskreno, nekoliko minuta sam gledao uplatnicu u čudu, prosto nisam mogao da verujem.

Na knjige, ploce, CD-ove, DVD-ove... bi trebalo da se placa samo PDV, carina ne.

Na knjige, ploce, CD-ove, DVD-ove... bi trebalo da se placa samo PDV, carina ne.

Znam ja da bi trebalo da bude kao što si napisao, ali ovo je Srbija, zemlja u kojoj zakoni postoje uglavnom samo na papiru, a sprovode se po potrebi.
Da živim u Nemačkoj ne bih se čudio, ovako...

Mogu samo da potvrdim da su i meni u par navrata naplacivali samo PDV na ploce, dok me jednom nisu rebnuli komplet carina+PDV. Doduse desilo se samo jednom, za sada.

Kao što rekoh...Zna se gde živimo, ovde je pravilo da nema pravila, pa kako se kome zalomi.
S obzirom da veliki broj ploča ovde i ne mogu da kupim, ostaje internet i nada da će mi i ubuduće naplaćivati samo pdv (dok nekome ne padne na pamet da mi traži dokaz da imam prodavnicu ploča).

Pozdrav dobri ljudi :)
e sad imam malo vise pitanja :)
prvo procitala sam skoro sve stranice ove teme ali me i dalje muči sledeće :D
prvi put sam preko alija narucila peglu za kosu, potvrdjeno mi je da je poslata i sve i sad samo bih vas zamolila da mi pojasnite ovo
14.06.2015 19:35:00 CN - 528032
20.06.2015 10:02:00 CN - CNBJSA Otprema
Da li mi je to Srbiji,da li uskoro ocekujem da taj paket dodje do mene, i posto je sad vec proslo 7 dana i nema vise nijedne stavke , posto proveravam svaki dan,kada bi mozda trebalo da zovem INFORMATIVNI CENTAR?
upared vam hvala da odgovoru.... :)

Paket je krenuo iz Kine, što i piše: CNBJSA - otprema.
Kad paket bude stigao pisaće ti: 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
Kada će stići to niko ne može da ti kaže, do 3 nedelje je neki optimum.
Ako procene da treba da ti carine računaj još nekih 10-ak dana na carini, pošto im je gužva.

Ja bih taj paket očekivao negde oko polovine jula najranije.

Poslednja izmena:
Ajd javi da znamo. :)

Uuu jee, ovo mora da je novi rekord, 11 dana and counting...

P.S. Nedano sam ima tracking broj u obliku UF.........SE, 17track ga nije prepoznao a naša pošta kaže da ne postoje podaci o pošiljci, čudno...

Poslednja izmena:
Stvarno ga preterase...

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    53.6 KB · Pregleda: 217
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno