Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bespredmetno bi bilo raspravljati zašto su kopije zabranjene za uvoz. Ne zato što bi bio off topic nego zato što nema ni jedan argument koji bi podržao legitiman uvoz i promet kopija.

voleo bih da vidim sta ces da radis ako ti daleko bilo na tom jiayu ili xiaomi crkne touch ili baterija?? hoces li tada imati argument da podrzis uvoz kopija??

Kazes ko pravi administrativni placenik..... za vas postoji samo crno i belo (naravno sve o vasu korist) :)

Svako ima pravo na svoj komentar, a tvoj više zvuči politički obojenim programom bez argumenata. Samo mi navedi i odgovori na prosto pitanje "Kako bi ti reagovao da imaš proizvod u koji si uložio milione eura i posle neko iskopirao i prodavao u pola cene od originalne"? Možda bi promenio ploču svog iskaza ili bi ostao pri tom stavu, "Neka ljudi kopiraju, 100% podrška, ja sam oštećen, nema veze kopiraj narode, ja gubim novac, puno mi je srce..."

Gde si video na Bench da se prodaje piratski softver, kopije naocara i slično? Tebi je argument opravdanost kopiranje i prodaja kopija?

Poslednja izmena:
Svako ima pravo na svoj komentar, a tvoj više zvuči politički obojenim programom bez argumenata. Samo mi navedi i odgovori na prosto pitanje "Kako bi ti reagovao da imaš proizvod u koji si uložio milione eura i posle neko iskopirao i prodavao u pola cene od originalne"? Možda bi promenio ploču svog iskaza ili bi ostao pri tom stavu, "Neka ljudi kopiraju, 100% podrška, ja sam oštećen, nema veze kopiraj narode, ja gubim novac, puno mi je srce..."

Zamenjujes teze, firme koje proizvodi opelcom i slicne ni nezna da srbija postoji... to je pod broj jedan
Pod broj dva je parola snadji se sto bi ostavio ikom lufta da te dere za hardware 50x vise, tacno ne pravdam kineze nije lepo ni posteno to sto rade a ni ne zelim da oni sutra po toj filozofiji vladaju trzistem, ali ja ne kopiram nikog cak kupujem nesto sto zvanicno legalno ni ne postoji ovde
Kad britanac moze da naruci opcom i zaradi 20 funti na nekom , i da mu drzava ne zameri sto bi ja koji prakticno sa 90% naroda prezivljava bio tretiran gore od svoje iste macehe zvane srbija?

na kraju ostaje pitanje KOGA stiti nasa carina, NAS ili svoj licni interes jer je velikim kompanijama lakse da tutne nekom ministru/pilicaru 10 000e u djep i resi problem ovde
Sta ja licno ima od toga sto svaka glupost mora da podje srpski atest ako se na kraju uveze najvece smece, sta ja imam ot toga sto neki mutant u ei nis-u, jugo... navacari love koju ja mogu da sanjam sa nekom bezvrednom diplomom koja mu daje prava da KRADE

Ti ljudi od carine do svih tih fantomsko mutanckih i kancerogenih agencijskih tvorevina ne stite NAS vec svoj djep i direktno rade protiv naroda!

Poslednja izmena:
@Željko, odluta ti u daleku politiku... ko je kome maznuo medvedića, ojadio sve ostalo.. Nije ti ovo tema za to ne samo za ova nego i u drugim isto vrtiš dnevno-političke teme tj. gde god imaš prilike...

U svakom slučaju poštovanje zakona i zakonskih procedura i nema brige. Poštovanje autorskih prava i dela i bez kopiranja (ko radi, gde radi i šta radi). Opravdanost da kopije prolaze i da se prodaju u DE, AU, BIH i sličnim zemljama, bez komentara na suštinu...

Suština teme carina Srbije i primena carinskih zakona. Zna se šta može fizičko lice, zna se šta može pravno lice i to je to...

Poslednja izmena:
@Željko, odluta ti u daleku politiku... ko je kome maznuo medvedića, ojadio sve ostalo.. Nije ti ovo tema za to ne samo za ova nego i u drugim isto vrtiš dnevno-političke teme...

Ne ovo nema nimalo veze sa politikom nego svescu ljudi koji su u raznim institucijama... od 200+ agencija pa sve nadalje...

... a nisam te razumeo najbolje sta si hteo da kazes time sto si napisao da je to kopija i da bi zakonski trebali da biju po usima?? krsim neki zakon ako kupim neku kopiju necega??

Joj kad bi ti ziveo bar i u HR bilo bi svasta. Svugde u normalnim i pravno uredjenim zemljama je zabranjen uvoz i prodaja kopija bilo cega.
Cak i kod nas bese pre cini mi se 3 godine akcija kad su uvozili kopije Nike patika pa popadali ljudi.
Zakonom je zabranjeno proizvoditi i prodavati kopije bilo cega.

voleo bih da vidim sta ces da radis ako ti daleko bilo na tom jiayu ili xiaomi crkne touch ili baterija?? hoces li tada imati argument da podrzis uvoz kopija??
Kupiću originalni touch ili bateriju made by Jiayu ili Xiaomi. [emoji6]

U zavisnosti šta ili na kom telefonu crkne.

Ti brate ozbiljno mešaš pojmove. [emoji1]

Sta pricas Jiayu i Xiaomi NISU kopije vec brendirani telefoni.
Ne znas o cemu pises, bolje poslusaj savet nego sto se boris sa necim sto ne znas.

Poslednja izmena:
Odgovor na tvoje pitanje je veoma jednostavan i lak. To što te neko kako kažeš "uslovljava" količinom naručene robe kao fizičkom licu, ne oslobađa uvoznih i drugih dažbina, a najviše te ne oslobađa poštovanje zakonskih propisa. Nije carinik iz obesti rešio da ti pošalje taj papir jer je on kako ti navodiš ubeđen da to nije ispravo i da je on 100% pogrešio.

Carinik treba to da spreči jednostavno i lako...

Carinik ne vrši predpostavke nego koristi sredstvo zvano zakon... šta je tu čudno...

Bože svašta, gde kršiš zakon, taman posla... :D

ocigledno u ovoj zemlji se svi trude da rade nesto sto im nije posao pa tako i carinik umesto da proceni vrednost predmeta ili u ovom slucaju tri takva naplati carinu i pdv i uslugu otvaranja paketa i tako zaradi platu za koju je placen on kako sam razumeo pretpostavlja sta cu ja da uradim i bori se protiv utaje poreza koje u ovom slucaju nema... takodje ako je po nekom zakonu (koji stalno pominjes a nikako da ga citiras) to zabranjen predmet za kupovinu fizickom licu zasto onda moju porudzbinu ne tretiraju tako?? vrate tome ko salje a meni naplate kaznu ili sta vec?? a sto se kopija tice sta je tvoj predlog?? da pohapsimo sve uvoznike i prodavce??

@Smartphone2003
Ja sam vec pre godinu dana rekao da vracaju diagnostike kad provale da su one, tada su vecina bili ubedjeni da stitim sopstveni biznis da niko ne bi narucivao iste :)
Generalno pustaju one male blutooth elm-ve na komad, cim provale je diagnostika vracaju nazad barem je tako u novom sadu vec duze vreme (desi se da im prodje neka slucajno jer ne otvaraju sve pakete i ne provale uvek o cemu se radi)

Kazes ko pravi administrativni placenik..... za vas postoji samo crno i belo (naravno sve o vasu korist) :)

Šta reći.....

Ajmo da probamo ovako. Zaista nemam vremena niti m volje da te učim od "A do Š" o ekonomiji, patentima, pravu, zaštiti potrošača, zaštiti na radu, zdravstvenoj zaštiti...... Ne postoji maltene polje koje se ne krši opravdavanjem i upotrebom kopija.

Dakle, s obzirom da nemam vremena da sa tobom prodjem celu osnovnu i srednju školu, a koje si očigledno propustio, molim Te navedi mi jedan primer zašto su KOPIJE korisne (ne govorim o patentima nego o KOPIJAMA), i kao nagradu, čika Velja će ti dati bonu. [emoji6]
Naravno, kopije studentskih Megatrend udzbenika ne uključuj u ovu raspravu,
da ne bi smo suviše raširili priču.

@Smartphone2003
Ja sam vec pre godinu dana rekao da vracaju diagnostike kad provale da su one, tada su vecina bili ubedjeni da stitim sopstveni biznis da niko ne bi narucivao iste :)
Generalno pustaju one male blutooth elm-ve na komad, cim provale je diagnostika vracaju nazad barem je tako u novom sadu vec duze vreme (desi se da im prodje neka slucajno jer ne otvaraju sve pakete i ne provale uvek o cemu se radi)

dobro ja ne kazem da je pogresno to sto vracaju bilo sta... ako je zabranjeno da kupi fizicko lice naravno da treba da vrate itd... ali odakle onda gomile i gomile kineskih klonova po kupujem prodajem??

ocigledno u ovoj zemlji se svi trude da rade nesto sto im nije posao pa tako i carinik umesto da proceni vrednost predmeta ili u ovom slucaju tri takva naplati carinu i pdv i uslugu otvaranja paketa i tako zaradi platu za koju je placen on kako sam razumeo pretpostavlja sta cu ja da uradim i bori se protiv utaje poreza koje u ovom slucaju nema... takodje ako je po nekom zakonu (koji stalno pominjes a nikako da ga citiras) to zabranjen predmet za kupovinu fizickom licu zasto onda moju porudzbinu ne tretiraju tako?? vrate tome ko salje a meni naplate kaznu ili sta vec?? a sto se kopija tice sta je tvoj predlog?? da pohapsimo sve uvoznike i prodavce??

Imam za tebe još jednostavniji odgovor. Imaš u ovoj temi sve lepo napisano ne samo od mene, nego i od drugih korisnika kako to ide sa carinom. Ne postoji "neki" zakon, postoje zakoni o autorskom pravu, zakoni i carini i svi ti zakoni su ti javno dostupni, pa sedi lepo i pročitaj, a takođe pročitaj i postupanja carinskih organa o tome sam već govorio u ovoj temi.

Jednostavno otvoren ti je paket, utvrdili su šta se u tom paketu nalazi (predmeti koji nisu namenjeni kućnoj upotrebi) i to je to... Znaju šta je auto dijagnostika, znaju šta je OBD i što dalje da dubim raspravu kada ti je sve jasno... samo od siline besa i arogancije nećeš da shvatiš tj. revolta što ti nisu pustili paket... e to je suština...

Sad ti je za sav taj bes koji se nakupio svaki korisnik koji ti je dao dobronameran savet KRIV jer tobože oštećen si, itd... Radi kako misliš da je ispravo, rešti u svoju koristi i dostavi tražena dokumenta ako ih imaš, ako nemaš lepo vrati paket i kraj priče...

Poslednja izmena:
Imam za tebe još jednostavniji odgovor. Imaš u ovoj temi sve lepo napisano ne samo od mene, nego i od drugih korisnika kako to ide sa carinom. Ne postoji "neki" zakon, postoje zakoni o autorskom pravu, zakoni i carini i svi ti zakoni su ti javno dostupni, pa sedi lepo i pročitaj, a takođe pročitaj i postupanja carinskih organa o tome sam već govorio u ovoj temi.

Jednostavno otvoren ti je paket, utvrdili su šta se u tom paketu nalazi (predmeti koji nisu namenjeni kućnoj upotrebi) i to je to... Znaju šta je auto dijagnostika, znaju šta je OBD i što dalje da dubim raspravu kada ti je sve jasno... samo od siline besa i arogancije nećeš da shvatiš tj. revolta što ti nisu pustili paket... e to je suština...

a gde sam ja napisao da sam revoltiran i besan??? osim sto tumacis zakone koje nigde nisi citirao sad polako postajes i psiholog :D

a gde sam ja napisao da sam revoltiran i besan??? osim sto tumacis zakone koje nigde nisi citirao sad polako postajes i psiholog :D

Isključujem se iz ove teme i rasprave... razumnom čoveku je dovoljno reći jednom, a u drugoj prilici dobiješ kontra efekat napada na druge članove, kao što to i radiš... klasično trolovanje...

PS. Uzmi malo pa pročitaj temu osim što troluješ, malo iskustva i drugih korisnika pa onda reci nešto smisleno... a gde sam napisao pa prelistaj temu... nisam utetnik da ti sve crtam... :D Uživaj

Dođe čovek po savet, a kada mu udariš na njegov EGO ... lelele besposlenog sveta šta radi :D

Poslednja izmena:
Šta reći.....

Ajmo da probamo ovako. Zaista nemam vremena niti m volje da te učim od "A do Š" o ekonomiji, patentima, pravu, zaštiti potrošača, zaštiti na radu, zdravstvenoj zaštiti...... Ne postoji maltene polje koje se ne krši opravdavanjem i upotrebom kopija.

Dakle, s obzirom da nemam vremena da sa tobom prodjem celu osnovnu i srednju školu, a koje si očigledno propustio, molim Te navedi mi jedan primer zašto su KOPIJE korisne (ne govorim o patentima nego o KOPIJAMA), i kao nagradu, čika Velja će ti dati bonu. [emoji6]
Naravno, kopije studentskih Megatrend udzbenika ne uključuj u ovu raspravu,
da ne bi smo suviše raširili priču.

Nisam rekao da su kopije korisne!, lepo sam obrazlozio da su NEKE korisne za mene i tebe ponekad (na primer elm za par dolara da vidimo neku sitnicu na autu i slicno, ili da je nekom preprodamo ili nesto naucimo koriscenjem iste), nista vise nista manje, kao sto sa rekao nije sve crno i belo, kategoricki sam protiv kineskog kopiranja svega i nikako ih ne branim ali to nije ovde tema

Poslednja izmena:
ja vidim da ti ne znas o cemu pises... gde sam ja napisao da je xiaomi kopija?? koji savet da poslusam i u vezi cega???
Napisao si ako mu nedaj boze crkne touch na jiayu ili xiaomiju da li ce onda da podrzi uvoz kopija.
Sto implicira(navodi) da ti kazes da su to kopije telefona.
Ili si mislio na neke tamo kineze koji prave kopije toucheva za te telefone. Ako si to mislio ja nisam cuo da to neko uopste radi a i ako radi nisi razumljivo napisao, bar ne meni.
Uostalo nije bitno, radi sta hoces i misli ali nisi u pravu.

Isključujem se iz ove teme i rasprave... razumnom čoveku je dovoljno reći jednom, a u drugoj prilici dobiješ kontra efekat napada na druge članove, kao što to i radiš... klasično trolovanje...

PS. Uzmi malo pa pročitaj temu osim što troluješ, malo iskustva i drugih korisnika pa onda reci nešto smisleno... :D Uživaj

a gde si ti napisao koristan savet i kome??? osim sto si spamovao temu i bavio se psihologijom???

a gde si ti napisao koristan savet i kome??? osim sto si spamovao temu i bavio se psihologijom???

Pozdrav... lepu i ugodnu raspravu ti želim... uživaj na letovanju i zimovanju... pozdrav i svako dobro u daljem radu... pozdravi carinike i obavezno nastupi sa takvim stavom... lopovi i bagro pokrali ste sve :D Vi meni da tražite dokumenta, ja sam slobodan čovek, alolooo bagro ustav i prava građana... JA SAM... Veliki... aj se to ne *****avajte samnom... :D :D :D

Poslednja izmena:
Napisao si ako mu nedaj boze crkne touch na jiayu ili xiaomiju da li ce onda da podrzi uvoz kopija.
Sto implicira(navodi) da ti kazes da su to kopije telefona.
Ili si mislio na neke tamo kineze koji prave kopije toucheva za te telefone. Ako si to mislio ja nisam cuo da to neko uopste radi a i ako radi nisi razumljivo napisao, bar ne meni.
Uostalo nije bitno, radi sta hoces i misli ali nisi u pravu.

to mozda tebi implicira... poenta tog mog posta je bila da NIGDE neces naci originalne zamenske delove za te telefone vec ces odneti u servis koji ce ti ugraditi kinesku kopiju... ili ces naruciti na kp i ugraditi sam bateriju ili sta vec... koja je naravno kopija

Ja bih se ipak pridruzio kolegi bSecurityju.
Kao sto on rece lepu i ugodnu raspravu ti zelim.

Nista cudno ovakvim komenarima kad znamo da bar 800 000 radi u drzavnoj administracije, cudo bi bilo da ovakvih kometara nema :d

Nista cudno ovakvim komenarima kad znamo da bar 800 000 radi u drzavnoj administracije, cudo bi bilo da ovakvih kometara nema :d

Ako mene pitaš na tih 800.000 iz drzavne administracije kao sledeće najveće zlo i krvopije ove države dodaj i popriličan broj prevaranata i muljatora sa on line i fizičkih buvljaka koji valjaju lekove i ostale kopije i koji ne plaćaju ni dinar poreza a očekuju zdravstvenu i socijalnu zaštitu na nivou Nemačke ili Švajcarske.
Kada na krvopije iz državnog aparata i muljatore dodaš iphone, bmw i audi fanove sa sivim i crnim evrima u dzepovima a ustima punim Rusije (više nego Srbije) dobiješ nažalost državu u kakvoj živimo. [emoji6]

Oni su posledica ugalvnom (jedan deo), ovi prvi su uzrok :d

Ja bih se ipak pridruzio kolegi bSecurityju.
Kao sto on rece lepu i ugodnu raspravu ti zelim.

koju ste naravno vas dovjica kolega i zapoceli :D sa sve cvrstim argumentima i velikim poznavanjem psihologije :D a jos cekam odgovor na prosto pitanje u vezi originalnih delova za mob telefone... izgleda da cu morati na kraju da kontaktiram prevarante i muljatore na kp bolje da kupim kinesku kopiju baterije nego da bacim telefone ili da me odere serviser i ugradi KOPIJU koju je nabavio u veleprodaji koja UVOZI KOPIJE verovatno legalno...

Samo cepaj, uzivaj....
Pozdrav....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno