Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Realno meni je trebala biti carina I pdv max 2500 din.Prava drzava nema sta,udri po narodu

Lenovo K3 Note. [emoji14]arty:
Lep fon, imao sam priliku da ga drndam 10-tak dana, kamera me odusevila,zadnja naricito, ali i baterija iznenadila, negativno....sve ostalo za svaku preporuku.
Napisi koliko si platio namete,kad stigne.
I naravno nek te dobro sluzi.

Prosle nedelje uzeh li ning preko alija na akciji za 30$, danas ih prodavac poslao, adresa u Bg, videcemo da li ce biti carine i PDV-a.

I meni tablet koji je na prvih 20 strana u google pretrazi svuda od 100-110$, placen 100$ inace, sa sve fakturom unutra , procenjen na 155$(cifra koju je nemoguce naci cak ni da je varijanta sa futrolama i ostalim glupostima, jer i sa dodatnim cudima cena mu je max 120), carina skoro 5500, umesto realnih oko oko 3.5k din pa ti vidi.
Koji tablet si pazario?

Stigao mi je već treći Kobo Touch e-book reader, platio sam ga 39€, carina ga je procenila na 80$ i naplatila 2800 dinara. Nisam bio kod kuće, pa je ćale primio paket i platio. Kapiram da sad nema nazad :/ inače, prethodna dva su procenili na 10$, prvi put naplatili 200 dinara pdv + 160 din. otvaranje paketa, drugi put nisu ništa naplatili...

Jednom kad platiš to je to, kao da si rekao "pogodili ste cenu u dinar". Država nikad ne vraća pare...

Stigao mi je već treći Kobo Touch e-book reader, platio sam ga 39€, carina ga je procenila na 80$ i naplatila 2800 dinara. Nisam bio kod kuće, pa je ćale primio paket i platio. Kapiram da sad nema nazad :/ inače, prethodna dva su procenili na 10$, prvi put naplatili 200 dinara pdv + 160 din. otvaranje paketa, drugi put nisu ništa naplatili...

ako nije tajna - odakle ti ih salju?

Da li neko ima info koliko brzo carine pakete ovih dana? Danas mi je stigao pebble sat u bg pa da znam kad mogu da ocekujem.

Nemojte da se mučite.
Kupite Nokia Lumia 730/735 i na 3G/4G ladno tera 2 dana!!!

Izvinjavam se i ovde sto sam padobranac, sto se tice Crne Gore kakvo je stanje sa carinama? Kod nas u Srbiji znam da je "granica" 50e od pravnih i 70e od fizickih lica posiljka koja ne podleze carini i slicnim stvarima. Guglao sam i iskopah cifru od 150e,pa me zanima jel zaista tolika i jel vazi i za fizicka i pravna lica ili? Hvala unapred na odgovoru :)

Izvinjavam se i ovde sto sam padobranac, sto se tice Crne Gore kakvo je stanje sa carinama? Kod nas u Srbiji znam da je "granica" 50e od pravnih i 70e od fizickih lica posiljka koja ne podleze carini i slicnim stvarima. Guglao sam i iskopah cifru od 150e,pa me zanima jel zaista tolika i jel vazi i za fizicka i pravna lica ili? Hvala unapred na odgovoru :)

te cifre su bajke, carini se roba zavisno od dana u nedelji, noge na koju su ustali, broja popijenih vinjaka, Sv. Petra...
svaka porudžbina je kockanje.
Meni je tokom 3 godine poručivanja vinila ocarinjen jedan od ~160.
al mi je ocarinjena maska za telefon u vrednosti od $1.5.

^Ne bih se slozio. Uglavnom se carini ok. Problem u 99% slucajeva nastaje kod posiljaka iz Kine gde se vrednosti deklarisu bez veze tako da carinici ne veruju ni kada je faktura u paketu. O tome je pisano vec 100x.

^Ne bih se slozio. Uglavnom se carini ok. Problem u 99% slucajeva nastaje kod posiljaka iz Kine gde se vrednosti deklarisu bez veze tako da carinici ne veruju ni kada je faktura u paketu. O tome je pisano vec 100x.

u mom slučaju 90% pošiljki nisu bile iz Kine.

A kakva je situacija, ako neko zna, sa posiljkama iz Hong Konga? Jel' ih tretiraju isto kao posiljke iz Kine (to sa nepoverenjem kada je faktura u pitanju) ili nekako drugacije?

HK je oduvek bio tretiran drugacije, nijedna zemlja nije verovala onome sto dodje iz HK. Kina je samo postala takva kasnije ;)

Pa jeste HK deo Kine, ali i nije potpuno isto. Zato i pitam da li se posiljke odande tretiraju nekako drugacije ili ne.

Isto ga tretiraju kao i ostatak kine, ništa ne veruju deklaraciji (CN22) već je procena pikado sistem, jedino što možda malo brže stignu paketi ali i to je lutrija...

Jedno blic pitanje..

Želeo bih da naručim lek iz inostranstva, pošto isti nije dostupan kod nas, pa me interesuje, da li se carine lekovi kod nas?

Jedan blic odgovor govedo, carini se sve naravno i lekovi iz inostranstva.
E sad ima varijanti raznih ali to bi ti bio blic odgovor na blic pitanje.

Strogo je zabranjen uvoz lekova
Ako mislite na neke suplemente to moze, ali pravi lekovi ne bez dozvole agencije za lekove

Poslednja izmena:
Pa ne bi smo imali onda uvozne lekove da je zabranjen uvoz lekova!
Ako si mislio za fizicka lica onda si u pravu ali nije zabranjen uvoz lekova generalno u Srbiji.
On je postavio kaze blic pitanje citiram deo "da li se carine lekovi kod nas" i ja sam mu dao odgovor na to pitanje DA carine se, a ti Dejane nisi u pravu ako si mislio na to ako si mislio na fvoz kao fizicko lice onda je ok tvoj odgovor.
Ja sam govorio u globalu da li se carine lekovi kod nas kao sto govedo pita, bar sam ja tako taj deo iza zareza razumeo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno