Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mda, sve je ovde uređeno pa da sad vidimo šta ćemo sa kineskim patikama... Ovde neki kao da uživaju u tome da večno ostanemo iza gvozdene zavese, a upravo tako se naša država ponaša... U tim normalnim državama su daleko veći carinski kao i svaki drugi limiti, ali nema veze, važno je da neki uživaju dok nam deru kožu s leđa...

Poslednja izmena:
Meni je strasno da vidim da posiljke cekaju po dve nedelje na carini. Sporiji su i od Kineza.

A za patike i zastitu autorskog prava, bolje da ne komentarisem... U srbiji gde je plata 350eur prosecna, pola zemlje nosi flyknit i Air Max od po 150eur (cena u DE ili UK) koje su "original".
Stite se autorska prava kao u Rusiji i Kini. I onda treba neko da nahebe sto naruci iz Kine jedan komad za sebe, a oni sto preteraju slepere i uredno plate carinu i pdv na patike model 30493099 (verujte da se ovako oznacavaju modeli patika, ray ban i sav fejk koji se uvozi) i slicno, ti su gospoda.

@dapimp

strašno je takođe što sve to ovde ima gomilu drvenih advokata...

Poslednja izmena:
Nisu advokati, no ljudi realno kazu kako bi (u normalnoj drzavi) trebao da se primenjuje zakon koji je sama ta drzava donela.
Ali ovo nije normalna drzava. Prosto se nekada zapitam, da li kada sve uradis po zakonu, ispadnes ****** u isto vreme kada si moralni pobednik :)

Koliko mogu da očekujem carinu sa AliExpressa, naručio sam Jordan patike za basket koje koštaju 70usd. Da li neko ima iskustva sa ovim?

Tu kopiju je mogao i da ti ne carini, već da je elegantno vrati odakle su poslali paket, s obzirom da se carinjenje kopije smatra krivičnim delom.
Vidim da ovde ima puno korisnika koji neke nenormalne stvari apsolutno prihvataju kao normalne, valjda zato što živimo u nenormalnoj državi.

zašto bi išta odbijali ako tako mogu da popunjavaju budžet?

hoćeš kopiju - može, ali ako platiš pdv i porez od originala.

:D

Sta bi ovo trebalo da znaci? Paket je poslat iz kine ali je prvo otisao za holandiju i sada za Jordan a inace sam iz Srbije? Da li je to bug ili je covek pogresno poslao?
aazz.png

Pre ce biti da je pogresno poslao :)
Pisi prodavcu ... otvori dispute.

zašto bi išta odbijali ako tako mogu da popunjavaju budžet?

hoćeš kopiju - može, ali ako platiš pdv i porez od originala.

:D

Ja se sa ovim apsolutno slazem. Ali da ne bude izuzetaka. Ali ne u onom fazonu, a... stize postom iz Kine pa ajd sad da ga oderemo, a ovaj kontejner sa 30000 pari carinu+pdv na patike model: 298328392 po 3eur a u realnosti Nike Air Max xxxxx :)

Brine me to sto pise Singed by Yugoslavia? Sta mu znaci to ?
Jel ste sigurno da je pogresno poslao?

Yugoslavia ne postoji, postoji Srbija. Da je poslao za Srbiju, Destination bi bila Srbija, a ne Jordan.
NL post, iz sortirnog centra salje posiljke za Srbiju direktno, a ne preko bliskog istoka.

Sta bi ovo trebalo da znaci? Paket je poslat iz kine ali je prvo otisao za holandiju i sada za Jordan a inace sam iz Srbije? Da li je to bug ili je covek pogresno poslao?
Pogledajte prilog 150895

Paket je neuki Kinez poslao iz ko zna kojih razloga u Jordan, oni su ga primili, videli da nije za njih, ali još uvek ne znaju da postoji država Srbija pa su ga označili da je za Jugoslaviju i tamo ga liferovali.
Najverovatnije ti stiže bez problema.

Nisu advokati, no ljudi realno kazu kako bi (u normalnoj drzavi) trebao da se primenjuje zakon koji je sama ta drzava donela.
Ali ovo nije normalna drzava. Prosto se nekada zapitam, da li kada sve uradis po zakonu, ispadnes ****** u isto vreme kada si moralni pobednik :)

E upravo ovo!

Oni će da ga proslede u Beograd, Jugoslavija, a on će da stigne u Beograd, Srbija :)

Ne bi me cudilo da u Jordanu retko ko zna da je Yugoslavia sada Serbia. Pogotovu neko sa carine/poste, ko mozda i nema pravo da izadje iz zemlje kao kod nas u komunistickom vremenu, a sigurno nemaju mnogo poste ka Srbiji :D
Jugoslavija nije postojala nekoliko godina, a u Japanu jos nisu znali za to, kad sam isao 2009., i sreca da sam shvatio da joj treba kod zemlje (a ne sme da me pita!), inace bi se nacekao :D

To ce sigurno trajati jos 1 mesec.
Inace kada se odbije paket sta se desava sa njim?

Pa ništa, vrati se pošiljaocu, a on ako hoće da ga podigne mora da plati shipping od kupca do njega.
Zato i nije logično tražiti full refund, a pri tome se odbije pošiljka zbog toga što je naša carina odrezala harač. To ne interesuje prodavca (i ne treba da ga interesuje), a 99% ima i napomenu da nema ništa sa taksama u zemlji dospeća pošiljke.

Ako se vrati kao fals roba, imas pravo na punu nadoknadu, jer se prodaje nelegalna roba. Jedino sto tu treba da te brine je da li zelis opet da to porucujes (sto mnogi ocigledno zele...), jer ako trazis zbog toga refund, dobices sipak sledeci put kad hoces da porucis isto.

Ali nismo mi krivi za takve prodavce! (a ni kupce)

A sta se desava ako se paket vrati kod njega i on ne zeli da plati tj da ga preuzme?

Pa ništa, završi na nekoj aukciji.

Danas mi je stigao paket koji sam odbio jer je poslat pogresan proizvod, medjutim postar mi je ostavio mali papiric na njemu pise IZVESTAJ O PRISPECU POSILJKE
I pise moja adresa, ime, prezime a na poledjini papira pise
Za nepreuzimanje posiljke narednog dana od dana kada je ostavljen izvestaj primalac placa lezarinu od ____ dinara po danu
Jel moze neko da pojasni ovo

I koliko piše da plaćaš ležarinu?

Prazan je ceo papir sto bi trebalo da znaci da se ne placa nista ali ajde rekoh da ja to proverim da ne bude posle qqlele?

Ako na papiru ne piše da treba nešto da platiš nećeš platiti ništa, eventualno otvaranje paketa, ali i to bi morali da naznače.
Opusti se, bezveze si napet.

Meni se desilo da pise na 17track da je paket otisao u Dubai i prodavac me uveravao da je greska do sajta i na kraju se ispostavilo tacnim stigao je u Srbiju i sve proslo ok.

Danas mi je stigao paket koji sam odbio jer je poslat pogresan proizvod, medjutim postar mi je ostavio mali papiric na njemu pise IZVESTAJ O PRISPECU POSILJKE
I pise moja adresa, ime, prezime a na poledjini papira pise
Za nepreuzimanje posiljke narednog dana od dana kada je ostavljen izvestaj primalac placa lezarinu od ____ dinara po danu
Jel moze neko da pojasni ovo

U jednoj od posta sam video na kutiji sa malim paketicima "Lezarina 8 dinara po danu", pa ako ne preuzmes iduci dan... Interesantno kad sam trebao PE posiljku da dobijem pa glupi kurir nije hteo da ostavi meni paket (mrzelo ga da zvoni i saceka 1 minut da sidjem sa 2. sprata) tek 4. dan je preuzet iz poste i nije bilo lezarine, znaci samo za obicne pakete vazi!

2014-09-28 10:30
广州国际, 塞尔维亚 - RS, 出口总包互封封发, Dispatching
2014-09-28 08:33
广州国际, 塞尔维亚 - RS, 出口总包互封开拆, Opening
2014-09-27 15:30
东莞市邮政局函件集邮分局国际小包处理组, 塞尔维亚 - RS, 收寄局收寄, Collection
Da li je ovo krenulo iz Kine?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno