Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne znam u kom si tripu...

"Limit za oslobađanje od carine prilikom uvoza kupljene robe podiže se sa 25 na 70 evra, dok se limit prilikom uvoza robe koju naši građani primaju besplatno od fizičkih lica iz inostranstva podiže sa 45 na 70 evra", rekao je šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Takvom odlukom podstiče se korišćenje međunarodnih servisa za plaćanje preko Interneta", saopšteno je iz Vlade.

@ringe

P.S koliko god kucao unosiš zabunu jer lupetaš napamet...

ovo blage veze nema ja sam placao carinu i pdv na stvari od 20e zato sto im se tako digne.... za kutiju za satove sa platio carinu i pdv i jedno i drugo, narucujem cesto drugu neke hottoys figure koje su 300+ e komad i onda se navadili mentoli

Ne znam da li se neko seca mog problema i da sam se zalio da mi se opet carini posiljka..i evo..delimicno su mi uvazili..treba umesto 2600 dinara koliko se scam da platm 900 sto je opet vise ali sta da radim....sad moje pitanje je..da li je moguce onih 500 dinara sto sam uplatio za zalbu da mi se odbije od tog iznosa od 900 dinara? jer oni realno mogu da urade tako sa svakom stvari koja im stgine, posle prihvate zalbu i uzimaju pare..
Nije moguce. to ti je taksa za zalbu i to se ne vraca. ***.
Tj verovatno bi moglo da se trazi povracaj posto je zalba bila uspesna ali mislim da se ne isplati cimati se za to.

Pa naravno! Zato se cesto i ne isplati zaliti se.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

To i jeste poenta - ako je mala razlika, mani da gubis vreme zalbama, vec ako je stvarno greska. Ne verujem da je vani nesto drugacije?

ovo su mi rekli iz DHL-a (dva maila sam dobio sa slicnim odgovorima u roku u dva minuta, cudno):
Sta mi je ciniti?

Uradi dispute i trazi novac nazad, ocigledno je da nije ni poslao jos (to umeju Kinezi da rade cesto! Nemaju stvarno nesto na stanju, ali uzmu pare dok ne nabave, pa tek onda posalju).
Cini mi se da i ovi ozbiljniji kineski sajtovi za telefon (P i E) to konkretno rade i ima gomila takvih zalbi na netu.

Cim ga nema u DHL listingu, nije doslo do DHL-a, ne moze carina kineska da bude problem jos uvek znaci!

prodavac ne moze da uzme pare na aliju jer pare ne dobija dok ti ne potvrdis da si dobio robu... a sto se tice dispjuta prvi put ce te sigurno odbiti, ali nema veze, ti samo teraj dalje...ako mislis da te zaista zavlaci...tamo je zaista guzva nastala oko dhl-a...

Uvek se dispute moze otkazati ako ne eskalira. Meni je krenuo danas za Srbiju posle 15 dana. Cak nije otislo u Singapur nego direktno za Srb iz HK. Iako je Singapur posta. Bas sam se zabrinuo.

Da li neko zna sta je

CN-321099, usao je paket i u nas sistem na post expresu za pracenje ali mi nije jasno sta predstavlja broj gde je stiglo bas dugo stoji ovako.
A drugi paket mi stoji 40 dana pise departure from outward of exchange ,RS sta je to? Otvorila dispute jer je deadline bio 39 ali da li ce mi sad ta posiljka stici ili ?

Kakva guzva oko dhl-a?

citaj vesti :)

bilo je pokusaja krijumcarenja nakita,,laznog novca i ne znam cega jos putem dhl...onda su pravili racije po dhl ofisima i uveli daleko stroziju kontrolu svega sto ide dhl-om...a onda je haos u hong kongu, pa neki problemi u singapuru i eto...

Da li neko zna sta je

CN-321099, usao je paket i u nas sistem na post expresu za pracenje ali mi nije jasno sta predstavlja broj gde je stiglo bas dugo stoji ovako.
A drugi paket mi stoji 40 dana pise departure from outward of exchange ,RS sta je to? Otvorila dispute jer je deadline bio 39 ali da li ce mi sad ta posiljka stici ili ?
Hoce vrv oba. Tako je meni bilo.

ovo blage veze nema ja sam placao carinu i pdv na stvari od 20e zato sto im se tako digne.... za kutiju za satove sa platio carinu i pdv i jedno i drugo, narucujem cesto drugu neke hottoys figure koje su 300+ e komad i onda se navadili mentoli

ja potvrdjujem da sam platio pdv i carinu na 40€ tako da altru nije sve tako kao sto pise u zakonu.....

Hvala zulu na odg, jase bas cui sve zivo mi stize i bas dosta je proslo a ta dva stoje tako pa mi ne ide u glavu sta se desava hihi

citaj vesti :)

bilo je pokusaja krijumcarenja nakita,,laznog novca i ne znam cega jos putem dhl...onda su pravili racije po dhl ofisima i uveli daleko stroziju kontrolu svega sto ide dhl-om...a onda je haos u hong kongu, pa neki problemi u singapuru i eto...

Ja bas trazim to u vestima (na jeziku koji mogu da razumem :D), i ne nalazim NISTA. Ovo sto stoji na AliExpressu, neka kace macku o rep:)

ja potvrdjujem da sam platio pdv i carinu na 40€ tako da altru nije sve tako kao sto pise u zakonu.....

Aj citaj prvu poruku, nisi od juce ovde... sve sam lepo opisao kako je po zakonu, ko misli da nije tako, neka nadje u ZAKONU da je drugacije. A ne na nekom prolupalom sajtu nasih "novina", ili nekom prastarom objasnjenju i sa sajta carine, a jos vise ne na nekom objasnjenju za slanje OD strane fizickih lica.

Ali avaj.... zasto bi se trudili da uradimo nesto korisno u ovoj temi, kad mozemo da lupamo gluposti, na svakoj strani iste, na svakoj strani ista pitanja.... zasto bi se citao odlicno sumiran prvi post....

Poslao sam juce trojici ili cetvorici jakih prodavaca poruku, svi imaju po nekoliko desetina hiljada ocena, pitao sam nesto vezano za telefon i da li imaju na stanju, i apsolutno niko mi nije odgovorio. Ili se nesto desava u Kini ili sa Alijem. Takodje mi posle nekoliko razmenjenih poruka sa prodavcem od koga sam kupio telefon, ni on vise ne odgovara na poruke.

Meni paket stoji na njihovoj carini od 27-og.
Do sada su mi paketi dva dana nakon prijema napuštali njihovu carinu. Definitivno su ili prepunjeni ili su pooštrili malo.

Evo konacno mi se javio kinez kod koga sam narucio telefon i kaze:

"Dear friend
Your parcel has been arranged already
But As the Chinese National’s Day (Oct 1st-5th)
All people are on holiday during that time
So status will be updated for you once people get back to work
Wish you be little patient for it ,thanks
and if you really don't wanna wait then please tell us ,we will accept the dispute and refund to you
Jessie-Eternal team "

S tim sto je meni on navodno jos 19-tog poslao telefon i dao DHL tracking number koji ne postoji, mnogo pre praznika.

Gori od nase carine:)

Evo konacno mi se javio kinez kod koga sam narucio telefon i kaze:

"Dear friend
Your parcel has been arranged already
But As the Chinese National’s Day (Oct 1st-5th)
All people are on holiday during that time
So status will be updated for you once people get back to work
Wish you be little patient for it ,thanks
and if you really don't wanna wait then please tell us ,we will accept the dispute and refund to you
Jessie-Eternal team "

S tim sto je meni on navodno jos 19-tog poslao telefon i dao DHL tracking number koji ne postoji, mnogo pre praznika.
Dispute odmah.

Bas htedoh reci za ovaj praznik mene obavestila kineskinja jos pre 10 dana da pozurim zbog toga ili da cekam posle, vrlo jedna nenormalna kineskinja jer je toliko uljudna i kukturna da se ne veruje, pritom ona mi rece do 7 je praznik eto cisto mozda ovaj malo lagio za dva dana pa da napomenem hihi

Prazznik je mozda do 5., ali posto hvata vikend se produzi (rade to Kinezi i Korejanci, nemojte uopste da se cudite, i mislite da su za to bolji od nas :D)

A Kinezi su prilicno uljudni - samo sto se mi srecemo uglavnom sa najgorim slojem, onima koji rade samo prodaju najjeftinijeg sr**a, pa zato imamo drugaciji utisak:)

Ocekuj ga oko 02-04.10

U pravu si, malopre doneo poštar :)

19.09.2014 16:27:00 CN - CNBJSA Otprema
22.09.2014 13:11:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
22.09.2014 13:32:53 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
23.09.2014 11:47:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
24.09.2014 12:20:19 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.09.2014 13:02:43 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
26.09.2014 14:04:51 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
29.09.2014 13:12:34 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
30.09.2014 13:52:40 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
01.10.2014 08:28:49 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
01.10.2014 09:20:40 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
02.10.2014 00:38:43 10200 GPC BEOGRAD - 11060 Beograd 38 Otprema

Stigle patike za drugara al nisam cuo postara kad zvonio pa ostavio obavestenje. I sada neka mi neko objasni zasto na patike koje kostaju 18 evra moramo da platimo ****nih 1080 dinara????? Kakvi lopovi :mad:

Pa juce je Veliki Medved zaklonio Sarenog Pingvina, koga nije videla Mala Sirena, sto je rastuzilo Unicorna, pa je on rekao cariniku da doda nulu....

Pise ti na koliko su procenili patike, verovatno na nesto tipa 4000, 800 je PDV, i jos 200 postanski troskovi, takse otvaranja i ne znam ti ni ja... jel' tako?
A zasto su ih procenili na 4000 - verovatno jer gledaju neke cene koje tako kazu.

E sad, ako je iz EU poslato, ti se zali, morao bi da ima ispravan racun/faktura uz paket, a ne ko zna sta sto je napisao Kinez neki. A da je je tako, ne bi oni procenili na druge cifre.

Ma iz Kine i patike su kopija tj nit je znak Najka pravi i plus na jeziku imaju etiketu na kineskom nema teoretske sanse da ih neko zameni za original. PU!

Tu kopiju je mogao i da ti ne carini, već da je elegantno vrati odakle su poslali paket, s obzirom da se carinjenje kopije smatra krivičnim delom.
Vidim da ovde ima puno korisnika koji neke nenormalne stvari apsolutno prihvataju kao normalne, valjda zato što živimo u nenormalnoj državi.

Ma ovo nije kopija u pravom smislu reci jer nema pravi znak i ima etiketu na kineskom.. Da ima pravi znak pa ok al ovako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno