Zovi i dosađuj. Meni je deset dana paket bio na carini, bez promene statusa. Skurčilo mi se. Zvao i carinu u BG-u, Nišu i istog dana se promenio status a sutra već stigao paket.Sta je ovo 10 dana vec imam samo OTPREMA ovo je ludilo na carini, a paket koji mi je dosao 7 dana kasnije od ova dva prosao za 1 dan juce ga primio, a ove pakete koji su mi potrebniji drze vec 10 dana, m@jmuncine carinske, brate udari mi PDV na ta dva paketa svaki kosta 15 EUR pa daj da platim harac i noste se, sta smarate 10 dana i jos ga nema a nece biti ni najmanje jos 2 dana jer ide vikend.
Pa ovo je da uzmes bombu i da im bacis u Savsku.
Ne znam sta pokusavaju ovime da urade da nam se smuci narucivanje ili....
Nikada do sad nisma cekao ovoliko za 5 dana stiglo iz HK do Srbije a sad 10 dana na carini, jel to normalno kazite vi meni???
Imaš na sajtu carine a imaš i ovde par stranica unazad ili na temi kupovina sa Aliexpress-aHvala daj samo broj![]()
Planiram da naručim Asus Rampage V Extreme iz SAD-a preko sajta newegg, pa me zanima da li je neko ima iskustva oko plaćanja carine i PDV-a. Platio bi VISA karticom za online plaćanje na koju bi prethodno upatio iznos u vrednosti ploče.
1. Koliko se obračunava carina kad se naručuje iz SAD-a 10% ili 20%?
2. Kad se naplaćuje PDV pre ili posle carinjenja i da li se uopšte naplaćuje pošto čujem razne komentare oko toga da se plaća samo za pošiljke manje vrednosti (manje od 100$) za koje se ne naplaćuje carina a za pošiljke veće vrednosti se ne naplaćuje PDV već samo carina?
3. Koja bi bio najeftiniji način pošiljke, da li se isplati slati DHL-om, bojim se da će me odrati, da li je sigurno slati regularnom poštom pošto mi nije hitno da mora da mi stigne za tri dana?
Hteo sam da poručim sleeve odavde:
http://jolioriginals.com/collections/textured/products/iphone
Cena je 66 evra sa shippingom, koliko sam ja razumeo to ne podlaze carini i špediciji?
Ako dolazi obicnom postom nema spedicije, ali naravno da ima carine i PDV-a.
Sve preko 50 eur sa shippingom podleze carini, a svaki paket podleze pdv-u.
Netacno, sve preko 50€ BEZ postarine podleze carini, ako je komercijalna posiljka...
Netacno, cena se racuna i sa shippingom tako da ako je sam predmet recimo 40 eur a postarina 15 eur, to podleze carini i PDV-u.
Ne siri neistine ako ne znas![]()
Jesi vec platio tu carinu ili jos ne? Posto ako si platio, nema nista od zalbe.Ljudi jel hoce neko da mi da broj carine na koji treba da se zove?
Posle iskustva sa patikama resio sam da ih pozovem i posaljem im na mejl koji kazu izvod sa alija koliko sam platio sledecu stvar i da po tome ocarine i hvala lepo molim lepo dovidjenja.
Carinili mi kablice koje sam platio 2$ a kinez stavio na pakovanju da kosta 4$. Postar naplatio 220 din. To je verovatno onih 200 din koji se uzimaju za otvaranje paketa?
[/IMG]
80 ti je PDV, racunali su 400RSD da je vrednost. Ostalo je to otvaranje paketa, taksa i sta vec...
Naravno, za te stvari, pogotovu iz Kine/HK, kako ko kada zamisli/proceni.Arduino koji sam platio 8$, postar mi naplatio samo 80 din, a koja je veca i na oko deluje mnogo skuplja stvar od ovih kablica. Izgleda da mnogo toga zavisi ko radi bas tad na carini kada se gleda vas paket.
Onda ne umes da citasNe ne znam za crnu goru, treba mi za Srbiju i pročitao sam prvi post detaljno ali onda po topicu vidim da svako ima drugačija iskustva sa carinom pa reko da pitam možda neko zna preciznoJa sam prilicno detaljno objasnio to u prvom postu (tj. u postu koji je ubacen u prvi post kao FAQ), i to ukljucuje sva iskustva.
Da sazem: PODLEZE i carini i PDV-u.
Ma nisu jos ni carinili nego rekoh da pozovem da pitam da im odma posaljem printskrin a ne da ocarine nekom *****skom sumom pa da pisem zalbu pa opet da cekam 100 godina.Jesi vec platio tu carinu ili jos ne? Posto ako si platio, nema nista od zalbe.
To nije losa zamisao, i meni je skoro pala na pamet. Da im svi saljemo racune i brojeve posiljki pre nego sto i dodju na carinu, pa da lepo posle kad stigne mogu da udare pdv po pravoj ceni, da ne moraju da se " muce" i sami traze i procenjuju.
Samo sumnjam da je to bas tako izvodljivo.
NETACNO, ne siri ti neistine jer sam narucio do sad XX paketa gde je vrednost bila 47-49,8€ a shipping od 8-23€ i NIKAD nisam platio carinu iako je prebacivalo i 70€, a uvek je proslo proceduru jer salje firma u kutiji i sa svim racunima uredno na pravu vrednost!!
Ljudi jel hoce neko da mi da broj carine na koji treba da se zove?
Posle iskustva sa patikama resio sam da ih pozovem i posaljem im na mejl koji kazu izvod sa alija koliko sam platio sledecu stvar i da po tome ocarine i hvala lepo molim lepo dovidjenja.
Ne taj to je za pakete, nama u principu treba pismo, koje je do 2KG tezine, sve preko toga su paketi.Broj carine je 0113643057, zvati od 8 do 15.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari