Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ceka te u posti ili te nisu nasli ili su ostavili papiric... ili je postar greskom napisao ostavljen izvestaj

nikakav papirić nisu ostavili, a ceo dan je bio neko u kući.
da li da samoinicijativno sutra odem u lokalnu poštu?

pa ako ti ne donesu sutra idi, zapisi tracking broj po tome moga da ti uruce ako je posiljka u posti a ne na isporuci...

Znaci da je postar pokusao da ti uruci paket ali niko nije bio kod kuce.
idi u postu po paket.
To to znaci ;)
Nije ni pokusao da ti donese vec ti je samo stavio izvestaj ako je i to uradio.
idi u postu sa LK i brojem pa uzmi paket i nahebi im se keve.

Poslednja izmena:
USPS First Class Mail nije najjeftinija opcija, USPS Standard International Mail je jeftinija ako se ne varam, i samo sa njom putovanje traje ponekad i mesec dana, First Class bi morao biti ovde za 10 dana plafon...

iz mog iskustva,USPS First Class Mail International najbrze mi je stigao za 8 dana (?).....ali zna da se oduzi i na 20ak dana....u proseku za nekih 15ak dana je najcesce bilo kod mene

primetio sam da one posiljke koje su iz Njujorka ili blizine tog grada,brze stizu.....jer u Njujorku im se izgleda nalazi neka glavna posta iz koje paketi krecu ka Evropi.......pa onda kada neko iz NY posalje nesto brze dodje do te glavne poste nego i krece ka Evropi,nego kada neko iz Albukerkija u Arkanzasu posalje nesto...

Poslednja izmena:
Juce mi je stigao telefon i ja sam zadovoljan kako sam prosao na carini,sve je proslo regularno...

Sta znaci regularno? Platio si 30% na realnu vrednost?

Prvi put kupujem na aliexpress-u, i vidim da trebam da unesem broj telefona, ali ima 3 odvojena polja: Country Code - City Code - Tel Number
Sta tu da pisem? Fiksni nemam, a ne znam u kom formatu i koje brojeve u koja polja da pisem :(

Edit: Vidim da ima broj mobilnog posebno :smash:

Prvi put kupujem na aliexpress-u, i vidim da trebam da unesem broj telefona, ali ima 3 odvojena polja: Country Code - City Code - Tel Number
Sta tu da pisem? Fiksni nemam, a ne znam u kom formatu i koje brojeve u koja polja da pisem :(

Edit: Vidim da ima broj mobilnog posebno :smash:

Country Code 381
City Code 6x
Tel Number xxxxxxx

Upisi tu mobilni ionako te niko nece zvati

+381 - 6x - 1234567

iz mog iskustva,USPS First Class Mail International najbrze mi je stigao za 8 dana (?).....ali zna da se oduzi i na 20ak dana....u proseku za nekih 15ak dana je najcesce bilo kod mene

primetio sam da one posiljke koje su iz Njujorka ili blizine tog grada,brze stizu.....jer u Njujorku im se izgleda nalazi neka glavna posta iz koje paketi krecu ka Evropi.......pa onda kada neko iz NY posalje nesto brze dodje do te glavne poste nego i krece ka Evropi,nego kada neko iz Albukerkija u Arkanzasu posalje nesto...

NE racunaj za koliko ce biti kod tebe, jer tu dosta zavisi do carine, nego ako mozes da pratis do nase carine to je onda vreme dospeca, meni su sad 2 posiljke stigle za nekih 9 odnosno 19 dana, isto USPS, isti tip posiljke, obe iz centralnih delova USA, ali 1 nasa carina drzala par dana a drugi 10-ak (za sad najduze 12 dana, posiljka iz Japana)...

Hvala obojici :)

A jel zna neko koja im je ovo fora na iherbs-u da isti proizvodi u identicnoj ambalazi, samo se ukusi razlikuju budu po 3 puta tezi?

Gledao sam Walden Farms one prelive i namaze bez kalorija. Neto je 350g i nalaze se ili u flasici ili u teglici. A razlikuje se iovako gramaza za podosta... Da stvar bude jos gora, na strani za proizvod pise npr da je 0.61kg, a kad dodam u korpu ono ispadne 1,2kg! WTF

Bilo bi me bas briga, ali ona najjeftinija isporuka od 4$ ima ogranicenje od 1,8kg, a naredna najeftinija je po 25$ (sa kojom mi se onda vise isplati da kupim bilo gde u svetu ili kod nas, i to ne racunajuci u obzir carinu i pdv...). Znaci dve flasice same ne mogu da stanu u paket jer ce biti pretezak.

Evo npr:
Ovaj proizvod imam u frizideru (kupio kod nas): http://www.iherb.com/Walden-Farms-Thick-Spicy-Barbecue-Sauce-12-oz-340-g/53113
I stvarno je tezak 0.6kg. Na njihovom sajtu stoji da je 0.61kg (sto je OK). Ali kada se doda u korpu onda je tezak 1.03kg! :mad::mad::mad:
Mislim, da ga pakuju u olovnoj kupiti pa ne bi ispalo duplo tezi :smash:

Poslednja izmena:
Ima Weight i Shipping weight. Ako na stranici proizvoda stoji 0.6kg shipping weight zovi ih preko chata da provere.

Btw 3 paketa poslata istog dana od iHerba (sve kakao;)) su stigla iste nedelje ali nikako da budu istog dana! Mnogo brze nego oni poslati marta i aprila je stiglo!

Ima Weight i Shipping weight. Ako na stranici proizvoda stoji 0.6kg shipping weight zovi ih preko chata da provere.
Vec sam narucio, pa mi ne znaci da ih sada cimam. Ali ovo stvarno nema smisla...
Ako te ne mrzi pogledaj onaj proizvod sto sam stavio, sta pise u opisu za tezinu, a onda ga samo ubaci u korpu i u korpi pogledaj kolika je tezina...

"Specifications • Shipping Weight: 2.27 lbs (1.03kg)"
Imaju jos takvih gluposti, koje su extra jeftine ali moze samo jedan primerak da se poruci uz taj jeftin shipping - koji mu duplira cenu :D

Pakuju prelive u ogormono kartonsko pakovanje. Stvarno bude kabasto i tesko kad stigne...
bude nekad i na kupujem prodajem, a ima u italiji i mislim u madjarskoj/sloveniji nekad... ja ga necu vise kupovati

Hvala obojici :)

A jel zna neko koja im je ovo fora na iherbs-u da isti proizvodi u identicnoj ambalazi, samo se ukusi razlikuju budu po 3 puta tezi?

Gledao sam Walden Farms one prelive i namaze bez kalorija. Neto je 350g i nalaze se ili u flasici ili u teglici. A razlikuje se iovako gramaza za podosta... Da stvar bude jos gora, na strani za proizvod pise npr da je 0.61kg, a kad dodam u korpu ono ispadne 1,2kg! WTF

Bilo bi me bas briga, ali ona najjeftinija isporuka od 4$ ima ogranicenje od 1,8kg, a naredna najeftinija je po 25$ (sa kojom mi se onda vise isplati da kupim bilo gde u svetu ili kod nas, i to ne racunajuci u obzir carinu i pdv...). Znaci dve flasice same ne mogu da stanu u paket jer ce biti pretezak.

Evo npr:
Ovaj proizvod imam u frizideru (kupio kod nas): http://www.iherb.com/Walden-Farms-Thick-Spicy-Barbecue-Sauce-12-oz-340-g/53113
I stvarno je tezak 0.6kg. Na njihovom sajtu stoji da je 0.61kg (sto je OK). Ali kada se doda u korpu onda je tezak 1.03kg! :mad::mad::mad:
Mislim, da ga pakuju u olovnoj kupiti pa ne bi ispalo duplo tezi :smash:

Pitanje za vas sto kupujete sa IHerb: da li ste nekad narucivali preko DHL-a ili samo Airmail? Ide li DHL bez carine ako je ispod 50 evra?

Sve naplate po PSu. Jednom sam samo porucio.

Pakuju prelive u ogormono kartonsko pakovanje. Stvarno bude kabasto i tesko kad stigne...
bude nekad i na kupujem prodajem, a ima u italiji i mislim u madjarskoj/sloveniji nekad... ja ga necu vise kupovati
Ma ovaj thick and spicey je uzas. Ali zato je karamela odlicna. Samo ta dva sam probao pa ne mogu da pricam za ostale.

Ja sam ovih dana dobio paket koji je poslat DHL-om i ništa nisam platio. Komercijalna vrednost paketa je bila oko 65$, na paketu je pisalo 2 X 5$ tj. ukupno 10$, kurir DHL-a mi uredno doneo paket i samo potpis tražio.
Inače dobio sam i dva paketa koji su išli sporom poštom, carinu su prošli extra brzo tipa danas prispeće, sutra na carini, prekosutra u mojoj lokalnoj pošti i redovno su mi naplatili PDV, za jedan 595 din, za drugi 425 din što je ukupno izašlo 1320 din :d

Jel zna neko šta je sa srpskom poštom i brojema za praćenje iz singapura:
RQ241120255SG
Capturfffe.JPG
09.06.2014 13:56:44 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
09.06.2014 14:03:33 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
10.06.2014 14:17:55 - Otprema
11.06.2014 14:12:40 - Otprema
Baš sam se nadao da će da stigne.

isto kao I sa bilo kojom drugom, paket je stigao na carinu I sada ceka carinski pregled da dodje na red.

Pokusavam vec duze vrijeme kod nas da nabavim kuciste Thermaltake Level 10 GT ali bezuspjesno. Razmisljam da ga mozda porucim preko ali opet ne znam koliko bi me to zadovoljstvo izaslo pa rekoh da provjerim sa vama ovdje. Nasao sam ga na newegg-u za 200 USD. Koliko bi me na tu cifru rebnuli za carinu i pdv? Koliko bi me izasao transport? Da li ima jos nekih dodatnih troskova? Interesuje me koliko bi me ta avantura izasla, pa da odlucim dal mi se uopste isplati da se upustam? Uopste nisam upucen u porucivanje robe iz inostranstva...
Hvala svima unaprijed na odgovorima!

Pokusaj to nekako u EU da porucis i da ti neko to posalje autobusom.
Za kuciste ce SIGURNO cariniti, i nije ti problem carina, pa cak ni spedicija (koju izgleda mozes izbeci na konto fixne carine od 10%+20% PDV), vec SLANJE.

Koliko moze biti slanje? :(

Za kuciste? Vise od samog kucista, cak i najjeftinija.

Dakle neisplativo za porucivanje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno