Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumem, kakva je razlika izmedju besplatne postarine ili ako sam platio 40$ postarinu!? Ako u oba slucaja ide DHL-om. Ima tracking na DHL sajtu, u Hong Kongu je.

Vidiš razlika je u tome što imaš različite usluge od DHL-a. Ako ćeš da isteruješ pravdu, kreni od Strazbura, inače pošto je džabe, ne vidim šta se nerviraš. Ja sam čekao paket 3 meseca i na kraju nisam ni dobio pare nazad od kineza pošto mi je istekao rok, tako da ne vidim šta se nerviraš. Ako si hteo odma trebao si da daš našim derikožama i mirno bi spavao.............

pa ne mogu otvoriti dispute dok je paket u tranzitu jer uvek ce reci sacekajte jos malo :)

Destination Country - Serbia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/25 04:07:52
2014-04-23 19:14, CN - 200237
Origin Country - China:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/25 04:07:52
2014-05-15 21:14, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-05-11 18:48, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-05-08 09:36, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-04-23 19:14, 广商国际小包, 收寄局收寄, 塞尔维亚, Collection, RS

Da ali kakve tvoj odgovor ima veze sa onim sto sam ja pisao i sto si me citirao? Nidje veze.

Destination Country - Serbia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/25 04:07:52
2014-04-23 19:14, CN - 200237
Origin Country - China:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/25 04:07:52
2014-05-15 21:14, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-05-11 18:48, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-05-08 09:36, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-04-23 19:14, 广商国际小包, 收寄局收寄, 塞尔维亚, Collection, RS
meni je nešto slično bilo, 际 小 包, znači linija za male pakete (sa najmanjim priotietom za kineze) koliko mogu da ukapiram

Ne razumem, kakva je razlika izmedju besplatne postarine ili ako sam platio 40$ postarinu!? Ako u oba slucaja ide DHL-om. Ima tracking na DHL sajtu, u Hong Kongu je.

Pa šta misliš, da li bi neko plaćao 50 ili više dolara za nešto što može da dobije džabe? :D Prioritetni paketi imaju kraće vreme tranzita, standardi imaju duže. Plus što najjeftinije pošiljke obično imaju tracking samo na prijemu, posle nemaš pojma gde se nalazi, dok skuplje imaju tracking celim putem.

Poslednja izmena:
Da, ali i na onom predmetu koji bih platio 30-40 dolara za DHL je pisalo 4-7 dana, i na ovom pise 4-7 dana, gde je besplatan DHL, ali predmet je otprilike tacno toliko skuplji od ovog prvog koliko je DHL usluga. Mislio sam da je jednostavno dodao DHL uslugu u cenu predmeta.
Takodje kada sam narucivao sa sportdirecta-a bio mi je besplatan DHL a stiglo je za 4 dana, tako da i besplatno moze da stigne brzo. Pitanje je samo ko placa DHL.

Može, ali i ne mora, kod tih jeftinijih nema garantovanog dolaska za 4 dana :)

Ako si kupio na aliexpress-u i pisalo ti je free DHL, u dobrom delu slucajeva je to prevara.
Ja sam tako na pocetku koriscenja tog sajta kupovao dosta i uvek mi aliexpress vrati pare kad utvrdi da prodavac nije ni poslao robu.
Vidi na linku tog artikla reputaciju prodavca, da li je svež, da li ima ocene itd.

Ima 132 ocene, 96,2%. Paket mi je vec u Lajpcigu, Nemacka. Tako kaze DHL tracking. Nadam se preksutra u Italiji. Nego je izgleda on meni obecao slanje u ponedeljak, a poslao tek u cetvrtak. Ali eto, izgleda da moze i free DHL, i brzo da bude. :)

Platio si predmet 300$, prodavac zasigurno ima bar 150$ ako ne i vise zarade :) mora da je nesto jako niske nabavne vrednosti, u prevodu roba za dranje

Pa pazi, ja tu nista ne mogu da uradim. Ovo sto sam kupio je ista cena i na ebay-u i na ostalim aukcijskim sajtovima, tako da me onda svuda deru. Jedino da ga sam napravim. Uostalom, ne znam kako znas da je bas ovo roba za dranje, a npr. neki telefon nije ili bilo koji drugi uredjaj?! Ne vidim neku logiku.

Pa pazi, ja tu nista ne mogu da uradim. Ovo sto sam kupio je ista cena i na ebay-u i na ostalim aukcijskim sajtovima, tako da me onda svuda deru. Jedino da ga sam napravim. Uostalom, ne znam kako znas da je bas ovo roba za dranje, a npr. neki telefon nije ili bilo koji drugi uredjaj?! Ne vidim neku logiku.

Jednostavno da nema bar 100$ zarade ne bi slao DHL-om free jer je kina -> srbistan DHL sigurno 40-80$, a kinez budi siguran nikad nece platit iz svog djepa

Pa pazi, isti taj uredjaj je bio svuda slicne cene, a gde je bio jeftiniji za 40-50$ placao se DHL, tako da je potpuno isto.

Da, ali i na onom predmetu koji bih platio 30-40 dolara za DHL je pisalo 4-7 dana, i na ovom pise 4-7 dana, gde je besplatan DHL, ali predmet je otprilike tacno toliko skuplji od ovog prvog koliko je DHL usluga. Mislio sam da je jednostavno dodao DHL uslugu u cenu predmeta.
Takodje kada sam narucivao sa sportdirecta-a bio mi je besplatan DHL a stiglo je za 4 dana, tako da i besplatno moze da stigne brzo. Pitanje je samo ko placa DHL.

Nemoj da "mislis" i podrazumevas bilo sta.
Jednostavno NISI u pravu i totalno si pogresne zakljucke izveo, sto bi rekli "babi se snilo sto joj bilo milo"...
Ne postoji nista besplatno na ovom svetu a pogotovo kod DHL-a.
Apsolutno ne postoji besplatno slanje stvari sa sportirect-a DHL-om za Srbiju. U slucaju da nisi informisan sada je slanje paketa sa SD za SRB 22€ minimum a naraste i na 25€ veoma lako ako se uzme iole teza roba ili gabaritnija...

Da li je neko od vas trazio da mu prodavac navede manju cenu na posiljci, I da li je tako uspeo da izbegne vecu globu na carini? Drugar je prosle godine za neki noz ronilacki koji kosta 400+€ trazio od tipa koji mu je prodao da navede manji iznos I ovaj je napisao 150€ na paketu, obzirom da je poveci noz, ali od titanijuma nije ni tezak, pa kontam zbog toga niko mu nista nije ni otvarao ni naplatio posle toga. Podigao u posti I to je to. Dakle moze li to da prodje? Kao sto sam napisao vec par postova iznad, kupio bih neki sat od 250€, I ne daje mi se bas 80e za carinu itd., pre cu sacekati sledeci put preko pa cu ga kupiti sam u radnji.

Nemoj da "mislis" i podrazumevas bilo sta.
Jednostavno NISI u pravu i totalno si pogresne zakljucke izveo, sto bi rekli "babi se snilo sto joj bilo milo"...
Ne postoji nista besplatno na ovom svetu a pogotovo kod DHL-a.
Apsolutno ne postoji besplatno slanje stvari sa sportirect-a DHL-om za Srbiju. U slucaju da nisi informisan sada je slanje paketa sa SD za SRB 22€ minimum a naraste i na 25€ veoma lako ako se uzme iole teza roba ili gabaritnija...

Eto, ti si odmah podrazumevao. :) Podrazumevao si da sam narucivao sa SD u Srbiju, a nisam. Takodje sam narucio preko 200e paket, pa je shipping bio free. Znaci, da ponovo ne budem pogresno protumacen, ne kazem da DHL poklanja free shipping, ali meni je bio besplatan, platio ga je neko drugi. A drugo, ja sam vec napomenuo da je prodavac na Ali-u ocigledno uracunao shipping u cenu proizvoda. Vec sam i pominjao razliku u ceni.

Poslednja izmena:
obi_van, nisi od juce na forumu, b'e, sve sto si pitao je vec odgovoreno :) Nije fer da se ponavlja na svakoj stranici odgovor na najprostija/najosnovnija pitanja :) (priznajem da je nezgodno trazenje, ako nije sumirano u prvoj poruci!)

U pravu si, ali dosta cesto ta pretraga ne izbaci ono sto mi treba, ili izbaci pola postova iz teme. Znam de se pisalo o tome, nego rekoh da pitam da li se nesto promenilo u zadnje vreme.

Ma bre covece moze on tebi da napise i 1 $ ili evro nista ti ne znaci, moze da ti napise da je poklon ili ti gift ama nista ne vredi ako hoce da ti traze koliko kosta na netu taj sat naci ce i sracunace ti PDV i carinu.
Tacka.
Svakako mu reci da napise mnogo manje i manje od toga i platices manje ako se ne zainate da nadju tacnu cenu istig.

Da li je neko od vas trazio da mu prodavac navede manju cenu na posiljci, I da li je tako uspeo da izbegne vecu globu na carini? Drugar je prosle godine za neki noz ronilacki koji kosta 400+€ trazio od tipa koji mu je prodao da navede manji iznos I ovaj je napisao 150€ na paketu, obzirom da je poveci noz, ali od titanijuma nije ni tezak, pa kontam zbog toga niko mu nista nije ni otvarao ni naplatio posle toga. Podigao u posti I to je to. Dakle moze li to da prodje? Kao sto sam napisao vec par postova iznad, kupio bih neki sat od 250€, I ne daje mi se bas 80e za carinu itd., pre cu sacekati sledeci put preko pa cu ga kupiti sam u radnji.

Može, a i ne mora. :) Ako naručiš, moraš uvek biti spreman na to da ćeš morati da platiš sve do zadnjeg dinara, a ako ućariš nešto još bolje.

Za elektroniku ima jedan hint, da se isprazni baterija i da se napise "broken electronics" na deklaraciji.
Pokvaren telefon ne vredi kao nov ili polovan a ispravan.
Sat koji ne radi takodje...

Meni su 3 iphone-a stigla tako, smao ih postar ubacio u sanduce, dinar preko cene sa ebay nisam platio.

Ovom se baterija prazni nakon 5-6 godina, I to ako je u podrumu, pecini, mrklom mraku, a I tada cuva energiju, bla, bla...tako da ne verujem da mogu da istrose bateriju tek tako :). U svakom slucaju probacu, pa javljam kako sam prosao.

Za elektroniku ima jedan hint, da se isprazni baterija i da se napise "broken electronics" na deklaraciji.
Pokvaren telefon ne vredi kao nov ili polovan a ispravan.
Sat koji ne radi takodje...

Meni su 3 iphone-a stigla tako, smao ih postar ubacio u sanduce, dinar preko cene sa ebay nisam platio.

Dobra fora, priznajem sto mi ne rece pre 20 dana za to :(

Sta se desava recimo ako cekam paket skoro dva meseca i pokrenem postupak za povracaj novca i ponistenje kupovine,novac mi se refundira a u medjuvremenu posle par dana pojavi se posiljka?Imam posiljku sa statusom >>otprema<< koji stoji oko 6 sedmica al nikako da stigne...

Daj neki screen shot da vidimo. Jel kod nas dosao paket ili jos uvek nije usao u zemlju? Zato kazem daj SS da vidimo bice jasnije.

Kucam sa telefona, pa ne mogu da nađem temu za PayPal pa da pitam ovde - da li vam je došao neki mail za menjanje lozinke na eBay? Deluje mi Ok, ali da proverim prvo.

Dosao, hakovali su ih, bilo objavljivano kojekude, nisam menjao...

Tako je, dobio i ja procitao da su hakovani, nisam menjao.

U NSu od ove godine svaki put mi traže dokaz o uplati, bez obzira šta je navedeno kao vrednost pošiljke, jednostavno ili da im posaljem printscreen krajnjeg računa, stranice gde sam kupio ili izvod iz banke.

Sta se desava recimo ako cekam paket skoro dva meseca i pokrenem postupak za povracaj novca i ponistenje kupovine,novac mi se refundira a u medjuvremenu posle par dana pojavi se posiljka?Imam posiljku sa statusom >>otprema<< koji stoji oko 6 sedmica al nikako da stigne...

Sacekaj da dobijes. Ako je to to sto si narucio, budi fer, kontaktiraj prodavca i uplati mu pare ponovo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno