Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U NSu od ove godine svaki put mi traže dokaz o uplati, bez obzira šta je navedeno kao vrednost pošiljke, jednostavno ili da im posaljem printscreen krajnjeg računa, stranice gde sam kupio ili izvod iz banke.

Izgleda da je NS carina kaznena carina da tu rade ljudi po kazni :)
Salim se ali tako izgleda, ne prastaju nista i bas ih briga da traze sami cenu vec moras da im saljes, mislim nista nije to lose, ali su rigorozni 101%.

bitno da su Meni obračunali carinu na 200 dolara redovne cene mesto 155 koliko je tel bio plaćen na akciji !

Izgleda da je NS carina kaznena carina da tu rade ljudi po kazni :)
Salim se ali tako izgleda, ne prastaju nista i bas ih briga da traze sami cenu vec moras da im saljes, mislim nista nije to lose, ali su rigorozni 101%.

HAHAH, najsmesnije ali u pravu si, carinici koji zbog gresaka u radu ili ko zna necije namere po kazni budu slati u carinarnisu poste NS, po kazni jer se zna da 98% carinika ukrade 50x vise od svoje plate na prelazima )a u posti carine ni olovku ne mogu da maknu)... ovo informaciju imam iz prve ruke od ljudi koji rade sa njima

50x vise od plate?:) Pa ti bi bili milioneri sa po nekoliko stanova :)

50x vise od plate?:) Pa ti bi bili milioneri sa po nekoliko stanova :)

Pa sta mislis zasto carinici izigravaju bogove, ja sam sa granice koja nikako ne spada u prometne pa znam sta su mutanti sve pokrali... mozda zadnjih godina imaju neke interne kontrole ali se ranije kralo u milionima (maraka), cak ni oni sami nisu znali sta i koliko
Keva mi je radila u bivsem platnom prometu, jednom su greskom imali visak od 10 000e (u dinarima) na ruke im predali, molili kumili da se ne pravi zapisnik, pa sad ti vidi (uplata pazara) kasnije dosao onaj njihov SPS-ski vodja sa kofercetom, nema pokriuca za novacanice, specifikaciju ma nista sve natrpano u kofer par miliona dinara donacia pred izbore... smesno koliko ti ljudi misle da su bogovi i da im je posao bogom dat

HAHAH, najsmesnije ali u pravu si, carinici koji zbog gresaka u radu ili ko zna necije namere po kazni budu slati u carinarnisu poste NS, po kazni jer se zna da 98% carinika ukrade 50x vise od svoje plate na prelazima )a u posti carine ni olovku ne mogu da maknu)... ovo informaciju imam iz prve ruke od ljudi koji rade sa njima

Heh znam da sam u pravu, nazalost, slazem se sa tvojim tvdrnjama, slucajno znam neke ljude sa carine(granice) neki vise ne rade izbaceni su sa posla, ali su ostali "u poslu". da ne duzim a i nije tema.

Kakva je situacija sa ovim UPS-om?
Naručio sam robu iz Španije u vrednosti od 68 eura i platio sam Shipping 30€ drug mi platio PayPal 98.eura
Koliko će i da li će nešto da mi naplate kad mi donesu pošiljku.
Unapred Hvala.

Pa sta si ocekivao... jedino ako nije od fizickog lica pa je naznacio 10$, EU, USA itd firme UVEK stavljaju placenu cenu

Ti nas "malo" zahebavas?

Ne.
Prvi put naručujem.
Ok izvini,ali nelogično mi je da me sve košta 68 eura,a ostale gluposti 75(kad sve saberem)

Pa kad si hteo neki kewl shiping za par dana... ;)

Sad jos skalper carine malo da proradi po trenerci.....

Zaista, meni je u zadnjem paketu prodavac priložio i fakturu (tačan iznos) i opet su mi tražili da pošaljem dokaz o naručivanju i uplati, ni da sam naručio spejs šatl :D

Od mene su izgleda digli ruke od kad su me zezali sa komercijalnim kolicinama sad ih zatrpavam pismima i paketicima :)

bitno da su Meni obračunali carinu na 200 dolara redovne cene mesto 155 koliko je tel bio plaćen na akciji !

Pa ne mogu da gledaju u kupus ako nema računa u paketu, pa da znaju da je uzeto na akciji, već carine po realnoj vrednosti... Da si tražio od kineza da ubaci račun carinili bi u dinar koliko si platio :)

.... pisao sam o tome ranije , nije bitno , bilo je sve sto treba da bude .

Ne.
Prvi put naručujem.
Ok izvini,ali nelogično mi je da me sve košta 68 eura,a ostale gluposti 75(kad sve saberem)

30 jura ti je takozvana postarina e sad bojim se da ces ti proci daleko losije nego sto mislis, jer kad ima carinjenja onda se placa i spedicija od oko 4.000 dinara koliko vidim to nisi racunao, bar je tako sa DHLL-om ne znam za UPS ali mislim da i oni to rade+ PDV + carina, heh.

Pa ne mogu da gledaju u kupus ako nema računa u paketu, pa da znaju da je uzeto na akciji, već carine po realnoj vrednosti... Da si tražio od kineza da ubaci račun carinili bi u dinar koliko si platio :)

Meni u poslednje vreme izgleda da "gledaju u kupus", pošto sam platio pdv (i eventualno carinu) na onoliku vrednost koju je Kinez stavio na paket.
Ipak, da se ne lažemo, cifra je bila skoro pa realna, eventualno smanjena taman toliko da se ne lupi carina, ali sam mu rekao da nipošto ne stavlja gift, 5$ i druge gluposti, pa verovatno zato i prolazi.

Ma to ne mora da znaci nista, evo meni je kinez stavio za telefon foto frame a deklarisana cena je 30$ kako je on stavio i nisu pogodili meni su uzeli za osnovicu 150$ a ja sam platio 190$, tako da zavisi od carinika. meni je neka cinimi se mancic carinila.

19.05.2014 10:40:37 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
19.05.2014 11:22:32 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
27.05.2014 10:30:49 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
28.05.2014 15:47:55 11077 Beograd 99 Uručenje Uručeno

Ili ga nisu pratili, ili su izmenili sistem praćenja... meni bitno da je paket stigao ;)

09.05.2014 13:45:00 CN - 325000
15.05.2014 17:54:00 CN - CNBJSA Otprema
27.05.2014 13:30:56 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
27.05.2014 13:39:12 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
28.05.2014 09:01:41 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Gledajucu gornji post, da li to znaci da cu ja svoj paket dobiti sutra, ili ne mora da znaci?
Jos nesto, da li se na intmail prati posiljka samo u Kini, bar tako meni pokazuje.
Koji je najbolju sajt za pracenje posiljke?

Dobices sutra.

Pozdrav sima! Nova sam ovde i pre par dana sam prvi put kupila neke stvarcice preko neta pa me zanima koliko vi cesto narucujete i da li je istina da carina sve belezi sta ste kupili pa vam na osnovu toga kasnije vise naplati carinu, PDV i sl.??? ;)

Tamarica mi deluje kao neko ko veruje u HAARP i slicne zavere.

Dovahpig, eee pa necemo tako daleko, ne verujem u teoriju zavere vezanu za HAARP hahaa... Samo sam procitala slucajno po nekim forumima da se ljudima cini da carinici to rade hahah.. Mada kod nas me nista ne moze zacuditi :smash:

Nego Dovahpig, reci ti meni svoja iskustva.. Koliko ti cesto narucujes i koja je najskuplja stvar koju si kupio preko neta ako se sme znati i koliko su te ojadili na carini? :d:smoke:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno