Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јесте, Евица је отишла да пуни џакове...

Ma nema, ko sa kinezima radi...steta sto umesto te nacije nije neko poslovniji, bio bi to posao iz snova. Terao sam se sa kinezom jedno 5 dana kada ce da mi posalje neku navigaciju, na kraju je rekao u ponedeljak, naravno poslao je u cetvrtak, DHL-om, i ne mogu da verujem da vec 2 dana paket stoji u Hong Kong-u?! A navodno preko DHL-a paket stize za 4-5 dana.

Ma nema, ko sa kinezima radi...steta sto umesto te nacije nije neko poslovniji, bio bi to posao iz snova. Terao sam se sa kinezom jedno 5 dana kada ce da mi posalje neku navigaciju, na kraju je rekao u ponedeljak, naravno poslao je u cetvrtak, DHL-om, i ne mogu da verujem da vec 2 dana paket stoji u Hong Kong-u?! A navodno preko DHL-a paket stize za 4-5 dana.

Ako si očekivao paket za 4 dana, to je baš optimistično :) Koliko si platio poštarinu za taj DHL (znači ne ccena proizvoda, već samo shipping)?

carina na sat od 250€?

Planiram da kupim sat preko ebay-a, koji kosta nekih 250€. Ranije sam kupovao i dobijao posiljke robe cija cena nije prelazila 100€, doduse nekada i jeste, ali svega nekih desetak eura, i nikada nisam nista dodatno placao. Zanima me, ako neko zna, kolike troskove carinjenja mogu da ocekujem?

Poslednja izmena:
Stigla kutija dioptrijskih sočiva , neocarinjeno, koštala oko 15€.

Planiram da kupim sat preko ebay-a, koji kosta nekih 250€. Ranije sam kupovao i dobijao posiljke robe cija cena nije prelazila 100€, doduse nekada i jeste, ali svega nekih desetak eura, i nikada nisam nista dodatno placao. Zanima me, ako neko zna, kolike troskove carinjenja mogu da ocekujem?

Ovako po zakonu 10% carina i na to 20% PDV, to je po zakonu e sad mozes i mnogo manje, sto zavisi od carinika.

Meni je celu radnu nedelju paket presedeo na carini, ali računam da je to zbog poplava i situacije u zemlji...

Pa meni je ovaj paket dosao u zemlju u petak ujutru, naravno odmah poslat u caronu pa onda subota i nedelja nista jer ne rade i od ponedeljka do petka(juce) znaci 4 dana bio na carini i od juce pipodne u mojoj posti. Danas ne raznose postari pakete tako da cu ga dobiti u ponedeljak, pa cemo videti sta kaze carina.

Polako, meni je jedan od dva paketa, poslata istog dana, cekao 2 nedelje vise. A slicni gabarit.
Kod nas raznose i subotom, tj. kod nas skoro nikad ne raznose, nego donose onaj papiric da se ode u postu i moze i subotom.

Ovih 10% + pdv je skroz ok, ali neko napisa 32%, to mi je vec preterano?

Toliko izadje na kraju carina + PDV.

Primer: nesto kosta 100€. Sa carinom 10% to je 110€. Sa PDV-om 20% to je 110 + 22 = 132€

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Aha, nisam skontao kako treba :), hvala za info.

Besplatna je postarina bila.

Опусти се. Нормално је да пошаљу, рецимо 5-10 дана после уплате. Добијеш број за праћење који се појави на трекингу тек после (око) недељу дана и то како код које поште. Не полеће то сваки дан него вероватно једном недељно тако да зависи где улетиш...
Из мог скромног искуства брже стигне наручено са Алија, EBay од малих продаваца него са сајтова типа DX или Tmart, са којих је сад почело да се вуче по 40ак дана по правилу. На крају, наша царина. Ако је мала вредност па пусте без плаћања (говорим за Београд) протрчи за дан, два. Ако процене да је за царињење, гурну са стране па кад дођеш на ред. Нема правила, 3, 4...7, 8 а за прошли празник један пакет ми је стајао 18 дана.

Poslednja izmena:
Mozda je uracunat u cenu :)

Mozda je uracunat u cenu :)

Čisto sumnjam, ako je i uračunato verovatno je ona najjeftinija tarifa koja se koristi za obična pisma. Da će tako nešto stići za par dana... nema teorije. Do sada nešto najbrže što sam primio bilo je ovako nešto:

May 8, 2013 Electronic Shipping Info Received NEWHALL, CA 91321
May 12, 2013 , 9:01 am Processed Through Sort Facility SERBIA
May 13, 2013 , 8:53 am Customs clearance processing complete SERBIA
May 14, 2013 , 8:26 pm Delivered SERBIA

Inače 12. maj prošle godine je bila nedelja, ali neko je izgleda radio i nedeljom :D Ali zato je shipping bio 80-ak dolara.

Ja sam imao sreću, poslali su mi paket u poštu na zvezdari Beograd 74, umesto Beograd 75. Onda su hteli da ga vrate u Kinu i stigao sam da zovem i carinu i poštu pa su mi ga dali u mojoj pošti (RC949542899CN)
E ljudi kakav je ovo status, do sada nikada nisam to video a imam puno primljenih paketa
2014-05-23 06:00, 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
Malo mi cudno kao da se vraca u Kinu u pitanju je mobilni telefon. Carina vraca na GPC, a trebalo bi da pise od carine.
U cemu je problem?
Mozda da ih nazovem,a?
Potpuno normalan status, carina kao i uvek šalje paket u centar za soritranje u Savskoj 2, najverovatni u carini su udarili samo pečat ne podleže ili su ga ocarinili pa ga direktno poslali dalje (ili su pomešali skenere što se dešava).

Za pošiljke koje vam zalutaju, zovite 0113643116 to je samo za pošiljke koje počinju sa RC, RB.

Poslednja izmena:
ja imam paket koji vec 40 dana nije krenuo iz kine, nema ono otprema samo stoji...a svi ostali paketi su odmah nakon prijema ostali na otprema u roku od par dana...ima skoro 2 meseca od kad sam narucio :(

Ja sam imao sreću, poslali su mi paket u poštu na zvezdari Beograd 74, umesto Beograd 75. Onda su hteli da ga vrate u Kinu i stigao sam da zovem i carinu i poštu pa su mi ga dali u mojoj pošti (RC949542899CN)

Potpuno normalan status, carina kao i uvek šalje paket u centar za soritranje u Savskoj 2, najverovatni u carini su udarili samo pečat ne podleže ili su ga ocarinili pa ga direktno poslali dalje (ili su pomešali skenere što se dešava).

Za pošiljke koje vam zalutaju, zovite 0113643116 to je samo za pošiljke koje počinju sa RC, RB.

Ma zn ja vrlo dobro ovo mi je moza 101 paket ajo ne i vise, ali ono sto mi j3 bilo cudno je to sto mi prvi put nije pisao status od cariñe.
Samo to me je bunilo,

Ma zn ja vrlo dobro ovo mi je moza 101 paket ajo ne i vise, ali ono sto mi j3 bilo cudno je to sto mi prvi put nije pisao status od cariñe.
Samo to me je bunilo,

pa ne mogu otvoriti dispute dok je paket u tranzitu jer uvek ce reci sacekajte jos malo :)

Destination Country - Serbia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/25 04:07:52
2014-04-23 19:14, CN - 200237
Origin Country - China:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/25 04:07:52
2014-05-15 21:14, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-05-11 18:48, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-05-08 09:36, 上海国际, 出口总包互封封发, 塞尔维亚, Dispatching, RS
2014-04-23 19:14, 广商国际小包, 收寄局收寄, 塞尔维亚, Collection, RS

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno