Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je to u nasim bankama svugde . Dolazi ljudi direktno od Ovaca, sto cobani sto cobanice i postaju sluzbenici :D

Meni ova "Domaca , a jaka " i ne uliva poverenje . Posebno posto je novi vecinski vlasnik MK . Pa ne bih ni ocekivao cuda od sluzbenika, a ne bih im poverio ne Dinar , nego paru, samo da ih nisu ukinuli :D

Poslednja izmena:
Dvaput sam imao problem sa Intesa: jednom sam ugasio tekući i kreditnu, pa mi je došlo da sam dužan još 5.13 na kreditnoj RSD i tu je nastao problem jer ne može da uplati direktno 0.13 na kreditnu, a ugašen mi tekući. Kada je službenik počeo da muca, šefica došla i platila sa svog tekućeg. Ja izvadio metalnu petodinarku i rekao da ne volim kada sam dužan i izašao.
Drugi put se desilo kada sam kupovao auto. Tražio sam da mi uradi prenos na račun auto salona, a šalteruša je po navici uradila isplata/uplata, jer ih tako nauče dok volontiraju. Posledica - provizija za podizanje ili uplatu preko nekog iznosa. To sam skontao tek kada sam došao kući i video na internetu šta su uradili. Popizdeo, po snegu se opet obukao i krenuo nazad. Usput nazvao call centar i tamo ih napušio. Otišao kod šefice i nju napušio, uradili storniranje i naučili šalterušu šta znači prenos.

I ja sada da se radujem kada 400 ljudi dobije otkaz..

Poslednja izmena od urednika:
Carina na posiljke

E, ajde kad upadne neki padobranac koji nikada nije video forum, ali kad ljudi kao ti pitaju ovakve gluposti, na koje se na svakoj strani odgovori, to je vec otislo preko granice bezobrazluka :)

Moze neki moderator u prvi post, na samom vrhu da stavi da se za ponavljanje postavljenih pitanja dobija perma ban, vise?:)

A sta mislis da se stavi u prvi post odgovor na ta pitanja da ne bi morao svako da cita sto stranica...?

Poslednja izmena:
Ne bih da ispadne da napadam "jadne šalterske radnike", ali ne volim kada me neko tretira glupljim nego što to stvarno jesam. Tako nešto zaslužuje sankciju, s obzirom da i ja svakog dana i za svaki posao koji sa nekim klijentom sklopim/zeznem odgovaram, pa što ne bi i neko kome sam ja klijent.
Banku tretiram kao nužno zlo, neophodna je za određene stvari, ali trudim se da meni ta usluga koju plaćam bude što povoljnija i stvarno mi ide na onu stvar bezobrazno uporan pokušaj da mi se uvali nešto što pokažem da ne želim, prilično jasno i očigledno svakom ko to želi da vidi.
U "mojoj" ekspozituri me posle par razgovora sada tretiraju kao civilizovanog čoveka koji zna šta hoće, a ja njih kao odgovorne ljude koji pošteno zarađuju svoj novac.

Elem, do sada je su se carinili paketi, od firme preko 25e i od pojedinaca preko 35e.
A rece mi jedan drugar da je skoro promenjen zakon, i ta vrednost povecana na 100e ili tako nesto.
Zna li neko da li je to tacno?

Elem, do sada je su se carinili paketi, od firme preko 25e i od pojedinaca preko 35e.
A rece mi jedan drugar da je skoro promenjen zakon, i ta vrednost povecana na 100e ili tako nesto.
Zna li neko da li je to tacno?

70€ fizička lica, 50€ firme i strana lica.
U realnosti - očekuj neočekivano.
PDV se skoro uvek plaća.

Ljudi salio sam se :)
Kao sto vidite to je prvi post u ovoj temi koji je star par godina.
Samo skrecem paznju da sam predlozio da se post koji je clan Miglia preuzeo i slozio sa sajta carine stavi u prvi post.
Ne kazem da moderatori trebaju mene poslusati ali zar ne misli jos neko da je to korisno? ;)

Tako da ja sam upucen u sve, ovo je samo sala mala ne brinite da ukazem na probleme prvog posta ;)

Trebalo bi da za posebne teme prvi post bude moderisan i da se ponavlja na vrhu svake nove stranice, pa bi se možda smanjio nepotreban sadržaj.

Jel moze neko ko ima kontakt da okaci telefon za prijave unutrasnjoj kontroli postinih radnika gde mislim prvenstveno na postare ?

70€ fizička lica, 50€ firme i strana lica.
U realnosti - očekuj neočekivano.
PDV se skoro uvek plaća.
Ili preciznije:
70€ - poklon od fizičkog lica
50€ - kupovina, nebitno da li je fizičko lice ili firma
PDV se ne plaća na poklon od fizičkog lica (do 70€)

Jel moze neko ko ima kontakt da okaci telefon za prijave unutrasnjoj kontroli postinih radnika gde mislim prvenstveno na postare ?

Nećeš time dobiti ništa. Znam ljude koji su se žalili zbog nedostavljanih pošiljki i čestog dobijanja pošiljki koji se nevodi ni na njihovo ime ni na njihovu adresu i uvek je beio odgovor provereiće se i ništa. Situacija se nastavila.

Kontakt je koliko se čini su podaci s asajta

Ima kontakt forma na sajtu poste, odgovaraju, ja sam se zalio na rad jedne kucke, cak su i snimke pregledali i rekli mi sve sta sam nosio taj dan. Opisi situacija i odgovorice sigurno.

RR, u Posted moras da primas platu da bi drzao dinarski racun, pise cak u tarifniku i na jos mesta. Nigde drugde ne pise da mora da se prima plata, i za sledeci niza banaka mogu da potvrdim da ne mora: AIK, Intesa, RF, NLB, Alpha (s' tim da u Alphi nemam obican tekuci, vec onaj a-vista orocenja, ali meni dovoljno :p)

Deki, poštu uopšte ne doživljavam kao banku, pa mi to uopšte nije čudno. A i monopolisti su, pa im se savršeno j***
Ustvari, potpuno mi je suludo da se pošta uopšte bavi bankarskim poslovima, ali kod nas sve može, pa i to.

Svima koji predlažu da pišem AIKu, kao što sam napisao, već sam imao okršaj sa dotičnom, nekih 10ak meseci pre toga, kada sam išao da uplatim nekom nešto direktno na račun, i tada sam pisao na nekoliko mejlova, nisam dobio NI JEDAN odgovor ....

Posle sam se malo raspitivao, saznao da je to stranačko-burasersko-kumovska banka, kao što je bila pokojna PBB, i AGRO, i kako se dolazi do radnih mesta, i sve mi je bilo jasno ... tako da za mene više ne postoje.

ne, ne znam ko prosipa te gluposti, verovatno neko ko ih naručuje za prodaju.
baš mi je stigao jedan pre 4 dana, 20$ sa tmart-a, ni carine, ni pdv-a, ni otvaranja paketa, oslobođeno carine.

Jedno je mini elm bluetooth koji stane u kovertu cak ni ne lici na auto diagnostiku.... tako da ne brkajte pojmove
Inace ja sam i napomenuo koju tacnu diagnostiku vracaju (opcom, autocom, itd...)

Poslednja izmena:
Narucio bih Delphi univerzalnu, oko 100$ kosta...nije bas mala cifra da mi vracaju paket sa carine...

jos jedan update za garderobu: drugarici stigao neki sako u jednom paketu, i neki blejzer u drugom, samo na jednom naplaceno 100din (tj. 60 cast 40 znam velikodusan sam :p)...

Jel' zna neko provereni sajt, koji salje barem za Nemacku (preferred za Srbiju!), za ozbiljne zenske jakne? (trebaju mi neke brendirane)

Narucio bih Delphi univerzalnu, oko 100$ kosta...nije bas mala cifra da mi vracaju paket sa carine...

To vec moze da bude zeznuto. Ne radi se o tome da to neko preprodaje. Bilo je skoro da su coveku vratili masinicu za graviranje od 30 $.

Jednostavno carinica to proglasila za Profesionalnu opremu, za obavljanje delatnosti , a to zakon ne pokriva, nego samo predmete za licnu i kucnu upotrebu, s tim sto carinik sam procenjuje, sta je sta.

Tako za skuplji alat, treba 3 puta razmisliti pre narucivanja. Moze da prodje, ali moze i da bude vraceno.

Nesto sto ima pravi kvalitet i stil :)

Jedno je mini elm bluetooth koji stane u kovertu cak ni ne lici na auto diagnostiku.... tako da ne brkajte pojmove
Inace ja sam i napomenuo koju tacnu diagnostiku vracaju (opcom, autocom, itd...)
vag.com i OBD1 to OBD2 dijagnostike su mi stigle. i vrlo liče na dijagnostike.
jedna bez dažbina, druga plaćena oko 300 din mislim.
još jednom, to da vraćaju dijagnostike su gluposti.

Može. Aik banka je najbolja, godinama sam kod njih. Sve je džaba.
ili namerno lažeš (radiš za njih i sl.), ili si mnogo glup.

Poslednja izmena:
@zver
Na kineskoj VAG kom diagnostici pise samo OBD ili cak nepise nista... zato ne prozivaj nekog da laze, jer si ti eto dobio jednu noname diagnostiku...
Inace zavisi od carinika nece svaki skontati da je u pitanju auto diagnostika, takodje ponekad ni ne zagledaju sta je unutra, sve zavisi od volje istih.......

Od poznanika u drugoj banci skoro sam čuo da će se vrednovanje radnika meriti u odnosu na broj plasiranih kredita, pa bi bilo pametno da pitaju prijatelje ili familiju, jer banka ima višak zaposlenih...

Ovo jeste istina, ima banaka u kojima se službenici vrednuju po broju kredita koje su uvalili, ako padnu ispod predviđenje kvote, dobiju nogu. Na svu sreću nisu sve banke takve. Tako da u nekim bankama službenici zaista jesu između dve vatre, od gore im govore da moraju da uvaljuju kredite, a kada to pokušavaju mogu da uđu u problem sa klijentom i opet popiju nogu zbog nezadovoljnog klijenta. :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno