Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Kupujes preko americkog sajta, ali je prodavac u Kini.
2. Postupak carinjenja je identican za celu Srbiju.
3. Ako postoji ispostava carine u tvom gradu, onda ce se tamo ici paket na carinjenje (da li ce naplatiti carinu ili ne zavisi od pravila pomenutih u stavki br 2)
4. Skupo = puno kosta
Skupo kosta = skupo kosta kosta :D

Mala ispravka tacke 3 . ;)

Samo tri carinarnice u celoj Srbiji , rade sa paketima. Beograd, Novi sad i Nis. Krusevac je u nadleznosti Beograda.

Ljudi, a onaj broj da pratim pošiljku je l' moram da tražim? Košta dodatno ili se podrazumeva?

Hvala na odgovoru. :)

Vidi da li kod predmeta pise nesto vezano za Tracking Number. Ako ne pise, ti pitaj prodavca da li je ukljuceno u cenu. Ako nije neka velika naknada uvek je bolje imati broj za pracanje ;)

Телефон који сам платио Кинезима 25$ су ми на царини рачунали као да вреди 35$ и наплатили ми ПДВ. Тако да сам га уместо 2200 динара платио скоро 3000. Смрадине.... зашто ПДВ кад сам узео телефон за себе? Не разумем!!!! И где су побогу видели 35$???

Kakve veze ima da l si za sebe uzeo? Pa idi sutra u prodavnicu i reci necu pdv to je za mene. Na sve iznose imaju pravo da naplate pdv.

To je legalno sto rade i po zakonu. Iako meni to smeta licno kao i vecini, oni tebe ne kradu.

Па да сам наручио нешто што је вредело динар да ли би наплатили ПДВ 20 пара? Мислио сам да се не зезају са пакетима мање вредним од 75€. Зар ПДВ не плаћају фирме?

To je legalno sto rade i po zakonu. Iako meni to smeta licno kao i vecini, oni tebe ne kradu.

Ma znas sta me boli za zakon .... tebi ako je normalno zivi ovde i velicaj lopovski sistem ove tvorevine, vecina nece budi siguran... i uzivaj u svom drzavnom poslu dok moze

Po zakonu imaju tu mogucnost... Ali se zaokruzuje posto pare vise ne postoje. Pogledaj malo na temi, carina se naplacuje na vece iznose, pdv na sve. Pdv svi placaju, kada kupis nesto pogledaj racun pa ces videti.

Ako te zabole to, imas lekove pa leci da te prodje. O kakvom drzavnom poslu pricas??

Poslednja izmena:
Željko za sve koji mu protivreče - smešta u državne firme. A on mali privrednik na crno je žrtva i jedva čeka da se digne kuka i motika...
U prevodu - jeka malog gospodina.

^
Lepo rečeno.
Samo čekam kad će da se odseli iz zemlje koju mrzi, pa da i mi malo odmorimo od njegove vike.

Najgora noćna mora dotičnog je platiti pdv državi u kojoj živi, jer bi on i da tih 20% bude njegova zarada pored nekih 150% koje dobije jer je kod žutih nabavio jeftino...

Ako se secate pre manje od godinu dana, to je doticni gospodin koji je govorio da ne moze da se uveze uredjaj za dijagnostiku automobila i upucivao na KupujemProdajem.
Sve dok mu clanovi ovog foruma nisu nasli njegov nalog na tim oglasima u kome se, izmedju ostalog, nalaze i 3 uredjaja za tu dijagnostiku, koje jelte, nije mogao da uveze i odvracao ljude od istog :)

Зар ПДВ не плаћају фирме?

Ne, prijatelju, PDV plaćaš ti, na sve, sve što si kupio u životu .... Uvek krajnji potrošač plaća PDV. Jesi li bacio nekad pogled na fiskalni? :) :)

Kakve veze ima da l si za sebe uzeo? Pa idi sutra u prodavnicu i reci necu pdv to je za mene. Na sve iznose imaju pravo da naplate pdv.

Pa upravu si i nisi u pravu. Srbija ima ugovore o duplom oporezivanju sa dosta zemalja. Tako da u proncipu ne bi treblo da se napalćuje PDV ako je recimo naplaćen u UK ili bi trebala da se naplaćuje razlika...između tamo plaćenog poreza i ovde...na žalost problem je što je ceo proces jako netransparentan kao i sve u ovoj zemlji...tako da u praksi svako može da radi šta hoće i kako hoće.

Фирма треба да плати порез на додату вредност. А фирме углавном само повећају цену за тај ПДВ и испадне да сам га ја платио. То не би смело тако. Посерем се на будалу која нам је увела ПДВ. И даље користим комп који сам купио два дана пре него што је ПДВ ступио на снагу.

Nije tačno. Ti plaćaš pdv a firma ga samo prosledjuje državi. A razlika u ceni nije pdv, nego marža.

:facepalm: :facepalm:

Ne znam da li troluješ ili šta, ali UVEK je postojao taj porez. Od kad postoji DRŽAVA, postoji POREZ.

I ODUVEK ga je plaćao krajnji potrošač.

Nekad se zvao porez na promet. I u doba SFRJ je varirao, bio i preko 20 posto. Postojao i savezni porez, od 3 posto. Nego nije bilo fisklanih, ljudi imali pare, bolela ih briga, ode i kupi.

Zato nemoj molim te da pričaš nešto o čemu očigledno pojma nemaš.

Nemoj samo da ga pitaš za ćirilicu... :D

Фирма треба да плати порез на додату вредност. А фирме углавном само повећају цену за тај ПДВ и испадне да сам га ја платио. То не би смело тако. .
Pa firma i plati, ali tvojim parama :)

Pa upravu si i nisi u pravu. Srbija ima ugovore o duplom oporezivanju sa dosta zemalja. Tako da u proncipu ne bi treblo da se napalćuje PDV ako je recimo naplaćen u UK ili bi trebala da se naplaćuje razlika...između tamo plaćenog poreza i ovde...na žalost problem je što je ceo proces jako netransparentan kao i sve u ovoj zemlji...tako da u praksi svako može da radi šta hoće i kako hoće.
Nisi upravu, Srbija ima uogovore o duplom oporezivanju na dohodak i na imovinu, naprimer ako si drzavljanin Srbije i radis u Londonu placas njihov porez na platu i socijalno i ne moras da placas
isto to u Srbiji, ako imas kucu ovde ovde i placas porez na nju ne tamo. To apsolutno nema nikakve veze sa PDV-om, ali nisi duplo oporezovan jer VAT se odbija pri izvozu iz Uk van Evropske unije, druga je stvar ako engleze mrzi da ti odbiju VAT

Jel moze neko da me uputi na post gde se pominje pracenje posiljki? Nikako da ga nadjem...

Treba mi da pratim jednu posiljku iz USA i jednu iz Singapura. Znam da je bio neki univerzalni sajt (cini mi se da je imao broj 17 u sebi)...
A dobro bi mi dosla i android aplikacija (koju takodje znam da je neko pominjao), ali ja umesto da tada zapisem... :(

Koliko ostrascenih, nije ni cudo sto cemo uskoro biti zapecak afrike :)

Inace od moje konstatacije da ima problema sa uvozom nekih diagnostika, potvrdilo je vise njih isto, ali ne vi i dalje verujte likovima sa duplim nalozima kojima je jedini cilj zlonameran i klasican srpski da komsiji crkne krava :) (zato smo tu gde i jesmo)

Poslednja izmena:
Opet ti sa kravama. A prozivaš nas na državnim sisama da nam stane mleko. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno