Da, srpsko prezime. Ma neću da vratim pošiljku, ima da se svađam tamo sa njima, neću da me prave magarcem. Shipping oko 20$, a nije 10% carine nego 30%, stvarno su slepci ako me budu zakačili...
Trebao bi platiti samo PDV na tih 55$. Kad konvertujes tih 55$ u dinare pa dodas PDV na tu cifru izadje te cifra od 5664.97810692 dinara i plus postarina nasa kad ti postar donese to bi trebalo biti topotrebna mala pomoć... ako kupim jedan audio uređaj preko ebay-a za 55$+18$ shipping, to mu dođe oko 55evra, koliku carinu plaćam, kako, i da li se plaća još nešto dodatno? Ne mogu da nađem te stope i kako izračunavaju na je***** sajtu carine...
hvala na pomoci!
Sto da nePre neki dan dosao kurir i doneo mi nov Kompjuter. Ja obicno zaokruzujem kao neku malu cast, pa obicnom postaru dam po 100-tak din. Al ovo se pogodilo, nisam imao sitno, pa za Kurira ostalo samo 10 dinara.
Covek mi se 3 puta zahvalioSlabo ljudi danas ostavljalju bilo kakvu cast, pa daj sta das
![]()
jel' narucivao neko sa amazona, ovih dana ili nedelja?
vidim da medjunarodne posiljke idu preko us postal servisa, sto bi trebalo da iskljuci troskove spedicije (?).
narucio bih kindle, tako da bih platio pdv i carinu ali mi se nikako ne placa spedicija domacim derikozama.
jel' zna neko nesto vise?
ni meni nije najjasnije.
ja cu kindle pw2 kupiti u svakom slucaju, samo sto sam hteo da, ako vec moram, platim pdv srbiji, a ne nekoj trecoj zemlji.
izgleda da ce pare ipak dobiti treca zemlja.
@SlobaL, bile su promene, sve kako treba
Nego, sad se zalaufali nesto, juce mi stigao paket na carinu, danas vec krecce ka meni
![]()
Ja sam ukapirao da je uzeo paperwhite (oko 140$) i futrolu (oko 40$) plus poštarina oko 20$. Možda te to zbunilo? evo taj papir ako nisi video tamo link http://www.dodaj.rs/f/7/AZ/1q76KUa9/20131204155703.jpg . U svakom slučaju se slažem da je konfuzno.
Ja sam pw2 naručio iz Japana preko jednog od onih package forwarding sajtova. Sad ga čekam.
Bilo je ranije ima ljudi koji su javljali da UPS ne naplacuje spediciju, a bilo je onih koji su javljali da naplacuju . Izgleda da zavisi kome zapadne posao, jer UPS zastupa i AKS i jos neki, pa ko kod njih dopadne, tu nema nista besplatno.
I hvala tebi sto nam ostavi link do te jakne :dHvala na odgovorima. Receno mi je da sutra radi taj carinik, pa cu ga pozvati telefonom. Laknulo mi je sto nema vracanja kada se ulozi zalba, posto se najvise plasim da ne vrate jaknu u Englesku (ko ce mi u tom slucaju garantovati refund). Poslusacu savete, bicu fin, iako sam kao besan pas trenutno, pa sta bude..
Bilo mi malo neobično da tako brzo proleti kroz carinu, ovde sa NS carinarnicom bez 7 dana nema šanse da prođe, zato sam pitao. Možda je i uticaj Kinske nove godine, pa količina paketa koje stiže nije tolika kao u normalnim slučajevima.
I meni se juče pojavio paket od 24.01. da je stigao u Izmeničnu poštu, sad ću videti koliko je prolazno vreme.
I hvala tebi sto nam ostavi link do te jakne :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari