Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi zna li neko kako se stanje kad se naručuje roba u Hrvatskoj?
Jel im se uopšte carini roba iz UK?
A i iz USA?
Dal se naplaćuje PDV?
Naručivao bi ubuduće tamo pa reko da proverim kakva je situacija.

Jel ima neko ovakav zaglav mozda, paket ne mrda od 20og..znam da su im praznici ali stoji na otprema toliko dugo bez ikakve promene statusa do danas..

screenshot1.png

Ceka carinjenje, nista drugo. Svima sad kasne paketi po 15-20 dana ako procene da trebaju da klepe PDV ili carinu. Treba para za izbore, ***.

Da potvrdim za kasnjenje na carini, primio sam paket 28-og preko USPS-a. Proverio sam onda sa ovim njihovim naknadnim brojem za pracenje, stigao je kod njih jos 15-og. Inace je ocarinjeno. Tako da, naoruzajte se strpljenjem... Ocekujem sledece nedelje jos jedan paket i nadam se da ce se to ubrzati, ali mi se cini da ce ovo biti sve uobicajenije :(

Ti paketi još nisu ni krenuli, kamo sreće da se kisele na carini. Kod mene je isto stanje, jedino što stoji od 24.01.

Ih ja mislio da bestelujem nesto sa amazona.com kazu jeftinije dole..al kad vidim "kako je zavejana Srbija" batali:)

Meni mesec dana 2 paketa nisu ni mrdnula iz Guangzhou... Samo opsteneno sa kineskom postom posebno sad kad je Kineska nova godina najbolje je zaboraviti na pakete da ne bi bezveze gubili zivce

Ljudi zna li neko kako se stanje kad se naručuje roba u Hrvatskoj?
Jel im se uopšte carini roba iz UK?
A i iz USA?
Dal se naplaćuje PDV?
Naručivao bi ubuduće tamo pa reko da proverim kakva je situacija.

Kad se roba narucuje iz EU ne naplacuje se PDV, nigde unutar EU, HR je u EU pa tako da se ne naplacuje PDV iz UK u HR.
Jel ti posle ides u HR po taj paket? To ce te doci skuplje nego da platis PDV kod nas.

Da li je ovo ok ili ne ?

Na paket koji je ocarinjen i lepo pise da mu je vrednost u dinarima 4300 dinara dobio sam PDV koji jos iznosi 855 dinara... ?

Poslednja izmena:
To je to 20% od te sume je 855 dinara .

Nema zakona i nema pravila.

Ovako to nekako ide:

>Ako je paket preko 50$/50eur/50gbp (ni to nemora da znaci) sa sve postarinom (ili ako ne pise cena ili pise manja a oni misle da predmet kosta vise pa lupe njihovu neku cenu iz iskustva ili iz mozga), bice carina i PDV
>Ako paket nije preko 50$/50eur/50gbp bice PDV ako se neko cima da ga otvara, gleda, itd
>Sto manji paket po masi/zapremini manja sansa da neko otvara i da bilo sta naplati
>Kada ga otvore i da nista ne lupe (a lupe oko 20% znaci PDV ako ga otvaraju), 200din najmanje ima da platis tu njihovu "uslugu" tj. par santima trake zute postanske placas 200din +100din neka uplatnica nesto
>Kada stigne paket, ili odbijes ako neces da platis i posaljes zalbu (BESPLATNO), ili platis paket pa se posle zalis ali od toga nema nista i jos kosta.

Ova tema ili treba da se kao i jos neke teme otvara za datu godinu pa da se zove "Carina na posiljke 2014" ili da se edituje prvi post.
Nema smisla da novi clanovi citaju sa pocetka teme i situaciju od 2011 godine, pa posle kada pitaju osnovne stvari da se neki članovi bune jer ponavljaju 10 puta.

http://www.tmart.com/search.html?q=+HTM+M1
Stigao telefon danas,utisak je da je odlican za te pare,nema 1 gm ram nego 512, i ima 1gb rom memorije.
Placen je 60 dolara a procenjen na 65$ na carini.Nisam platio carinu,samo PDV placen.Odlicno proslo na carini,sreca moja sto je bio na snizenju jer je ovako vise i onda bi ovi na carini obracunali i vecu vrednost iako ne bi trebalo jer sam ga platio dosta manje.
Hvala jos jednom svima vama na pomoci!

Kad se roba narucuje iz EU ne naplacuje se PDV, nigde unutar EU, HR je u EU pa tako da se ne naplacuje PDV iz UK u HR.
Jel ti posle ides u HR po taj paket? To ce te doci skuplje nego da platis PDV kod nas.

Imam tamo rodbine pa će mi doneti kad bude neko dolazio.
Naručim lepo za 300,400 evra i nema brige oko carine kao u našoj lopovskoj državi.

Treba ortak uskoro iz Amerike da mi pošalje Chromecast i Nokia DT-900 bežični punjač. Na USPS Customs obrascu naveo sam tačne cifre koliko sam platio ove stvari, tačnije Chromecast 35$ i DT-900 25$, što je jelte skupa 60$. Pošto mi šalje fizičko lice, kolika je verovatnoća da zakačim carinu + pdv? Ne pada mi na pamet da im platim carinu, PDV možda, ali obe dažbine neće izvući od mene.

Teoretski ne bi trebalo da imaš problema, ali ipak je ovo zemlja Srbija.

Jel drugar ima srpsko prezime? Meni je proslo par posiljki koje je devojci poslala sestra (isto prezime), uglavnom sitne vrednosti. Samo ne razumem jedno, vratices posiljku zbog eventualnih 10% carine, pa koliko te shipping samo kosta??

Meni stigao danas onaj paket sto je zaglavljen bio od 20og. Vrednost 45$, samo otvaranje paketa 60din trazio pismonosa, tj dao sam mu 100din :D

Imam tamo rodbine pa će mi doneti kad bude neko dolazio.
Naručim lepo za 300,400 evra i nema brige oko carine kao u našoj lopovskoj državi.

Onda OK, to se naravno isplati. Nije samo u HR cini mi se da je u Nemackoj sve ispod 150 ojra ne placaju se dazbine, jeb kad budemo deo EU moracemo i mi da se prilagodimo njihovim pravilima, a do tada, ozezi po muvi, ajd pogodite ko je ovde muva :D

Meni stigao danas onaj paket sto je zaglavljen bio od 20og. Vrednost 45$, samo otvaranje paketa 60din trazio pismonosa, tj dao sam mu 100din :D

Da li je bilo nekih promena u trackingu tog paketa, ali je samo stajalo na onome "Otprema" i takvo stiglo do tebe?

Al si galantan, :D joke!!!

Sto da ne :D Pre neki dan dosao kurir i doneo mi nov Kompjuter. Ja obicno zaokruzujem kao neku malu cast, pa obicnom postaru dam po 100-tak din. Al ovo se pogodilo, nisam imao sitno, pa za Kurira ostalo samo 10 dinara.

Covek mi se 3 puta zahvalio :) Slabo ljudi danas ostavljalju bilo kakvu cast, pa daj sta das :D

Poslednja izmena:
Mali gestovi puno znače, ja uvek dam neki dinar poštaru nekad malo više nekad malo manje, ali zato čim stigne paket za mene on pozove telefonom da vidi da li sam kući i donese mi prvom paket pa onda ide u raznos. Takođe dešavalo mi se da nemam para trenutno kod sebe da preuzmem paket, nikad čovek reč nije rekao ostavi paket i kaže da mu donesem kada imam. A bilo je slučajeva gde je otkupnina bila i nešto preko 10ak hiljada dinara.

Jel drugar ima srpsko prezime? Meni je proslo par posiljki koje je devojci poslala sestra (isto prezime), uglavnom sitne vrednosti. Samo ne razumem jedno, vratices posiljku zbog eventualnih 10% carine, pa koliko te shipping samo kosta??

Da, srpsko prezime. Ma neću da vratim pošiljku, ima da se svađam tamo sa njima, neću da me prave magarcem. Shipping oko 20$, a nije 10% carine nego 30%, stvarno su slepci ako me budu zakačili...

Ne bi trebalo da imaš nikakvih problema sa pošiljkama iz ostatka sveta posebno US i EU tu su naši carinici pedantni, često i blagonakloni kod carinjenja. U većini slučajeva se desi da i pored fakture sa nešto većim iznosom puste paket bez dažbina. Ameri posebno a i EU prodavci neće da šteluju iznose tj. Retki su ti koji šteluju i uvek imaju odgovarajuću propratnu dokumentaciju tj. Fakturu u džepiću na samom paketu pa ne moraju ni da otvore... Dešavalo mi se x puta da pogledaju CN22 deklaraciju i po njoj urade uvoz i ako faktura stoji na paketu i vidno je obeležena zn zato što je x puta džep bio ne otvoren. Problem su paketi iz kine pošto samo mali broj pošiljaka ima realnu vrednost i tačan naziv robe koja je unutra.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno