Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao što rekoh na to sam stavio tačku i nemam nameru nikom da se pravdam. Sad da pređem na temu. To što ti kažeš sada ne pije vodu što se tiče zalbe na taj način. Carinicima posla preko glave, i sigurno neće da se javljaju svima na telefone i da pričaju ko sta da šalje.To što ti pričaš je bilo ranije kad nije bilo gužve na carini, i kad su se dokazi slali faxom, dok su paketi već bili kod njih.

Drustvo, ja sam vam ostavio brojeve telefona, mail i SVE od carinske unutrasnje kontrole, da ste iskoristili bil bi vam lakse i nebi vas drugi zezali sta i kako treba vec bi ste znali. Ljudi unutrasnja kontrola i sluzi zaq to, pa sad samo procenite, JA sam vam dao oruzije u ruku, a vi ako ste pametni(kao neko) vi ga iskoristite a ne samo da vam stoji u ruci. Jeb, ja vam pricam a neki mi se smeju(zna on ko je) a ustvari ja se smejem sve vreme i gledam kako ste naivni.... bar neki od vas.

Meni je paket stigao na carinu 22.1 i od tada stoji tamo. Ne bih se nervirao toliko da mi iz Kine nije stiglo tako brzo (poručio 12.1). Otac od mog drugara radi u pošti (neko više mesto) i on me je 'progurao' sutra stiže paket. Kaže mi čovek da je odmah pregledan, ali stoji tamo bezveze...

Drustvo, ja sam vam ostavio brojeve telefona, mail i SVE od carinske unutrasnje kontrole, da ste iskoristili bil bi vam lakse i nebi vas drugi zezali sta i kako treba vec bi ste znali. Ljudi unutrasnja kontrola i sluzi zaq to, pa sad samo procenite, JA sam vam dao oruzije u ruku, a vi ako ste pametni(kao neko) vi ga iskoristite a ne samo da vam stoji u ruci. Jeb, ja vam pricam a neki mi se smeju(zna on ko je) a ustvari ja se smejem sve vreme i gledam kako ste naivni.... bar neki od vas.

Ajd ponovi broj ne mogu da nadjem ...

edit:
Nadjoh "peske", stranu po stranu ...

P.S.
Jos da dodam da ako imas bilo kakvu sumnju u nekorektan rad carinika mozes da se obratis njihovom sktoru unutrasnje kontrole na telefon 011/ 311 73 10 rade od 8-16h, mozes i na 066/303-300 koji je dostupan non-stop 24h dnevno, a ako ne zelis da trosis pare ili ti inpulse evo ti i maila: [email protected]
A da ovo ne vazi samo za Nemanju vec za sve one koji imaju neki problem sa nekorektnoscu rada carinika.

Poslednja izmena:
Upravo mi stigao jedan YN622 okidac. Placen 39$, carina uzela za osnovicu 2109 din (sto mu dodje 24.50$ :)), od toga 20% za PDV, plus PTT troskovi 110 din... ispade 532 din. Ja vise nego zadovoljan :happy:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Jos je neko skoro pisao , da su mu drasticno podbacili u proceni foto opreme. Ne secam se tacno ko , ali valjda je Blic bio u pitanju. Njima to sve isto :) Dobro je da postoji neka oblast gde znaju da podbace.

Za sta sve nas covek trazi vezu.... :D

Ćale mog super drugara, a ne bih tražio da nije hitno.
Stigao paket jutros, u pitanju je torba za laptop koja je plaćenja 14.99$ a na paketu piše 20$ i nije carinjeno. Samo plaćeno otvaranje paketa 65dinara. Što se samo torbe tiče, ja sam oduševljen kakva je. Ovde kod nas se takve torbe kreću od 3500 pa na gore.

Nisi ni PDV platio ?

pa naravno da nije kad je "preko veze" carinjeno, "bezobrazluk" je sto su mu i pregled (otvaranje) naplatili, to se ne radi onima koji "preko veze" carine robu...

Verujem da kontrola radi svoj posao, jer sam čuo jednog carinika kako kuka i hoće da napusti, jer svako svakog špijunira.
Šta bi tek radili da nije tako!

Nije meni carinjeno preko veze, samo je poslat paket. Paket je stigao 22.1 i od tad svaki dan 11200 GPC. Pozvao drugara u subotu i ćale njegov mi rekao stiže paket u ponedeljak. Plaćeno je 65dinara otvaranje paketa i to je to.

Ma nema veze sta mi se pravdas, ovde se u Srbiji ionako sve zavrsava preko veze. Kad bih rekao da ja neke stvari ne zavrsavam lagao bih, ali ja ne lazem pa priznajem.
E sad verujem da nije samo tebi hitno, mada i meni kad je bilo hitno da idem zaustavnom linijom pa me snimio presretac, morao sam da zovem prijatelja da mi brisu to jer operatici u presretacu ne mogu da brisu, to se radi "gore".

Znam sta znaci hitno nemoj da brines, nego mi bilo smesno za sta se danas sve trazi veza. Srecno.

Ma nema veze sta mi se pravdas, ovde se u Srbiji ionako sve zavrsava preko veze. Kad bih rekao da ja neke stvari ne zavrsavam lagao bih, ali ja ne lazem pa priznajem.
E sad verujem da nije samo tebi hitno, mada i meni kad je bilo hitno da idem zaustavnom linijom pa me snimio presretac, morao sam da zovem prijatelja da mi brisu to jer operatici u presretacu ne mogu da brisu, to se radi "gore".

Znam sta znaci hitno nemoj da brines, nego mi bilo smesno za sta se danas sve trazi veza. Srecno.

Ma nema lutnje... Stajale su mi jedne patike skoro mesec dana, al mi nije predstavljalo problem pošto su letnje, a ko će sad da ih nosi?
Pozdrav :)

Ma nema lutnje... Stajale su mi jedne patike skoro mesec dana, al mi nije predstavljalo problem pošto su letnje, a ko će sad da ih nosi?
Pozdrav :)

Nisi ni PDV platio ?
Nije meni carinjeno preko veze, samo je poslat paket. Paket je stigao 22.1 i od tad svaki dan 11200 GPC. Pozvao drugara u subotu i ćale njegov mi rekao stiže paket u ponedeljak. Plaćeno je 65dinara otvaranje paketa i to je to.

Sta se odma primas, sve i da jeste ili da nije preko veze, ja se samo zezam sa situacijom i ne, ne radim u unutrasnjoj kontroli carine, policije, nisam denuncijant (profesionalni dousnik), jednostavno mi je bilo smesno cudjenje prethodnog forumasa da nisi platio pdv ... ;)

Poslednja izmena:
014-02-03 18:09, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-02-03 17:59, - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-02-03 17:01, 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-02-01 16:48, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-01-31 18:00, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-01-31 14:28, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-01-30 17:44, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-01-29 17:02, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-01-28 16:42, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-01-25 09:17, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-01-25 08:37, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2014-01-20 12:20, SE - SGSINN, Otprema

Zasto i danas ide telefon na carinu?

Sta je ovo u zadnje vreme sa paketima?
Na sve preko 20evra ne mase da klepe PDV!
Razmisljam da batalim totalno porucivanje sa neta!
Koja smo mi booolja drzava, sramota me je gde zivim!

Da. Po zakonu mogu da ti naplate PDV i na 2 evra . Do sad su tolerisali, i na veće sume lupali pdv, ali videli su da mogu i ovako. Carina ide preko 50evra.

Da ne listam temu..:) Jel narucivao neko sa Amazona.com USA (vrednost preko 100+) napr graficku neku kosta 500 na amazonu koliko kosta dok dodje do narucioca?
Da i sta se desava ako taj isti prozvod koji smo narucili nema u Srbiji kako lupaju onda harac??

Da ne listam temu..:) Jel narucivao neko sa Amazona.com USA (vrednost preko 100+) napr graficku neku kosta 500 na amazonu koliko kosta dok dodje do narucioca?
Da i sta se desava ako taj isti prozvod koji smo narucili nema u Srbiji kako lupaju onda harac??
Zavisi kako se isporucuje, tj vaze sva pravila koja su vec navodjena n puta.
Ako ide preko Amazona (Marketplace) racunaj na preciznu dokumentaciju i carinjenje po zakonu.

Sa Amazona racunaj na cenu , postarinu zavisno od tezine i velicine bar 30-40 $ , kada dodje ovde Spedicija oko 50 + , znaci moze da bude i veca, zavisi ko je Kurir spediter, PDV, na pravi racun 20 % i carina je valjda 1 % za delove komjutera, jer je redovan postupak.

Kada sve saberes vidi dal se isplati, mada ako ovde ne postoji takva, a bas ti ta treba, onda se uvek isplati.

Ja sam na primer nasao pre neki dan radnju koja salje od ex YU drzava za Bosnu i za Makedoniju, kako su njih odabrali nemam pojma . A prodaju Samsung tab 3 10.1 za 250 Eura plus skidaju PDV Nemacki. Postarina 20 Eura.

Znaci i kad bi poslali kod nas i da ne ide na ovu spediciju, koliko odbiju Nemacki, toliko naplate nas, plus carina i postarina, ustedeo bih citavih 15 Eura posle svih peripetija. Tako da ona Nemacka cena od 250 Eura i nasa od 310 se i ne razlikuju toliko jer ima dosta tih troskova.

Samo da pohvatam info kada se placa ta spedicija , dal je to vezano za visinu cene ili odakle se porucuje ?

^u zavisnosti da li ide preko nekog speditera kao sto je dhl, ups, tnt, fedex itd ili ide preko drzavne sluzbe, sve od nacina slanja zavisi.

Stigao paket jutros, u pitanju je torba za laptop koja je plaćenja 14.99$ a na paketu piše 20$ i nije carinjeno. Samo plaćeno otvaranje paketa 65dinara. Što se samo torbe tiče, ja sam oduševljen kakva je. Ovde kod nas se takve torbe kreću od 3500 pa na gore.
Sa kog sajta je naručena torba?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno