Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre 3-4 godine kada sam bio na moru, stiglo nesto u postu, ja naravno nisam tu, cekalo me 5 dana i pocela procedura za vracanje nazad u UK.
Kada sam dosao sa mora, proslo je ukupno 10 dana od kako je poceo da tece rok za podizanje, zovnem carinu, kazu poslali smo na aerodrom...
Zovnem aerodrom, kazu nije otisao paket, skidamo ga sa leta, sledeci dan u posti podignem paketic.
Bitno je imati tracking number, okrenes par telefona i sve kul.

E danas konačno stigao telefon, koji je bio na carini od 15.01. To što sam čekao nije bio problem, već je problem obračunata carina na tel. Koji sam platio 50 evra. Oni su obračunali da vredi 150usd,i stiglo da platim 4070 din. Carinu+pdv. Lopovi!

Lud si sto si primio, trebao si da ga vratis na ponovno carinjenje uz izvod banke sa skinutim iznosom na tekuci.

Zna li neko koji je postupak za zalbu? Jel se napise neka izjava u posti i molba za ponovno carinjenje i posalje nazad sa fakturom?

To je normalno, u poslednje vreme. Džabe ih zoveš. Zvaćeš ih kad ti lupe carinu :-D

Јел нашао неко телефон од ГПЦ 11200 царине? Пакет ми стоји тамо 8 дана, па хоћу да их зовем.
Meni od 16.01. stoji, preterali su. Još je pošiljka iz civilizacije sa urednom dokumentacijom i markirana kao priority.

Зато ја и хоћу да их зовем, нек наплате царину боли ме уво само да ми дају пакет. А јел бар неко зна јел ГПЦ 11200 пошта или царина?

Moja dva telefona su konacno danas poslata sa carine. Da napomenem da tamo stoje od 17-og. Jos da vidimo koliki je harac.

^dva si uzeo u okviru jedne porudzbine ili su kao dve porudzbine sa totalno 2 razlicita mesta ?

Зато ја и хоћу да их зовем, нек наплате царину боли ме уво само да ми дају пакет. А јел бар неко зна јел ГПЦ 11200 пошта или царина?

Ali oni carine na specijalni način :) Ako nemaš originalan račun uz paket. Mogu da te obraduju sa recimo 70% carina i pdv. Kako? Lepo, umesto da računaju realnu cenu od 50 evra za telefon na primer, oni lepo stave 110 evra. I umesto 33% naplate ti 70%. Tj. umesto 1200 din. za pdv, oni ti lepo naplate carinu i pdv preko 4000 din.

Ljudi, ja sa ovog sajta ne mogu da narucim, cak ni sa drugom karticom: www.nutri-verse.com
Izbacuje mi: This transaction has been declined.
A na obe kartice sam imao visestruko vise para od potrebnih (mada su u evrima, a sajt naplacuje dolare, ako je to vazno...). Kartice su iz Intese, jedna glasi na brata (Visa Electron), a jedna na mene (Internet kartica).

Pomagajte

P.S. Vidim da pod opcijama placanja ima:
1. Credit Card / Debit Card Checkout
2. Money Order

Sta je "Money Order"? Da li je neko koristio? Da probam mozda to... vise stvarno ne znam :(

Ljudi, ja sa ovog sajta ne mogu da narucim, cak ni sa drugom karticom: www.nutri-verse.com
Izbacuje mi: This transaction has been declined.
A na obe kartice sam imao visestruko vise para od potrebnih (mada su u evrima, a sajt naplacuje dolare, ako je to vazno...). Kartice su iz Intese, jedna glasi na brata (Visa Electron), a jedna na mene (Internet kartica).

Pomagajte

P.S. Vidim da pod opcijama placanja ima:
1. Credit Card / Debit Card Checkout
2. Money Order

Sta je "Money Order"? Da li je neko koristio? Da probam mozda to... vise stvarno ne znam :(

Mislim da je Money Order fazon Plaćanje pouzećem i da ne važi za slanje van US. (ako lupam neka me neko slobodno ispravi) :)
Valuta sigurno nije u pitanju jer karticom možeš plaćati kupovine za bilo koje valute, banka ti to konvertuje automatski.
Postoji mogućnost da ti odbija sajt transakciju ako ti je kartica iz nekog razloga blacklisted or something, ali pretpostavljam da nije to u pitanju.
Uvek možeš da proveriš sa bankom, a ako ti oni kažu da je sve u redu i da nije do njih, kontaktiraj podršku sajta, I guess...

nisam siguran da se sa visa elektron moze kupovati preko neta, ispravite me ako gresim.

Ma payoal prekjuce skinuo sa obre, a ovaj sajt ne moze...
Sa Visa Electron placano 3 puta na sportdirectu.

Nije kartica blacklistovana. Ukupbo koriscena 5-6 puta, a druga samo jednom.

Stvarno ne znam sta da radim :(
A hitno mi da narucim...

@Seizmos
Uzeo sam dva telefona sa Ebe stora, ali jedan za drugara, drugi za mene. Isporuka na tazlicite adrese i u posebnim paketima.

Poslednja izmena:
Glavni postanski centar 11200 je posta ali u okviru same poste imas carinu pa tako da je tvoj paket na carini u zgradi poste u Savskoj 2.

Ma payoal prekjuce skinuo sa obre, a ovaj sajt ne moze...
Sa Visa Electron placano 3 puta na sportdirectu.

Nije kartica blacklistovana. Ukupbo koriscena 5-6 puta, a druga samo jednom.

Stvarno ne znam sta da radim :(
A hitno mi da narucim...
Pojedini sajtovi imaju ograničenje u smislu da prihvataju samo kartice izdate na odredjenom geografskom području (zavisno od VISA regije), tj verovatno prihvataju samo kartice izdate na teritoriji Severne Amerike ako je američki prodavac u pitanju.

Stigla oba telefona. Lenovo A516. Placeno 2800 din. I prijatno iznenadjenje za Red rice. Procenjen na 120USD i placeni troskovi postaru 3350 din. SVe u svemu zadovoljan.

Mislim da je Money Order fazon Plaćanje pouzećem i da ne važi za slanje van US. (ako lupam neka me neko slobodno ispravi)
Money order je slanje novca servisima tipa Western Union. U principu treba ga izbegavati posto u slucaju da te prodavac zezne nije moguce povratiti novac.

Stvarno nisu normalni, ja sam kupio filter za kompresor http://www.ebay.com/itm/AFR-2000-Ai...arts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item417c0d00ed platio sam ga 11 dolara a Ćirilović Snežana procenila na 50 dolara , nije puno pogrešila ,
danas mi je stigao još jedan paket plaćen 14 dolara a Miščević Radmila procenila na 30 dolara a pre toga mi je Evica vratila paket koji nisam smeo da kupim.
Ja mislim da je ovo odvikavanje od kupovine , nemam ja živaca za ovo :-(

Da li je nekome prosao paket carinu danas, zna li neko do kog datuma su stigli na carini.

Meni je paket stigao na carinu 17. januara , ocarinjen juče 27. a danas sam dobio.

Situacija u kojoj sam se ja našao... Verovatno i mnogi... Već 10 dana carina vrti istu informaciju 11200'otprema... Očigledno da su odlučili da rade kao u DRŽAVNOM POSLU... Predmet Kornjača Rade iz 82 se rešava... Takav odgovor maltene sam dobio. Javio se neki carinik i bio začuđen odakle mi broj 0113643057... To je direktni broj carine i oni prave problem. Dok ostali uvoze robu na milione bez plaćanja ičega... Tako sam ja odlučio da počnem da naručujem po jedan šrafciger u paketu i ništa drugo... Telefon koji sam naručio procenjen je na duplu cifru lenovo a390... Obrayloženje carinika: PO SAJTU.
Ne znam samo kom!!!
Moja greška priynajem rekao je kad sam zvao i pitao zašto je tako, dobio sam odgovor da nisam trebao da prihvatim i da pošaljem zahtev da se ponovo carini... U pošti se popunjava. Sad čekam drugi Telefon već 2 meseca jer naša bajna carina misli da ćemo državu da oštetimo kao tajkuni!!! Selim se prvom prilikom odavde ako uspem jer mi Evropa nikada nećemo biti!!! Na žalost.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno