ljudi koga vi *****avate?!
nemanja slazem se i ovde je isla prica koju ti vrtis a koju sad svi obrcu naopacke, znaci do sad je bilo price bas ovde da roba do 50e ne podleze carinjenju, sto znaci 1-50e+PDV, preko 50e+PDV+Carina(vrednost robe+shipping).
ta prica je ovde isla i svi su podrzavali. odkud sad svi terate na tu stranu da ako shipping i vrednost robe zbirno prelaze 50e se placa carina?
sto znaci nemanja da ces platiti na tih 35e SAMO PDV! naravno pod uslovom da ti taj invoice ne napravi problem, ali kapiram da ako odneses SS sa ebay-a ili odakle god, gde je tacno razdvojena vrednost robe od carine, a zbirno se slaze, neces imati problema. naravno ovo je sve teorija, i onako kako bi trebalo da se odvija, sad mozda moze tamo neko da izmisli da ti se ne slaze nesto il sta vec....
inace stizale su mi patike (2 para), kolegi sa posla bas juce kopacke, ukupna vrednost preko 50e, i meni jedna majca ukupna vrednost oko 17e, naravno kad kazem ukupna vrednost mislim roba+shipping, ni kolega ni ja nismo platili ni dinara. Patike (jedne od ova 2 para), koje su mi stigle 15ak dana pre nove godine platio sam 266din pregled paketa i one gluposti, a ukupna vrednost je bila malo ispod 90e. Takodje drugarici sam narucio cizme iz nemacke, isto ukupna vrednost tipa ~80e, 266din globa. Nema potrebe da strahujes, dobru racunicu si izveo, sem ako te bas ne potera.
Pozdrav