Kad se telefon ne primi i posta ga vrati na carinu,sta onda?je li mene zovu da posaljem izvod iz banke i pay pall racun da vide ili sta se desava?
Da li ce mi (pored PDV-a) doci i carina na posiljku ciji je isnos $35.09 (cena paketa) + $40.99 (cena isporuke)?
Buni me sto su mi poslali PayPal invoice na kome stoji samo:
![]()
Da li to tako ide, i da li ce proci bez carine, a PDV udaren na ovih 35.09$ a ne na celokupni iznos?
Ili bi mozda mogao da im trazim novi invoice gde bi bila jasno naznacena cena paketa, kao i cena isporuke?
Ne znam kako sve ovo ide...
Treba da budeš brz. U danu kada ODBIJES paket (ili najkasnije sutra dan), ideš u lokalnu poštu gde je poštar vratio paket. I kažeš tamo da hoćeš da se žališ na visinu carine na paket. I onda ti oni kažu da uplatis taksu od 420 din. Kada uplatis, sa tom priznanicom i dokazom sa realnom cenom paketa (izvod iz banke i skineš screenshot gde se vidi koliko si platio proizvod). I uz sve to napišeš žalbu tipa. Žalba na visinu procene carine itd.. Na žalbi na kraju napišeš br. Pošiljke i potpišeš se.
1. UPLATNICA KAO DOKAZ DA JE PLACENA TAKSA
2.IZVOD IZ BANKE I SCREENSHOT GDE SE VIDI CENA PROIZVODA
3.NAPISANA ŽALBA
I sve to predajete u pošti, i oni sve to šalju sa paketom ponovo na carinjenje. To se naravno čeka do 30 dana.
Ma stvarno lese.
I ja cekam neki telefon pa ste me sad uplasili.
Jel nekom ko se do sada zalio uvazena ta famozna zalba?
Mozda me nisi razumeo.Obračunava se na ukupnu sumu sa postarinom: (proizvod+poštarina +20%pdv)+10%carina. Iz toga sledi (76+20%)+10%=91.20+10%=100.32USD ili oko 8500din. :-D
Mozda me nisi razumeo.
Cena proizvoda je ~35$ (sto je ispod granice od 50€ za udaranje carine), pa bi u tom slucaju trebalo da dodje samo PDV od 20% i to na cenu proizvoda, a ne na cenu proizvoda+isporuka. Sto znaci da bi trebalo da mi samo udare 20% na ~35$.
A mene buni ovo sto mi na invoice-u ne pise da je cena robe ~35$, a cena isporuke dodatnih ~40$. I sad, ako ovi na carini vide da stoji samo tih 76$, oni ce racunati da je to cena robe (a ne cena robe + cena isporuke) i onda ce doci PDV na SVE (i robu i isporuku), plus carina (opet na sve). A ja nikako necu moci da dokazem da to nije tako, jer mi na invoice-u pise samo ukupna cena.
Zato sam pitao, da li da im trazim da mi u PP invoice-u napisu sta je cena robe, a sta cena isporuke? Da li je to uopste tehnicki izvodljivo od strane PayPal-a?
Jeste, ali ako cena paketa prelazi 50€, sto u ovom slucaju nije slucaj. Pa i nema osnove za udaranjem carine, nego samo PDV-a, zar ne?pdv i carina se naplacuju na zbirnu vrednost proizvoda i postarine, milion puta receno.
Pa ni sa drugih sajtova kada narucujete ne placate carinu ako vam je cena paketa ispod 50€. U tih 50€ ne ulazi cena isporuke (makar ona bilo i dodatnih 100€).
Kakav zakon. Ko još ovde radi po zakonu. Carinici?
Здраво свима, планирам да наручим слушалице преко ибеја, коштају $30.80 а испорука је $16.80. (Укупно $47.6. Да ли бих морао нешто додатно да плаћам или је то све? Слушалице су из Јапана ако је битно.. Хвала унапред![]()
Zar nije bilo po zakonu da:
Ako cena robe (bez isporuke) ne prelazi 50€ onda se udara samo PDV od 20%.
A ako cena robe (bez isporuke) prelazi 50€, onda se placa carina od 10% (na cenu robe + cenu isporuke), a onda na sve to PDV od 20%
Zar je to promenjeno? I ako jeste, kada?
Nema od nove godine su izmislili svasta ja sam bio svedok da su PDV naplatili na posilku od 30$... Carina(mafija) je od nove godine izmislila nesto novo... niko to vise ne razume niti se trudi... bolja ti je varijanta ako odlucis da se zalis da posilku od postara ne primis kao da nisi bio kod kuce pa da iskoristis 5 dana fore dok lezi na posti da skupis dokumentaciju za zalbu pa pravac posta:smash:
Ma stvarno lese.
I ja cekam neki telefon pa ste me sad uplasili.
Jel nekom ko se do sada zalio uvazena ta famozna zalba?
Nema od nove godine su izmislili svasta ja sam bio svedok da su PDV naplatili na posilku od 30$... Carina(mafija) je od nove godine izmislila nesto novo... niko to vise ne razume niti se trudi... bolja ti je varijanta ako odlucis da se zalis da posilku od postara ne primis kao da nisi bio kod kuce pa da iskoristis 5 dana fore dok lezi na posti da skupis dokumentaciju za zalbu pa pravac posta:smash:
Mozda me nisi razumeo.
Cena proizvoda je ~35$ (sto je ispod granice od 50€ za udaranje carine), pa bi u tom slucaju trebalo da dodje samo PDV od 20% i to na cenu proizvoda, a ne na cenu proizvoda+isporuka. Sto znaci da bi trebalo da mi samo udare 20% na ~35$.
A mene buni ovo sto mi na invoice-u ne pise da je cena robe ~35$, a cena isporuke dodatnih ~40$. I sad, ako ovi na carini vide da stoji samo tih 76$, oni ce racunati da je to cena robe (a ne cena robe + cena isporuke) i onda ce doci PDV na SVE (i robu i isporuku), plus carina (opet na sve). A ja nikako necu moci da dokazem da to nije tako, jer mi na invoice-u pise samo ukupna cena.
Zato sam pitao, da li da im trazim da mi u PP invoice-u napisu sta je cena robe, a sta cena isporuke? Da li je to uopste tehnicki izvodljivo od strane PayPal-a?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari