Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje su isle preko USPS First Class International Mail, preskocile okean do nase carine za 3 dana (ili ih bar uneli u komp 3. dan od odlaska), samo mi nije jasno zasto bi menjali, ovo je prva posiljka kojoj mi menjaju broj a mozda je 5. otkako sam uzeo PP (ne kupujem sicu od kineza svaki dan)...

Meni se juče prvi put desilo da mi stigne paket(ić) iz HK koji nije ni bio na carini. Nisam imao tracking za njega, pošto prodavac na Ebay nije nudio tu opciju čak ni uz doplatu, eto - isplatio mi se rizik (mada je i vrednost bila mala, 5$). S obzirom da su mi do sad na sve pošiljke naplatili PDV, a mnoge i precenili (čitač kartica plaćen 1$ sa sve trackingom, npr. procenili na 5$), pade mi na pamet mogućnost da neregistrovane pošiljke ne idu na carinjenje... Kolika je mogućnost za tako nešto, da li je neko ovde poručivao bilo šta bez trackinga i kako su vam takve pošiljke prolazile?
PS. Novosadska carina je u pitanju.

Procitaj 5. post pre tvoga. Ima covek dva paketa bez pracenja sa Ebay-a i islo na carinu, na otvaranje i traze mu neke papire za jedan od ta dva paketa.

Jedino ako ne verujes u Zeljkove postove. Mozda sam ja Naivan, ali sve mu verujem.

Pa posiljke u obliku pisamceta onog manjeg, ce uglavnom proci bez provere ako ne napipaju nista strasno u kovertici... to jedino znam da moze proci bez PDV-a

S obzirom da su mi do sad na sve pošiljke naplatili PDV, a mnoge i precenili (čitač kartica plaćen 1$ sa sve trackingom, npr. procenili na 5$), pade mi na pamet mogućnost da neregistrovane pošiljke ne idu na carinjenje... Kolika je mogućnost za tako nešto, da li je neko ovde poručivao bilo šta bez trackinga i kako su vam takve pošiljke prolazile?

Rekao bih da to nema veze. Stigla mi je glava za stativ iz Koreje vrednosti nekih 55$ sa trackingom. Nije mi naplacena carina, samo PDV.

Isto tako, zonerica, mala vrednost (ispod 2$). Dodatno sam platio tracking 2$ i naravno, nista mi dodatno od nasih nije naplaceno.

Bilo je jos slucajeva... nema veze tracking sa carinjenjem.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Pa da nema pracenje , a ni velicina koverta nista sa carinom.

Ja sam u ponedeljak dobio citac kartica koji ima po mojoj proceni oko 5-10 grama. A Ludi Kinezi stavili u onu Zutu kovertu 25 X 30,5 centimetara !!! Ja veci koverat u zivotu nisam video. Bila neka akcija, pa sam na 2 $ dobio pracenje, a Ludaci na koverti napisali 10 $ !!!!!!

Carina kada je ispipala koverat, verovatno su mislili da je prazan :D Udarili pecat da ne podleze carini.

Poslednja izmena:
To me malo nervira kod Kineza. Sitnice od 1-2-3$ stavljaju u zute koverte gde je unapred odstampano da je gift i da je vrednost 8$.
Lako se desi da prodje bez carine, ali ako carine onda carine na 8$, pa ako paket preuzme neki ukucanin koji nije upucen onda uzmu priblizno i 250 dinara za pdv+otvaranje+45 posti.

Koji su ovi carevi, paket koji sad cekam je na carini, i NIJE mu menjan broj... :d

E kod mene nije ni valutu ubola ili je sama vrsila losu konverziju. :) Uglavnom dobio sam zenu danas na kraju, preko telefona je bila jako ljubazna uz primedbu da niko ne zove da se zali kad mu prodje paket bez carine. Rekla mi je da dodjem u sredu licno pa cemo zajedno da vidimo na osnovu cega je ona procenila tu vrednost jer sve ima u nekom svom zapisniku i navodno ona ne lupa cifre vec sve moze da obrazlozi. Vrlo verovatno cu otici tamo u sredu pa cu da javim sta je na kraju ispalo.

Da se nadovezem, bio sam juce na carini i pricao sa zenom koja je i uzivo bila ljubazna. :) U glavnom, posto sam narucivao neku garderobu, dobio sam gratis neki sal i kapu koji mi iskreno i ne trebaju al stavili su ih u paket i zbog toga je zena procenila paket na 2000 din vise nego sto treba odnosno lupila je cifru. Na moju konstataciju da na paketu ima nalepnica sa cenom, ona mi je rekla da to ne uzimaju kao validan podatak vec samo racun ako se nalazi u paketu. A za valutu su uzeli evro umesto funte zato sto je paket isao preko Belgije pa oni obicno uzmu valutu zemlje iz koje je paket stigao?! Dobio sam i primedbu da se moje ime cesto tamo provlaci i da cesto narucujem. :) I rekla je jos da oni 70% paketa pustaju da prodje bez carine i poreza.

Meni danas stigla žuta koverta iz Kine, paket kupljen 12.10, predat na poštu 13.10, izašao iz Kine 27.10. i tek sad stigao... Gde je bio, šta je radio, ne znam. Ne podleže carinskom pregledu, ništa nije naplaćeno.

Moze pomoc.

Pojavilo mi se ovo na truckitonline: 18.12.2013 06:55 Local mail tracking, pre toga je bilo 28.11.2013 01:00 Order in transit...
E sada, posto se TN zavrsava za SE, da li ovo Local mail tracking znaci da je tek stiglo u Svedsku? Ako je tako, kakva su iskustva sto se tice duzine putovanja jos od Svedske do nas? ;) Hvala

09.10.2013. baterija za fotoaparat i jos je nema... a kada ce ne zna se, ni da li ce... refundirali juce kinezi ... cekam je jos pa ako stigne do 15-20 januara '14. necu narucivati drugu...

Zadnji paket sa 20 srafova mi je vracan skoro nazad za kinu jer naravno nisam imao uvoznu dozvolu za paketic od 50 grama I 20 srafova plasticnih unutra vrednosti 4$, naravno pogadjate Jovica je umesao prste, zalim se ja odmah dobijem refund, opet porucim od istog coveka isto, on odmah posalje 7.12 I ja danas dobijem na kucnu adresu sa 0 din kao sto je I trebalo da bude prosli put.

09.10.2013. baterija za fotoaparat i jos je nema... a kada ce ne zna se, ni da li ce... refundirali juce kinezi ... cekam je jos pa ako stigne do 15-20 januara '14. necu narucivati drugu...
Generalno je problem sa baterijama iz Kine, jer ih odbijaju prevoznici, zbog bezbednosnih razloga (sadržaj nikl-kadmijum ili sl.).
Meni su, za naručenu i plaćenu bateriju za lap-top, na Ali express, tri puta menjali tracking broj, preko Singapure post, preko Hong Kong post i preko China post, i na kraju sam, posle višt od 60 dana, otvorio prigovor da mi pošiljka nije stigla, pa su mi vratili novac.
Dakle, loša iskustva sa naručivanjem baterija iz Kine...

Moze pomoc.

Pojavilo mi se ovo na truckitonline: 18.12.2013 06:55 Local mail tracking, pre toga je bilo 28.11.2013 01:00 Order in transit...
E sada, posto se TN zavrsava za SE, da li ovo Local mail tracking znaci da je tek stiglo u Svedsku? Ako je tako, kakva su iskustva sto se tice duzine putovanja jos od Svedske do nas? ;) Hvala

Idi na njihov sajt imaš detaljnije podatke,
http://www.posten.se/en
Nemoj da se štrecaš ako u jednom trenutku izgleda kao da se vratio u Švedsku, to je redovna pojava. Mislim na izgleda kao da se vratio a ne stvarno vratio.

Poslednja izmena:
^
Jos nista mi ne pokazuje tamo.
Vazi, hvala ;) Valjda ce se pojaviti uskoro.

Jel ista osnovica za racunanje nameta i za kupovinu tableta? Razmisljam da narucim ovi dana Galaxy Tab 3 8.0 iz UK (preko eBay-a). Ocekujem cenu oko 150e plus 13e dostava sa pracenjem.

Za tablete imas jos 10-tak dana da iskoristis dok im je PDV 8 % . Od nove godine ide na 20 % , e sad naravno pitanje je dal to moze da ti stigne iz UK za 10 dana.

Znaci ide pdv od 8% + carina? Ako ne cepe neku njihovu cenu (mada ce biti racun u paketu), meni se isplati i sa 20% pdv-a.

Sve to narucim iz UK pracenom postom (RM Intl. Signed-for) stize na carinu u roku od 4-5 dana max (RoyalMail garantuje) i tako je uvek.

Meni je stigao tablet iz Kine i nisu mi naplatili ni carinu ni pdv.

Trebao bi pozvati carinu da se zalis, ipak nije u redu da ne rade po propisima I tebi ne naplate nista.

Da li neko zna broj carinske ispostave u NS na koji se neko javi,jer sam cele prosle nedelje neuspesno zvao 2 broja? Na 021 469 133 i 021 4807 206 se niko ne javlja,a moram da ih pitam da li treba da im dostavim racun jer su mi racunali osnovicu za pdv dosta vecu nego sto jeste.Hvala.

Idi na njihov sajt imaš detaljnije podatke,
http://www.posten.se/en
Nemoj da se štrecaš ako u jednom trenutku izgleda kao da se vratio u Švedsku, to je redovna pojava. Mislim na izgleda kao da se vratio a ne stvarno vratio.

Evo pojavilo se i kaze: Försändelsen har lämnat Direct Link's utrikesterminal för vidare transport till utlandet

Poslali Svedjani prema meni koliko vidim ;)

A i primecujem da onda ovaj sajt truckitonline.ru ispadne najbolji za pracenje. Jer tamo sam imao podatke kada je krenuo iz Singapura a dole jos 2 tabele imaju koje su vezane za Svedsku postu i za nasu postu. I cim se pojavio paket na sajtu Svedske poste odmah sam to video i na truckitonline i pretpostavljam da ce i u tabeli nase poste da se pojavi kada stigne pa ne moram proveravati na nasem sajtu posebno ;)

Da li neko zna broj carinske ispostave u NS na koji se neko javi,jer sam cele prosle nedelje neuspesno zvao 2 broja? Na 021 469 133 i 021 4807 206 se niko ne javlja,a moram da ih pitam da li treba da im dostavim racun jer su mi racunali osnovicu za pdv dosta vecu nego sto jeste.Hvala.

Ja sam znao samo za ovaj prvi i javljali su se nekada. Zovi ujutro, oni valjda rade od 7. Popodne ne rade.

Evo ti telefon i glavne carinarnice u carinskoj ulici, slucajnog li naziva :) pa od njih trazi telefon postanske ako i dalje ne budes mogao da ih dobijes.
+381 21 421 388

Poslednja izmena:
Da li vama stizu paketi iz kine na vreme?
Meni je ranije stiglo skoro sve uglavnom u roku od mesec dana ali sada sve kasni i to dosta, pa imam neke stvari koje cekam skoro tri meseca.
Da li je to samo kod mene slucaj ili se to i vama desava?

Ja sam znao samo za ovaj prvi i javljali su se nekada. Zovi ujutro, oni valjda rade od 7. Popodne ne rade.

Evo ti telefon i glavne carinarnice u carinskoj ulici, slucajnog li naziva :) pa od njih trazi telefon postanske ako i dalje ne budes mogao da ih dobijes.
+381 21 421 388
Hvala puno,probacu u ponedeljak ujutru.Nisam znao da ne rade popodne,vidim na sajtu carine da carinske ispostave rade do 16h valjda,ali eto ne cudi mi to sto kazes :D

Rekord stigao mi posle 3 meseca prosle nedelje jedan paket, a sa druge strane juce mi stigao jedan preko SG posta za 8 dana i to je rekord.

Moze mala pomoc,sta bi trebao da znaci ovaj status posiljke na nasoj posti?
02.12.2013. CN-200237

Bruce Lee lazov me ubedjuje da je poslao jos 15.11. Aliexpress je u pitanju.
Imao sam jos tri posiljke i sve stigle za 15-25 dana

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno