Kaži mu da ima 2 dana da ti pošalje predmet ili ćeš tražiti refund i dati mu negativnu ocenu i da vidiš kako će da trči do pošte i još će da pita jesi li za kaficu dok čekaš![]()
Pa jos nisam platio jer ne znam koliki je shipping fee. Smaram svaki dan ali nesto ne ide......
To moze da bude nezgodno, jer on moze da odvali cenu koju hoce . Veliki je to rizik , tako kupis nesto a ne znas kolika je postarina. Ima onih koji ne zele da salju na drugu adresu osim one koja je na paypalu. Sve zavisi od prodavca.
To moze da bude nezgodno, jer on moze da odvali cenu koju hoce . Veliki je to rizik , tako kupis nesto a ne znas kolika je postarina. Ima onih koji ne zele da salju na drugu adresu osim one koja je na paypalu. Sve zavisi od prodavca.
Tu on nesto muva. Ako je u pitanju ebay-ov sistem global shipping , onda tu nas nema. Ima i Slovenija i Rumunija, ali nas nema. Ne treba to mesati sa www.glship.com/, vec je pre par meseci Ebay uveo to kao opciju, ali medju drzavama koje su podrzane nas nema.
Evo ti Ebay link o tome http://pages.ebay.com/help/sell/shipping-globally.html iz njihovog help-a pa idi na Eligible countries i pritisni da prikaze sve podrzane drzave. Tako da jos vidi sa jim na sta on to misli. Posto ti nije obezbedio informacije unapred, pokazi i ti njemu malo " zube" pa trazi da ti posalje sa USPS-om. jer ti je to najjeftinije. Naravno zavisi i do gabarita samog predmeta , kolika je velicina i tezina , njegova ??
Zdravo ljudi, listam malo ovu temu al nije mi baš potpuno jasno koliko se šta plaća.
Koliko sam ukapirao, plaća se carina na cenu proizvoda+shipping, pa se na tu ukupnu sumu obračunava PDV?
Ajde ako nekog ne mrzi da mi pojasni koliko bi mi tačno izašao Kindle sa Amazona koji je nekih 120e (uračunat shipping & handling).
Znači na tih 120e mi ide
- 15% carina (tako?) - 18e, ukupno 138e
- pdv (8 ili 18%?) na ovih 138e - 11e ili 25e
---
ukupno 149e ako je 8% pdv, odnosno 163e ako je 18%
Jel to to ili se još nešto tu dodaje?
Hvala![]()
Zdravo ljudi, listam malo ovu temu al nije mi baš potpuno jasno koliko se šta plaća.
Koliko sam ukapirao, plaća se carina na cenu proizvoda+shipping, pa se na tu ukupnu sumu obračunava PDV?
Ajde ako nekog ne mrzi da mi pojasni koliko bi mi tačno izašao Kindle sa Amazona koji je nekih 120e (uračunat shipping & handling).
Znači na tih 120e mi ide
- 15% carina (tako?) - 18e, ukupno 138e
- pdv (8 ili 18%?) na ovih 138e - 11e ili 25e
---
ukupno 149e ako je 8% pdv, odnosno 163e ako je 18%
Jel to to ili se još nešto tu dodaje?
Hvala![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari