Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2 komada istog prolazi ... 3 već oće da zezaju ... 4 nema šanse da puste.

2 komada istog prolazi ... 3 već oće da zezaju ... 4 nema šanse da puste.
Nije pravilo ja nikada nisam imao problema naprimer sa servoima da sastaviš jedan RC model aviona treba ti minimum 4, a moze i do nekih 9 i više komada. Više puta poručivano preko 4 i do sada nije bilo nikakvih problema.

Jel se pricalo o tome koliki je to tacno "broj za dalju prodaju"? 10,20,30,50 kom. nekog artikla?
Neko je ranije pisao da su mu tražili dozvolu za uvoz za 3 folije za iphone (po par dolara komad); meni danas stigle 3 iste baterije za DSLR bez ikakvih problema... pravilo je da nema pravila. Nažalost :/
(ja bih tako rado poručio za 100eur sa SD, umesto što cinculiram u pola eura da dođem što bliže 50, ali.... stisni pa naruči preko toga :D)

Sad negde pročitah za SD, da treba odabrati € i da će krajnja cena biti u € (iako je na samom sajtu cena ista u € i £). Ja kad sam naručivao, vrteo sam € i £ i na kraju ispade u funtama i 20 % skuplje :S:

Dva dana paket sa SD.com stoji u Lidsu, a naručen u utorak oko podne. Nadao sam se da će da stigne do sutra, ali... brate Murate

Naravno, ono gore sam napisao za slučaj da otvaraju i vide ..... ako i ne otvore i ne vide da ima 5 ili 10 komada nečega ISTOGA, naravno da neće praviti problem.

El pisali ljudi ovde da ih cimali za 3 iste silionske futrole .... ?!?

Jel se pricalo o tome koliki je to tacno "broj za dalju prodaju"? 10,20,30,50 kom. nekog artikla?

Tada kada se javio covek da su mu za 3 razlicite maske za iphone (mislim da je RingeRaja) trazili dozvolu, mislim da je bas tada neko postavio link do propisa gde pise da je od 3 ista proizvoda pa navise potrebna ta dozvola. Ne mogu da nadjem taj post pa me nemoj drzati za rec.

Dva dana paket sa SD.com stoji u Lidsu, a naručen u utorak oko podne. Nadao sam se da će da stigne do sutra, ali... brate Murate

Računaj da kad krene, brzo je tu. i meni tako, u 22.42h je otpremljen iz Leedsa, sutra u 12.05 otpremljen iz DHL Beograd, nekih 13 sati.

A sam paket sam dobio nakon 24h od otpreme iz BG.

i meni stoji već drugi dan, poslednja vest, "preuzeo kurir"

Meni juce stigle narukvice neke za koleginicu, 5 istih komada u sanduce

Narucio bih patike sa SD, pa me zanima koliko sve to ispada. Da li je limit sa postarinom (pise za srbiju da je 11,99e) 50 ili 70 po posiljci? I da li ide regularnom postom ili kurirskom sluzbom, i ako je kurirskom sluzbom da li se naplacuje spedicija paketa dodatno? Hvala unapred.

Pričali smo o tome već, nema 100 strana.

EDIT: Koji tip i broj patika ti treba?

Poslednja izmena:
Pronasao sam neke Nike za 45e, kod nas su 10k. Imam Nike tako da velicina nije problem, a mogu da odem do radnje kod nas i probam. Video sam da salju preko DHLa. Samo me zanima koji je limit posto ovo sa isporukom prelazi 50e, i da li placam nesto ovde kad mi donesu, pretpostavljam ovi iz DHLa, ili je to u onih 12e postarine?

Ajde sad lepo pogledaj par strana unazad i sve će ti se samo kazati.

Ma samo treba da se rotiramo sa odgovorima. Na nova pitanja odgovore daju oni koji su iste te odgovore dobili na prethodnoj strani, a ovi stari kuliraju.

@Starkiller
Dakle, patike su u UK velicinama. Paketi ispod 50e se ne carine i postarina u tom slucaju nema veze. Placas postarinu od 12e (to je postarina samo prvi put. sledeci put ce biti 16e) i to bi trebalo da bude sve. Do sada niko za pakete sa SD nije placao dodatne troskove, ali moras biti spreman i na njih za slucaj da si baksuz. sa obzirom da je cena manja od 50e, trebalo bi moze da te zadesi samo PDV.

Mislim da su na sajtu UK velicine, ne USA, inace carini se samo ako je vrednost robe preko 50e (bez shippinga).

Jel dozvoljena na SD kupovina poklona (adresa narucionca i primaoca razlicite)?

^
Jeste.
Ja sam upravo poručio nekoliko stvarčica za svoju porodicu, platio PayPal-om (srpskim) koji je na moje ime, a paket ide na adresu mojih roditelja, da se ne bih jurio sa kurirom DHL-a.

Hvala puno, dakle ako sam lepo shvatio ako su patike ispod 50, ne idu na carinjenje bez obzira na to sa troskovima isporuke prelaze ovaj limit? A 20% pdv ide dhl kuriru kad donese. I jos nesto, da li se radi neko odbijanje VATa, posto em nismo u EU em placamo PDV?

Ja pitao pre par dana da li da trazim od rodjaka kineza da salje DHL-om ili UPS-om...
Ljudi ( hvala im) rekose UPS.
Tako da:
Stigao danas ( 4 dana putovao) DVD/GPS/TV... BLABLA za kola ( 400$ sa postarinom)... sa Ali-ja.
Doneo AKS na vrata, bez dinara dodatnih troskova :)

Takodje, stigao boxset bluray diskova sa Amazona, regularno naplaceno oko 1000 din PDV ( oko 40 E cena diskova + postarine i sl )

EDIT:
taman sam se ponadao da smo zavrsili sa velicinama na SD....
dzaba....

Poslednja izmena:
Jel ovo važi za ove majce pošto njih planiram da uzmem?
Da, baš te... ja sam 182cm i 81kg - XL mi je prevelika, baš kao strašilo. Probao je drugar koji ima 86-87kg i niži je par cm od mene, njemu je malo velika (ali on voli šlampave stvari, mada vidi se da mu je široka u ramenima). Možda sam preterao kad sam napisao 100+ kg, ali 90-100 verujem da je idealno (ako voliš da majica ne visi na tebi)

Edit:
Dve narudžbine sa SD, obe poštarina 15,99eur... samo da se malo razradi ovo, da neko hrabriji naruči 50eur robu + 16 poštarinu - čini mi se da mi ta poštarina "zauzme" mesto za neke stvari koje bih baš kupio da mogu u toj porudžbini :D

Poslednja izmena:
Hvala puno, dakle ako sam lepo shvatio ako su patike ispod 50, ne idu na carinjenje bez obzira na to sa troskovima isporuke prelaze ovaj limit? A 20% pdv ide dhl kuriru kad donese. I jos nesto, da li se radi neko odbijanje VATa, posto em nismo u EU em placamo PDV?

Što se tiče cene patika, u pravu si.
I što se tiče pdv-a, naravno ako ti zaračunaju (a trebali bi).
Što se tiče VAT-a i tu si u pravu, ali samo na papiru, pošto zavisi od koga kupuješ i da li je uračunat VAT. U najkraćem, veliki broj online store-ova uopšte ne zaračunava VAT, a oni koji zaračunavaju ili imaju opciju automatskog odbijanja prilikom plaćanja ili ne, pa ćeš onda platiti 2x pdv. Povrat pdv na online plaćanja ne postoji.

Sve u svemu, i da naplate 20% na patike od 50e to je +10e, i opet ispadne duplo jeftinije nego po nasim radnjama.

Kakve su mi sanse da dva paketa sa razlicitih sajtova koja su na carinu stigla u razmaku od jedan dan prodju neprimeceno i da mi ne saberu nihove vrednosti jer tako verovatno mogu da ocekujem i carinu i porez.... :( Zajednicka vrednost paketa je oko 75$ (free shipping)

Vrednosti paketa se ne sabiraju, nikada :)
Na carini hoce da naplate ono sto ne treba, naplate vise, uniste, ukradu paket, traze ti uvoznu dozvolu... Ali nikada ne sabiraju vrednosti paketa, tako da sto se toga tice nemoj da brines ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno