Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Narode,
imam paket koji mi stoji u GPC Beograd u statusu otprema (prošao carinu) već tri dana. Dva paketa, koja su stigla posle ovog su mi isporučena na adresu, tako da mislim da su ovaj negde zaturili.
Ima li svrhe da zovem telefonom i pitam za paket?
Ima li ko broj na koji bih zvao u slučaju da ima vajde od zvanja?

Na sajtu su UK veličine.

edit. Ne bi bilo loše da moderatori izdvoje sve postove vezane za SD u novu temu, ovo sad već postaje nepodnošljivo, na 28 tema se priča o jednom sajtu, a na 33 teme o carini...

Poslednja izmena:
Imam 4 predmeta bez tracking koda koji su mi poslati 14og aprila, jedan 15og, jedan 18, i jedan 19og. Posiljka za koju sam imao tracking broj poslata je 21og i nju sam uredno pratio, danas je stigla i sve ok, ali mi ni jedna posiljka od ovih par koje su poslate citavu nedelju pre ove sto je stigla nije stigla.

Koliko jos da cekam (da li jos neko ceka neku posiljku koja mu je poslata 14og) to jest koji je rok za paypal dispute ?

Prvo, odavno nisam tinejdžer, a ni ne koristim gejbuk. Zar je bitno zašto sam editovao poruku?

Drugo, moje pitanje je bilo za LJUDE KOJI SU PORUČIVALI SA SD, a ne za tebe koji nisi! Nisam ti ja kriv što ne razumeš pitanje i još nastavljaš da tupiš i teraš off topic bez ikakvog smisla. Nisam našao da je ovde i jednom rečeno, a nisam ni na SD sajtu našao definitivnu potvrdu da su brojevi na sajtu u UK jedinicama. Krajnje logična pretpostavka je da jesu, ali nemam nameru da je proveravam svojim parama. Ne razumem zašto si uopšte odgovarao na moje pitanje koje je, da ponovim, glasilo - "Dakle, pitanje je za vas koji ste poručivali patike sa SD - da li su veličine na sportsdirect sajtu UK, i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?". U međuvremenu je ovaj drugi deo pitanja razjašnjen (naravno, ne zahvaljujući tebi), ali prvi nije.

Treće, ravnopravno se koristi "PS" i "P.S." i obe varijante su ispravne, s tim što nije ispravno napisati "P.S.:".
1. Da, bitno je zasto si editovao post, jer si pri tom editu samo dodao da sam napravio pravopisnu gresku. Mozda nisi tinejdzer ali se tako ponasas. Vidis da gresis, pa pokusavas da napadom na mene opovrgnes moje tvrdnje. To se sto radis je logicka greska "argumentum ad hominem", ali na tvoju zalost, sta god nasao protiv mene to idalje nece promeniti cinjenicu da si ispao glup.
-Onaj prvi post gde si postavio pitanjA ne mozes da editujes pa tamo lepo stoji:
Ako može mala pomoć oko ovoga... U Srbiji mi odgovaraju patike US12, adidas i nike. Hteo sam da poručim nike downshifer V, ili revolution i pogledao sam size guide na SD. Po njemu - UK11 je US11,5, a UK12 je US12,5. Ne odgovara mi ni jedno, ni drugo. Verovatno bi mi trebala veličina 11,5 ali je ponuda sa tom veličinom baš ograničena.

Dakle, pitanje je za vas koji ste poručivali patike sa SD - da li su veličine na sportsdirect sajtu UK, i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?
2. Ko kaze da nisam narucivao sa SD-a?
3. Imas dva pitanja sto se lepo vidi iz citiranih postova:
a)"da li su veličine na sportsdirect sajtu UK"
b)" i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?"
Na ovo pod B sam ti odgovorio. Tako da ne lupas vise da "nisi to pitao". Rekao sam ti kako to da proveris, ali ti se odgovor izgleda nije dopao jer bi se i malo dete toga setilo, ali ti ocigledno nisi.

4. Rekao sam ti da koristis Search (sto pise i u pravilima), ali je i to izgleda previse komplikovano za tebe, pa evo da ti pomognem:
-Ovde sam ja napisao kako da vidis: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?269500-Carina-na-posiljke&p=3276100&viewfull=1#post3276100
-par postova iznad mene je jos neko pisao
-A da si koristio google video bi sve to na milion sajtova. Za pocetak djak, planeta, amazon...

5. Cak si i pitanje postavio u pogresnoj temi.

6.
Važno da je tvoj odgovor pametan... :) Pitao sam ljude koji su poručivali, da li su veličine iskazane na sajtu u UK standardu jer nisam nigde pronašao da to piše. Drugi deo pitanja se odnosio na veličinu nike patika jer ih nemam kod kuće da pogledam, a vreme mi ovih dana ne dozvoljava odlazak u radnju koja ih prodaje. Naravno da sam video da na patikama postoji oznaka veličine po raznim standardima, ali trenutno kod kuće imam samo adidaske koje kažu UK 11 1/2 - US 12.

PS, u međuvremenu zamolio drugara koji nosi isti broj da vidi na svojim i na Nike je UK 11 = US 12, tako da samo ostaje pitanje da li su veličine na sportsdirect u UK jedinicama.
Kazes da nemas Nike kod kuce, a u predhodnoj poruci kazes "U Srbiji mi odgovaraju patike US12, adidas i nike." Pa ko je ovde lud. Nalupetas se, pa onda neko treba da gleda u pasulj sta je istina. I da, za to pisanje "kako vetar dune" si bas ti kriv!
7. Na pitanje sam odgovorio jer je bilo postavljeno. Toliko valjda logiku mozes i ti da ispratis.
8. Nego zahvaljujuci kome si resio "drugi deo pitanja"?
9.
PS, u međuvremenu zamolio drugara koji nosi isti broj da vidi na svojim i na Nike je UK 11 = US 12, tako da samo ostaje pitanje da li su veličine na sportsdirect u UK jedinicama.
I evo opet si ispao glup. Kalupi se razlikuju od brenda do brenda, tako da ako je istina da "nemas Nike i nemas gde da probas", a gledao si na osnovu svojih Adidas onda ces pogresiti za 2/3 broja jer je adidas 46 2/3 isto sto i nike 46.

Kao sto vidis, odgovorio sam ti da se ne bi zeznuo pri narucivanju. Nazalost, kod inteligencije ne mogu da ti pomognem :)

Zrno po zrno pogača (dinar po dinar milion dinara)

Juče stigao paket iz kine, procenjena vrednost $3 (250 dinara)
naplaćen PDV 50 dinara
naplaćeno 110 dinara neznamnijašta
ukupno 160 dinara što iznosi 64% vrednosti robe.

Računica je tačna, nema prigovora, ali je smešno naplaćivati PDV (a samim tim i ostale troškove otvaranja paketa, upatu para itd) na tu vrednost
Carinarnica NS

Poslednja izmena:
Odmah ispod naslova Size Charts imaš tekst
Mnogo logičnije i pouzdanije mesto da pitaš u kom su sistemu izraženi brojevi!

Ajde probaj da ih pitas to preko Customer Support, please! Ali PROBAJ :)
Cik.... i onda javi kako si uspeo! :)

Tek posle cik da dobijes bilo kakav odgovor koji nije "We cannot find your order number, please resubmit your query with the correct order number" a i da dobijes size chart, cik da dobijes nesto korisnije od onoga sto vec imaju na sajtu.

Ne treba ti? Ignorisi. Nije ponavljanje trista puta pisanih stvari, kakvih je barem 30-40% teme. Nekima znaci.

Zrno po zrno pogača (dinar po dinar milion dinara)

Juče stigao paket iz kine, procenjena vrednost $3 (250 dinara)
naplaćen PDV 50 dinara
naplaćeno 110 dinara neznamnijašta
ukupno 160 dinara što iznosi 64% vrednosti robe.

Računica je tačna, nema prigovora, ali je smešno naplaćivati PDV (a samim tim i ostale troškove otvaranja paketa, upatu para itd) na tu vrednost
Carinarnica NS

jel se ugradio postar za stotku da prebacimo preko 250?

vi iz vojvodine ste naj***** ko niko
po drugim regionima stizu paketi od po 30-40$ bez ikakvih problema

Ako hocete da saznate da li su brojevi na SD-u izrazeni u UK ili u US brojevima mislim da je najlakse da se javi neko ko je odande narucio neke patike pa da kaze koji broj je izabrao na sajtu, i sta mu pise na patikama koje je dobio.
Moguce da i to zavisi od brenda (neka obuca pored UK ili US brojeva ima u zagradi i EU broj) pa bi trebalo reci i koji brend je uzet. Sto vise ljudi se javi, to bolje.

koliko sam ja primetio, US brojevi su sa 1/2, dok su UK brojevi okrugli.

Pa vojvođane zezaju sa carinom, zato što su "lenji" i "mrzi" ih da se provozju do Mađarske, Rumunije, Hrvatske i kupe šta im treba i uz to neplate carinu.

Stigla igra danas sa dvd.co,uk
Vrednost ~17 EURa prošao bez pdv i na koverti stoji pečat "ne podleže carinskom pregledu"

Dokaz:

img20130510124853.jpg

Uspeo sam da saznam gde mi se paket nalazi i to posle okretanja 5 telefonskih brojeva.
Zaglavio je na carinskom pregledu.
Po nekoj mojoj logici, svi paketi koji stignu na carinu prolaze kroz skener gde pogledaju sta je u njima. Oni koji nisu interesantni odmah se obeležavaju pečatom "Ne podleže carinskom pregledu" i šalju se nazad pošti na dalju dostavu. Ovi interesantni se salju na otvaranje i carinjenje i tu je gužva.
Svi službenici koje sam zvao su bili ljubazni ali ne i oduševljeni obzirom da sam im ko zna koji po redu danas. Službenica na carini mi je čak i dala novi broj za praćenje koji počinje sa VV tako da će 100% da me na kraju oglobe za PDV i manipulaciju.
Nadam će ovo možda biti nekome od pomoći :)

Još da dodam da se u paketu nalaze privesci za ključeve, komada 9.

jel se ugradio postar za stotku da prebacimo preko 250?

vi iz vojvodine ste naj***** ko niko
po drugim regionima stizu paketi od po 30-40$ bez ikakvih problema

Prestani da palis ljude, bez osnove. Jel se juce javio covek iz Novog sada da nije platio nista na sat od 30 $ ?? Neko plati neko ne plati. Nema pravila, a Carinarnica NS se ne razlikuje nista od druge dve koje rade sa paketima. Jer iza svake price oko Ugnjetavanju jednih, a Proteziranju drugih stoje Politicke price i Ideje kojima nije mesto na forumu.

A potpirivanjem vatre nista se ne reseva jer je naplata ili ne naplata svugde ista.

Sta sada svi koji su Nisa ili Zajecara platili PDV treba da udare u kuknjavu jer je neko iz NS prosao bez naplate ??? I obrnuto ??

Poslednja izmena:
Patike na SD su u UK velicinama. Kupio sam patike i narucio broj 11 koji sam i dobio

Uspeo sam da saznam gde mi se paket nalazi i to posle okretanja 5 telefonskih brojeva.
Zaglavio je na carinskom pregledu.
Po nekoj mojoj logici, svi paketi koji stignu na carinu prolaze kroz skener gde pogledaju sta je u njima. Oni koji nisu interesantni odmah se obeležavaju pečatom "Ne podleže carinskom pregledu" i šalju se nazad pošti na dalju dostavu. Ovi interesantni se salju na otvaranje i carinjenje i tu je gužva.
Svi službenici koje sam zvao su bili ljubazni ali ne i oduševljeni obzirom da sam im ko zna koji po redu danas. Službenica na carini mi je čak i dala novi broj za praćenje koji počinje sa VV tako da će 100% da me na kraju oglobe za PDV i manipulaciju.
Nadam će ovo možda biti nekome od pomoći :)

Još da dodam da se u paketu nalaze privesci za ključeve, komada 9.

Slažem se, to je otprilike i moje iskustvo. Na par sitnica iz Kine vrednosti ispod 50$ nisam platio ništa i imale su oznaku "ne podleže". Na naočare iz UK vrednosti 150€ je uredno naplaćeno sve/dobio papir sa svim popisanim stavkama, sve ukupno oko 30% od cene je bilo.

Nažalost vrednost mog paketa iznosi 25$ . I još ništa nisam ni platio paket, jer su se kinezi prošli put zeznuli i isporučili mi priveske sa pogrešnim logom pa su mi ove poslali gratis u znak izvinjenja. A carina će da me oglobi verovatno lepo i po slobodnoj proceni.

Upravo stigao paket sa DXa, ~10$, sa pečatom ne podleže carinskom pregledu. Nije da se hvalim, ali očigledno neki paketi i prođu. Pitanje je sada, kojom logikom.

Upravo stigao paket sa DXa, ~10$, sa pečatom ne podleže carinskom pregledu. Nije da se hvalim, ali očigledno neki paketi i prođu. Pitanje je sada, kojom logikom.

Ja sam pre nekih mozda sat vremena pozvao da pitam za moj paket. Gospodja koja mi se javila, inace jako ljubazna, svaka cast, mi je rekla da je velika guzva i da su tek stigli da obrade pakete koji su stigli 30og aprila. Mozda oni neke, njima manje zanimljive pakete (u smislu carinjenja i velicine) propustaju zbog velikog obima posla. Moj paket je stigao 7og maja, pa eto cisto da moze da se uporedi kolicina paketa. Takodje, spomenula mi je ono sto je neko na forumu napisao da imaju pravo da zadrze paket 5 dana, pa mozda ga i propuste, nisam siguran.

Logikom par-nepar :)

Sitnice reda veličine 10-15$ gde se nalazi po jedan komad prolaze bez pregleda i carine. Ja sam u ovom talasu dobio 3-4 paketa bez carine ali paket u kome je bilo više komada iste stvari su mi zadržali na carini. Verovatno računaju da sam poručio za dalju prodaju a ne zato što je minimalna količina za poručivanje bila 10 komada.

I ovaj moj paket je stigo 7.5. Evo ga listing postinog trackinga:

07.05.2013 12:17:14 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
07.05.2013 12:57:41 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
09.05.2013 10:40:35 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
09.05.2013 13:18:42 11200 GPC BEOGRAD - 34200 PC Kragujevac Otprema
09.05.2013 23:22:22 34200 PC Kragujevac - Otprema
10.05.2013 05:54:19 34200 PC Kragujevac - 34111 Kragujevac 11 Otprema

Inače je paket bio klasika sa DXa, žuta koverta 20x25cm s 4 stavke, označena s GIFT. Bezveze je to što nikad ne znaš kako ćeš da prođeš.

I ovaj moj paket je stigo 7.5. Evo ga listing postinog trackinga:

07.05.2013 12:17:14 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
07.05.2013 12:57:41 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
09.05.2013 10:40:35 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
09.05.2013 13:18:42 11200 GPC BEOGRAD - 34200 PC Kragujevac Otprema
09.05.2013 23:22:22 34200 PC Kragujevac - Otprema
10.05.2013 05:54:19 34200 PC Kragujevac - 34111 Kragujevac 11 Otprema

Inače je paket bio klasika sa DXa, žuta koverta 20x25cm s 4 stavke, označena s GIFT. Bezveze je to što nikad ne znaš kako ćeš da prođeš.

Aha.. Mislim da se moj malo oduzio jer ima 5 artikla, a jedan je malo veci od 20x25 :D Mozda zato ... hehehehe

Maj mesec, N.Sad, 9 pošiljki, sve koverte i sve plaćene oko 2-6$, na sve plaćen pdv i to po većoj procenjenoj vrednosti + poštaru po 110,din (tačno).
Nijedan mi od sredine aprila nisu "oprostili". Eto toliko ...
Jednu pošiljku sam poručio prijatelju u Inđiju, primio je pre 2-3 dana i nije platio ništa !!!!!

Inače sve pošiljke debelo kasne, više od mesec dana.

Poslednja izmena:
U Nisu takodje udaraju pdv... na kompjutersku opremu (kuler) su udarili porez od 20% a na zalbu su rekli da na sve udaraju 20% poreza jer nemaju vremena da proveravaju...

Imam 4 predmeta bez tracking koda koji su mi poslati 14og aprila, jedan 15og, jedan 18, i jedan 19og. Posiljka za koju sam imao tracking broj poslata je 21og i nju sam uredno pratio, danas je stigla i sve ok, ali mi ni jedna posiljka od ovih par koje su poslate citavu nedelju pre ove sto je stigla nije stigla.

Koliko jos da cekam (da li jos neko ceka neku posiljku koja mu je poslata 14og) to jest koji je rok za paypal dispute ?
Cekam ja od 14og i 15og,bez trackinga.Ona od 18og sa trackingom mi je stigla. Hong Kong.

^Ja taman pomislio da je neko na carini nasao upotrebu mojih itema :d

Meni stigle neke posiljke poslate 21og ili 24og a ove od 14og-19og cekam kao ozeblo sunce, znaci nisam jedini, videcemo da li ce sve lepo da stigne u ponedeljak, utorak.

Sa SD stigao paket, 30+16eur isporuka, bez pdva...

P.s. slazenger majice sa kragnom su dosta siroke, mislim da u xl staje neko od 100-110kg - ja sa mojih 80 plivam u njima. :D

Edit:
Paket sa dx, 3 dslr baterije + 1 kompakt baterija + neka sica, 30usd, bez carine i pdv-a... :D

Poslednja izmena:
Jel se pricalo o tome koliki je to tacno "broj za dalju prodaju"? 10,20,30,50 kom. nekog artikla?

Stigao paket sa alibaba express 30 $ bez carine i pdv-a.Displej za mobilni telefon.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno